Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο Μητροπολιτης Κερκυρας κηρυσσει την τοπικη Εκκλησια «εν διωγμω». Αν ξυπνησουν οι ιεραρχες με συνειδηση & φοβο Θεου, που δεν κατελαβαν τους θρονους με τη βοηθεια μασονικων στοων & ειναι προσκυνημενοι, θα σαρωσουν τους κορωνοϊους & τα σατανικα αφεντικα του 2) «Ζουμε, γιατι θελει ο Θεος & οχι γιατι το θελουν οι μεγαλοι. Αυτοι αν μπορουσαν θα μας αφαιρουσαν & τον αερα. Εαν ο Θεος δεν μας προστατευε, δεν θα υπηρχε Ελληνας στον κοσμο» (επισκοπος Αυγουστινος) 3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ (ποιημα)

Ο Μητροπολιτης Κερκυρας κηρυσσει την τοπικη Εκκλησια

οτι βρισκεται εκ των πραγματων «εν διωγμω»

εν διωγμο ιντ

«…3. Η Ιερά Μητρόπολις διαμαρτύρεται ενώπιον Θεού και ανθρώπων γι’ αυτή την αψυχολόγητη και ακατανόητη στάση της ελληνικής κυβερνήσεως, η οποία εζήλωσε ημέρες και νοοτροπίες καθεστώτων αλήστου μνήμης, όπως αυτού της γείτονος χώρας Αλβανίας, όταν το κράτος και έκλεινε τους ναούς και απαγόρευε στους ανθρώπους να πλησιάσουν σ’ αυτούς και όλα αυτά με διάταξη νόμου.
Ο παραλληλισμός και η πραγματική, ιστορικά, αυτή θύμηση ασφαλώς δεν τιμά την ελληνική κυβέρνηση, ο πιστός λαός όμως μπορεί να κρίνει….»

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/40871-o-mitropolitis-kerkuras-kirussei-tin-topiki-ekklisia-oti-brisketai-ek-ton-pragmaton-en-diogmo

  • Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ἔχει δύναμη. Μπορεῖ μὲ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ και τὰ λείψανα τῶν ἁγίων του ὄχι μόνο τὸν κορωνοϊο νὰ ἐξαλείψη, ὅπως τόσες ἄλλες χειρότερες λοιμώδες ασθένειες ἐξάλειψε στο παρελθόν, ἀλλὰ καὶ τὰ σατανικὰ μέτρα τῆς λέσχης Μπιλντερμεργκ, τοῦ Μητσοτάκη, γιὰ την ὑποδούλωση τῶν Ἑλλήνων νὰ ἀνατινάξη στὸν ἀέρα, ἀρκεῖ νὰ ξυπνήσουν ὅσοι ἱεράρχες δὲν κατέλαβαν θρόνους με την βοήθεια της μασονίας και εἶναι προσκυνημένοι.

Ας παρακαλέσουμε τον ΧΡΙΣΤΟ με μετάνοια καὶ πίστι, να βρεθοῦν και ἄλλοι ἐπίσκοποι με συνείδηση και φόβο Θεοῦ. Και ας μη βιαστοῦν οἱ Ἕλληνες νὰ κάνουν τὸ ἐμβόλιο, μὲ τις ἄγνωστες παρενέργειες

  • Ὁ ΧΡΙΣΤΟΣ «Ἰδὼν δὲ τοὺς ὄχλους ἐσπλαγχνίσθη περὶ αὐτῶν ὅτι ἦσαν ἐκλελυμένοι καὶ ἐρριμμένοι ὡς πρόβατα μὴ ἔχοντα ποιμένα. τότε λέγει τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι· δεήθητε οὖν τοῦ κυρίου τοῦ θερισμοῦ ὅπως ἐκβάλῃ ἐργάτας εἰς τὸν θερισμὸν αὐτοῦ»(Ματθ. 9, 36-38).

Σέ αυτή τη δραματική κατάσταση εἶναι ὁ λαός σήμερα.

4219881

 

«Καθε σπιτι ελληνικο εχει ενα θαυμα…

Ζουμε, γιατι θελει ο Θεος, οχι γιατι το θελουν οι Μεγαλοι»

π. Αυγουστ

Κάθε σπίτι ελληνικό έχει ένα θαύμα. Εάν δεν ήταν ο Θεός επάνω μας, δεν θα υπήρχε Έλληνας στον κόσμο. Ζούμε, γιατί θέλει ο Θεός, όχι γιατί το θέλουν οι Μεγάλοι.

Στα χρό­νια της Κατοχής μας τα πήραν όλα· δεν υ­πήρ­χε σιτάρι ούτε για αντίδωρο, δεν υπήρχε λάδι ούτε για τα καντήλια· πεινούσε ο λαός και πέθαιναν στους δρόμους οι άνθρωποι. Τι είπε τότε κάποιος από αυτούς· Αν είχαμε μηχάνη­μα, και τον αέρα ακόμα θα σας αφαιρού­σαμε, να πεθάνετε από ασφυξία… Μέχρι τώρα, πα­ρα τις αμαρτίες μας, μας σώζει ο Μεγα­λοδύναμος με θαύματα, που ᾽νε γραμμένα στην α­τομική και οικογενειακή και εθνική ζωή.

