Αυγουστίνος Καντιώτης



«Έξω οι αδιαντροποι σαν τα σκυλια και οι οποιοι κατατεμαχιζουν την Εκκλησιαν του Χριστου.

date Σεπ 6th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

«Έξω οι αδιαντροποι σαν τα σκυλια

και οι οποιοι κατατεμαχιζουν την Εκκλησιαν του Χριστου.

Έξω οι μάγοι (& οι μάγισσες) και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και κάθε ένας, που αρνείται την Αλήθειαν, αγαπά δε και ακολουθεί το ψεύδος της αμαρτίας» (Αποκ.ΚΒ’15)
9. «..Διότι εκείνοι δεν έμειναν πιστοί εις την διαθήκην μου, δι’ αυτό δε και Εγώ τούς παραμέλησα, απέσυρα την εύνοιάν μου απ’αυτών, λέγει ο Κύριος.
10. Διότι αυτή είναι η νέα διαθήκη, την οποίαν θα συνάψω με τον νέον Ισραήλ της χάριτος, δηλαδή με τους πιστούς εις τον Χριστόν, που θα αποτελούν την Εκκλησίαν,..» (Εβρ.Η’9,10)
Παραμελεί ο Κύριος και αποσύρει την εύνοιάν Του από τους προαναφερόμενους, πολλώ δε μάλλον αφήνει γυμνούς χάριτος όσους Τον πρόδωσαν ενώ Τον είχαν γνωρίσει. Το επακολούθημα; Η ρίψη με το πρόσωπο στη γη, η διαρραγή της κοιλίας και το χύσιμο των σπλάχνων χάμω.

Εάν ο Ανανίας και η Σαπφείρα με ένα μόνο ψέμα (το οποίο εμείς στις μέρες μας, θα λέγαμε… ψεματάκι) απέθαναν ευθύς, σήμερα που το ψέμα και η υποκρισία έχουν κυριαρχήσει, ας αναλογιστούμε τί μας περιμένει αν δε μετανοήσουμε και ας θαυμάσουμε την ανείπωτη μακροθυμία του Θεού Πατρός μας. Χαριτώνει δε τους πιστούς (τον νέον Ισραήλ),που θα αποτελούν την Εκκλησίαν Του. Αυτή είναι η Εκκλησία του Χριστού, μην απατάσθε (για όσους αναζητούν την Αλήθεια),το είπε ο ίδιος ο Θεός και όποιος εννόησε, ωφελήθηκε.
Δεν είναι «εκκλησία» αυτή που ορέγεται ο καθένας.
(βλ.: Ποια είναι η Εκκλησία του Χριστού κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή
https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/poia-einai-i-ekklisia-tou-christou-kata-ton-agio-maximo-ton-omologiti/ )
Η Εκκλησία του Χριστού είναι και την αποτελούν όσοι πιστοί βρίσκονται στην Αλήθεια, για τους οποίους μάλιστα προσευχήθηκε προσωπικά ο Ιησούς προς τον Πατέρα στην Αρχιερατική προσευχή. Μάλιστα επιθυμία Του είναι «να αγιασθούν όσοι πιστέψουν δια του Λόγου αυτών (των Αποστόλων) εις Αυτόν, ευρισκόμενοι εν Αληθεία Πίστεως.
Εν κατακλείδι, οι αποτελούντες την Εκκλησία είναι όσοι πιστεύουν και ταυτόχρονα πράττουν αυτά που πιστεύουν, όχι για τη δική τους δόξα, αλλά για την αιώνια δόξα του Παντοκράτορος Κυρίου και χάρη θα τούς δοθεί η σωτηρία της ψυχής τους.
