Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ!

date Φεβ 14th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Μετάφραση από τα Ρουμανικά στα Ελληνικά, σε περίληψη

ΝΑ ΥΠΟΤΑΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!

«Παπας Βενεδικτος ΙΣΤ ζητα χριστιανικη ενοτητα.

Στις 15  Φεβρουάριου του 2010 Ζήτησε οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι να ενωθούν για να σώσουν την Ευρώπη! Από theTrumpet.com

Παπας πατρ. φιλα παντ. ιστΟι καθολικές και ορθόδοξες εκκλησίες πρέπει να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, είπε σε μιά ομάδα Ρουμάνων επισκόπων, στις 12 Φεβρουαρίου 2010 και ζήτησε από τους καρδιναλίους να συνεργαστούν με τους ομολόγους των Ορθοδόξων εκκλησιών.

Αυτό έρχεται σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο από τότε που ο Πάπας υπέδειξε στους Αγγλικανούς και ουαλικούς επίσκοπους να είναι γενναιόδωροι προς κάθε Αγγλικανό που επιθυμεί να επιστρέψει στη Ρώμη. «Ιδιαίτερη σημασία έχει η μαρτυρία της αδελφoποιήσης μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων,» είπε. «Ξεπερνιούνται οι διαιρέσεις και οι διαφωνίες, ανοίγουν οι καρδιές και υπερισχύει η συμφιλίωση.» «Έχω επίγνωση των δυσκολιών που οι καθολικές κοινότητες θα αντιμετωπίσουν σε αυτό το χώρο? Ελπίζω ότι οι κατάλληλες λύσεις μπορούν να βρεθούν, με το πνεύμα της δικαιοσύνης και της φιλανθρωπίας που πρέπει να εμπνέουν τις σχέσεις μεταξύ των αδελφών του Χριστού», είπε.

«Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο της συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων και Καθολικών που σήμερα έχει να κάνει με την υπεράσπιση των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης …

Ο Herbert W. Armstrong  πρόβλεψε ότι σύντομα η Καθολική Εκκλησία, θα φέρει την ενότητα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης… «Πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες δεν θέλουν θρησκευτική κυριαρχία, ή ακόμη και τη συμμετοχή της, αλλά έρχονται να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν την ενότητα αυτή, σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σούπερ έθνος, χωρίς την εξουσία της Καθολικής Εκκλησίας «(μέλος και της από κοινού επιστολή των εργαζομένων, 22 Νοεμβρίου, 1982). Αυτό ακριβώς θέλουμε να επιτύχουμε τώρα. Η ενότητα μεταξύ της Καθολικής και Ορθόδοξης εκκλησίας θα φέρει «ενότητα και ομόνοια όχι μόνο στις χώρες σας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη,» είπε ο Πάπας.

Το 1963, ο κ. Armstrong έγραφε: «Το τελικό-αν και αργά- ο θρίαμβος του καθολικισμού καταγράφεται από  δεκάδες προφητείες της Γραφής. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στη θρησκεία, που έχει δει ο κόσμος… Το πανίσχυρο πρόβλημα της επίτευξης της ενότητας είναι διττός. Πρώτον, πρόκειται για τη συμφιλίωση των Ορθοδόξων, που ο διχασμός επίσημα ξεκίνησε το 1054 και διαίρεσε τις εκκλησίες στην Ανατολή και στην Δύση …

Δεύτερον, πρόκειται για την αποκατάσταση της ρωμαϊκής Κοινωνίας. Ο προτεσταντισμός που αναπτύχθηκε από το 1517 και μετά «(Απλό Αλήθεια, Νοέμβριος του 1963). Ο Πάπας εργάζεται αυτήν τη στιγμή σκληρά και στα δύο αυτά μέτωπα.

Εργάζεται για να επιτύχη την ενωποίηση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, προκειμένου να παρουσιάσει ένα κοινό μέτωπο. Ήδη, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.

Στην ομιλία του προς τους επισκόπους,  επισήμανε ότι έως το Μάιο του 2009-την 10η επέτειο του Πάπα Ιωάννη Παύλου ii’S επίσκεψη στη Ρουμανία. «Με την ευκαιρία αυτή, θεία Πρόνοια που προσφέρει ο διάδοχος του Πέτρου τη δυνατότητα ανάληψης ενός αποστολικού ταξιδιού σε ένα έθνος στην πλειοψηφία του για αιώνες Ορθόδοξο, όπου έχει σήμερα μια σημαντική καθολική κοινότητα»…

Δεδομένου, είπε, ότι η επίσκεψη της Καθολικής εκκλησίας με τις ορθόδοξες εκκλησίες έχουν φθάσει σε μια σειρά ιστορικών συμφωνιών. Στις 13 Οκτωβρίου 2007, το Βατικανό εξέδωσε μία  δήλωση ότι και οι δύο εκκλησίες είχαν συμφωνήσει ότι ο Πάπας κατέχει την υψηλότερη θέση στην ενοποιημένη εκκλησία πριν από το σχίσμα του 1054, και ότι ο επίσκοπος της Ρώμης ήταν ο Protos, ή ο πρώτος, μεταξύ των πατριαρχών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων. Τον Ιανουάριο διέρρευσε έγγραφο ότι προτάθηκε ακόμη μεγαλύτερη ενότητα μεταξύ των δύο εκκλησιών. Το σχέδιο αυτό μελετάται από μια διεθνή καθολική-ορθόδοξη επιτροπή, και ασχολείται με το πώς η Ανατολή και η Δύση θα αναγνωρίσει τον ρόλο του Πάπα πριν από το σχίσμα…