Στους βαλκανικούς πολέμους οι Έλληνες ή­μασταν μια φούχτα, αλλά μέναμε ενωμένοι και αγαπημένοι, μακριά από κόμματα και διαι­ρέσεις. Έτσι περάσαμε τον Όλυμπο και φτάσαμε έξω από τη Θεσσαλονίκη, και η Θεσσαλονίκη έπεσε την ημέρα του αγίου Δημητρίου και υψώθηκε στο Λευκό Πύργο η ελληνική σημαία. Το ίδιο κι όταν έπεσε το Μπιζάνι και πήραμε τα Γιάννενα. Δεν είνε θαύματα αυτά;

Το συμπέρασμα. Να πιστεύουμε, αδέρφια μου. Δώστε μου ένα δράμι πίστι! Ένα δράμι από ουράνιο κινεί ένα πύραυλο, και ένα δράμι πίστεως, από εκείνην που είχαν οι πατέρες μας, μετακινεί βουνά! «τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστιν» (Λουκ.18,27).

Να φυλάξουμε την πίστι των πατέρων μας. Αυτή είνε η πιο μεγάλη δύναμις. Αυτή σφουγγί­ζει δάκρυα, παρηγορεί, ενθαρρύνει, δείχνει τα άστρα του ουρανού και μας λέει· Εκεί είνε η αιωνία πατρίδα μας. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στους αθέους, στους απίστους, στους αι­ρετικούς· ας κρατήσουμε την πίστι μας. Με την πίστι του Χριστού γεννηθήκαμε, μ᾽ αυτήν θα ζη­σουμε, και μ᾽ αυτήν θα πεθάνουμε κ᾽ εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Όσο θα υπάρχουν βουνά και θάλασσες, επάνω εδώ στα βράχια μας θα δοξάζεται, θα υ­μνήται και υπερυψούται το όνομα του Πατρός, του Υιού και του αγίου Πνεύματος νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων· αμήν.

(†) επίσκοπος Αυγουστίνος

  • Αν ζούσε σήμερα ο Παππούλης θα έλεγε ότι τελικά μας αφαίρεσαν ή μας περιόρισαν το οξυγόνο. Αλλά ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ και θα αποδώσει Δικαιοσύνη γιατί όπως είπε ο ΄Αγιος Πορφύριος ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, αλλά είναι και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η Ελλάδα εδόξασε τον ΘΕΟ όσο καμία άλλη παγκοσμίως, δια τούτο ο Τριαδικός Θεός σαν στοργικός πατέρας επιτρέπει τη δοκιμασία μας για να έλθουμε σε μετάνοια, να καθαρισθούμε και να λυτρωθούμε.
    ΄Οταν ήλθαν οι ΄Ελληνες να συναντήσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό είπε τα εξής

« Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου.
Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογονεί,
Φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον.
Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.», η μετάφραση δε της φράσης αυτής αποδίδεται ως ακολούθως «Έχει έλθει η ώρα να δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου. Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους, φυτόν εκ του ουρανού και του Θεού Βλάστημα, εξακριβωμένον, απογεννώσα λογικήν σκέψιν, ιδιοποιουμένη την επιστήμην». Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα τα Θεία αυτά λόγια και αποτελούν συγχρόνως τεράστια ευθύνη γιαυτήν απέναντι στο Θεό, στον εαυτό της και στην ανθρωπότητα.Η Ελλάδα λοιπόν οφείλει να καθαρισθεί, να αντρειωθεί, να σώσει την πίστη της, την παράδοσή της, τον λαό της και να φωτίσει την οικουμένη.
Ακολουθεί ποίημα με τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ»

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
ακόμη και μέσα από τις στάχτες
πιο σοφή, φωτισμένη και μεγάλη βγαίνει
και κάθε μεγάλη δοκιμασία γι΄αυτή
γίνεται παράδειγμα και κομίζει σεβασμό και δάφνες
απ΄όλο τον κόσμο στα μήκη και τα πλάτη πάνω στη γη.

Τις αγγελικές φτερούγες της παντού απλώνει
και τα παιδιά της σα μάνα στοργική
μέσα στη χώρα και έξω απ΄άκρου εις άκρον ενώνει.
Τώρα είναι καιρός ν΄ ανοίξουν των αδελφών οι καρδιές
στο χάος της λήθης να ρίξουν όλες τις διαφορές,
γιατί αυτά που τους ενώνουν είναι τόσο μεγάλα και πολλά,
μπρος σ΄αυτά που τους χωρίζουν τα ελάχιστα και αμυδρά.
«Η ισχύς εν τη ενώσει»,
κάθε ελληνική ψυχή αυτό να εμπεδώσει.

Απ΄τις θλίψεις και τις κοσμικές πληγές,
που έσυραν πάνω της των βαρβάρων οι ορδές,
πιο σμιλεμένη και καθάρια βγαίνει,
η ανθρωπότης μένει βουβή, σωπαίνει,
Θεία Εντολή για γνώση αληθινή
καλείται πάλι αυτή να σπείρει στον πλανήτη γη.

Ραντεβού θα δώσει πάλι με την Ιστορία,
αυτό να είναι προς γνώση κάθε αντιρρησία.
Στης Υπερμάχου τη Σκέπη καταφεύγει,
το υπερκόσμιο φως κάθε ελληνική ψυχή μαγεύει,
η νίκη και σωτηρία του Γένους είναι σίγουρη και σταθερή,
γιατί πάνω από τη χώρα του περιούσιου λαού την ελληνική
υπάρχει η σφραγίδα του Μεγάλου Θεού και η υπογραφή.-

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.