Αυγουστίνος Καντιώτης



ΦΩΝΕΣ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ_ 1) Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος: α) “ΑΝΤΙΚΑΝΤΙΩΤΙΚΑ” (ηχητικο, με αποσπασματα ομιλιων του επισκοπου εναντιον της διεφθαρμενης εξουσιας και των συκοφαντων του· β) Δηλωση του Μητροπολιτου Αυγουστινου: «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΤΩ» 2) Μητροπολιτης Κυθηρων Σεραφειμ: «Αντισυνταγματικη η παρακωλυση της Θειας Λατρειας- Η Εκκλησια αξιωνει δεν παρακαλει»

date Δεκ 17th, 2020 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

α) «ΑΝΤΙΚΑΝΤΙΩΤΙΚΑ»
_______

________

«Αντισυνταγματικη η παρακωλυση της Θειας Λατρειας

Η Εκκλησια αξιωνει δεν παρακαλει»

“Στον Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, ενώ προβλέπεται η συμμετοχή 50 ατόμων, δεν θα είναι ούτε πέντε 5 !!!” ανέφερε μεταξύ άλλων για τα νέα μέτρα

Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη -ΜΕΡΟΣ Α΄

“H Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία, η μετάδοσις του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού περιθριγκώνει τον Ορθόδοξο Πιστό” αναφέρει στο πρώτο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τις εκκλησίες, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και τονίζει πως “δεν είναι κοινός δημόσιος χώρος ο κάθε καθαγιασμένος και καθιερωμένος Ιερός Ναός”…
Χαρακτηρίζει “βαρύτατη βλασφημία το λεγόμενο στις ημέρες μας και από ωρισμένους επιστήμονες ιατρούς, «μη έχοντας μόρφωσιν ευσεβείας», ότι υπάρχει κίνδυνος να μολυνθή από τον κορωνοιό ο Χριστιανός, καθώς μεταλαβαίνει με την αγία Λαβίδα το Σώμα και το Αίμα του Χριστού” και καταλογίζει ευθύνη στους λοιμωξιολόγους για κλωνισμό της πίστης μερίδας του λαού.

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τὸ Α´ μέρος τῆς συνέντευξεως:

https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/ekklisia-tis-ellados/6979961_mitropolitis-kythiron-sto-pentapostagma-antisyntagmatiki-i

4219881β) ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΩ

ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΤΩ

Ἀπόσπασμα ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, 8 μῆνες μετὰ τὴν χειροτονία εἰς ἐπίσκοπο. Ἡ δικτατορία τοῦ ἔστειλε ἀπόρρητη ἐπιστολή γιὰ νὰ δέχθη 3 ψυχιάτρους και ἐκεῖνος δὲν τοὺς δέχθηκε. Τὴν ἐπομένη ἡμέρα κτύπησε τὶς καμπάνες καὶ τὸ ἀνακοίνωσε στὸ ποιμνιό του. Ἀκοῦστε τὴν γενναία ἀπάντησή του.

«Αν δεν επίστευα στο Ευαγγέλιο, θα προτιμούσα να είμαι λούστρος, να γυαλίζω παπούτσια στους δρόμους της πόλεως. Πιστεύω στο Ευαγγέλιο, πιστεύω στην Ορθοδοξία, και παίζω κορώνα – γράμματα τη ζωή μου για την Ελλάδα…
Εδώ δίδεται μια μάχη, η μάχη του Χριστού κατά του σατανά. Πρέπει να νικήσει ο Χριστός, και μόνον ο Χριστός.
Μου είπαν οι αρχιερείς, «Πάτερ μου, συμβιβασμό».
-Είμαι έτοιμος για κάθε συμβιβασμό. Αντέστε στο νομάρχη. Και αν ο νομάρχης θέλει να συμμορφωθεί με το αιώνιον Ευαγγέλιο, και αν υποταχθούν οι άρχοντες στο αιώνιον Ευαγγέλιο, εγώ θα τους αγκαλιάσω εδώ μέσα στην εκκλησία.
Εάν όμως δεν θέλουν, εγώ είμαι ασυμβίβαστος. Δεν υποχωρώ ούτε ένα γιώτα από το Ευαγγέλιο του Χριστού.
(διακόπτεται ἀπὸ χειροκροτήματα). -Αυτά τα χειροκροτήματα θα τα πληρώσετε.

Για τοὺς καταδότες

Αν και γνωρίζω, ὅτι μέσα στο ναό δεν είστε μόνο πνευματικά μου τέκνα αν και γνωρίζω, ότι εδώ υπάρχουν και κατάσκοποι, αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν και Ιουδαίοι, που θα σπεύσουν να μεταφέρουν τα λόγια μου… Θεέ μου, συγχώρεσε τους εχθρούς μου, οι οποίοι έφθασαν μέχρι τοιούτου σημείου ώστε να με φορέσουν ζουρλομανδύα για να με κλείσουν στο «Δρομοκαϊτειο». Συγχώρεσε τους.

Σείς δε, ευλογημένα μικρά παιδιά, αρνάκια του Χριστού μου, γονατίστε απόψε μπροστά στον Εσταυρωμένο, για να φυλάει τη γλυκειά μας Πατρίδα, να φυλάει και τον Ἐπίσκοπο σας.
Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα μείνω στη Φλώρινα ίσως και να μη με ξανακούσετε. Εσείς δε, αγαπητοί μου, μείνετε πιστοί στην πατρίδα μας, μείνετε πιστοί στα ιδεώδη μας, μείνετε πιστοί είς την μνήμη των πατέρων μας.
Εκάθησα οχτώ μήνες στη μητρόπολη και έκανα ότι δεν έκαναν άλλοι σε σαράντα χρόνια…
Ο λόγος μου ήταν ειρηνικός και κατευναστικός. Θα τηλεγραφήσουν τώρα κάτω στην Αθήνα και θα πουν, για να με εξοντώσουν, ότι ο Αυγουστίνος εκήρυξε επανάσταση. Δεν κήρυξα επανάσταση αλλά ειρήνη, συνδιαλλαγή και αγάπην προς όλον τον λαό. Θέλω ο λαός μας, από τον νομάρχη μέχρι τον τελευταίο πολίτη και από τον διοικητή του Σώματος μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, θέλω τον λαό μου να είναι κάτω από την ευλογία Ιησού του Ναζωραίου όν, παίδες, ευλογείτε και υπερυψούτε είς πάντας τους αιώνας.
Αν νομίζετε ότι είμαι αναγκαίος και χρήσιμος στην πόλη, να είστε θαρραλέοι. Να είστε θαρραλέοι, διότι και ο πρωθυπουργός της χώρας είπε στους αγρότες να είναι θαρραλέοι. Λοιπόν μη φοβείσθε κανέναν. Να τηλεγραφήσετε στην Ιεράν Σύνοδον, ότι θέλουμε τον επίσκοπον μας είς την έδραν του» (αποσπάσματα ομιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου ἀπὸ τὸ 1968).

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.