Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΔΕΝ »θριαμβευσες» στην Ουασιγκτον κ. Μητσοτάκη – Aνιστορητος, ανεπαρκης, δεδομενος. Δεν ελαβε -ουτε ζητησε- οποιαδηποτε δεσμευση απο ΗΠΑ για τα ελληνικα εθνικα ζητηματα, αν & εδωσε βασεις, μονοπλευρη αμυντικη συμφωνια (με μηδενικα ανταλλαγματα). Για την δουλοπρεπεια του, εισεπραξε καλα λογια και χειροκροτηματα.

date Μαι 19th, 2022 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΔΕΝ »θριαμβευσες» στην Ουασιγκτον κ. Μητσοτακη – Aνιστορητος, ανεπαρκης, δεδομενος.

https://www.kalami.us/2022/omogeneia/mitsotakis-usa-may22.html

Φιλότιμες» οι υπερπροσπάθειες των εξαγορασμένων και άσχετων με πράγματα και καταστάσεις στις ΗΠΑ, ΜΜΕ Αθήνας, να παρουσιάσουν την -τελευταία ως πρωθυπουργού- επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον (16-17 Μαίου ’22), ως »ανεπανάληπτο θρίαμβο». Είναι »φιλότιμες» και οι προσπάθειες πολιτικών και πολιτικάντηδων, να τον ηρωποιήσουν.

Ο πρωθυπουργός, δεν έλαβε -ούτε ζήτησε- οποιαδήποτε δέσμευση από ΗΠΑ γιά τα ελληνικά εθνικά ζητήματα, αν και έδωσε βάσεις, μονόπλευρη αμυντική συμφωνία (με μηδενικά ανταλλάγματα), πρόθεση γιά αγορά F-35 κ.ά., γιά να γίνει αρεστός στην Ουάσιγκτον ως »πρόθυμος, ημέτερος». Φυσικά, γιά την δουλοπρέπειά του, εισέπραξε καλά λόγια και χειροκροτήματα.

Και όσοι ζούμε στις ΗΠΑ, λέμε στον κ. Μητσοτάκη το αυτονόητο: «Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι». Και ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει αρκετά, εκ μεταξίου, εσωενδύματα.

Ας δούμε ψυχρά, λογικά και αντικειμενικά τα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τα αποτελέσματά του. Σίγουρα είχε προσωπικό όφελος ο πρωθυπουργός από τις εμφανίσεις του στην Ουάσιγκτον, σε ότι αφορά τον εντυπωσιασμό ψηφοφόρων του στην Ελλάδα. Το όφελος γιά την χώρα όμως, είναι μικρό.

Η ελληνική παιδεία του πρωθυπουργού, είναι μέτρια, επειδή δεν σπούδασε στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με το γεγονός -και το έχει αποδείξει- ότι είναι ανιστόρητος και οι λογογράφοι του »τούβλα», διαπιστώνουμε ότι είναι μόνο γιά τα… ελαφρά.

Κογκρέσσο, ομιλία

Γιά όσους διαθέτουν επαρκή ελληνική παιδεία και έχουν μέτρια έστω γνώση ιστορίας, η ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσσο (17 Μαίου ’22), δεν ήταν και η καλύτερη. ‘Ηταν μέτρια. Δεν είχε πρωτοτυπία, δεν είχε ουσία. Γι’ αυτό και τα αμερικάνικα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν, με την ομιλία του ή με την επίσκεψή του στον »Λευκό Οίκο».

Ας δούμε μερικές, αλλά ενδεικτικές, πρωθυπουργικές ασυναρτησίες (τονίζουμε ότι, ως ευθυνόφοβος, αν και »φωτογράφισε» την γείτονα γιά προκλήσεις κ.ά., απόφυγε να πει την λέξη »Τουρκία»):

– Η παρομοίωση Μεσολογγίου (1826) με Μαριούπολη, Ουκρανία, ήταν βλακώδης. Μόνο ένας απαίδευτος και ανιστόρητος θα έκανε τέτοιες συγκρίσεις. Και κάτι ακόμα… έπρεπε να γνωρίζουν οι λογογράφοι του ότι η »έξοδος Μεσολογγίου» έγινε 1826 και όχι 1823.

