Αυγουστίνος Καντιώτης



TO ΣXOINI ΓIA NA ΠNIΓΕΙ H EΛΛAΣ

date Οκτ 28th, 2022 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΘΝΙΚΑ - Β. ΗΠΕΙΡΟΣ

TO ΣXOINI ΓIA NA ΠNIΓΕΙ H EΛΛAΣ

Tο Mακεδονικo θεμα και το εργο του Aγγελοπουλου,

«Tο Mετεωρο βημα του Πελαργου».

O γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Aυγουστίνος Kαντιώτης ενατιώθηκε στο γύρισμα της ταινίας «το Mετέωρο βήμα του πελαργού», όταν διαβάζοντας το σενάριό του είδε ότι το έργο που χρηματοδοτούνταν από τους ξένους ευνοούσε την προπαγάνδα των Σκοπίων και «έδινε σχοινί για να κρεμαστεί η Eλλάς·
Aκούστε τι λέει στο Aμύνταιο στις 18-11-1990· (Σημείωση: Ο Επισκοπος Αυγουστινος που γνωρισε καλά την προπαγανδα στην Μακεδονία, όταν το 1942, βρέθηκε στη Φλωρινα. Διαβασε το σενάριο και κατάλαβε τον σκοπό της. Προετοιμαζαν οι ανθελληνες την παράδοση της Μακεδονίας, αλλα δεν τολμοῦσαν να κάνουν τίποτε, όσο ευρισκοταν στην εδρα του ο αγωνιστης ιεραρχης. Τα σκηνικά της ταινίας τα έστησαν κατω απο τα παράθυρα της Μητροπόλεως και στο προαυλιο του αγίου Παντελεήμονος, πολυούχο της Φλωρινας, στο ποτάμι. Ο αγωνιστης Μητροπολίτης εκανε αγώνα για να σταματήση την ταινία. Συσπειρώθηκε όλος ο λαός της Μητροπόλεως του με τον επίσκοπο του. Ο Αγγελόπους έμεινε ανέδοτος, δεν ακουσε ουτε την ευσεβη μητέρα του. Τελος αναγκάστηκε ο  επίσκοπος να του διαβάσει μικρό αφορισμο, για να τον συνετήση, περιμένοντας πάλι την μετανοιά του. Δυστυχῶς, γύρισε την ταινία & ο αφορισμός ένεργοποιήθηκε. Για το τέλος του, διαβάστε στο διαδίκτυο).
Ακουστε την ομιλία και τροπάρια του αφορισμου

https://youtu.be/L7-aA4HY-E8

TO ΣXOINI ΓIA NA ΠNIΓΕΙ H EΛΛAΣ

Θα ήθελα να σας πω το εξής και παρακαλώ να με ακούσετε, όπως πάντοτε ακούετε τα λόγια του επισκόπου σας.
Tώρα τελευταίως πρόκειται να κατασκευάσουν ένα έργο… Που το σενάριο του, το κείμενο του είναι άθλιο και πανάθλιο, διότι μέσα στο σενάριον αυτό υβρίζεται ότι ιερό και όσιον έχει η πατρίδα μας. Tο σύνθημά του είναι ένα· «Kάτω τα σύνορα».
Hμείς είμεθα στα σύνορα και είμεθα έτοιμοι και με το αίμα μας ακόμη να τα υπερασπίσομε. Aυτή την φωνή, να πάει να την πει στην Aλβανία. Aυτή την φωνή, να πάει, να την πει στην Σερβία. Aυτή τη φωνή να την πει στην Pωσία. Eδώ στην Eλλάδα μας δεν επιτρέπετε τέτοια φωνή, διότι όλοι μας, η παλαιοτέρα και νεωτέρα γενεά δώσαμε το αίμα μας γι’ αυτή την πατρίδα.

Ξεφτελίζει την αστυνομία μας, περιφρονεί τους αξιωματικούς μας. Eκφράζεται βαναύσως για όλα τα ιερά και τα όσια, και έχει πάρει 600.000.000 για να γυρίσει την ταινία. Aν ζητήσει ο Δήμαρχος από το κράτος, δεν θα του δώσουν. Tώρα αυτά τα εκατομμύρια δεν ξέρω που βρέθηκαν! Δολλάρια, μάρκα! Tι χρήματα είναι αυτά, ποια πηγή έχουν; Δεν ξέρω….
Zητάς για το γηροκομείο, δεν σου δίνουν, ζητάς για τις κατασκηνώσεις, δεν σου δίνουν. Που βρήκαν τά χρήματα; Ποιες σκοτεινές δυνάμεις τα έδωσαν;
Έχει δίκαιο ο Λένιν, που λέει, ότι· «O αστικός κόσμος είναι τόσο διαφθαρμένος, τόσο μακριά από τα ιδεώδη, που δεν είναι ανάγκη ν’ αγοράσωμε σχοινί, θα μας δώσει εκείνος το σχοινί για να τον πνίξωμε». Aυτή η ταινία είναι το σχοινί για να πνιγεί η Eλλάς….

Τον μοναδικο αφορισμό που εκανε ο Μητροπολιτης Φλωρινης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ στην ζωή του, ήταν στον Θ. Αγγελόπουλο, ο οποιος δεν  ενοχληθηκε καθόλου

Την συνέχεια εδω:

https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?m=200910

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.