Επίσης, τον Ιανουάριο ο νέος Ορθόδοξος πατριάρχης Irinej Gavrilovic κάλεσε τον Πάπα στο Βελιγράδι. Η πρόσκληση αυτή καταλήγει μετά από μια χιλιετία της εχθρότητας μεταξύ της σερβικής εκκλησίας και του Βατικανού…

http://www.thetrumpet.com/index.php?q=6989.5492.0.0

http://www.thetrumpet.com/index.php

Featured Σχόλια:

«Ο νέος Ορθόδοξος πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος Gavrilovici

κάλεσε τον Πάπα στο Βελιγράδι.»

Η Σερβία είναι υπο κατάληψη. Και αυτό φαίνεται από την πίεση που εξασκούν οι ΗΠΑ, για να ζητήσει σύντομα η Σερβία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Με τον όρο να αποδεχθεί τον χωρισμό του Κοσσυφοπεδίου και τους βομβαρδισμούς της Σερβίας ως απαραίτητους – δικαιολογημένους.

Όλα αυτά βέβαια εις βάρος του, του σερβικού πληθυσμού που δεν ρωτούν την γνώμη του ούτως ή άλλως.

(ΗΠΑ) Η κυβέρνηση μαριονέτα των Σέρβων, που είχε εγκατασταθεί με το χρώμα της CIA, έχει αρχίσει να στηρίζει άμεσα όλα τα πρό της Ενοποίησης (με Καθολικούς) στοιχεία στο εσωτερικό της ορθόδοξης εκκλησίας. Και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επηρεάσουν την εκλογή του Πατριάρχη.

Έχουν ξεκινήσει την άρση του Επισκόπου του Κοσσυφοπεδίου από Aρτέμιου του duty.Be εξ’ αιτίας της αντιστάσεως που προέβαλε, στην καταπίεση του σερβικού πληθυσμού που έχει απομείνει ακόμα στο Κοσσυφοπέδιο. Προσπαθώντας έτσι να καταβάλλουν και την τελευταία ακρόπολη της αντίστασης των Σέρβων).

Η τεράστια πλειοψηφία των Σέρβων είναι κατά την επανένωσης με τους Καθολικούς, που είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν από τη ναζιστική Κροατία Καθολικών και των υπαλλήλων τους «Ustasa», για την εξόντωση του σερβικού πληθυσμού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «Jasenovac» στο WW2.

Ακόμη και στην τελευταία σύγκρουση στην πρώην Γιουγκοσλαβία είχε η Καθολική εκκλησία ενεργό μέρος για την καταστροφή της χώρας (μαζί με τη Γερμανία) και η Έξοδος των 250 000 Σέρβων από την Κράινα, την Κροατία, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη για το υπερ-εθνικιστικό καθεστώς του ο Πρόεδρος της Κροατίας Φράνιο Τούτζμαν.

Σήμερα «καλώντας τον πάπα», δεν αντιπροσωπεύουν την βούληση όλου του σερβικού λαού.

Ο Σερβικός λαός δεν θέλει την επανένωση με τους Καθολικούς και δεν θέλουν τον Πάπα στη Σερβία!

Εξισλαμισμός του Κοσσυφοπεδίου συνεχίζεται, με εξαίρεση τους Σέρβους. Επίσημη υποστήριξη εκτός από τη Ρωσία δεν έχουν από κανέναν άλλο.

Μετά από αιώνες δολοφονίες και καταστροφές κατά των Σέρβων – το Βατικανό προσπαθεί να επωφελούμενος την αδυναμία της κατεχόμενης χώρας.

Γερμανία και ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στο στόχο της καταστροφής της Σερβίας.

Με την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Σερβία (που θα επιβληθούν από ευχαριστίες ΝΑΤΟ)

Ο Σερβικός λαός στη Σερβία, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την Κροατία θα αγγίξει σύντομα το κατώτατο σημείο πτώχιας, και μόνο ο Θεός τώρα μπορεί να τους βοηθήσει.

Z.P.
Ζόραν Preradovich-Βέλγιο

****

Re: Ανάγκη Καθολικοί και Ορθόδοξοι Ηνωμένο να Διάσωσης Ευρώπη, λέει ο Πάπας »
Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις Zoran. Παρακολουθώ το Uniate καθολικοί στην Ουκρανία εξασκούν μεγάλη βία κατά των Ορθοδόξων (μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ) για δεκαετίες. Έχουν κλαπεί σχεδόν χίλια εκκλησίες … στο όνομα του Χριστού (!) Δηλαδή, στο όνομα της Παπικής μοναρχίας …
John Witte-Τέξας

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.