Όσοι δε λένε ότι πιστεύουν, αλλά η βιωτή τους δε συνάδει της Πίστεως που επικαλούνται, (δηλαδή από τη μία ομολογούν και απαιτούν ακρίβεια από τους άλλους, ενώ οι ίδιοι συν-τρέφονται από το Π.Σ.Ε.),ομοιάζουν του διαβόλου που πιστεύει, κάνει μάλιστα ενίοτε και κάποια καλά, αλλά ως στόχο έχει και αποβλέπει στην παραπλάνηση και στην καταστροφή των ανθρώπων…μικρών και μεγάλων, ερχόμενος ακόμα και εκ δεξιών. Διαμελίζει δυστυχώς τους Ορθοδόξους, κατατεμαχίζοντας την Εκκλησία του Χριστού, χωρίς να συγκινείται και χωρίς να ενδιαφέρεται ακόμα και για τις ψυχές αυτών που ο Κύριος είπε να γίνουμε …όμοιά τους. Κατατάσσουν δε τους πιστούς ,άλλους του Απολλώ, άλλους του Κηφά και άλλους του Παύλου, δημιουργώντας σέκτες και φατρίες.
Μεμέρισται ο Χριστός; Άπαγε της πλάνης και της βλασφημίας!
Όποιος καλλιεργεί ομάδες και παρατάξεις δε λειτουργεί σύμφωνα με το θέλημα του Θεού που θέλει ενότητα στην Εκκλησία Του..
Όταν θα έρθει η φοβερή ώρα της κρίσεως ,μη λησμονούμε -κατά το θάνατο του καθενός και κατά τη Δευτέρα παρουσία-, πως ο καθένας θα «κρατά στα χέριά του» όλα τα έργα του και ο άγγελός του «τα χαρτιά» με τη σχολαστική περιγραφή όλων των αγαθών πράξεων και λογισμών που έκανε ο «αναχωρητής». Ο δε μισάνθρωπος θα κρατά στα χέριά του γραπτές όλες τις πονηριές, τα ψεύδη και τις αμαρτίες που διέπραξε όσο ζούσε. Και αφού μυστήρια δεν υπάρχουν στους παναιρετικούς οικουμενιστές -ελλείψει χάριτος- λέγει ο Κύριος, ακόμα και να εξομολογηθείς σε αυτούς, τα αμαρτήματα δεν θα .. σβήσουν, όσο «φωτισμένοι» κι αν είναι οι αφώτιστοι που περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν για να διακόψουν κοινωνία με τους παναιρετικούς!!
Τότε και να επικαλεστούμε τον Κύριο θα είναι αργά, ο χρόνος μετάνοιας τελείωσε!
Είστε υπεύθυνοι για τις ψυχές που σάς εμπιστεύτηκε ο Κύριος αυτές που οδηγείτε στους οικουμενιστές και οι οποίες θα σάς ζητηθούν τη φοβερή ώρα της Κρίσεως!
Δώστε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πιστούς και μην τούς δημιουργείτε ..πρόσθετα!!
Ορισμένα αμαρτήματα δεν επανορθώνονται όπως ο κατατεμαχισμός της Εκκλησίας που επιφέρει πνευματικό θάνατο στα μέλη.
Μάς λέει ο Θεός:
«…εκείνος που δεν μαζεύει με Εμέ τα πνευματικά πρόβατά Μου ούτως σαν άλλος λύκος τα σκορπίζει.» (Λουκ.ΙΑ’23)
Είναι πλέον αργά για όσους κατατεμάχισαν και κατατεμαχίζουν την Εκκλησία. Γι’ αυτό μάς λέει συχνά «Προσέξτε μη σάς παραπλανήσει κανείς».
Οι μωρές παρθένες έμειναν έξω, μολονότι τούς έλειπε μόνο ένα και αυτό περί βίου. Αυτό το ένα στάθηκε αιτία να τους στερήσει την Αγίαν Πόλιν, παρόλο που επικαλέστηκαν κράζοντας τον Κύριο. Έμειναν εκτός ακόμη και όσοι έκαναν θαύματα αποσκοπώντας σε ίδιον όφελος, γιατί τη δύναμη του Ιησού Χριστού την χρησιμοποίησαν για τη δική τους δόξα. Ως εκ τούτου άκουσαν και αυτοί το «δε σας αναγνωρίζω».
Όσοι κατατεμαχίζουν την Εκκλησία του Χριστού, είναι ήδη έξω από την Αγίαν Πόλιν ,σαν τα σκυλιά. Είναι ανεπιθύμητοι εις την Πόλιν όπως τα αξιαγάπητα -κατά τα άλλα-σκυλάκια, τα οποία άλλα αρρώστησαν, άλλα αγρίεψαν και ως επικίνδυνα , επιβλαβή και ανεπιθύμητα πλέον τα αναγκάζουν να είναι έξω από το χωριό, περιφερόμενα αδέσποτα, ασκόπως, «μακράν της Πόλης» μέχρι να έρθει το τέλος τους.