– Φιλότιμες οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να πείσει το Κογκρέσσο ότι είναι πρόθυμος, δουλοπρεπής και δεδομένος. Το πιστοποίησαν οι υπέρμετρες αναφορές του σε Ουκρανία και στον »κακό» Πούτιν, στην »συμφωνία» με ΗΠΑ γιά όσες βάσεις επιθυμούν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα κ.ά.

– Αόριστες αναφορές γιά την πώληση F-16 στην Τουρκία και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

– Η πιστοποίηση της ενοχλητικής ημιμάθειάς του, έγινε με την αναφορά του στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Είπε: «…Τα τελευταία 120 χρόνια καλωσορίσατε θερμά, ενθαρρύνατε και υποστηρίξατε τα κύματα των μεταναστών που ήρθαν στη χώρα σας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή». Δηλαδή, είπε ότι η μετανάστευση Ελλήνων στις ΗΠΑ άρχισε 1900. Και τις ανιστόρητες αυτές σαχλαμάρες, τις πέταξε σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας ΗΠΑ!!!
Η μετανάστευση Ελλήνων στην αμερικάνικη ‘Ηπειρο κ. Μητσοτάκη, άρχισε Ιούνιο 1768 επί οθωμανικής κυριαρχίας στην (προ)Ελλάδα» -και όχι 1900- με την άφιξη των πρώτων περίπου 350 Ελλήνων από Πελοππόννησο και νησιά Αιγαίου, στον άγιο Αυγουστίνο, στην βορειοανατολική Φλόριδα.

Λίγο μετά δημιούργησαν την -μετέπειτα πόλη- »Νέα Σμύρνη» (1769), νοτιότερα του αγίου Αυγουστίνου… Πόλη, »Νέα Σμύρνη» κ. Μητσοτάκη, 1769, κατάλαβες;;;

– Τα… 3 εκατ. Ελληνοαμερικανών, που είπε στο Κογκρέσσο. Δεν γίνεται ένας πρωθυπουργός να μην ξέρει πόσοι περίπου πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στις ΗΠΑ, λέγοντας ψευτιές και μάλιστα στο Κογκρέσσο. Εκτός και αν »βασίζεται» στους άχρηστους, γελοίους του υπουργείου Εξωτερικών και σε ασοβάρευτα δημοσιεύματα »παπατζήδων». Κύριε Μητσοτάκη… Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στις ΗΠΑ, ελληνικής καταγωγής δήλωσαν κοντά 1.15 εκ. κάτοικοι. ‘Αντε να το »τραβήξουμε» και να το κάνουμε 1.25 εκατομμύρια.

– Υποτίθεται ότι η ομιλία στο Κογκρέσσο έγινε -με ένα χρόνο καθυστέρηση- γιά να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821, όχι ο… Μητσοτάκης. Κι ενώ »διαβεβαίωσε» ο πρωθυπουργός τους ακροατές του Αμερικανούς πολιτικούς γιά το πόσο »πρόθυμος» και »δεδομένος» είναι, παράλειψε να αναφερθεί -εξαιτίας άγνοιας- στην πληθώρα αμερικανικών πόλεων που πήραν ελληνικά ονόματα γιά να τιμήσουν την Επανάσταση. Παράδειγμα η πόλη »Υψηλάντη» Πολιτεία Μίσιγκαν. Με κορυφαία την περίπτωση της πόλης »Ελλάδα» (Greece) στα βόρεια Πολιτείας Νέας Υόρκης, που ονομάστηκε έτσι 28 Μαρτίου 1822, γιά να τιμήσει την επανάσταση και ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. (Σημ.: Ξεπερνούν τις 50 οι πόλεις με ελληνικά ονόματα στις ΗΠΑ).

