Αυγουστίνος Καντιώτης



AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΤΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΓEΡONTOΣ

Λάβαμε με e-mail το εξης μήνυμα·

  • «Χριστός Ανέστη.
    Σας παρακαλώ πολύ, να ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΜΟΝΟ όσα ΩΦΕΛΟΥΝ πραγματικά
    το μεγάλο πλήθος των Ελλήνων Χριστιανών.
    Η Ελλάδα είναι χώρα απο-χριστιανοποιημένη, σε πολύ μεγάλο βαθμό
    (δεν αναφέρομαι μόνο στους ηγέτες, αλλά και στο λαό).
  • Τι ωφελούνται οι πολλοί Έλληνες, όταν απασχολούμαστε με τα προβλήματα της Σερβικής Εκκλησίας;
    Μήπως έχουμε λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα;
  • Πιστεύω ακράδαντα, ότι τα κείμενα του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτου, είναι πολύ
    πιο ωφέλιμα για τον Ελληνικό λαό».

Σεβόμαστε την γνώμη του αναγνώστου. Δεν είναι πρώτη φορά που ο φίλος αναγνώστης γράφει για την ωφέλεια που προξενεί ο λόγος του Θεού, το αγνό, το ζωντανό και πατερικό κήρυγμα του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου, η πεντακάθαρη πηγή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας· και άλλες φορές στο παρελθόν ο ίδιος αναγνώστης εξέφρασε την χαρά του, και μας προέτρεψε· να συνεχίσουμε την δημοσίευση των κηρυγμάτων του σεβαστού Γέροντος, γιατί τα έχει ανάγκη ο κόσμος.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι αυτός είναι ο σκοπός μας, γι αυτό και η ιστοσελίδα φέρει το όνομά του.  Του υποσχόμεθα ότι θα προσπαθήσουμε να δημοσιεύουμε περισσότερα κηρύγματα και συμβουλές του σεβάσμιου ιεράρχου, όμως δεν πρέπει να αφήσουμε τους ορθοδόξους Σέρβους αδελφούς μας, που άδικα διώκονται από φιλοπαπικούς και οικουμενιστάς ιεράρχας. Ο π. Αυγουστίνος δεν θα το έκανε αυτό. Αυτό που γίνεται στην Σερβία θα γίνει και στην Ελλάδα, γιατί είναι σχέδιο των σκοτεινών δυνάμεων να πατάξουν κάθε ορθόδοξη φωνή. Ήδη, εδώ στην Ελλάδα εκδιώχθηκαν αγνοί και άμεμπτοι κληρικοί και επίσκοποι, όπως ο αρχιμανδρίτης Ευθύμιος ο Τρικαμινάς, που ζει σε μια σπηλιά στα Τέμπη και ο επίσκοπος Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος που σφαγιάσθη άδικα και δεν απεκαταστάθηκε.

topq

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Πρέπει να γνωρίζει κάθε φίλος αναγνώστης ότι ο π. Αυγουστίνος δεν είναι μόνο πνευματικός πατέρας των Ελλήνων, αλλά είναι πνευματικός πατέρας όλων των ορθοδόξων χριστιανών. Τα κηρύγματα του Γέροντος που δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα, όπως θα βλέπετε, μεταφράζονται από εθελοντάς συνεργάτας Ρουμάνους, Σέρβους, Αλβανούς και από Έλληνας Βορειοηπειρώτας και διαβάζονται με πολύ αγάπη και απ’ αυτούς.

Ακούστε τί έλεγε ο Γέροντας σε επισκέπτας της Ρουμανίας το 1990

«Σπέρνουμε το λόγο του Θεού και γραπτώς και προφορικώς και από ραδιοφώνου. Και ο λόγος αυτός δεν πέφτει μόνο σε άγονες καρδιές, αλλά και σε καρδιές γόνιμες, που “φέρουν καρπόν πολύν”.
Χαίρομαι που θα μεταφρασθούν τα βιβλία που εκδώσαμε στα Ρουμανικά, όπως μεταφράσθηκαν στα Αγγλικά και σ’ άλλες γλώσσες. Αυτό με παρηγορεί· γιατί, αν εσείς οι Έλληνες δεν τα διαβάσετε, θα τα διαβάσουν οι αδελφοί μας Ρουμάνοι».

Ξαναδημοσιεύουμε την παράκληση των Ρουμάνων της Ιρλανδίας, που εστάλη στην ιστοσελίδα μας από μεταφραστή κληρικό της Ρουμανίας.

« …Μας ζήτησαν Ορθόδοξοι Ρουμάνοι από την Ιρλανδία να βάλουμε την ομιλία του γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου στα Ρουμανικά πιο πριν από την Παρασκευή, για να μπορέσουν να την βγάλουν φυλλάδιο και να την μοιράσουν τις Κυριακές στους πιστούς… Μπορείτε να μας βοηθήσετε να έχουμε χρόνο για μετάφραση; Δηλαδή: Για να μεταφράσουμε την ομιλία της ερχόμενης Κυριακής ή εορτής, να την έχουμε στην αρχή της εβδομάδος… Και πάλι σας ευχαριστούμε. Την μετάνοιά μας στον Γέροντα επίσκοπο και στους πατέρες…».

