Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Π. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ…του Αρειου το απυλωτον στομα…(περι Κυθηρων) 2)«Χρωστας …ή σου χρωστανε;»

date Ιούν 4th, 2022 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Π. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ…του Αρειου το απυλωτον στομα…(περι Κυθηρων) (agonasax.blogspot.com)

Πατηστε τον τίτλο και διαβάστε το άρθρο

52196fa252d9

«Χρωστας …ή σου χρωστανε;»

Αν χρωστάς …ατύχησες, κοινώς ..«κάηκες»!
Φρόντισε άμεσα για την εξόφληση. Διαφορετικά να περιμένεις αργά ή γρήγορα, να σε πιάσει απ’ τον λαιμό ή το θέλεις ή δεν το θέλεις και θα απαιτεί εδώ και τώρα.. εξόφληση ή.. (υπάρχει και η εναλλακτική που σου προσφέρει ως «ελεήμων») να κάνεις του.. πιθήκου, της αρκούδας, της κότας και του γουρουνιού και ό,τι άλλο σε ..προστάξει.
Το βασιλόπουλο, ο συγκληρονόμος, το λιοντάρι κατάντησε να (υπ)ακούει τις κότες, επειδή είναι ..περισσότερες, αφού στο εξής αποφάσισαν (οι κότες) ότι ισχύει η γνώμη των πλειόνων.

Θεωρώντας επίσης δεδομένο ότι γνωρίζει (το βασιλόπουλο) περί υπακοής, θα κάνει ό,τι του πουν οι πολλοί, ακόμη κι αν έχουν άδικο. Θα έχει το στόμα του κλειστό και θα λέει ότι «το γαϊδούρι πετάει».
Θα λέει όλα όσα του υπαγορεύουν να λέει. Ελεύθερη βούληση πια, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ!
Το μέγα δώρο του αυτεξουσίου που του χάρισε ο Πατέρας του, το παρέδωσε στους εχθρούς Του, αμαχητί!
Θέλει τώρα μεγάλη δύναμη για να αποτελέσει εξαίρεση..
Θέλει να μπορεί να «χτυπήσει μπουνιά στο μαχαίρι».
Θέλει μεγάλη ψυχή για να φτύσει τον διαφθορέα -διάβολο και τα όργανά του τρις, όχι στα λόγια αλλά.. στην πράξη.
Τελικά, κάθισε και τον έδεσε χειροπόδαρα ο πονηρός, σιγά-σιγά αφού γυρόφερνε κοντά του, μη δυνάμενος να εννοήσει ότι το κακό πατάσσεται εν τη γενέσει του.

Πλέον.. ΧΡΩΣΤΑΣ ! Μην το ΞΕΧΝΑΣ!

Αγνόησες τις πάμπολλες ευκαιρίες που σου έδωσε ο Πατέρας σου για να ξεχρεώσεις, χωρίς καμία επιβάρυνση. Απεναντίας θα λάμβανες ..δώρα και εξουσίες.
Τουλάχιστον φρόντισέ το, όσο είναι νωρίς. Να γιατί θεωρείται Μυστήριο η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, που νους ανθρώπου δεν δύναται εύκολα να κατανοήσει. Μετά θα έρθει η φώτιση με το «σταγονόμετρο», α..αν το εγκρίνει ο Δωρητής, καθότι μπορεί το επιπλέον να βλάψει.
Αν δεν χρωστάς…τουλάχιστον πολλά, που σημαίνει ότι μπορείς να «κυβερνάς», θα έχεις ελεύθερη βούληση, εσύ θα αποφασίζεις με το αυτεξούσιό σου και δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εσένα. Θα είσαι ελεύθερος γιατί ξέρεις να διακρίνεις το καλό απ’ το κακό, ξέρεις τί συμφέρει την ψυχή σου. Ήδη το έχεις εναποθέσει στον Κύριο τηρώντας τας Εντολάς Του.
Τα ακούσια παραπτώματα, σκανδαλωδώς σε βοηθά να τα θυμηθείς και στη συνέχεια να τα διορθώσεις, απαλλάσσοντάς σε από τη δουλεία.
Όσον αφορά τώρα στα εκούσια παραπτώματα, ισχύουν ασυζητητί οι Λόγοι του Ευαγγελίου :
*«Καθένας που έχει γεννηθεί από τον Θεόν, δεν πράττει ποτέ θεληματικώς και με ψυχρόν υπολογισμόν καμμίαν αμαρτίαν..» ( Α’Ιωάν. γ’ 9.)
*«Εκείνος, που επιμένει εις την αμαρτίαν, κατάγεται από τον διάβολον…» (Α’Ιωαν.γ’8.)
*«Το ίδιον και εκείνος, που δεν αγαπά τον αδελφόν του Χριστιανόν, δεν είναι παιδί του Θεού.» (Α’Ιωαν.γ’10.)
*«Αυτό είναι το διακριτικόν γνώρισμα, με το οποίον γίνονται εις όλους φανερά τα παιδιά του Θεού και τα παιδιά του διαβόλου..» (Α’ Ιωάν.γ’10.)
*«Καθένας που βγαίνει έξω και δεν μένει μέσα ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΗΝ του ΧΡΙΣΤΟΥ δια της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΤΗΡΗΣΕΩΣ αυτής, αυτός δεν έχει τον Θεόν..» (Β’Ιωάν.9.)
*«Εκείνος που λέγει, ευρίσκομαι εις στενήν γνωριμίαν και οικειότητα με Αυτόν, και συγχρόνως ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ τας εντολάς Του, είναι ΨΕΥΣΤΗΣ και δεν υπάρχει μέσα εις τον άνθρωπον αυτόν η Αλήθεια (δηλ. ο Θεός).» (Α’Ιωάν.β’4.)
Ας αναλογισθεί τώρα ο καθένας μας τί χριστιανός είναι, πόσο αντιστέκεται στον αγώνα κατά του θηρίου και πόσο ευθύνεται γι’ αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε.
Ας λάβουμε υπόψιν μας ότι αν σου χρωστάνε και το ξέρεις.. ξέχνα το και αν σου χρωστάνε και δεν το ξέρεις, ακόμα συμφερότερο.
Το αναπόφευκτο είναι ότι η μισθαπόδωση γίνεται την ώρα που ο Κύριος κρίνει, κατά τα έργα και την προαίρεση του καθενός μας, σε τούτη τη ζωή μερικώς και σίγουρα στην άλλη σχολαστικά.
Τελικά .. χρωστάμε ή μας χρωστάνε;

Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον
Γεώργιος Φλώρος

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.