Ένταση στην Εκκλησια της Κυπρου: Κληρος & λαος στην Παφο στηριζουν τον Μητροπολιτη Τυχικο, ζητωντας αληθινο ποιμενα & όχι «μαριονετες» στην έδρα της Μητροπολης.
Μαρ 24th, 2026 |
Filed under: + Παφου Τυχικος
Ένταση στην Εκκλησία της Κύπρου: Κλήρος και λαός στην Πάφο στηρίζουν τον Μητροπολίτη Τυχικό, ζητώντας αληθινό ποιμένα και όχι «μαριονέτες» στην έδρα της Μητρόπολης.
Στην Κυπριακή Ορθόδοξη Εκκλησία αυξάνεται η ένταση γύρω από τη μοίρα του μητρoπολίτη Τυχικού. Οι πιστοί της Πάφου δηλώνουν ότι τον θεωρούν τον μόνο νόμιμο αρχιερέα της επαρχίας τους και αντιτίθενται σε οποιεσδήποτε προσπάθειες παύσης του. Κατά τη γνώμη τους, ο αρχιποίμενας εκλέχθηκε κανονικά και δεν μπορεί να στερηθεί της καθέδρας χωρίς αυστηρή τήρηση των εκκλησιαστικών κανόνων, αναφέρει το Vima Orthodoxias.
Αναφέρεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη Μητρόπολη Πάφου παρατηρείται έντονη ένταση. Η εξέλιξη των γεγονότων γύρω από το ζήτημα της πιθανής παύσης του μητροπολίτη Τυχικού προκαλεί σοβαρές διαμαρτυρίες μεταξύ του κλήρου και των λαϊκών.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, η κατάσταση εξετάζεται από την ηγεσία της Εκκλησίας με ιδιαίτερη προσοχή. Παράλληλα, πολλοί κληρικοί και λαϊκοί της περιοχής επιμένουν ότι ο μόνος νόμιμος μητροπολίτης Πάφου παραμένει ο Τυχικός, που εκλέχθηκε σύμφωνα με τις καθιερωμένες εκκλησιαστικές διαδικασίες….
Τὴν συνέχεια: https://eeod.gr/news/86611-pfos-mnos-nmimos-mitropoltis-o-tychiks-xespon-oi-pisto



Add A Comment
You must be logged in to post a comment.