Αυγουστίνος Καντιώτης



ΣΧΟΛΙΑ: Στο αρθρο: «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ.. . 2) ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ! – Ο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ & TA KAΛA & TA ΛAΘH ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ www.pemptousia.gr & ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΣΧΟΛΙΑ: 1ο Της Ανδρονίκης Καπλάνογλου, στο αρθρο: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ.. . 2) ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ! – Ο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ & TA KAΛA & TA ΛAΘH ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ www.pemptousia.gr & ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Και 2ο σχολιο αγανακτισμενου αναγνωστη:

Σχολιο 1ο Ο Καλαμαριας Ιουστινος Μπαρδάκας ειναι ο ποιο ακατάλληλος για να βαζει στο στόμα του τον αγωνιστη Μητροπολίτη Φλωρινης Αυγουστινο Καντιωτη, γιατι: Δεν σεβάστηκε αυτός και ο περιγυρός του τα τίμια Γηρατεια του αγωνιστου ιεράρχου. Για να πάρη σειρά αυτος και ο γέροντάς του Θεόκλητος, συνεργαστηκε με όλους τους διαβόλους, που έστησαν ολόκληρη επιχείρηση 5 χρόνια, για να τον αναγκάσουν σε οικειοθελη παραιτηση. Τον παρουσίασαν οτι δεν επικοινωνουσε με το περιβάλλον του, λογω γηρατος! Ακουστε, με πόση ὰνεση υπαγορεύει προλογο σε βιβλίο μου, δυο χρόνια μετά την παραίτησιν του.

___________

___________

Ο Γεροντας, παρα τις πιεσεις και το βαρύ σταυρο του, δεν παραιτουνταν, γιατί δεν τους ειχε καμμια εμπιστοσύνη. Και όπως φανηκε, δεν ειχε άδικο, γιατι δεν κράτησαν τιποτε απο την ορθοδοξη αγωνιστικη γραμμη του γενναιου ιεραρχου. Εξ αλλου, γι` αυτο τους εκαναν δεσποταδες. Τετοιους θέλει το σύστημα. Δεν αντεδρασαν στην ελευση του Πάπα στην Ελλάδα, ενω ο π. Αυγουστινος, αν και υπο παραιτηση, αντεδρασε. Στο Κολυμπάρι που αναγνωριστηκαν ολες οι αιρεσεις εκκλησιες το βούλωσαν. Για την αναγνωριση της ψευτο- ορθοδοξης εκκλησιας της Ουκρανιας, με τους αχειροτονητους γκαραγκιοζιδες παπάδες και δεσποταδες, αφου το ειπε  ο Βαρθολομαιος, εκαναν την κολοτουμπα τους! Για τους φρικτους διωγμους της κανονικης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας τσιμουδιά! Εγινε υπάλληλος της αθεας κυβερνησης επι κορωνο, τα ιδια κάνει και με την διαφήμιση των νέων ταυτοτητων. Την φάτσια του την αγιογράφησε στους τοιχους του ναου, όταν υποδεχθηκε τον πατριαρχη, τι άλλο θελει; Τι σχεση εχει αυτος με τον π. Αυγουστινο και τον βάζει στο στόματα του; Και τα καλά που λέει τα μισοξέρει και αδικη την ιστορία του Γέροντα.

Σχολιο 2ο αναγνωστου:

Διαβασα το άρθρο:  Ο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ & TA KAΛA & TA ΛAΘH ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ www.pemptousia.gr  Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει αυτός για την προσωπικότητα του π. Αυγουστίνου, ενός Αγίου Ιεράρχου της Εκκλησίας του Χριστού; Με ποιο δικαίωμα και ποιος του ζητάει αυτουνού να βγαινει πυκνά συχνά και να μιλάει για τον π. Αυγουστίνο, σαν να είναι ο Μπαρδάκας ο «έξπερτ» ο «παντογνώστης» ο «εμπειρογνώμονας» για τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του βίου πολιτείας και διδασκαλίας του π. Αυγουστίνου (Λες και εχει ανάγκη ο γίγαντας, ο ατλας ο π. Αυγουστινος για την υπεράσπιση του Ιουστίνου)…;!

Όπως είπες και εσυ, όντως σου έρχεται αηδία από τα «καλά και άγια» που λέει για τον π. Αυγουστίνο, γιατί μόλις πει κάτι υπέροχο και αληθινό για την προσωπικότητα του π. Αυγουστίνου, αμέσως μετά τον βγάζει φοβιτσιάρη! Σε προηγούμενες δηλώσεις/εκπομπές του στη Βέροια θυμάμαι,  μόλις εστιάζει την προσοχή του ακροατηρίου στην όντως οσιακή και ασκητική μορφή του π. Αυγουστίνου, αμέσως μετά, μετέθεται την προσοχή του ακροατηρίου στο «έκανε λάθη ο π. Αυγουστίνος, είπαμε ότι έκανε λάθη και μάλιστα πολλά λάθη ο π. Αυγουστίνος»…
Πρώτον, ποιος είσαι εσυ που κρίνεις τα λάθη των άλλων και μάλιστα ενός φωτισμένου Αγίου αγωνιστού ακούραστου αφοσιωμένου ιεράρχου, όσο κανείς άλλος;;;!!!

