Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA POY PARALABAME

date Μαι 6th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ! ΛΥΚΕ! ΛΥΚΕ! ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======================

Οτι η όλη ιστορία της έλευσης του Πάπα στην Κύπρο θα μεταστρεφόταν από μαύρο εφιάλτη σε μαύρο χιούμορ ούτε που μπορούσα ποτέ να το φανταστώ.
Και όμως!
Η Κοκκινοσκουφίτσα, που λέτε, γνωρίζει ότι ο κακός λύκος θέλει να την καταπιεί και όμως δεν βάζει μυαλό! Δεν φορά πάντοτε το άσπρο της καπέλο. Πολλές φορές γυρίζει με το κόκκινο καπέλο και φορά μάλιστα και κόκκινο σκαρπίνι και κόκκινο μανδύα!!!
Είναι να μη γίνει ταύρος ο κακός λύκος με όλη αυτή την κοκκινίλα;
Γι’ αυτό ο Μέγας Ναπολέοντας (ο σύντροφος Χριστόφιας ήθελα να πω) αποφάσισε να καλέσει όλες τις εφεδρείες στα όπλα.
Μπορεί να επαρκέσει η αστυνομία για να φρουρήσει τον Αγιότατο προστάτη των παιδόφιλων; Οι αστυνομικοί και οι εθνοφρουροί πρέπει να ακροβολιστούν σε όλη τη διαδρομή από την Πάφο μέχρι τη Λευκωσία για να είναι σίγουροι ότι δεν θα ορμήξει ο κακός λύκος να φάει την Κοκκινοσκουφίτσα των 83 τόσων ετών!!!
Και όχι μόνον αυτό!
Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Ναπολέοντας απεφασίσθη ομοφώνως να κλείσουν όλα τα μαννάβικα.
Και γιατί νομίζετε;
Για να γίνουν απρόσιτες οι ντομάτες στο κοινό μπας και οι δανδέλες του Αγιότατου Πάπα βαφτούν κόκκινες!
Και εμείς; Εμείς θα κλειστούμε στα σπίτια μας και θα απολαύσουμε το υπερθέαμα: «Το κυνήγι των μαγισσών- Λύκε! Λύκε! Είσαι εδώ;»
Και τι θέαμα!
Υπερπαραγωγή Βατικανού, Χριστόφια, ΟΜΟΦΩΝΟΥΣΗΣ Συνόδου και Χόλυγουντ!
Φαντασμαγορικό θέαμα! Μεγαλείο! Σκέτη απόλαυση!
Θα παρακολουθήσουμε, λοιπόν, την ιστορία του κακού λύκου που θα επιχειρήσει, με κάθε τρόπο, να κοκκινίσει (με ντομάτες εννοώ!) την υποδοχή της επίσκεψης του Αγιότατου Πάπα της Ρώμης.
Ο Μέγας Ναπολέοντας, με την πλήρη κάλυψη του Μεγάλου Ιεροεξεταστή της Σεβίλλης (της Κύπρου ήθελα να πω! Μη σκαλώσουμε τώρα σε λεπτομέρειες!), τρέχουν να τα μαζέψουν! Αλλά μαζεύονται; Αντε να μαζέψεις τους Παλαιοημερολογίτες!
Τα εντεταλμένα όργανα του κράτους έχουν αυστηρή εντολή να προστατεύσουν τον Πάπα επειδή υπάρχει κίνδυνος να τον απαγάγει ο κακός λύκος και να τον οδηγήσει στο Δικαστήριο της Χάγης οπότε….
Οπότε προβλέπεται ότι θα φιλοξενηθεί επί μακρόν στη σουίτα του Μιλόσεβιτς.
Και όχι τίποτα άλλο!
Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι κακό στον Αγιότατο Πάπα Βενέδικτο ποιος θα κουκουλώνει από εδώ και εμπρός τους παιδόφιλους φραγκοπαπάδες;
Θα μου πείτε ο διάδοχος του Βενέδικτου!
Ετσι και αλλιώς η ιστορία με την παιδεραστία δεν είναι κάτι καινούργιο με τον Παπισμό.
Οπως δεν είναι και οι Παπικές αιρέσεις!
Πώς δεν τα γνώριζαν αυτά οι ΟΜΟΦΩΝΟΥΝΤΕΣ αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου;
Στο μεταξύ η Ιερά Συνοδος της Αγιότατης Εκκλησίας της Κύπρου δεν έμεινε αργή!
Αυτό δα έλειπε να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων αποκλειστικά στο σύντροφο Χριστόφια!
Σύμφωνα, με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, συνήλθε εκτάκτως και ιεροκρυφίως στις υπόγειες στοές του αρχοντικού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ να αναθέσει τη θεολογική κάλυψη της επίσκεψης του Πάπα σε άξια χέρια!
Τι εννοείτε σε ποια;
Στα χέρια του π. Αλέξιου Εγκλειστριώτη και στο κλέος της Κυπριακής θεολογίας: Τον κ. Ανδρέα Πιτσιλίδη φυσικά!
(Είπαμε θα ασχοληθεί με την πολιτική και θα ησυχάσουμε! Αμ δεν! Δεν τη γλυτώνουμε τόσο εύκολα!)
Με φωστήρες αυτού του βεληνεκούς είναι δυνατόν να μην κατοχυρωθεί πλήρως θεολογικά η ανάγκη της παπικής επίσκεψης στο νησί μας;
Μη λέμε ανέκδοτα!!!
Και εμείς; Τι θα πει εμείς; Πάλιν τα ίδια; Δεν τα είπαμε;!
Θα το διασκεδάσουμε με την καρδιά μας!
Αρκετά μας μαύρισαν το συκώτι οι Παπικοί, οι Οικουμενιστές και οι ΟΜΟΦΩΝΟΥΝΤΕΣ αρχιερείς της Εκκλησίας μας. Τώρα είναι η σειρά τους να κάτσουν σε αναμμένα κάρβουνα.
Κλεισμένοι στα σπιτάκια μας, καρφωμένοι στις τηλεοράσεις μας, με το ποτό της αρεσκείας μας και με τα σουβλάκια μας (επιτέλους τι Κυπραίοι είμαστε χωρίς σουβλάκια;) θα απολαμβάνουμε το υπερθέαμα: «Κυνήγι των μαγισσών» με υπότιτλο: «Λύκε! Λύκε είσαι εδώ;»

