Αυγουστίνος Καντιώτης



Δρ. Ιωαννης Ιωαννιδης – Σε πεντε λεπτα ξεσκεπαζει ολο το συστημα

date Νοέ 13th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

Δρ. Ιωαννης Ιωαννιδης – Σε πεντε λεπτα ξεσκεπαζει ολο το συστημα

  • Ο καθηγητής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, επιστημών δεδομένων και στατιστικής, διευθυντής του κέντρου Metrics στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, ξεσκεπάζει την κρυμμένη αλήθεια πίσω από το δεύτερο lockdown και παρουσιάζει τις «παράπλευρες» απώλειες λόγω αυτού.

_____________

___________________

σ.σ. Ο Μητσοτάκης θυσιάζει ανθρώπινες ζωές «για λόγους υγείας»! και καλεί τους ανθρώπους να βάλουν την λογική τους στην κατάψυξη για να μην τους πει «ψεκασμένους»! Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη του Δρ. Ιωαννίδη στην εκπομπή Αντιθέσεις του Σαχίνη.

«Γιατί έχω ακούσει πάρα πολλούς να λένε ότι »εμείς κοιτάμε τις ανθρώπινες ζωές». Μα ποιός δεν κοιτάει τις ανθρώπινες ζωές; Τι υπάρχει πιο ιερό από την ανθρώπινη ζωή; Γιατρός είμαι. Έγινα γιατρός για να σώζω ανθρώπινες ζωές. Ο λόγος που και εγώ, και χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες διαμαρτυρόμαστε ότι λόκνταουν δεν πρέπει να ξανασυμβεί, είναι ότι θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές.

Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλοί λόγοι που θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές. Πρώτος λόγος που τον είδαμε συντριπτικά να συμβαίνει σε πολλές χώρες είναι τα οξεία προβλήματα, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου, όπου οι ασθενείς δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Έχουν έμφραγμα, φοβούνται, ή τα νοσοκομεία έχουνε γεμίσει από άτομα που έχουνε κορωνοϊό και πηγαίνουνε λανθασμένα, όπως είπαμε, στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπους νέους και μέσης ηλικίας. Όχι 80 χρονών με 4 νοσήματα. Νέους οι οποίοι παθαίνουν έμφραγμα και δεν αντιμετωπίζονται όταν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Καθυστέρηση θεραπειών που σώζουν ζωές, όπως καρκίνος ή όπως κάποια χειρουργικά περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κλείνουμε το 80% των χειρουργείων.

Καταλαβαίνει κανένας στον υπολογισμό αυτόν τι σημαίνει σε ανθρώπινες ζωές σε βάθος χρόνου;

Σαχίνης: Ναι. Σου λένε ότι δεν κλείνουμε τα έκτακτα αλλά ποιός μας λέει ότι το τακτικό αύριο το πρωί δεν θα γίνει έκτακτο;

Ιωαννίδης: Μα τί λέμε τώρα; Μιλάμε για αυτοκτονία. Αυτοκτονία του συστήματος υγείας για κάποιον λόγο που δεν χρειάζεται να αυτοκτονήσει.

Διατάραξη των προληπτικών μέτρων και ακύρωση της υπόλοιπης ιατρικής φροντίδας. Οι άνθρωποι κλείνονται μέσα. Δεν βγαίνουν έξω ακόμα και για απλά πράγματα, για να κάνουνε προληπτικό έλεγχο για καρκίνους ή να κάνουνε εμβολιασμούς. Μιλάμε για την γρίπη. Δεν ξέρουμε πόσο θα μας χτυπήσει η γρίπη. Αν είμαστε τυχεροί, φαίνεται ότι υποχώρησε κατά την διάρκεια της έξαρσης των επιδημικών κυμάτων του covid αλλά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα έχουμε γρίπη. Αυτήν την στιγμή φαίνεται στην Ελλάδα μάλιστα απ’ ότι άκουσα να έχουμε και έλλειψη εμβολίων παρόλο που είχαμε υποτίθεται προετοιμαστεί πλήρως…

Σαχίνης: Μα αφού λένε ότι είναι υπερκαλυμμένο.

Ιωαννίδης: Μακάρι. Μακάρι. Αλλά καταλαβαίνετε ότι σε συνθήκες λόκνταουν η προληπτική φροντίδα πηγαίνει στις καλένδες. Τα ιατρεία αυτά κλείνουνε. Μερικά υπολειτουργούν. Η πρωτοβάθμια υγεία χωλαίνει διαχρονικά -κάτω από συνθήκες πίεσης χειροτερεύει ακόμα περισσότερο.

Χίλιες άλλες δυο αιτίες. Αυτοκτονίες.

