Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ στις 15.6.2022 σε αιθουσα κινηματογραφου στο Σικαγο 2) Δυο τρομερα σημεια των καιρων, απο τον προφητη Δανιηλ, που πραγματοποιηθηκαν στις μερες μας: α) Θα πληθυνθεί η γνώση… β) Οι άνθρωποι θα περιτρέχουν την γην…

proboli tainiasΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ-Ταινία ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 15 Ιουνίου σε αίθουσα κινηματογράφου στο Σικάγο. A VOICE CRYING OUT-Documentary will be played at movie theater in Chicago.

 

 

d9add9d28ac6-1

Δυο τρομερα σημεια των καιρων απο τον προφητη Δανιηλ,
που πραγματοποιηθηκαν στις μερες μας:

α) Θα πληθυνθει η γνωση…
β) Οι ανθρωποι θα περιτρεχουν την γην…

Ακουστε ηχητικα το αποσπασμα της ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης π. Αυγουστινου Καντιωτου

_____________

______________

Απομαγνητοφωνημενο το απόσπασμα στο 14»

Τα σημεία των καιρών κατά τον Δανιήλ. Το ένα είπαμε είναι ότι θα αυξηθεί, θα πληθυνθεί η γνώσις. Η γνώσις δια του ραδιοφώνου, η γνώσις δια της τηλεοράσεως, η γνώσις δια των εφημερίδων, η γνώσις δια των περιοδικών, η γνώσις δι’ όλων των μέσων τα οποία έχει η σύγχρονος επιστήμη, εις τρόπον ώστε να μαθαίνεις ακόμα και τους παλμούς και τας σεισμικάς δονήσεις της Σελήνης και των άλλων αστέρων. Πολύ καλά… Και ένα άλλο ακόμα λέει ο Δανιήλ, ένα δεύτερο σημείον ποιό είναι; Ότι, λεει, οι άνθρωποι θα περιτρέχουν την γην. Μύγα, είναι η μύγα που λέγεται τουρισμός. Πριν εκατό χρόνια, εδώ στην Ελλάδα μας, ερχότανε καμιά εκατοστή άνθρωποι, κάτι λόρδοι, κάτι Γάλλοι, κάτι Ιταλιάνοι, κάτι συγγραφείς, ερχότανε εκατό άνθρωποι. Τώρα; Ω Θεέ μου, Θεέ μου! Ένα εκατομμύριο! “Και δεν χαίρεις Δεσπότη;” θα πεις. Εγώ να χαίρω; Λυπούμαι και κλαίω. Συνάλλαγμα, τι συνάλλαγμα; Αλλοίμονο στα κράτη! Αλλοίμονο στα κράτη τα οποία εξαρτούν τα οικονομικά τους από τους τουρίστας. Όχι! Τα κράτη αυτά θα αποθάνουν! Το έθνος θα ζήσει δια παραγωγικών σκοπών, όχι δια τους τουρίστας, από ελεημοσύνες των τουριστών αγαπητέ μου. Και να θυμάστε πολύ καλά: Αν αύριο, για τον Α ή Β λόγο, έρθει ημέρα στην Ελλάδα που να μην πατάει ούτε ένας τουρίστας, τότε παρακαλώ τα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια τα οποία ξόδεψαν δια να χτίσουν μεγαθήρια τουριστικά κέντρα, τι θα γίνουν; Κουκουβάγιες και αλεπούδες και κοράκια θα βρουν φωλιές εκεί πέρα. Η ζημία, η ηθική ζημία η οποία προέρχεται εκ του τουρισμού είναι τεράστια. Μολύνονται τα πάντα, ακρογιάλια, βουνά, πεύκα, δάση, όλη η αμόλυντος φύσις έχει διαφθαρεί από του κύματος των τουριστών οι οποίοι περιτρέχουν την γην, ολόκληρον την γην.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.