Αυγουστίνος Καντιώτης



Οι τιμες του πιστου λαου στους επισκοπους, δεν ειναι για το προσωπο τους & την αφετια τους, αλλα για το Χριστο & την Εκκλησια, για το επισκοπικο αξιωμα. (Τους κακους επισκοπους ο Χριστος τους ονομαζει «κλεφτες & ληστες» (Ιωαν. 1-42). Εμεις ειμεθα τα γαϊδουρακια, που καθισε στην ραχη του ο ΧΡΙΣΤΟΣ & η δοξα δεν ανηκει σε μας αλλα στο Χριστο 2) ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ;

Οι τιμες του πιστου λαου στους επισκοπους, δεν ειναι για το προσωπο τους, αλλα για το Χριστο & την Εκκλησια

Οἱ τιμές τοῦ πιστοῦ λαοῦ στοὺς ἐπισκόπους δὲν εἶναι γιὰ τὸ πρόσωπό τους, δὲν εἶναι γιὰ τὴν ἀφετιά τους, ἀλλὰ γιὰ τὸ Χριστό & τὴν Ἐκκλησία, για το επισκοπικό αξίωμα.
Ἐμεῖς εἴμαστε τὰ ονάρια, ποὺ φέρνουμε τὴν εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ & ἡ δόξα δὲν ἀνηκεῖ σὲ μᾶς, ἀλλὰ στὸ Χριστό…»

___________________

________________

(Πολύ μικρό απόσπασμα ομιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Καντιώτου

στην Αθηνα τον Σεπτέμβριο του 1967)

d454142812c7

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ;

Συναυλία μὲ σκοπὸ τὴν καταπολέμηση τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως εἶναι αὐτὴ καὶ ὄχι τῆς φτώχειας… Φτώχεια πνευματικὴ ὑπάρχει καὶ αὐτὴ θὰ ἔπρεπε νὰ καταπολεμηθεῖ ἀπὸ τοὺς ὑποτιθέμενους ποιμένες.

Θαρρείς και οι μητροπόλεις είναι τσιφλίκια των κατά τόπους μητροπιλιτών, φέουδα και τιμάριά τους, και οι τελευταίοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν!
Έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια η απαισια-δαιμονόπνευστη και δαιμονοκίνητη μόδα των κοσμικότροπων συναυλιών κάποιων ιερών μητροπόλεων.

Με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και τον εορτασμό εθνικών επετείων το βδέλυγμα της ερημώσεως τείνει να παγώσει την παρουσία του εν τόποις αγίοις.
Δυστυχώς, δεν σημειώνονται αντιδράσεις ούτε από την πλευρά του κλήρου, ούτε των μονών, ούτε των ιεραποστολικών αδελφοτήτων, ούτε από την πλευρά των θεολόγων.
Ελάχιστες, μονάχα, αντιδράσεις από πολύ λίγα ιστολόγια και από την πλευρά μεμονωμένων πιστών.
Και οι κοσμικόφρονες επίσκοποι, αποθρασύνονται.
Και δίδουν την εντύπωση ότι τυγχάνουν οπαδοί του απαίσιου δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Ως πότε θα μας ανέχεται ο Κύριος;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.