Αν οι »λογογράφοι» σου δεν ήταν »τούβλα» πρωθυπουργέ, θα έκαναν και το αυτονόητο: Η ομιλία σου 17 Μαίου. Πρώτιστα θα ερευνούσαν τι σημαντικά γεγονότα, σχετικά με ΗΠΑ κι Ελλάδα, έγιναν αυτήν την ημέρα. Και θα εύρισκαν ότι:

– 1792… Ιδρύθηκε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

– 1920… η Αμερικανική Γερουσία (εκεί δηλαδή που μίλησες) αναγνώρισε για πρώτη φορά -με ψήφισμά της- τα ελληνικά δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο.

Δύο γεγονότα που θα έπρεπε να έχεις στην ομιλία σου. Αλλά είπαμε, »τούβλα», με μεγαλύτερο εσένα.

Οι… »τιμές» με »παράσημα» σε… »επιφανείς»!!!
‘Εχουμε, επίσης, θυμώσει κ. Μητσοτάκη, επειδή ήρθες στις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός και μας πρόσβαλες γιά δεύτερη φορά. Και αναφερόμαστε στις »τιμές» (σε δείπνο, βράδυ 17 Μαίου ’22, Ουάσιγκτον, με την συνδιοργάνωση, συμμετοχή και απατεώνων) και στα »παράσημα» που απένειμες σε δήθεν »επιφανείς Ομογενείς», οι μισοί από τους οποίους ΔΕΝ το άξιζαν. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει »προσφορά στην πατρίδα». Ναι μεν έχουν προσφέρει στην οικογένεια Μητσοτάκη (π.χ. Τσακόπουλος), αλλά ΟΧΙ στην πατρίδα.

Ο κ. ‘Αγγελος Τσακόπουλος βοηθούσε εσένα όταν ήσουν φοιτητής στην Καλιφόρνια και έδωσε τα χρήματα να γίνει έδρα στο πανεπιστήμο που σπούδασες (Στάνφορντ) γιά τον πατέρα σου.. Ναι, έκανε προσφορά στην οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά ΠΟΙΑ είναι η προσφορά του στην πατρίδα, διαπλεκόμενε πρωθυπουργέ;;;

(Σημ.: Το »παράσημο» στον διεφθαρμένο »εισπράκτορα

Βαρθολομαίου» π. Αλ. Καρλούτσο, ΔΕΝ το σχολιάζουμε τώρα. Με την πράξη αυτή, μας έπεισες πόσο ασοβάρευτος είσαι κ. πρωθυπουργέ).

Κι επειδή, ως Ομογένεια, έχουμε ευγένεια, θα ανταποδώσουμε την τιμή που μας έκανες με τα παράσημα κ. Μητσοτάκη και θα σου δώσουμε ότι »παράσημα» διαθέτουμε: Δύο παλάμες με ανοιχτά τα δάχτυλα.

Κύριε Μητσοτάκη, πρωθυπουργός σημαίνει να προωθείς τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της, ευρισκόμενος στο εξωτερικό και όχι τα προσωπικά ή οικογενειακά σου.

Υ.Γ. : Πρωθυπουργέ, επειδή, υποτίθεται, με την παρουσία σου στην Ουάσιγκτον αποδόθηκαν »τιμές» στην επανάσταση του 1821, η παρουσία του εκπρόσωπου πατριαρχείου Κων/πολης, αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσσο, ήταν απαραίτητη γιά να »τιμηθεί» ο -ακόμα σε ισχύ- αφορισμός των ηρώων της Επανάστασης από το Πατριαρχείο των νεογενίτσαρων;;;

( Θα υπάρξει και συνέχεια )

……….

Σχετικό άρθρο: Μητσοτάκης, Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ πήραν ότι ήθελαν, εμείς φωτογραφίες

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.