Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΟ ΑΓΩΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΣ: Επιστολη Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου σε συνεργατες του στην Κοζανη το 1951. Το 1943-45 ως ιεροκηρυκας ηταν στην Κοζανη & με την βοηθεια του ΘΕΟΥ, στην πεινα, εκανε συσσιτια, που εφτασαν 8.150 ημηρεσιως! Tο 1954 εκανε οικοτροφειο στην πολη, για φτωχους μαθητας & αιθουσα ομιλιων, στο κεντρο της πολεως. Το 2003 ο Δημος Κοζανης με δημαρχο το Π. Κουκουλοπουλο & αντιδημαρχο Λαζ. Μαλουτα με απατη εκλεψαν το οικοτροφειο. Δειτε & το βιντεο

date Μαι 11th, 2022 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

Ο ΑΓΩΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΣ

Επιστολή του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Κάρυστος 16 Απριλίου 1951
Αγαπητοι μου αδελφοί ΕΥΘΥΜΙΕ-ΓΕΩΡΓΙΕ,
Έλαβα τα γράμματά σας και χαίρω χαράν μεγάλην δια την πρόοδον του Συλλόγου. Έχοντες ως θεμέλια της εργασίας την πίστιν ακράδαντον, την ταπείνωσιν την ειλικρινή, την γνησίαν αγάπην και πρόθυμον εξυπηρέτησιν πασχόντων αδελφών, μη φοβηθήτε ποτέ, έστω και αν όλοι οι δαίμονες μαζευθούν εις το γκαράζ και σας επιτεθούν. Δεν θα σας διαλύσουν. Το οίκημα ειμπορεί να γκρεμίσουν και να το κάμουν γιαπί, μα αι ψυχαί που εγνώρισαν την εν Χριστώ φιλίαν δεν παραδίδονται εις κατακτητάς, εις τους «κατακυριεύοντας των εθνών», περί ων ομιλεί το Ευαγγέλιον της Ε΄Κυριακής των Νηστειών. Η κίνησίς μας, που με την βοήθειαν του Κυρίου εξαπλώνεται και εις άλλας πόλεις, έχει αποστολήν. Δεν ήμεθα ένας συνηθισμένος σύλλογος. Αποτελούμεν ζώσαν διαμαρτυρίαν εντός των κόλπων της επισήμου Eκκλησίας. Ημείς οι ελέγχοντες ευεργετούμεν αυτήν απείρως και όχι οι κολακεύοντες θεολόγοι και ιεροκήρυκες, οι οποίοι κάμνουν τούμπες, αρκεί να τα έχουν καλά και να μη διιωχθούν. Οπωσδήποτε ανατέλλει ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
-Προβλέπω, ότι ο ΑΓΩΝ εναντίον σας θα προσλάβη ακόμη μεγαλυτέραν σφοδρότητα. Ο Σατανάς βάλθηκε να σας διαλύση.

Ξεύρει αυτός τι μπορεί να προκύψη από αυτό το ταπεινό γκαράζ. Δεν ενθυμείσθε τον πόλεμον που υφιστάμεθα τας πρώτας ημέρας που ιδρύθη η Εστία; Εάν υπεκύπταμεν τότε, ο Σατανάς θα εθριάμβευε. Μας εβοήθησεν ο Θεός και εμείναμεν σταθεροί. Έτσι και τώρα. Ηνωμένοι με άρρηκτον αγάπην αντιστθήτε. «Αντίστητε τω Διαβόλω και φεύξεται αφ’ υμών». Άμα ίδη την υπομονήν και επιμονήν σας εις το έργον του Κυρίου, θα σας αφήση.
-Η «Σπίθα», όταν έρχεται, αμέσως να την ταχυδρομήτε και μετά να διανέμητε τα δια την Κοζάνην προοριζόμενα. Αυτό πάντοτε να κάμνετε και μη με ερωτάτε δια κάθε αποστολήν. Εάν πρόκειται διαφορετικά να ενεργήσωμεν, θα σας γράφω…
-Τώρα το Πάσχα που θα έλθη ο αγαπητός Σωτήριος Δρόσος, ας αναλάβη αυτός τα μαθήματα. Προς καιρόν ο αγαπητός μας Ευθύμιος ας μη φαίνεται. Διότι ελύσσαξαν οι κύνες…
Ελπίζω μετά το Πάσχα να επισκεφθώ την Θεσσαλονίκην και εκείθεν θα έλθω να σας ιδώ. Εύχεσθε.
Ολοψύχως εύχομαι πάσι να διέλθετε μετά των προσφιλεστάτων οικείων σας εν πνευματική χαρά και αγαλλιάσει τας εορτάς του Πάσχα, μνημονεύοντες και των εν Κυρίω κοιμηθέντων αδελφών και πατέρων ημών, οι οποίοι ευτυχέστεροι ημών θ’ ακούσουν εις τους ουρανούς το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Στρατευομένη και θριαμβέβουσα Εκκλησία αποτελούμεν ΕΝ σώμα με κεφαλήν τον ΧΡΙΣΤΟΝ.

Με πολλήν αγάπην
Αυγουστίνος

(Από το βιβλίο· «ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης στην Κοζάνη» Νο1,
μέρος γ΄, σελ. 226-228, Κοζάνη 2003, Ανδρονίκης Π. Καπλάνογλου)

Δειτε πως εκλεψε με απατη ο Δημος Κοζανης, το Οικοτροφειο του Συλλόγου των 40 Μαρτυρων Κοζανης, εργο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Εκανε εξωση της φτωχες μαθητριες, αλλαξε το όνομα και μετέτρεψε την αιθουσα ομιλιων σε ΚΑΠΗ. Ο Συλλογος ειχε επισημο Καταστατικο και δεν μπορουσε να το κλέψη, να αλλάξει την χρήση του και το όνομά τους κανεις.

Τέτοιου είδους απατεώνες πολιτικοι κατακλέβουν και ξεπουλουν τον πλούτο της Ελλάδος, φτωχεύουν τους Ελληνες για προσωπικό τους όφελος. Αλλά ας μη χαίρονται, γιατί αργα ή γρήγορα θα πληρώσουν τα κλοπιμαία τους. Ο κόσμος έχει Αφέντη, τον Παντοδύναμο Θεό, που είναι δίκαιος και θα αποδώση δικαιοσύνη.

Δυστυχως τέτοιου είδους πολιτικους ψηφίζουμε στην Ελλάδα & την ριμαξαν.

Δειτε απόσπασμα από βίντεο, που αναρτήθηκε το 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Π ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ,  ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
______

_____

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.