Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο δικηγορος Κοζανης Ιωαννης Μπαλαμπανιδης με αφορμη την αναγνωριση του Σωματειου «Κεντρο Μακεδονικης Γλωσσας» απο το Ειρηνοδικειο Φλωρινης 2. Ενστασεις για την ιδρυση “Κεντρου Μακεδονικης Γλωσσας” στη Φλωρινα 3) Ψηφισμα της Εταιρειας Μακεδονικων Σπουδων για την ιδρυση «Κεντρου Μακεδονικης Γλωσσας στην Ελλαδα»

Ο δικηγορος Κοζανης Ιωαννης Μπαλαμπανιδης με αφορμη την αναγνωριση του Σωματειου «Κεντρο Μακεδονικης Γλωσσας» απο το Ειρηνοδικειο Φλωρινης

Αν και
α) αποφεύγω παγίως να σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις
β) δεν θα ήθελα να το “παίξω” όψιμος “Μακεδονομάχος” και
γ) παρόλο που η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνωρίζει Μακεδονική ιθαγένεια στους κατοίκους των Σκοπίων – πλέον Βόρειας Μακεδονίας – κι επίσημη γλώσσα τους την «Μακεδονική γλώσσα»
μετά την πρόσφατη αναγνώριση του Σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» από το Ειρηνοδικείο Φλωρίνης, θα ήθελα να θέσω δύο ρητορικά ερωτήματα :
α) Η «Μακεδονική γλώσσα» ομιλείται σε όλη την Μακεδονία κι αν ναι, γιατί οι υπόλοιποι κάτοικοι της Μακεδονίας δεν την γνωρίζουμε;….
Tην συνεχεια:

589345584235671765gogba

Ενστασεις για την ιδρυση “Κεντρου Μακεδονικης Γλωσσας” στη Φλωρινα

Του Κωσταντινου Χολέβα

https://efkozani.gr/enstaseis-gia-tin-idrysi-quot-kentroy-makedonikis-glossas-quot-sti-florina/

589345584235671765gogba

Ψηφισμα της Εταιρειας Μακεδονικων Σπουδων για την ιδρυση «Κεντρου Μακεδονικης Γλωσσας στην Ελλαδα»

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με οργή πληροφορήθηκε την ίδρυση του αποκαλούμενου ως «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας που επιχειρείται συστηματικά από τα Σκόπια.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με μια σειρά από ψηφίσματά της, επιστημονικές ημερίδες και ενημερωτική έκδοση στην ελληνική και αγγλική το 2019 είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αιχμή την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραμένει σταθερή στην αταλάντευτη γραμμή της στο εθνικό ζήτημα, ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία:

Να μην επιτρέψει την ίδρυση και τη λειτουργία Οργανώσεων και Σωματείων που καπηλεύονται την ελληνικότητα της μακεδονικής γλώσσας και
Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

______

https://neaflorina.gr/2022/12/psifisma-tis-etaireias-makedonikon-spoydon-gia-tin-idrysi-quot-kentroy-makedonikis-glossas-stin-ellada-quot/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.