Αυγουστίνος Καντιώτης



KATANTIA ΑΣTYNOMIΚΩΝ!!! ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΙΕΡΕΑ, ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ: ΠΑΠΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΗΣ. 2) ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, ΗΡΩΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: α) Ο διοικητης της Φλωρινας Δημητριος Μπαρδοπουλος αρνηται να συνοδευση το 1968 ψυχιατρους, που με την μεθοδο ολοκληρωτικων καθεστωτων, θελησε η κυβερνηση να απομακρυνη τον επισκοπο Αυγουστινο. β) Στρατιωτικος διοικητης στο Αμυνταιο παιρνει εντολη, να συλλαβη τον επισκοπο, μολις βγει απο τον ναο, για λιτανεια & εκεινος το ανακοινωνει στο Μητροπολιτη κλαιγονταν & δηλωνει οτι δεν θα το κανη, γιατι δεν τον αφηνει η συνειδησι του

date Δεκ 9th, 2021 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

KATANTIA ΑΣTYNOMIΚΩΝ!!! ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΕΡΕΑ ΤΩΝ 90 ΕΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΥΨΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ & ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΠΑΠΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ & ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΗΣ

Σεβάσμιο ἱερέα, τῶν 92 ἐτῶν τον σβνάρνιζαν οι αστυνομικοι! Δεν σεβάστηκαν ουτε την ηλικία του, ουτε την ἱεροσύνη του! Προσπάθησαν να τον σηκώσουν βιαίως, όπως λέει ο ίδιος, για να τον σπρώξουν μέσα στο πυρπολικό! Αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί ο μικροσκοπικός γέροντας αντιστάθηκε & φοβήθηκαν να μη πάθη τίποτε και  τους κράξει ο κόσμος.

ΔΕΙΤΕ ΞΕΥΤΙΛΑ, ΕΒΑΛΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ 92 ΕΤΩΝ!

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ! ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. Εβαλαν περιορισμους στο βίντεο. Μη τους δίνεται τα στοιχεια σας. Ο γέροντας εξιστορει τον τρόπο που επιχειρησαν να τον προσαγάγουν στο αστυνομικό τμήμα.

_______

______

Bρηκαμε αλλο βιντεο

____________

________________

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ, ΗΡΩΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ο διοικητης της Αστυνομίας στη Φλώρινα, με καρδια Ελληνική και συνείδηση χριστιανική, τον Φεβρουαριο του 1968, δηλαδή, 6  μηνες μετά την ενθρόνηση του, πηρε εμπιστευτική απόρρητη διαταγή, απο τη δικτατορική κυβέρνηση, να συνοδεύση μεχρι τη Μητρόπολη, τρεις ψυχιάτρους που ήρθαν από την Αθηνα, για να βγάλουν γνωμάτευση εις βάρος του Μητροπολίτου Αυγουστίνου. Με την μέθοδο  ολκληρωτικών καθεστώτων ήθελαν να τον απομακρύνουν απο τη Μητρόπολη. Ο διοικητής που είδε άτιμη την ενέργεια αυτή, υπέβαλε την παραίτηση και έφυγε απο τη Φλωρινα. Εδωσε εξετάσεις περασε στην ἱατρική καὶ δούλευε ὡς γιατρός. Ἡ κυβέρνηση ἔπεσε, ἀλλὰ ὁ ἀγωνιστής Μητροπολίτης έμεινε στὴν ἔδρα του. Ο διοικητης δεν ξέχασε πότε τὸν σεβάσμιο ἀγωνιστὴ Μητροπολίτη Αὐγουστίνο, πηγαινε στὴ Φλώρινα καὶ τὸν ἔβλεπε. Του ἔστελνε από την Καλαμάτα λάδι, ακόμα και μετά την παραίτησί του, από τον επισκοπικό θρόνο καὶ ἔδειχνε μὲ κάθε τρόπο τὸν σεβασμό και την αγάπη του.

Παράδειγμα 2ο, επι δικτατορίας Ιωαννίδη

Ο Μητροπολίτης Αυγουστινος έκανε αγώνα εναντιον του καρναβάλου. Η κυβέρνηση ήταν υπέρ, και ο Μητροπολίτης κατά. Ο υπουργος Βορείου Ελλάδος Πατίλης τηλεφώνησε στο επίσκοπο και του είπε, ότι ο καρνάβαλος του Αμυνταίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα της κυβερνήσεως και πρέπει να το σεβαστει. Τότε ο αγωνιστής Μητροπολίτης απάντησε αυστηρα: Μέχρι τώρα σε μιλουσα ως επίσκοπος σε υπουργό, τώρα ξεχνω το επίσκοπος και θυμαμαι τον Καντιώτη. Εγώ θα πάω στο Αμύνταιο, θα κηρύξω εναντίον του καρναβάλου και εσεις ότι θέλετε κάνετε και του έκλεισε το τηλέφωνο.

«Ο Επίσκοπος πηγε στο Αμύνταιο. Ο δοικητης τον βρηκε στο ιερό και τον παρεκάλεσε, να μη κάνει τη λιτανεία έξω από τον ναό και του ανακοίνωσε οτι τον έδωσαν εντολή, αν βγη από τον ναό, για λιτανεία, την ωρα της παρελάσεως του καρναβάλου να τον συλλάβη. Ο γενναιος μητροπολίτης του απάντησε: Οτι θα βγη και εκεινος να κάνη το καθήκον του και να τον συλλάβη. Τότε ο διοικητής κλαίγοντας του ειπε: Σεβασμιώτατε, εγω δεν θα σας συλλάβω, δεν το επιτρέπει η συνείδησή μου, αν δεν λυπαστε εμένα, λυπηθητε τα παιδιά μου, και έφυγε κλαίγοντας.

Ο π. Αυγουστινος που ειχε αρχή, να πέφτη εκεινος στον αγώνα και όχι οι άλλοι, όταν είδε την σταθερή απόφαση του διοικητη, να μη εφαρμόση την διαταγη και να περάση στρατοδικειο, έστειλε τον αρχιερατικό του Αμυνταίου, τον παπά Γιάννη (αυτός μας διηγήθηκε το περιστατκό), να του πη επιστρέψη στο ιερό. Ο γενναίος επίσκοπος, με την ευαισθητη καρδιά, του ειπε: Για εσένα, και μόνο για σένα,  δεν θα κάνω λιτανεία εκτός του ναου.

Οσοι είμεθα εντος του ναου, που δεν γνωρίζαμε τον συγκλονιστικό διάλογο στο ιερο και ακουσαμε ότι η λιτανεία θα γίνει εντός του ναου και παραξενευτήκαμε.

Σημερα υπάρχουν τέτοιοι ευσυνείδητων αστυνομικοί; Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και οπως φαίνεται σύντομα, σε περιοδο διωγμων θα τους δουμε να λάμπουν.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.