Αυγουστίνος Καντιώτης



Τα αυτονοητα εγιναν ακατανοητα στις μερες μας. ΤΟ DNA ΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ 2. Εμβολια, μεταλλαξεις, παρενεργειες Δ. Κουβελας 3) Ο νεος τουρκικoς πολιορκητικoς κριoς Η συνεχης ασφυκτικη πολιτικη συνεχιζεται…Χωρις αντισταση φυσικα!!

date Ιούν 23rd, 2021 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ

Τα αυτονοητα εγιναν ακατανοητα στις μερες μας.

ΤΟ DNA ΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ
π. Βασίλειος Βολουδάκης, καθ. Νικ. Ξιώνης, Ζωντανή μετάδοση Κυριακής – Οι ομιλίες αναρτώνται στο https://www.ypakoh.gr (Κυριακή 13/6/2021, 12:30) Επιπλέον υλικό από το κανάλι @»Εκδόσεις Υπακοή».

 9a150f5deb69

2. Εμβολια, μεταλλαξεις, παρενεργειες Δ. Κουβελας

μαγκαζίνο 18 6 2021

_______

___

Ο νεος τουρκικος πολιορκητικος κριος

Η λυση δυο κρατων ως Δαμοκλειος Σπαθη πανω απο το κεφαλι της Κυπρου

ERDOGAN-KYPRO

Λάζαρος Μαύρος

ΥΠΟ ΤΗΝ Δαμόκλειο Σπάθη επιβολής λύσης Δύο Κρατών ή προσάρτησης των σκλαβωμένων υπό του Αττίλα ελληνικών εδαφών της Κύπρου στην Τουρκία, μηχανουργείται ο εκβιασμός του Ελληνισμού ώστε να συρθεί στην αποδοχή «λύσης Ανάν την οποία είχε απορρίψει με πλειοψηφία 76% στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ χαρακτηριστικό και σκληρός πυρήνας της «λύσης Ανάν» και όλων των παραλλαγών της, η μετατροπή της Κύπρου ολόκληρης σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο:

– Η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε κρατικό μόρφωμα ελεγχόμενο από την Τουρκία μέσω τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους πλειοψηφούντων εποίκων υποδούλωσης των Ελλήνων Κυπρίων.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Ανάν της 11ης Νοεμβρίου 2002 υπήρξε προϊόν, φυσιολογική συνέπεια και αποτέλεσμα το οποίο παρήγαγαν οι αλλεπάλληλες διαδοχικές φάσεις των «διακοινοτικών» διαδικασιών διαπραγμάτευσης που άρχισαν από τον Φεβρουάριο 1977, υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ, προς εξεύρεση «αμοιβαίως αποδεκτής συμβιβαστικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

ΥΠΗΡΞΕ αναπόφευκτο προϊόν της πολιτικής Αθηνών και Λευκωσίας η οποία συνοψιζόταν σε μια παραδοχή που έλεγε (και λέγει) ότι «είμαστε η ηττημένη πλευρά στον πόλεμο του 1974, είμαστε η αδύναμη πλευρά, δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά μόνο να διαπραγματευόμαστε για να συμβιβαστούμε ειρηνικά με τις απαιτήσεις του νικητή και ισχυρού Τούρκου κατακτητή». Η λογική που συγκρότησε την έννοια και τον ορισμό των έκτοτε Ηττημένων Μυαλών.

ΟΠΟΙΕΣ άλλες εισηγήσεις για ριζικά διαφορετική πολιτική υπήρξαν κατά καιρούς, χλευάστηκαν, διαπομπεύθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν ως δήθεν τυχοδιωκτικές, πολεμοκάπηλες, αντι-ρεαλιστικές, επικίνδυνες, σωβινιστικές κοκ.

Τα Ηττημένα Μυαλά των πολιτικών ανδρών Λευκωσίας και Αθηνών και των ηγεσιών των μεγαλύτερων σε πελατεία κομμάτων, αφού υιοθέτησαν ως δική τους πλέον «σημαία αγώνα» να επιβάλουν στον λαό την τουρκική απαίτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, έφτασαν, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από υποχώρηση σε υποχώρηση υποκύπτοντας, να αποδεχθούν (παρά το ΟΧΙ του 76% του λαού το 2004) «λύση» δύο ισότιμων συνιστώντων κρατών, ισότιμου συνεταιρισμού, ισότιμης συγκυριαρχίας και συνιδιοκτησίας εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου, με «ισότιμο αφέντη» πάντα, το κατοχικό ψευδοκράτος του Αττίλα, της πλήρως ελεγχόμενης ασφυκτικά από την Τουρκία Κατακτητή τουρκοκυπριακής μειονότητας των πλειοψηφούντων Τούρκων εποίκων.

