Αυγουστίνος Καντιώτης



«YΠΕΡ & ΚΑΤΑ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (βιντεο) 2. “Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ – ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ & ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Του 2010)

date Μαι 14th, 2024 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ



Οταν η χούντα στις 17-2-1968, έστειλε 3 ψυχιάτρους (μετά από απόρρητο έγγραφο), για να τον βγάλουν τρελλό, ο σεβάσμιος ιεράρχης π. Αυγουστίνος τους έδιωξε και ενημέρωσε τον πιστό λαό της Φλώρινας. Απόσπασμα της ιστορικής εκείνης ομιλίας, που έκανε στον Μητροπολιτικό ναού του Αγίου Παντελήμονος Φλωρίνης και ήταν μόνο 6 μηνών επίσκοπος, θα ακούσετε στο βίντεο.

50751374unled13

tag3 Responses to “Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ – ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”

  • ep Said,

    Μέρες τώρα που διαβάζω τέτοιου είδους σχόλια ανθρώπων που δε γεύτηκαν τον γλυκύ Ιησού, ανθρώπων που χρειάζονται τις προσευχές μας για να βρουν τη δύναμη να συνειδητοποιήσουν την Αλήθεια αντί να την πολεμούν, πίεζα τον εαυτό μου να μη σχολιάσω. Μα αλήθεια η αγανάκτηση δε μ’ αφήνει!! Δε σας κακίζω αδέρφια μου, δε σας παρεξηγώ γιατί πριν 2-3 χρόνια και εγώ τόσο τιποτένια σκεφτόμουν…μα με λυπήθηκε ο Θεός! Δε σας μιλά ένας άνθρωπος από μικρός στην Εκκλησία, ούτε με γονείς πιστούς και «κολλημένος» -όπως λέτε-. Μιλά ένα άνθρωπος που είχε σχεδόν τις ίδιες απόψεις με σας, ένας πρώην ξενύχτης, ένας πρώην αρνητικός απέναντι σε παπάδες και,και..Γι’ αυτό σας καταλαβαίνω. Αυτό μας μάθαν να κάνουμε, αυτό μας σέρβιρε η τηλεόραση, αυτό μας έδειξαν οι γονείς μας, αυτό στην τελική μας βόλεψε και να κάνουμε. Γιατί το Ευαγγέλιο θέλει ΚΟΤΣΙΑ!!! Θέλει δύναμη για να πας αντίθετα στο ρεύμα, θέλει θυσίες και αγώνα. Μάλλον, λοιπόν, πιο εύκολο είναι να πολεμάς το Ευαγγέλιο και τους Φρουρούς του παρά να το ακολουθείς! Ο π. Αυγουστίνος είναι απ’ αυτούς τους ποιμένες που κέρδισαν τον σεβασμό μου και συνέβαλε στην αλλαγή μου(δεν τον γνώρισα, μέσω των κηρυγμάτων του). Ήταν αταλάντευτος, τολμηρός, αποφασιστικός… (κάτι που δεν υπάρχει στην εποχή του γλειψίματος και με εντυπωσίασε). Από που άραγε αντλούσε αυτό το διαφορετικό; Γιατί έπαιζε κορώνα γράμματα τη ζωή του; Για κάτι που δεν αξίζει; ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!! Έχουμε μάθει να συμβιβαζόμαστε με χαμερπείς στόχους, να βολευόμαστε με το εύκολο κι όταν κάποιος βρεθεί να αναταράξει την εικονική ευτυχία μας, η εύκολη λύση είναι να τον πυροβολήσουμε!

  • Αχ! παιδιά, σας παρακαλώ διαβάστε ένα βιβλίο του, ακούστε ένα κήρυγμά του…η γενναιότητα, η πίστη και ο πατριωτισμός του θα σας εκπλήξουν. Φώναζε για να ακουστεί μέσα σ’ αυτήν τη χαοτική αθεΐα που θέλει να μας καταπιεί. Μην κλείνετε ερμητικά τα μάτια και τα αυτιά σας και μην πετροβολείτε μια φωνή που σας καλεί στην ΑΝΟΘΕΥΤΗ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ευτυχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας!!Γράφει ένας άνθρωπος που σαγηνεύτηκε από τη ζωή κοντά στον Χριστό, που νιώθει ηλίθιος που τόσα χρόνια ξόδευε τον εαυτό του σε ανούσια χασκόγελα από ‘δω κι από ‘κει με ημερομηνία λήξεως. Με τον Χριστό, όπως τον κηρύττει ο π. Αυγουστίνος(τηρώντας δηλαδή και τα ιώτα και τις κεραίες, δηλαδή ξεκάθαρα, ειλικρινά και μ’όλη σου την καρδιά), τα χαμόγελα δεν έχουν τέλος ούτε όταν σβήνουν τα φώτα το βράδυ, ούτε στη μοναξιά, ούτε στα άσχημα, ούτε στις απογοητεύσεις, ΠΟΤΕ!!!Έχω πια φίλο, πατέρα, αδελφό, που δε βαριέται να μ’ ακούει, που δε με αποπαίρνει, που δε μου θυμώνει, που δε με ξεχνά, που δε μ’ εγκαταλείπει, που ΔΕ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ. Ο Χριστός σας απλώνει το χέρι, μη του γυρνάτε την πλάτη, μη χάνετε την ευκαιρία να γίνετε ευτυχείς, όχι για να μη σπιλώνεται άδικα ο πατήρ, αλλά για να μην είναι αργά όταν καταλάβετε πόσο λάθος κάνατε που δεν επενδύσατε τη ζωή σας στο Ευαγγέλιο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(Αυτό προφανώς έκανε και ο π.Αυγουστίνος). ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΓΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΑ Σ’ΑΥΤΟΝ!!!

    Ας μη ξεγελιόμαστε εύκολος, πλατύς, ίσιος, με αποδοχή, με επαίνους και με πολυκοσμία δρόμος ΚΑΝΕΝΑΣ στον Παράδεισο δε βγάζει.

    Με φιλική αγανάκτηση και
    εν Χριστώ αγάπη.

  • ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. Said,
    ΕΧΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΔΑΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.
    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. Said,
    Σεπτέμβριος 1st, 2010 at 1:45 μμ edit

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ & ΑΛΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΕΔΩ: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=14648

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.