Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ENA MIKΡΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ & ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ & ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ; 1) Η ΨΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ (Μητρ. Φλωρ. Αυγουστινου, σε στρατιωτ. & αξιωματ. του ΚΕΠ Θηβων) 2. Ανησυχια ΗΠΑ για ενδεχομενη εισοδο της Νικης στη Βουλη… 3) Κομμα ΝΙΚΗ: Μπηκε στον «χορο» της λασπης & ο Κ. Μητσοτακης τους αποκαλει «σκοταδιστες»….(Παντ. Λαμψιωτη 4) ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ τη νικη της ΝΙΚΗΣ» (Παναγ. Τσαγκαρη) 5) ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Μακαριωτ. Αρχιεπισκ. Αθηνων Ιερωνυμο (Ν. Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗ)

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

σε στρατιώτες & αξιωματικούς του ΚΕΠ Θηβων

(Του Μητροπολίτου Φλωρινης π. Αυγουστινου, Θηβα 1963)
________________

_____________

2. Ανησυχια ΗΠΑ για ενδεχομενη εισοδο της Νικης στη Βουλη – «Ειναι ρωσοφιλοι – Δεν μπορουν να ενημερωνονται για τις κινησεις του ΝΑΤΟ»

Τι απαντάει η Νίκη για την χρηματοδότησή της.
Οι Αμερικανοί έχουν θέσει θέμα για τυχόν είσοδο του κόμματος Νίκη στην Βουλή, επειδή θεωρούν ότι υποστηρίζουν σε όλα τα επίπεδα τη Ρωσία και χρηματοδοτούνται από αυτήν μέσω των μονών του Αγίου Όρους.
Η ανησυχία τους για ενδεχόμενη είσοδο της Νίκης στη Βουλή έγκειται στο γεγονός ότι, σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούν να ενημερώνονται για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ.
Πιθανότατα και η επίσκεψη του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στην Αθήνα, να αφορούσε μία μελλοντική συμμετοχή της Νίκης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, της οποίας οι συνεδριάσεις είναι απόρρητες.
Στην Επιτροπή συζητούνται όλα τα εξοπλιστικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η συνεργασία με τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, η εκπαίδευση που παρέχεται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και η στρατιωτική βοήθεια που στέλνεται στην Ουκρανία…

Την συνεχεια: https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/anisyxia-ipa-gia-endexomeni-eisodo-tis-nikis-sti-vouli-einai-rosofiloi-den-mporoun-na-enimeronontai-gia-tis-kiniseis-tou-nato/

d454142812c7

3) Κομμα ΝΙΚΗ: Μπηκε στον «χορο» της λασπης και ο Κυριακος Μητσοτακης – Τους αποκαλει «σκοταδιστες» σε νεα συνεντευξη του!

Κόμμα ΝΙΚΗ: Στην ακατάσχετη λασπολογία των ημερών πήρε μέρος και ο Κ. Μητσοτάκης – Η θεαματική άνοδος της ΝΙΚΗΣ ενοχλεί πολύ και φαίνεται.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης
Κόμμα ΝΙΚΗ: Το μεγάλο πάζλ της φθηνής και ενορχηστρωμένης προπαγάνδας εναντίον του κόμματος ΝΙΚΗ έρχεται να συμπληρώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα, που παρουσιάζεται το Σάββατο (3/6) από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»…
Διαβαστε: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τους αποκαλεί «σκοταδιστές» σε νέα συνέντευξή του! – sportime.gr

d454142812c7

4)  ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ τη νικη της ΝΙΚΗΣ»

Παναγιώτη Τσαγκάρη
Υπ. Δρ. Θεολογίας

Πολύ συζήτηση γίνεται μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, για το νεοεμφανιζόμενο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ. Τα σχόλια για το καλό εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε αυτό το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, δεν ήταν μόνο θετικά αλλά και αρνητικά. Τα αρνητικά σχόλια, κατά κύριο λόγο, εκπορεύονται από τους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΙΚΗΣ, όπως το κόμμα της Ελληνικής Λύσης και το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όμορους, μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς και έχουν προφανή στόχο να πλήξουν εκλογικά τη ΝΙΚΗ… (Πατηστε τον τιτλο & διαβαστε το άρθρο, ειναι σε pdf)

50751374unled13

5) ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(Προς Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον)

ΞYPNHSTEΜακαριώτατε, απευθύνομαι εις υμάς μετά σεβασμού και αγάπης εν Χριστώ, εξ αφορμής δηλώσεών σας (δημοσίως) περί Εκκλησίας και πολιτικής – κομμάτων

Αρκετοί Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, υπήρξαν επικριτικοί (στο παρελθόν) με το κίνημα της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» (Ν. Ψαρουδάκης), στην προσπάθειά (της) ανασχεδιασμού του κοινωνικού συστήματος σε μορφή έκφρασης και δικαίωσης της κοινωνικής διδασκαλίας του Ευαγγελίου∙ παραδείγματα, ο μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης και ο π. Χριστοφόρος Καλύβας.