Έτσι και όσοι επιφέρουν πνευματικό θάνατο, κατατεμαχίζοντας την Εκκλησία και σκορπίζοντας ως άλλοι λύκοι τα πρόβατα, είναι καταδικασμένοι ακόμα κι αν επικαλεστούν τον Κύριο ,στους έσχατους, ακόμα κι αν χύσουν το αίμα τους ως μάρτυρες ,μάς λέει ο Ιερός Χρυσόστομος. Το κακό που προξένησαν στην Εκκλησία δια του κατατεμαχισμού Της, δεν ξεπλένεται με τίποτα. Επομένως, σφάλλουν θανάσιμα όσοι αναπαύονται στην ιδέα ότι η Ομολογία την τελευταία ώρα της Κρίσεως είναι ικανή να σώσει τον άνθρωπο. Αγνοούν φυσικά το πιθανότερο, ότι δηλαδή μπορεί να «φύγουμε» αιφνιδίως, οπότε ..χάνουμε την «εξεταστική περίοδο».
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ζει κατά το θέλημά του, ερμηνεύοντας τις Γραφές κατά το δοκούν, αγνοώντας τις Εντολές του Θεού και στο τέλος με ένα «συγνώμη» ή με το ότι θα επικαλεστεί τον Κύριο ,θα ..σωθεί, πλανάται.
Επίσης ,όσοι δεν στρέφονται εναντίον των αιρετικών όπως έχουμε Εντολή, αλλά για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για την Εκκλησία στρέφονται μονίμως εναντίον των πολιτικών, σκοπίμως δε θέλουν να εννοήσουν ότι ο άνθρωπος πρώτα αρρωσταίνει πνευματικά και μετά σωματικά. Με άλλα λόγια αν οι πνευματικοί άνθρωποι διαστραφούν ,τότε η πολιτική κατάσταση και όχι μόνο παρασύρεται σε μεγαλύτερη πτώση , ακολουθώντας κάθε άνομο.
Τότε, διεστραμμένοι «πνευματικοί» και πολιτικοί εκ του κόσμου εκλεγμένοι ,με άσπρα και εξουσία αρχόντων που άρχονται άπαντες εκ του διαβόλου, συμπορεύονται προς την απώλεια ,παρασύροντας και όσους τους ακολουθούν.
Για αυτούς έχει λεχθεί:
«Αυτοί οι ψευδοπροφήται και (ψευδοδιδάσκαλοι) προέρχονται και εμπνέονται από τον μακράν του Θεού κόσμον. Δι’ αυτό διδάσκουν σύμφωνα με το πνεύμα του κόσμου και ο κόσμος τούς ακούει και τούς δέχεται».
(Α’Ιωαν. δ’ 5.)
Αλλού, για τους ίδιους μάς λέει:
«Θέλουν να παρουσιάζονται ως διδάσκαλοι του Νόμου ,και δεν καταλαβαίνουν ούτε εκείνα που λέγουν,..» (Α’Τιμοθ.α’7.)
Είναι άξιο απορίας να γνωρίζουν όλοι
«..ότι πρόκειται να έλθη ο αντίχριστος, και τώρα έχουν αναφανή πολλοί αιρετικοί, πρόδρομοι του αντιχρίστου. Εξ αυτού λοιπόν μανθάνομεν ,ότι η εποχή μας είναι εποχή κρίσιμος.» (Α’Ιωαν.Β’18.) και αντί να στραφούν εναντίον των αιρετικών -προδρόμων του αντιχρίστου, στρέφονται εναντίον όλων των άλλων, εκτός των αιρετικών. Από το στόμα τους δε, ποτέ δεν ακούς τη λέξη «αιρετικός», παρά μόνο εφησυχασμούς και αγαπολογίες προς εξαπάτηση του ποιμνίου οδηγώντας το, πρώτα στην εξομολόγηση και όχι στη ..μετάνοια. Να γνωρίζουμε όμως, ότι και ο διάβολος εξομολογείται ομολογώντας τις πράξεις του, αλλά δε μετανοεί. Καυχάται μάλιστα για τα ..επιτεύγματά του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ,αφήνουν ανενόχλητους τους καταστροφείς να επιδίδονται στον κατατεμαχισμό της Εκκλησίας, προσποιούμενοι τους…Ορθοδόξους-αγωνιστές. Ο δε κόσμος τούς ακούει και εύχομαι να μην τούς δέχεται!