Σαχίνης: Άρα κύριε Ιωαννίδη κατά την αίσθησή σας και την εκτίμησή σας το κόστος είναι μεγαλύτερο. Και εν πάση περιπτώσει, τί είναι αυτό που δεν λέγεται; Κατά την δική σας οπτική, ποιό είναι το σκληρό στον πυρήνα το ερώτημα που γι’ αυτό το αποφεύγουν και επιλέγουν να ασκούν το λόκνταουν που εσείς…

Ιωαννίδης: Το σκληρό είναι…

Σαχίνης: Ναι. Το σκληρό ερώτημα ποιο είναι θέλω να καταλάβω.

Ιωαννίδης: Το σκληρό είναι ότι βλέπουμε έναν ελέφαντα και βλέπουμε μονάχα την ουρά του. Ένας λοιμωξιολόγος είναι φτιαγμένος για να βλέπει την ουρά του ελέφαντα. Εκτός απ’ την ουρά του ελέφαντα υπάρχει και ο υπόλοιπος ελέφαντας, ο οποίος μεταφράζεται σε πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας, σε πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις.

Ανέφερα στον ίδιο πίνακα… Να σας δώσω κάποια παραδείγματα που έχω και κάποιες προσωπικές εμπειρίες. Μπορούμε να δείξουμε ίσως λίγο πάλι τον πίνακα.

Αυτοκτονίες – Ψυχική Υγεία. Μελέτες που γίναν στο πρώτο λόκνταουν, δείχνουνε ότι 50% των ατόμων είχανε σοβαρά προβλήματα άγχους ή κατάθλιψης. 25% των νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, είχανε αυτοκτονικές διαθέσεις. Μέσα στο στενό περιβάλλον μου, ο αναπληρωτής διευθυντής μου στο Βερολίνο, που είναι όταν εγώ είμαι συνήθως στο Στάνφορντ (πηγαίνω για πολύ λίγο στο Βερολίνο), πέθανε ο ανιψιός του 14 χρονών λόγω του λόκνταουν. Αυτοκτόνησε στη διάρκεια του λόκνταουν. Ένας άλλος συνάδελφός μου στην Ευρώπη 40 ετών, γιατρός κιόλας, αυτοκτόνησε στη διάρκεια του λόκνταουν. Τις ζωές αυτές ποιος θα τις αναπληρώσει; Τις ζωές αυτές, ποιος κυβερνήτης, ποιος πρωθυπουργός, ποιος πρόεδρος, ποιος οποιοσδήποτε τις μετράει αυτήν την στιγμή;

Βία. Έχουμε δει μία τεράστια αύξηση στην ενδοοικογενειακή βία. Σπρώχνουμε τα θύματα μέσα στον ίδιο χώρο, σε στενό εμβαδόν μαζί με τους βιαστές τους. Ποιός θα δικαιολογηθεί για αυτό;

Αυτά είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν τώρα, σήμερα, ενώ μιλάμε ταυτόχρονα για το αν η ρεμδεσιβίρη, ξέρω ‘γω, έχει αποτέλεσμα. Κοροϊδευόμαστε. Κοροϊδεύουμε τον εαυτόν μας, κοροϊδεύουμε τους άλλους, κοροϊδεύουμε τους πολίτες, κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Να πάμε σε ευρύτερο ορίζοντα για τον κόσμο γενικότερα. Η φυματίωση σκοτώνει κάθε χρονιά ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους. Νέους ανθρώπους. Με το λόκνταουν υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα προσθέσουμε 1.4 εκατομμύρια θανάτους. Με το πρώτο λόκνταουν που κάναμε. Γιατί διαταράσσεται ο τρόπος που μπορούμε να χειριστούμε την αντιμετώπιση της φυματίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φτώχεια και πείνα. Μιλάμε για άλλα 200 εκατομμύρια ανθρώπων που προστεθήκανε στο όριο της απόλυτης φτώχειας και πείνας. Πόσοι από αυτούς θα πεθάνουνε στο άμεσο μέλλον; Θα μου πείτε η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα. Αλήθεια; Πρώτο επιχείρημα ότι »ας πεθάνουν στην Ινδία, ας πεθάνουν στο Αφγανιστάν, ας πεθάνουν στην Υεμένη». Εγώ σας λέω όμως ότι και στην Ελλάδα που είναι μία χώρα στην κόψη του γκρεμού, με έναν απειλητικό γείτονα ο οποίος μπορεί να πατήσει την σκανδάλη οποιαδήποτε στιγμή, με μία Ευρώπη η οποία παραπαίει, με μία Αμερική η οποία μία βδομάδα μετά δεν έχει βρει ούτε καν ποιος είναι ο Πρόεδρος, η Ελλάδα πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατότητες για να αποφύγει την καταστροφή,

ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

https://www.youtube.com/watch?v=w3lYNh3L8T8&feature=emb_logo ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ (στο youtube)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.