Η έννοια του κοινωνικού χριστιανισμού στην Ορθοδοξία είναι θεμελιώδης, παγκόσμια στη φύση της, αλλά (ακόμη) τοπική στην εφαρμογή της. Είχαν ειλικρινείς προθέσεις ο π. Θεόκλητος και ο π. Χριστοφόρος∙ είχαν όμως άγνοια πως θα επιτευχθεί μια ενότητα – σύζευξη Ορθόδοξης Θεολογίας και κοινωνικών θεσμών, οι οποίοι λειτουργούν (τώρα) στο πλαίσιο μιας υλιστικής αστικής (ή μαρξιστικής εν πολλοίς) Ελληνικής Δημοκρατίας. Βλέπουμε τα αποτελέσματα!
Σήμερα οι επικριτές των Ορθοδόξων υποψηφίων βουλευτών είναι ιεράρχες, επηρεασμένοι από τον οικουμενισμό (προτεσταντισμό), που δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν τα σημεία εφαρμογής της Ορθοδοξίας στο κοινωνικό σύστημα. 

Οφείλουμε να ενισχύσουμε, ως Ορθόδοξοι, κάθε υπόσχεση (πολιτική) κοινωνικής οργάνωσης σύμφωνης με το Ευαγγέλιο, με την κοινωνική διδασκαλία των Πατέρων, με την θεολογία τους περί κόσμου και προσώπου, μιας και δεν έχει επιτευχθεί, δυστυχώς, ενιαίος πολιτικός φορέας των Ορθοδόξων πολιτών.
Εκτός από την διοικούσα Εκκλησία, που έχει την διακονία του λίγου του Θεού, η ποιμαινομένη Εκκλησία έχει καθήκον – δικαίωμα να πολιτευθεί προς χριστιανική επίλυση των προβλημάτων. Αν αυτό το αρνείσθε, έχετε βασικό λάθος.
Είναι λάθος η άρνηση της προεκτάσεως του Χριστιανισμού στον πολιτικό-κοινωνικό τομέα, σύμφωνα με τα Αποστολικά λόγια:
– «πιστός ο λόγος∙ και περί τούτων βούλομαί σε διαβεβαιούσθε, ίνα φροντίζωσι καλών έργων προΐστασθαι οι πεπιστευκότες τω Θεώ∙ ταύτα εστι τα καλά και ωφέλισμα τοις ανθρώποις (Τιτ. 3, 8).
– «Τα πάντα και εν πάσι Χριστός» (Κολ. 3, 11).
– «Θεού γαρ διάκονος (= εξουσία) εστί σοι εις το αγαθόν»(Ρωμ. 13, 4).
Ο Στέφανος Στεφανόπουλος, παλαιός πολιτικός (1898 – 1982), στο βιβλίο του «Κοινωνικά συστήματα και φιλοσοφία» (1936), γράφει:
«Όλα τα κοινωνικά συστήματα είναι προϊόντα και δημιουργήματα των φιλοσοφικών ιδεών των ιδρυτών των. Δια να δυνηθώμεν συνεπώς να σχηματίσωμεν ορθήν περί τούτων κρίσιν και να εκτιμήσωμεν με κάθε δυνατήν ακρίβειαν τας πρακτικάς των συνεπείας, πρέπει προηγουμένως να συλλάβωμεν και να κατανοήσωμεν τας φιλοσοφικάς θεωρίας επί των οποίων ταύτα εβασίσθησαν» (Εισαγωγή – Σελ. 1).
Ποιος, Μακαριώτατε, από τους σημερινούς επίδοξους εραστές της λαϊκής ετυμηγορίας, φανερώνει το φιλοσοφικό υπόβαθρό του στον κόσμο; Αυτούς να επικρίνετε και όχι τους λίγους ορθόδοξους οραματιστές, που επιθυμούν (πολιτικά) την επίτευξη διανομής της χριστιανικής (κοινωνικής) διδασκαλίας στον κόσμο από τα έδρανα της Βουλής.
Είναι ιδιαίτερα εμφανής στην παρούσα προεκλογική περίοδο η λογική του marketing από τα κόμματα της Βουλής, με συνεχή υποσχεσιολογία, φλύαρη ενδοκοσμικότητα και διάθεση τεραστίων χρηματικών κεφαλαίων∙ ομιλούμε για τα show των πολιτικών, χωρίς τις πραγματικές λύσεις των προβλημάτων του λαού.
Η υπεύθυνη αίσθηση της ιστορικής στιγμής συλλαμβάνει, αβίαστα, την μεγάλη έλλειψη παρουσίας Ορθοδόξων στο κοινοβούλιο∙ προσώπων δηλ. με αληθινή πίστη και το βίωμα της τίμιας ζωής (ενάρετης).
Αυτή την έλλειψη έπρεπε να υπογραμμίσετε εσείς και οι άλλοι ιεράρχες εάν, πράγματι, είσθε υπέρ της ευσέβειας μέσα στο κοινοβούλιο, ως εθνική ενωτική δύναμη.
Το 1966 ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Διονυσίου Αρχιμ. Γαβριήλ σε παρέμβασή του, έγραψε:
«Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Ν. Ψαρουδάκη…
Άχρι τούδε είμεθα και ημείς διστακτικοί απέναντι σας νομίζοντες ότι ηθέλατε την Εκκλησίαν επικεφαλής κόμματος∙ ήδη όμως με την σαφή δήλωσίν σας ότι «η Εκκλησία πρέπει να διδάσκη και ο λαός να πολιτευθή, το ιερατείον να μη πολιτεύεται», είμεθα απολύτως σύμφωνοι ως προς τούτο…».
Διατελώ μετά Σεβασμού, τιμής και αγάπης εν Χριστώ.

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.