«Και δια τούτο, θα παραχωρήσει ο Θεός να τούς έλθει ενέργεια πονηρά, που θα τούς σπρώχνει εις την πλάνην, δια να πιστεύσουν ούτοι εις το ψεύδος.» (Β’Θεσς.β’11.)
Και δια τους λόγους αυτούς ο Ιερός Χρυσόστομος τούς αποκαλεί «Δεύτερους καταστροφείς» και δια τούτον τον λόγον ο Κύριος «διαχωρίζει τον εαυτόν Του και από τους δύο αυτούς καταστροφείς».(Βλ. : «Δύο καταστροφείς»
https://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CF%83/ )
Ελάτε τώρα να μιλήσουμε για μετάνοια όσων κατατεμάχισαν την Εκκλησία του Χριστού (όπερ αδύνατον)και να παραβλέψουμε αυτούς που βοηθούν στην απώλεια της Αλήθειας και του φωτός, αφήνοντας χώρο στο σκότος (επίσης αδύνατον).
Αν δεν ακούς το Άγιο Πνεύμα, αλλά τις ..σειρήνες του κόσμου, τότε θα μοιάσεις με τον Ηρώδη που έκοψε την κεφαλή του Ιωάννη, μολονότι τον εκτιμούσε…(…).
Εκεί οδηγεί δυστυχώς, η.. εξάρτηση από το ακάθαρτο πνεύμα!
Και θα συμβάλλουν οι τοιούτοι με τη διεστραμμένη διδασκαλία τους να ηττηθούν τα μέλη της στρατευομένης Εκκλησίας :
«Και επετράπη εις αυτό (το θηρίον) να κάνη πόλεμον με τα μέλη της επί γης στρατευομένης Εκκλησίας και να νικήσει αυτά…» (Αποκ.ΙΓ’7.)
«(….) και κατελήφθη από θαυμασμόν όλη η γη και ηκολούθησεν οπίσω από το θηρίον». (Αποκ.ΙΓ΄3.)
Αυτοί που ακολούθησαν το θηρίο είναι εκείνοι οι οποίοι
«δεν θα έμβουν εις την βασιλείαν των Ουρανών, δεν αφήνουν όμως ούτε τους άλλους να έμβουν..»
Ναι αλλά μάς λέει ότι :
«…Καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς».
Ακριβώς έτσι, γιατί την Εκκλησία του Χριστού δεν Την αποτελούν οι πολλοί, αλλά όσοι ευρίσκονται στην Αλήθεια της Ορθής Πίστης όπως προαναφέρθηκε και ας είναι ολίγοι. Πάντα έτσι ήταν. Οι ολίγοι ανέδειξαν τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Τώρα ο διάβολος έπεισε τον κόσμο, έπεισε και τους εκλεκτούς να ακούγεται η γνώμη των πλειόνων και όχι η Αλήθεια του Χριστού! …και ο κόσμος τον ακούει και …τον δέχεται!
«Εγώ, ο Ιωάννης, ομολογώ και διαβεβαιώνω καθένα, που ακούει τα λόγια των προφητειών του βιβλίου τούτου, ότι εάν κανείς προσθέση εις αυτά, θα προσθέση ο Θεός επάνω εις αυτόν τας πληγάς και τας τιμωρίας, που είναι γραμμένες εις το βιβλίον τούτο.» (Αποκ.κβ’18)
Επειδή λοιπόν προσθέσαμε δικά μας φληναφήματα στους λόγους των Ιερών βιβλίων και επειδή διαστρέψαμε την Αλήθεια κατατεμαχίζοντας την Εκκλησία, ας ετοιμασθεί ο καθένας να λάβει τας πληγάς και τας τιμωρίας που του αναλογούν. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πράγματι έχει μετανοήσει για το κακό που έκανε στην Εκκλησία, θα πρέπει με χαρά να δεχθεί ό,τι του στείλει ο Θεός, μήηηπως και συγχωρεθεί. Διότι «τα πάντα δυνατά παρά τω Θεώ εστίν». Εμείς οφείλουμε να επαναλαμβάνουμε τα λόγια των Αγίων και το τί θα κάνει ο Θεός Αυτός μόνο ξέρει. Εμείς οφείλουμε να συμφωνούμε απόλυτα με τις επιθυμίες Του.
