Αυγουστίνος Καντιώτης



1. ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΝΙΚ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΦΥΓΕ! Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

Από το ιστολόγιο του Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου

8ymiato__Την 28η Αυγούστου τρέχοντος έτους εκοιμήθη ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος Θεολόγος και Φιλόλογος.  Υπήρξεν μεγάλη σύγχρονη θεολογική μορφή.  Αφωσιωμένος ορθόδοξος διδάσκαλος και θεμουργός κήρυξ της Ορθοδόξου πίστεως.  Σφοδρός πολέμιος των αιρέσεων και των κακοδοξιών, καθώς και των αλλοιώσεων της Ορθοδόξου πίστεως από Εκκλησιαστικά πρόσωπα ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

 29-8-14 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=gM1GmnzBQx0

4-10-14 Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού – ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

https://www.youtube.com/watch?v=Apwm2b3C3Fk

Τα βίντεο το έστειλε η οικογένεια του κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, να δημοσίευση στο youtube ( δωρεάν σε όλους αυτούς που τον αγαπούσαν ) σαν φόρο τιμής στην μνήμη του

vr1257428658wt4ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ

(1884-1980)

Ὁ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» διοργανώνει πνευματική ἐκδήλωση μνήμης πρός τιμήν τοῦ μακαριστοῦ Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, Ἡγουμένου τῆς ἱστορικῆς Μονῆς Λογγοβάρδας Πάρου, μέ τή συμπλήρωση 130 ἐτῶν ἀπό τή γέννησή του (1884-2014).

 Ἡ ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθεῖ στίς 30 Νοεμβρίου 2014 ἡμέρα Κυριακή καί ὥρα 5.30 μ.μ. στήν Αἴθουσα Τελετν τοῦ Πολεμικοῦ Μουσεῖου Ἀθηνών (εἴσοδος Ριζάρη 2).

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ἄνοιγμα ἐκδήλωσης : Βυζαντινή Χορωδία ὑπό τή διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. ΓεωργίουΚακουλίδη.

  Χαιρετισμοί :
α) Ἡ Πρόεδρος τοῦ Π.Χ.Ο.Ο.Ι. κα Μαρία Γεωργούλα.
β) Ἐκκλησιαστικοί Ἐκπρόσωποι
γ) Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.
δ) Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱ. Μ. Λογγοβάρδας Πάρου, Ἀρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πῆχος.
Εἰσηγητική ὁμιλία ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Πνευματικό τοῦ Π.Χ.Ο.Ο.Ι.

  Ὁμιλητές :
1. Ὁ ἱδρυτής τῶν ἐκδόσεων «Ὀρθόδοξος Κυψέλη» κ. Στυλιανός Ν. Κεμεντζετζίδης, μέ θέμα : «Γενικά γιά τήν ὁσιακή προσωπικότητα τοῦ Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου».
Προβολή DVD, ὅπου ψάλλει ὁ Γέρων Φιλόθεος
2. Ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Θεσσαλονίκης, μέ θέμα : «Ὁ Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος ὡς ἀγωνιστής καί ὁμολογητῆς τῆς Ὀρθοδοξίας».
3. Ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνν, μέ θέμα : «Τέκνα τν Ἁγίων οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας»
v  Συντονιστής τῆς ἐκδήλωσης :
Ὁ Ὁσιολογιώτατος Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ.Θ.Φ .
Παρακαλοῦμε νά τιμήσετε μέ τήν παρουσία σας τήν πνευματική αὐτή ἐκδήλωση, πού ἀναφέρεται στή σύγχρονη ὁσιακή προσωπικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας μας, τόν Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο.
Εἴσοδος ἐλεύθερη

8e5075126da0Πέφτει το τσιφλίκι στην Εκκλησία…

Ένταλμα σύλληψης για τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού

Η πρώτη καθοριστική ήττα του εξωεκκλησιαστικού κυκλώματος γύρω από τον Αλέξανδρο Κατσιάρα, Διευθυντή του (κατ’ όνομα) Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Οι δικαστικοί επιμελητές που εμφανίστηκαν μπροστά του δεν σήκωναν εξυπνάδες, κοτοπουλένια τσαμπουκαλέματα και χορευτικές φιγούρες ξεγλιστρήματος, όπως είχε συνηθίσει.

Ήταν εκεί για να φροντίσουν να εφαρμόσει δικαστική απόφαση και για να φτάσουν ακόμη και σε κατάσχεση των επίπλων και άλλων κινητών αντικειμένων του γραφείου του για τις αποδοχές υπερημερίας και τα έξοδα δίκης και κατάσχεσης από υπόθεση που κέρδισε μία από τους πολλούς υπαλλήλους τους οποίους ο ίδιος απέλυσε καταχρηστικά.

Η Απόφαση 2811/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε την απολυμένη δημοσιογράφο (αναφέροντας ότι η απόλυσή της ήταν καταχρηστική και πέρα από τα όρια της καλής πίστης και των χρηστών ηθών), την έθεσε στην ίδια θέση που ήταν με τις ίδιες αποδοχές και όχι 50% μειωμένες όπως πίεζε ο Κατσιάρας και ο ίδιος απέλυσε δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους διότι δεν δέχθηκαν μείωση αποδοχών.

Η διοικητική ομάδα γύρω από τον Κατσιάρα από την αρχή έγινε γνωστή για τις σχέσεις με το συγκρότημα Αλαφούζου και τότε άρχισαν οι πρώτες ανησυχίες για το τι σχεδίαζε στον ραδιοφωνικό σταθμό. ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΑ(ΕΔΩ)

http://www.hellasforce.com

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.