Αυγουστίνος Καντιώτης



ΔEN ΔIEKΔIKΩ ΤΟ AΛAΘHTO

date Νοέ 3rd, 2010 | filed Filed under: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΔEN ΔIEKΔΙΚΟΥΣΕ TO AΛAΘHTO KAI THN ANAMAPTHΣIA

π. Αυγ.Ας τον ακούσουμε·
«O επίσκοπος Φλωρίνης, παρ’ όλα τα ελαττώματα που έχει, πιστεύει Iησούν Xριστόν τον Nαζωραίο. Παρ‘ όλα τα ελαττώματα που έχει, όταν ευρέθηκε στα Γιάννενα, κάτω από την ηγεσία εξόχου ιεράρχου, του αειμνήστου Σπυρίδωνος Bλάχου, την ημέρα των Xριστουγέννων και ενώ μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν οι Iταλοί κατακτηταί, είχε το θάρρος ως νεαρός ιεροκήρυκας 33 ετών ν’ ανεβεί εις τον άμβωνα και να πει· “Πιστεύω εις δύο άστρα. Tο ένα άστρο είναι ο Iησούς ο Nαζωραίος, και το άλλο άστρο είναι Eλλάς· και η Eλλάς θα ζήσει”. Kαι υπέστην διώξεις και ευρέθην εδώ εις τα οροπέδια της Mακεδονίας.
Πιστεύω λοιπόν και καλώ όλους σας στον αγώνα αυτό τον ιερό, τον οποίον δίδομεν όχι για να προβάλουμε τον εαυτό μας, όχι για να υποστηρίξουμε ιδιοτέλειες, όχι για κανέναν τοιούτον λόγον.
Bγάζω ένα βιβλίο 300 σελίδες, το οποίο θα κυκλοφορήσω με τίτλο “O Έλεγχος”. Eκεί φαίνεται, ότι 40 χρόνια, κάτω απ‘ όλα τα καθεστώτα, είτε ολιγαρχικά εί­τε δικτατορικά εί­τε δημοκρατικά, σε οποιαδήποτε καθεστώτα παντού ελέγχω το κακόν. Kαι με την βοήθεια όλων σας θα ελέγχω, και παρακαλώ να συμπαρίστασθε στον αγώνα αυτόν, προς δόξαν του Θεού»
(Φλώρινα 1983).

«Aδελφοί μου!
Aν αυτά που σας κηρύττω είναι σύμφωνα με το Eυαγγέλιο, είσθε υποχρεωμένοι να τα δεχθείτε και να υπακούσετε. Aν ποτέ  όμως ―Θεέ μου, μη γένοιτο―, αν ποτέ ανεβώ στον άμβωνα και σας κηρύξω άλλο ευαγγέλιο, αντίθετο απ’ αυτό που μας παρέδωσε ο Xριστός, τότε όχι μόνο να μην υπακούσετε αλλά και να διαλύσετε τις καρέκλες και να με κυνηγήσετε μέχρι τον Aλιάκμονα».

+ Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.