Αυγουστίνος Καντιώτης



Η πιο μεγαλη πληγη στην Εκκλησια η δεσποτοκρατια. Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος: «… Δεν μας υποχρεωνει ουτε το Ευαγγελιο ουτε οι Ιεροι Κανονες, ουτε η Ιστορια της Εκκλησιας να υποκλινομεθα ενωπιον κακων επισκοπων, που αποτελουν την ανατροπην του Ευαγγελικου κηρυγματος…» 2) Αγωνιστης υπερπολυτεκνος ιερεας π. Μιχαηλ Κουκουβας της Καλυμνου τειθετε σε αργια απο τον δεσποτη «για απειθεια του κληρικου να υπακουσει εις τους νομους του κρατους»!!!

date Φεβ 8th, 2021 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Η πιο μεγαλη πληγη στην εκκλησια η δεσποτοκρατια

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 1966

_______

________

(Μικρο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα)

«…Ενω αγαπητοί υποκλινώμεθα ενώπιον παλαιών και νέων ιερών μορφών της σεπτής ιεραρχίας μας, δεν υποκλινόμεθα και δεν μας υποχρεώνει ούτε το Ευαγγέλιο ούτε οι Ιεροί Κανόνες, ούτε η Ιστορία της Εκκλησίας να υποκλινόμεθα ενώπιον κακών επισκόπων, που αποτελούν την ανατροπήν του Ευαγγελικού κηρύγματος. Δεν υποκλινόμεθα ενώπιον σκανδαλοποιών ιεραρχών. Δεν υποκλινόμεθα ενώπιον ιεραρχών οι οποίοι εισήλθαν ανωμάλως στην αγίαν μας Εκκλησία. Εάν θέλει κανείς να γίνει επίσκοπος, η αγία μας Ορθοδοξία έχει μονο μία θυρα και πας ο εισερχόμενος δια αυτής είναι επίσκοπος κανονικός….»

4219881

2. Ο αγωνιστής υπερπολύτεκνος ιερέας π. Μιχαήλ Κουκουβάς της Καλύμνου τείθετε σε αργία απο τον δεσπότη «για απείθεια του κληρικού να υπακούσει εις τους νόμους του κράτους»

desp. kalymnouΟ δεσπότης Λέρου και Καλύμνου Παϊσιος, διώκει ένα αγωνιστή υπερπολύτεκνο ιερέα τον π. Μιχαήλ Κουκουβά γιατί δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα τρομοκρατίας .
Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τον μορμολύκειο του Βαρθολομαίου στην Κάλυμνο που αποφασίζει και διατάσσει και να στηρίξουμε τον αγωνιστή ιερέα.
Τον διασύρει στα ΜΜΕ και τις αρχές και του στέλνει και τους αστυνομικούς.
Κατάντια! Αίσχος! ο δεσποτισμός στο έπακρο.
Ο αγωνιστής υπερπολύτεκνος ιερέας π. Μιχαήλ Κουκουβάς της Καλύμνου τείθετε σε αργία απο τον δεσπότη «για απείθεια του κληρικού να υπακούσει εις τους νόμους του κράτους»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.