Όσο για τους Ορθοδόξους χριστιανούς της Σερβίας, που δεν κλείνουν τον τράχηλο τους στον Πάπα και στους Οικουμενιστάς ιεράρχας και διώκονται από την ηγεσία τους, τούτο μόνο λέμε· Ο σεβάσμιος Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης θα είναι δίπλα τους. Ότι υλικό (ομιλίες και σκίτσα) υπάρχουν στα αρχεία του είναι στην διάθεση των αγωνιζομένων ορθοδόξων χριστιανών.

topq

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ EINAI ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚΟ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Θα αναφέρουμε ένα περιστατικό. Έγινε τα χρόνια της δικτατορίας στο μητροπολιτικό γραφείο του γέροντος, που σήμερα δεν υπάρχει.

ΠOIO ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚO;

Την παραπάνω ερώτηση απήυθυνε ο αγωνιστής ιεράρχης σ’ ένα πρόσωπο της δικτατορίας. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος είχε έναν τρόπο για να ζυγίζει τους επισκέπτας του. Έκανε κάποιες καίριες ερωτήσεις και απ’ αυτές καταλάβαινε αν οι επισκέπτες του είχαν διάθεση να ακούσουν κάποια ωφέλιμη συμβουλή ή πήγαιναν από περιέργεια στο γραφείο του. Δεν ήθελε να σπαταλά το χρόνο του με αργόσχολους και περίεργους.

Αναφέρουμε ένα παράδειγμα· Όταν το 1992 πήγε στην Φλώρινα ο Ανδρέας Παπανδρέου και τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος του έκανε δύο ερωτήσεις·

  • 1) Πιστεύεις στο Χριστό;
  • 2) Μήπως είσαι μασόνος;

Κάτι παρόμοιο έκανε ο Γέροντας Μητροπολίτης σε κάποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της δικτατορίας.
Τον ρώτησε·
Από τα δυό ιδανικά· Πίστης και Πατρίδα, ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ ποιο είναι το ανώτερο; Και ο υψηλός επισκέπτης σηκώθηκε επάνω, έβαλε το χέρι του στο πηλίκιο του και είπε «Η ΕΛΛΑΣ». Ο Γέροντας, που τόσο αγαπούσε την Ελλάδα και το απέδειξε τα σκληρά χρόνια της Κατοχής, οργίσθηκε και του έδειξε την πόρτα της εξόδου, λέγοντας· Αν δεν υπήρχε ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν θα υπήρχε τώρα η ΕΛΛΑΔΑ. Τα 400 χρόνια της σκλαβιάς η Εκκλησία του Χριστού ήτο η κιβωτός της σωτηρίας του  Έθνους μας.
Αυτό το είδαμε και στην Σερβία. Στους βομβαρδισμούς οι μουσουλμάνοι και οι καθολικοί τάχτηκαν με τους εχθρούς και είχαν την προστασία του ΝΑΤΟ. Μόνο οι Σέρβοι ορθόδοξοι έμειναν πιστοί στην πατρίδα τους.
Λοιπόν, θα αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά πάνω απ’ αυτήν θα έχουμε την Εκκλησία, που είναι το υπέρτατο αγαθό, γιατί η Ορθοδοξία είναι η ασφάλεια του Έθνους.

Διαβάσαμε σε μιά ρωσική ιστοσελίδα ότι ο Πούτιν είπε· «Η Ορθοδοξία είναι η ασφάλεια της Ρωσίας». Αν οι Ρώσοι που πέρασαν από την αθεϊα λένε αυτά τα λόγια, δεν θα τα πούμε εμείς;
Εκδιώχθηκε από την μητρόπολη του και σταυρώθηκε ο καλύτερος Σέρβος ιεράρχης και κλείστηκε στην φυλακή -με ψευδείς και αναπόδεικτες κατηγορίες- ένα από τα εκλεκτότερά του πνευματικά παιδιά, γιατί είναι πατριώτες (δεν θέλουν την ανεξαρτοποίηση του Κοσόβου), αλλά και γιατί είναι εναντίον του Οικουμενισμού. Δεν θα πατούσε το πόδι του Πάπα στο Κόσοβο, που προγραμματίζει ο νέος φιλοπαπικός πατριάρχης της Σερβίας
αν ο επίσκοπος Αρτέμιος ήταν στην έδρα του, γι’ αυτό φρόντισαν να τον διώξουν.

topq

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Η ιστοσελίδα WWW.augoustinos-kantiotis.gr στην πρώτη γραμμή του αγώνος. Πολλές σέρβικες αγωνιστηκές ιστοσελίδες αναδημοσιεύουν κείμενα της ιστοσελίδος μας. Τα σκίτσα του Γέροντος με τις δικές μας μικρές επεμβάσεις τα βλέπουμε σε πολλές Σέρβικες ιστοσελίδες. Πάνω απο 100 Σέρβους επισκέπτες έχουμε στο 24ωρο.
Ένα μικρό πετραδάκι και κάποια μικρή παρηγοριά  είναι στους πάσχοντας ορθοδόξους αδελφούς μας η ιστοσελίδα του Γέροντος αγωνιστού ιεράρχου. Βλέπουν ότι οι Έλληνες αδελφοί τους συμπάσχουν μαζί τους.

ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΙ

Ότι κάνουμε το κάνουμε για λογαριασμό του σεβαστού μας ποιμενάρχου, γι’ αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Το ωφέλιμο και εποικοδομητικό κήρυγμα δεν θα λείπει από την ιστοσελίδα μας, αλλά και κάποιες αλήθειες δεν πρέπει να θάβονται, για τους εξής λόγους·

1)Για να προστατεύονται οι πιστοί.
Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα θεολόγοι επικίνδυνοι, έναν τέτοιο έδιωξε πριν απο μιά 20ετία ο π. Αυγουστίνος, μετά από έρευνα·
«Εμείς τον διώξαμε», είπε, «αφού ερευνήσαμε την υπόθεση. Του λοιπού καμία ευθύνη δεν θα φέρουμε, για ότι λέει και ότι κάνει…».
Ο θεολόγος αυτός σήμερα, εμφανίζεται και μιλά σαν πνευματικό παιδί του π. Αυγουστίνου. Αυτό το ψέμα δεν θα το επιτρέψουμε. Και θα ασχοληθούμε μ’ αυτό το θέμα σύντομα, για να προστατεύσουμε την αλήθεια.

2) Υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι που κρατούν σε αδράνεια τον Ορθόδοξο Χριστιανικό λαό. Η προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως ολοκληρώνεται και εκείνοι όχι μόνο δεν ενημερώνουν τους πιστούς αλλά και τους αποκοιμίζουν!!!
Τα τριάκοντα αργύρια του Πάπα και οι συμπροσευχές του πατριάρχου με βουδιστάς, με μουσουλμάνους, με πεντηκοστιανούς, με καθολικούς και με όποια θρησκεία μπορεί να βάλει το μυαλό του ανθρώπου έχει ολοκληρωθεί και εμείς κοιμούμεθα μακαρίως!!!

3) Η ενημέρωση σε θέματα πίστεως και Ορθοδοξίας δεν γίνεται από τηλεοπτικά κανάλια. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος όταν πήγε στην Αμερική στην Συναγωγή των Εβραίων, έδωσε εντολή να μη παίξουν αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα. Αυτά που μας κρύβουν οι Οικουμενισταί πρέπει να έρχονται στο φως και να τα μαθαίνουν οι πιστοί, για να μη πέσουν θύματα του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης.

topq

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΘΑ

Δεν είναι μακριά το Κόσοβο

Θα τελειώσουμε με ένα ανέκδοτο·
Όταν ο Αττίλας κατέλαβε την μισή Κύπρο και ήταν ανάστατη και η Ελλάδα, κάποια αγράμματη γιαγιά ρώτησε·
Τί είναι παιδάκι μου η Κύπρος;
Ένα Ελληνικό νησί, γιαγιά.
Βρίσκεται μακριά από το χωριό μας;
Ναί, πολύ μακριά.
Αφου είναι πολύ μακριά γιατί δεν αφήνουμε να την πάρουν;
Αν γιαγιά πάρουν την Κύπρο οι Τούρκοι, θα πάνε στην Κρήτη.
Ειναι μακριά η Κρήτη;
Ναί πολύ μακριά.
Έ, ας την πάρουν και αυτήν.
Γιαγιά, θα πάνε και στην Πελοπόννησο.
Που είναι η Πελοπόννησος; ξαναρώτησε η γιαγιά.
Μακριά.
Αφού είναι μακριά, τι μας πειράζει αν πάρουν και την Πελοπόνησο;

Γιαγιά, αν πάρουν την Πελοπόννησο, θα ρθουν και στο χωριό μας.
Α, έτσι; Αν πρόκεται να ρθούν και στο χωριό μας, καλά κάνουν που πολεμούν στην Κύπρο.
Αυτό που έκανε η αγράμματη γιαγιά να μην το κάνουμε και εμείς οι ορθοδόξοι χριστιανοί. Αν διώκεται ένας ορθόδοξος αδελφός  σε οποιοδήποτε μέρος της γης και αν κατοικεί πρέπει να είμαστε μαζί του. Εάν πάσχει ένα μέλος της Εκκλησίας πρέπει να συμπάσχει όλο το Σώμα.


     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.