________________________

*******************************

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ!
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε ένα καλό λογισμό. Ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας κ. Νικόλαος πρέπει να πιστωθεί με κάποια ειλικρίνεια αυτή τη φορά.
Ισως έχει παρεξηγηθεί από όλους μας σε τελευταία ανάλυση. Αφού με τη χθεσινή συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από το θρόνο του για να λυθεί η εκκλησιαστική παρανομία του 1974 νομίζω ότι δεν πρέπει η ευγενής πρότασή του να πάει χαμένη.
Ταπεινά εισηγούμαι στο Σεβασμιότατο Μεσογαίας να επικοινωνήσει με το Σεβασμιότατο Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο και να του εξηγήσει γραπτώς και με σαφήνεια τις προθέσεις του. Αφού συνεννοηθεί μαζί του πώς πέπει να ενεργήσουν ας επιδιωχθεί κοινή συνάντηση με το Μακαριότατο. Αφού τα συμφωνήσουν όλα ώστε να μην υπάρξει περιπλοκή των θεμάτων τότε η Ιεραρχία ας αποκαταστήσει χωρίς εκλογές το Σεβασμιότατο κ. Νικόδημο στο Θρόνο του.
Είναι αλήθεια ότι όταν πρωτόκανε την πρόταση παραιτήσεως πολλοί (ο γράφων πρώτος και καλύτερος) διαμφισβητήσαμε την ειλικρίνεια του Σεβασμιότατου επειδή τότε με γραπτή δήλωση υποστήριξε τον πρωτοσύγκελο Αττικής για το ένα από τα δύο τεμαχισμένα τμήματα της Μητροπόλεως χωρίς να εισηγείται παράλληλα την αποκατάσταση του νόμιμου δικαιούχου της κ. Νικόδημου στο άλλο.
Ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας όμως παρά όσα του γράψαμε και παρόλον στο μεταξύ συμμετείχε ενεργά στην εκλογή ακόμη και στη χειροτονία των μοιχεπιβατών έρχεται τώρα και επαναλαμβάνει την πρότασή του.

Ας τον πιστώσουμε αυτή τη φορά με ειλικρίνεια, όσο και αν έδωσε απτά δείγματα ασέβειας προς τους Κανόνες αφού προωθούσε ενεργά την εκλογή μοιχεπιβατών και έθεσε τον στέφανον εξ ακανθών επί της κεφαλής του Σεβασμιότατου κ. Κύριλλου.
Οτι και αν έγινε και όσα κακά και αν διέπραξε και σε όσες παρανομίες και αν έχει αναμιχθεί ενεργά ένα είναι το σίγουρο. Αυτή τη στιγμή υπάχει η πρότασή του για παραίτηση από το θρόνο του. Ταπεινά υποβάλλω στον άγνωστό μου Κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο να αποδεχθεί την πρόταση του Αγίου Μεσογαίας.
Ο δε Σεβασμιότατος κ. Νικόλαος μετά την αποκατάσταση του νόμιμου δικαιούχου της Μητροπόλεως κ. Νικόδημου ας παραμείνει στη Μητρόπολη Μεσογαίας και ας διακονεί, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου, το λαού του Θεού.
Υπό τις περιστάσεις φαίνεται η μόνη λύση κανονικής αποκατάστασης της εκκλησιαστικής τάξεως στον ορίζοντα.
Ας μην πάει χαμένη.

_____

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.