«Και εάν κανείς αφαιρέσει από τα προφητικά λόγια του βιβλίου, θα αφαιρέση ο Θεός την μερίδα και την συμμετοχήν του από το δένδρον της αιωνίου ζωής και από την Αγίαν Πόλιν, που είναι γραμμένα εις το βιβλίον αυτό.» (Αποκ.κβ’ 19)
Επίσης, επειδή αφαιρέσαμε τους απαρασάλευτους ,τους έχοντες διαχρονική ισχύ Κανόνες της Αγιασμένης Εκκλησίας μας, που είναι το Πηδάλιο Ορθής πλεύσης και εξαιτίας αυτού απαξιώθηκαν οι προσταγές των Αποστόλων, θα γίνει έξωση από την Αγίαν Πόλιν όσων έπραξαν αυτό. Το αυτό θα συμβεί και με όσους δεν στράφηκαν εναντίον των αιρετικών ,ούτε τους εμπόδισαν, αλλά αποδέχονταν -όντας θεατές-, τη σφαγή των ψυχών ως δεύτεροι καταστροφείς. Η δε απόδειξη του λόγου τούτου είναι ότι ο Ιησούς Χριστός διαχωρίζει τον Εαυτόν Του και από τους πρώτους και από τους δεύτερους , ονομάζοντάς τους και τους δύο, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ! (Είπε ο Ι.Χρυσόστομος φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα).
Τί καταστροφείς είναι; Είναι καταστροφείς των ψυχών, δηλαδή της Εκκλησίας του Χριστού και τους πετάει έξω της πόλεως της Αγίας ,ως αδιάντροπους ,σαν τα…σκυλιά.
Εύχομαι !! «να αποκτήσουμε την Αληθινή Πίστη που είναι θεμέλιο όλων των αγαθών και θύρα των Μυστηρίων του Θεού και νίκη άκοπη των εχθρών, και πιο αναγκαία από κάθε άλλη αρετή, και φτερά της προσευχής, και κατοίκηση του Θεού μέσα στην ψυχή.» (Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός, Γ’Φιλοκ.σελ.144)
Εύχομαι επίσης !! να προσέχουμε την Εκκλησία του Χριστού περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, διότι
«είναι μεγάλο πράγμα, αγαπητοί μου, μεγάλο πράγμα η προστασία της Εκκλησίας και έχει ανάγκην πολλής ευσεβείας και τόσον μεγάλης ανδρείας, όσην είπεν ο Χριστός ώστε να θυσιάζη κανείς την ψυχήν του υπέρ των προβάτων, ώστε ποτέ να μη εγκαταλείπη αυτά έρημα και γυμνά, ώστε να ίσταται με γενναιότητα προ του λύκου, διότι ως προς αυτό διαφέρει ο ποιμήν από τον μισθωτόν», είπεν ο Ι.Χρυς.
(Ομιλία Ξ’,Ιω.10,14-21) (ΕΠΕ. Σελ.117) ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
«Αν επαναφέρεις έναν πλανεμένο θα συναριθμηθείς μεταξύ των φίλων μου και αν κάνεις έναν ανάξιο – άξιο, θα είσαι σαν στόμα μου, λέει Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ, μέσω του προφήτη.»
Πώς θα σώσεις τον αδερφό σου, απομακρύνοντάς τον;
Μιλάμε για τον αδερφό και όχι για τον ξένο.
Εύχομαι να κατανοηθούν..
«Αμήν… Έρχου Κύριε»!

Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον
Γεώργιος Φλώρος

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.