Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΕΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠOTE, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ (Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου). 2) Λεγουν να ενωθουμε οι Ορθοδοξοι με τους Ρωμαιο­καθολικος (Γερ. Εφραiμ της Αριζoνας)

date Φεβ 24th, 2022 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕ ΘΥΣΙΑ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠOTE, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ
_____________

_______________

__________

Λεγουν να ενωθουμε οι Ορθοδοξοι

με τους Ρωμαιο­καθολικος

»Όλοι όσοι πιστεύουν αληθινά, αγαπούν εν αληθεία, όσοι δεν πιστεύουν αληθινά αγαπούν εν υποκρίσει. Ε­μείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί αγαπούμε όλους και επιθυμούμε να έρθουν σε επίγνωση της αληθείας. Έτσι μας δίδαξε «ο Θεός της αγάπης» έτσι αναπαύεται η συνείδησίς μας…

Λέγουν να ενωθούμε οι Ορθόδοξοι με τους Ρωμαιο­καθολικούς και εν συνεχεία με τους Προτεστάντας και με όλες τις γνωστές και άγνωστες αιρέσεις που επενόησε ο Διάβολος εν ονόματι τού Χριστιανισμού…

Κατό­πιν να ενωθούν και με τους Μωαμεθανούς, τους Ιου­δαίους, κατ’ επέκτασι με τους Βουδδιστάς, Βραχμανιστάς, Σιντοϊστάς και με όλες γενικά τις θρησκείες της υφηλίου.

Φρονούμεν ότι η Ορθοδοξία δεν έχει καμμία θέση ανάμεσα σ’ αυτό το συνονθύλευμα των πλανών και των αιρέσεων. Αυτό το δόλιο «οικουμενικό» κατασκεύασμα δεν αποσκοπεί στην αναζήτηση της αληθείας, αλλά κατά τον π. Χαράλαμπον Βασιλόπουλον: «είναι ένα ανακάτεμα αφανισμού της Αλήθειας…»

Είναι μία προσπάθεια όχι να βρουν την αλήθεια οι πλανεμένοι, αλλά να την χάσουν και εκείνοι που την έχουν, εκείνοι δηλαδή που πιστεύουν στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία…».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.