Δεν είδα ποτέ ούτε σε προφορικές ομιλίες/εκπομπές ούτε σε γραπτά βιβλία να εκφράζεται με αυτό το τρόπο κάποιος που ήθελε να σκιαγραφεί την προσωπικότητα και την μορφή ενός Αγίου (μια που τολμά και μιλάει πόσο όσιος δίκαιος και ασκητικός κτλ. ήταν ο π. Αυγουστίνος).
Δεύτερον, αν ήθελε όντως να μιλάει αυτός για τον π. Αυγουστίνο επειδή αισθάνεται ότι ωφελήθηκε από την παρουσία και την πνευματικότητα του π. Αυγουστίνου, ταιριάζει τέτοιος τρόπος προσέγγισης έκφρασης και ερμηνείας σε κάποιο παιδάκι που ωφελήθηκε ψυχικά από έναν πνευματικό πατέρα;;;!!! Έτσι εκφραζόμαστε;;;;!!!
Τρίτον, γιατί εστιάζεται αυτός στα λάθη του π. Αυγουστίνου και δεν κοιτά τα λάθη τα δικά του;;;!!! Τι υποκρισία είναι αυτή;! Ας μιλήσει για τα λάθη τα δικά του μπροστά στο κόσμο στις εκπομπές που κάνει στο 4Ε ή στη πεμπτουσία που βρήκε τώρα…. Και η πεμπτουσία, γιατι τον προβάλλει;

Για τον πνευματικό του πατέρα όχι που μόνο δεν μιλά για τα λάθη του, αλλά ούτε καν αναφέρει ότι «έχει κάνει λάθη» (ο πνευματικός του πατέρας), όπως συχνά πυκνά λέει πάνω κάτω δεξιά αριστερά με όπιο τρόπο βρίσκει για τον π. Αυγουστίνο!!!! Δηλαδή ο πνευματικός του πατέρας δεν έχει κάνει λάθη, είναι άγιος και αλάθητος και μόνο ο π. Αυγουστίνος έκανε λάθη…;!

Τι τον/τους ενοχλεί τόσο πολύ, που πρέπει να τονίσουν και να τραβούν την προσοχή στο «έκανε λάθη ο π. Αυγουστίνος»;;;;!!!! Προφανώς κάτι τον/τους ενοχλεί… και σίγουρα είναι η αγιότητα η αγωνιστικότητα η τόλμη η ιερά αγανάκτηση και πεντακάθαρη ζωή που άφησε πίσω κληρονομιά και Παράδειγμα ο π. Αυγουστίνος και τώρα αυτοί δεν μπορούν ούτε στο μικρό νυχάκι του να τον φτάσουν!!!!
Αν θέλει να μιλήσουμε για λάθη που έκανε ο π. Αυγουστίνος, τότε μάλλον πρέπει να πούμε ότι το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο π. Αυγουστίνος ήταν που τον άφησε και μπήκε ο Ιουστίνος στην Μητρόπολη Φλωρίνης και του έδωσε και την ιεροσύνη.

Όπως είπα και πριν όταν ακούστηκε το περί παραιτήσεως Θεοκλήτου, ο ίδιος λέει ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι ωραίο» εννοώντας την παραίτηση αρχιερέων… τι να πούμε τότε για τον π. Αυγουστίνο που και δέχτηκε επιθέσεις και πιέσεις (ανώνυμα γράμματα κτλ.) για να παραιτηθεί και παραιτήθηκε… δηλαδή κάτι τέτοιο δεν είναι ωραίο για τον Θεόκλητο αλλά ήταν ωραίο για τον π. Αυγουστίνο (να παραιτηθεί);!….

Πωπωωωω, τι είχε τραβήξει ο π. Αυγουστίνος μαζί τους!!!

Κλεινω το σχολιο, με αποσπασμα Φλωρινιωτικης εφημεριδος, κάποιους μηνες πριν απο την παραιτηση του αγωνιστου ιεράρχου Αυγουστινου που μιλάει για αυτους:

«…Αυτο που ειναι λυπηρο και δεν το συγχωρει ο πιστος λαός της Φλωρινας ειναι η στάση ορισμένων ιερωμένων της Μητροπόλεως μας που έχουν αναγάγει την αχαριστία σε επιστημη και τις φιλιδοξίες τους σε τρόπο ζωής ταυτιζλομενη όχι με τον επισκοπό τους αλλά με τους σφετεριστες…

«Πως το εχει πει  ο Κατσιφάρας για τον Ανδρέα; Αν δεν μας μαζευε ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας»...εδω (https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=29

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.