ΤΟΥΤΟΣ είναι εντέλει ο μόνος, και ουδείς άλλος, κεντρικός πυρήνας του λεγόμενου «συμφωνημένου πλαισίου λύσης», του «κεκτημένου των συνομιλιών» και της «μορφής της αναζητούμενης λύσης» που απέσπασε μέχρι τώρα η Τουρκία διαδοχικά, στα τραπέζια των διακοινοτικών συνομιλιών, στις κοινές διακηρύξεις των Δύο Ηγετών της 23ης Μαΐου 2008 και της 11ης Φεβρουαρίου 2014, μέχρι και στην Πενταμερή της Γενεύης 27-29 Απριλίου 2021.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ απληστία, υπηρετούσα επιμόνως και αταλάντευτα τον πάγιο στρατηγικό στόχο «Επανάκτησης Κύπρου», ήδη επαυξημένο αλαζονικά με τις διακηρυγμένες νεο-οθωμανικές επιδιώξεις Ερντογάν, δεν ανταπέδωσε στις ελληνικές διζωνικές υποχωρήσεις 1977-2021 οποιοδήποτε ουσιώδες αντάλλαγμα ώστε, υπό τον μανδύα των «winwin» και «kazankazan» ελάχιστης έστω αμοιβαιότητας, οι ηγεσίες Λευκωσίας και Αθηνών να δοκιμάσουν να πείσουν τον λαό για οιονδήποτε επίτευγμα υποφερτής καν «λύσης».

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ διεθνές σωσίβιο το οποίο πέτυχε δις αιμάσσουσα 1964 και 1974 η Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να διασώζει την κρατική της υπόσταση, ως του μόνου νόμιμου διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους εν Κύπρω από την Τουρκανταρσία 1963 μέχρι σήμερα, επιχειρεί τώρα φωνηέντως η Τουρκία να μετατρέψει σε πολιορκητικό της κριό.

– Το τουρκικό επιχείρημα διακηρυγμένο διά στόματος Ερντογάν και Τατάρ από την Πενταμερή της Γενεύης, του Απριλίου 2021, είναι το εξής:

(α) ΑΦΟΥ ΗΔΗ η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ, η ΕΕ, οι μεγάλες και όλες οι άλλες δυνάμεις, επευλογούν τα Δυο Συνιστώντα Κράτη Διζωνικής «λύσης» του «κεκτημένου και συμφωνημένου πλαισίου» των άχρι τούδε διακοινοτικών συνομιλιών και των πενταμερών διαπραγματεύσεων, ένα βήμα χρειάζεται τώρα:

(β) Η ΕΚ ΤΩΝ προτέρων ισότιμη διεθνής αναγνώριση του τουρκοκυπριακού κράτους στα βόρεια εδάφη της Κύπρου. Ως προϋπόθεση περαιτέρω συνομιλιών. Ούτως ώστε με ισοτιμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τελικής λύσης. Οι οποίες, εάν αποτύχουν, να μην παραμείνει σε διεθνή απομόνωση και στην παρανομία τιμωρημένο το τουρκοκυπριακό κράτος.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ υπάρχουν κάποιες πρόθυμες πλέον, ενδιαφερόμενες ξένες δυνάμεις, για μια τέτοια προοπτική νέας βρετανικής επινόησης… ευελιξίας! Και το γνωρίζει η Άγκυρα…

ΠΕΡΑ από το Κυπριακό και τα ελλαδο-τουρκικά στην Θράκη, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, η αλαζονική νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική, τον Καύκασο και τον τζιαντιστικό σουνιτικό ισλαμισμό με τη γεω-πληθυσμιακή μεταναστευτική στρατηγική του νεο-σουλτάνου Ερντογάν βαθειά μέσα στις χώρες της ΕΕ, έχει ήδη προκαλέσει πρωτοφανείς ρήξεις στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες:

– ΣΥΓΚΥΡΙΑ «θεόσταλτη» (εκ του ερντογανικού «ίσσιαλλαχ») για  ταχύτατη και επιδέξια διπλωματική και αμυντική αξιοποίηση από την Αθήνα και τη Λευκωσία, Ώστε αφ’ ενός να ενδυναμώσει ο Ελληνισμός τους συντελεστές της Αποτρεπτικής του Ισχύος και αφ’ ετέρου να μεθοδεύσει εμπράκτως περαιτέρω στρίμωγμα της ερντογανικής Τουρκίας.

ΑΝΤΙ ΤΟΥΤΟΥ,

– ο μεν Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 14η Ιουνίου 2021 έσπευσε να προσφέρει στον Ερντογάν το.. κόκκινο τηλέφωνο ώστε στην ΕΕ, ιδίως στην Γερμανία, να ανακουφίζονται ότι «οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έχουν βελτιωθεί» (δηλώσεις Ευρωπαίου Αξιωματούχου στην ΕΡΤ 18.6.2021) και, άρα, δεν είναι πλέον αναγκαίες οι κυρώσεις αφού «δεν χρειάζεται να ανακατεύονται τρίτες χώρες», όπως θριαμβευτικά δήλωσε ο ίδιος ο Ερντογάν,

– ο δε Αναστασιάδης από τη Λευκωσία βεβαιώνει την προθυμία του για επανάληψη της Πενταμερούς και των διακοινοτικών συνομιλιών για Διζωνική Δύο Συνιστώντων Κρατών…

ΞΑΝΑ και πάλιν απόδειξη ότι:

Ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Λευκωσία αξιώθηκε ο Ελληνισμός να έχει ηγέτες Άξιους, Πρόθυμους και Ικανούς, επιδέξια και ταχύτατα και επωφελώς να αξιοποιήσουν τη συγκυρία που ο Ερντογάν τους έχει προσφέρει.

Λάζ.Α.Μαύρος

ΣΥ: Π. Αρβανίτης

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.