Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΟΜΑΤΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΑΦΟ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ & ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! 1) Για πολλοστη φορα ο πατρ. Βαρθομαιος δημιουργει μεγαλη αναστατωση στην Παγκοσμια Ορθοδοξια 2) Ε.Ο.Ν.: Εκκλησιαστικως και εθνικως επιζημια η αναγνωριση Εκκλησιας των Σκοπιων «Πολυ συντομα ο Ελληνισμος θα βιωσει τα οδυνηρα αποτελεσμα αυτων των αποφασεων» 3) Σκοπια: Το Οικουμενικο Πατριαρχειο αναγνωρισε την εκκλησια της «Αχριδας»!

«Εκκλησιαστικες Πρεσπες»-Απο το 2018 ειχαν συμφωνησει για την «Αρχιεπισκοπη Αχριδος» Κοτζιας & Νιμιτς;

ΣΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΑΦΟ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΣκανδαλισμός στο ποίμνιο που βλέπει τους ταγούς του να εκπορεύονται περισσότερο από πολιτικά κίνητρα παρά από θρησκευτικά.
Το δόγμα της σκασίλας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει προκαλέσει για πολλοστή φορά μέγιστη αναστάτωση στην Παγκόσμια Ορθοδοξία και σκανδαλισμό στο ποίμνιο που βλέπει τους ταγούς του να εκπορεύονται περισσότερο από πολιτικά κίνητρα παρά από θρησκευτικά.
Για τις πρώτες αντιδράσεις τα γράψαμε και χθες. Εντύπωση προκαλεί δύο μέρες μετά η σιωπή της Σερβικής Εκκλησίας. Η SOC μπορεί να εξακολουθεί να σιωπά επίσημα, αλλά τα σερβικά ΜΜΕ αναζητούν τις απόψεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για αυτό το θέμα. Μετά την πρώτη αρχική ήπια στάση, είχαμε μια νέα πιο σταθερή θέση από το Πατριαρχείο Μόσχας.

d47

Ε.Ο.Ν.: Εκκλησιαστικως και εθνικως επιζημια η αναγνωριση Εκκλησιας των Σκοπιων «Πολυ συντομα ο Ελληνισμος θα βιωσει τα οδυνηρα αποτελεσμα αυτων των αποφασεων»

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της κατάπτυστης, αισχρής και απαράδεκτης αναγνώρισης του συρφετού των ρασοφορούντων στον σιτοβολώνα της γηραιάς Ηπείρου ως αυτοκέφαλης “Εκκλησίας της Ουκρανίας” και την τοποθέτηση του ψευδοεπισκόπου Επιφανίου ως προκαθημένου αυτής, το Οικουμενικό Πατριαρχείο πιστό στον ρόλο του ως προαγωγού των συμφερόντων των δυτικών δυνάμεων προχώρησε σ’ αυτό που απηργάζετο σκαιώς εδώ και καιρό, στην αναγνώριση της “εκκλησίας της Μακεδονίας” υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο της πάλαι ποτέ εν δόξη λαμψάσης Αρχιεπισκοπής Αχριδών…

https://www.pronews.gr/thriskeia/e-o-n-ekklisiastikos-kai-ethnikos-epizimia-i-anagnorisi-ekklisias-ton-skopion/

d47

Σκοπια: Το Οικουμενικο Πατριαρχειο αναγνωρισε την εκκλησια της «Αχριδας»!

Μόλις το Πάσχα ο Σκοπιανός Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του προχώρησε σε ανθελληνική προπαγάνδα, μιλώντας για τα δίκαια των «Μακεδόνων»!

Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, που υποσκάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναγνωρίζοντας την σχισματική εκκλησία της «Βόρειας Μακεδονίας» με το όνομα «εκκλησία της Αχρίδας»

Όπως συνέβη και με την περίπτωση της εκκλησίας της Ουκρανίας, εκτός από εκκλησιαστικό μέγα ζήτημα, προκύπτει και σοβαρό πρόβλημα στο πεδίο των εθνικών μας θεμάτων από τη σημερινή απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

«Η Αγία καί Ιερά Σύνοδος, συνελθούσα σήμερον, Δευτέραν, 9ην Μαΐου 2022 (*), υπό τήν προεδρείαν τής Α. Θ. Παναγιότητος τού Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, συνεζήτησε διεξοδικώς τό εκκλησιαστικόν θέμα τών Σκοπίων, καί, αξιολογήσασα εις τελικήν φάσιν τήν υποβληθείσαν τή Μητρί Εκκλησία έκκλητον προσφυγήν τής εκείσε Εκκλησίας, ως καί τάς αλλεπαλλήλους εκκλήσεις τής Πολιτείας τής Βορείου Μακεδονίας, απεφάσισε τά εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/gia-ta-dikea-ton-makedonon-iche-milisi-to-pascha-o-skopianos-archiepiskopo

__________

(*) Διαλεξε την ημέρα  αυτή για να εκδικηθει τους Ρωσους!!!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.