Αυγουστίνος Καντιώτης



ΔEN KATAPAΣTHKE ΓYNAIKEΣ

Eφημερίδα Mακεδονία

TONIZEI ΣE THΛEΓPAΦHMA

ΔEN  KATAPAΣTHKE ΓYNAIKEΣ O  AYΓOYTINOΣ

O Φλωρίνης Aυγουστίνος με τηλεγράφημα του τονίζει τα εξής, σχετική με δημοσίευση των “Nέων”.

“Δεν κατηραστήκαμε τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις, αλλά είπαμε ότι, σύμφωνα με έρευνες κορυφαίων γυναικολόγων Eυρώπης καί Aμερικής, οι γυναίκες που αποφεύγουν την τεκνογονία κινδυνεύουν να προσβληθούν από καρκίνο μήτρας και μαστών περισσότερο απ’ ότι οι άλλες. Aυτά προς  αποκατάσταση της αλήθειας.  Δεν καταριόμαστε, αλλά κηρύσσουμε και, ελέγχουμε με βάση τους ιερούς κανόνες και τα πορίσματα της επιστήμης.  Tα τελευταία έρχονται να βεβαιώσουν τα αθάνατα διδάγματα της Eκκλησίας”.

Ο επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης λειτούργησε στο Αμύνταιο. Το κήρυγμά του ήτο η σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ. Την σφαγή αυτή την μετέφερε στην σημερινή εποχή και έδειξε ότι μεγαλύτερο έγκλημα τελείτε σήμερα στην Ελλάδα. Όχι τα 14.000 νήπια της Βηθλεέμ, αλλά 400.000 νήπια σφαγιάζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και πετιούνται στους υπονόμους των γυναικολογικών κλινικών. Σφαγέας δεν είναι σήμερα ο Ηρώδης, αλλά οι γονείς και οι γυναικολόγοι.

Ο γέροντας επίσκοπος παρουσίασε πόσο φοβερό είναι το έγκλημα αυτό των εκτρώσεων και ποια κακά επιφέρει στη γυναίκα. Ανέφερε γνώμες διαφόρων επιστημών. Μεταξύ αυτών και του Έλληνα καθηγητού Βαλαώρα· Ότι οι γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις κινδυνεύουν πιό πολύ να πάθουν καρκίνο μήτρας και μαστών. Τελειώνοντας, είπε·

«Θα βρεθούν σήμερα κακοποιά στοιχεία και θα πούν· Ηρθε ο δεσπότης στο Αμύνταιο για να πεί καρκίνο στις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις! Δέν το λέω εγώ, αυτό λένε οι γιατροί».

(Τα τελευταία λόγια του γέροντος επισκόπου ήταν προφητικά. Απο την άλλη μερα οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών μετέδιδαν την ψευδή είδηση· «Ο Καντιώτης καταράστηκε τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις, να πάθουν καρκίνο μήτρας και μαστών».

Η είδηση κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, αλλά έφτασε και στο εξωτερικό. Μια Γαλλίδα που έκανε πολλές εκτρώσεις το έμαθε και φοβήθηκε. Του έστειλε τότε γράμμα στα Γαλλικά, που τον έβριζε και τον απειλούσε. Ο καθηγητής των Γαλλικών που μετέφρασε το γράμμα της, μας είπε, ότι η γυναίκα αυτή έγραφε, πως έκανε 11 εκτρώσεις και ότι στο τέλος απειλούσε τον Γέροντα ότι θα ρθει στην Ελλάδα για να τον σκοτώσει).

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.