Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

date Μαι 22nd, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

«ΣΚΟΠΙΑ» ΚΑΙ «ΞΥΠΝA»

ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλέξανδρο Ντβόρκιν, του Κέντρου Μελετών Άγιος Ειρηναίος Μόσχας, στη Ρωσία πάρθηκε μια σημαντική απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στο εξής στους λεγόμενους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» να κυκλοφορούν στη Ρωσική επικράτεια, τα περιοδικά της εταιρείας τους, «Σκοπιά» και «Ξύπνα».Συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου 2010, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου των Επικοινωνιακών Μέσων και των Τεχνολογικών Πληροφοριών Ρωσίας, ακύρωσε προηγούμενη άδεια (του 1997), η οποία είχε παραχωρηθεί στην εταιρεία Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» και αφορούσε τη διάδοση και κυκλοφορία των περιοδικών της «ΣΚΟΠΙΑ» (Watchtower) και «ΞΥΠΝA» (Αwake).Με την ακυρωτική απόφαση, η οργάνωση δεν έχει πλέον το δικαίωμα να διανέμει τα περιοδικά της στους ανυποψίαστους περαστικούς, αλλά ούτε και να τα τοποθετεί σε δημόσιους χώρους.

(Μας απεστάλη από τον κ. Νικ. Αργυρόπουλο) http://mkka.blogspot.com
____________

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΡΧΙΣΕ…..

…ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!

ΝΕΟΣ+ΧΑΡΤΗΣ+ΑΠΟ+ΓΕΡΜΑΝΙΑΜεταφέρουμε εδώ από άλλο blog την είδηση, ότι στη Γερμανία δημοσιεύθηκε Χάρτης της Ελλάδος, από τον οποίον λείπουν τά νησιά του Αιγαίου! Τα νησιά της περιοχής εμφανίζονται ως έδαφος της Τουρκίας! Τελικά μήπως η οικονομική κρίσις προκλήθηκε για να περάσουν απαρατήρτητες αυτές οι ….διορθώσεις, που αναφέρονται σε ζητήματα εδαφικής εθνικής κυριαρχίας; Από τη μιά η Θράκη, από την άλλη ιο Αιγαίο! Όσοι προσπαθούν να εμφυτεύσουν σπέρματα εθνικής αυτοσυνειδησίας, όπως η κυρια Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο, εξαφανίζονται! Όσοι εξυπηρετούν μή εθνικά συμφέροντα, όπως οι κυρίες Ρεπούση χθές και Δραγώνα σήμερα, προστατεύονται! Η Κυρία Διαμαντοπούλου επιτιμά την Νικοπούλου και καλύπτει την κα Δραγώνα! Αλλά καί η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου χθές εκάλυπτε την κα Ρεπούση! Ώστε λοιπόν κάτι δεν πάει καλά στον τόπο μας. Η Ελλάδα ακρωτηριάζεται, βυθίζεται, καταστρέφεται! Οι Πολιτικοί μας ….κτενίζονται! Αγωνίζονται πως θα ενοχοποιήσουν ο ένας τον άλλο για χρηματισμό ενώ είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι περισσότερες πολιτικές παρατάξεις έχουν πάρει το….. μερίδιό τους!…..

Όπως βλέπετε από τον χάρτη, που κυκλοφόρησε στα Γερμανικά με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) και διανέμεται σε πολλά αντίτυπα για την ενημέρωση Γερμανόφωνου Ευρωπαϊκού κοινού,…τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία….

Περισσότερα στην ιστοσελίδα  http://mkka.blogspot.com

________

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ! ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

H ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ;

_____Ο παλαίμαχος Δημοσιογράφος κ. Χαρδαβέλλας με την εκπομπή του της Τρίτης 1ης Ιουνίου ε.έ από τον τηλεοπτικό σταθμό ανέδειξε ένα ζήτημα μεγίστης εθνικής σπουδαιότητος. Με λίγα, αλλά σταράτα, λόγια μας είπεν, ότι η Θράκη έχει εγκαταλειφθή στην Τουρκική προπαγάνδα. Οι Πομάκοι της Θράκης, οι οποίοπι είναι Έλληνες και διατηροιύν την ελληνική τους συνείδηση έχουν παραδοθή στην έντονη προπαγάνδα της Τουρκίας। Την προδοτική στάση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής επιβεβαίωσε προ ημερών η Υπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης κλπ κα Διαμαντοπούλου, η οποία παρετήρησε την ηρωϊκή δασκάλα του Μεγάλου Δέρειου Θράκης κα Χαρά Νικοπούλου, λέγοντάς της ότι η Εξωτερική πολιτική ασκείται από την Κυβέρνηση।
______Η παρατήρηση αυτή στη βάση της είναι ορθή. Αλλά η κα Νικοπούλου απέδειξε ήδη ότι η πολιτική της Ελληνικής Κυβερνήσεως στη Θράκη είναι προδοτική, ο δε κ. Χαρδαβέλας με τα ντοκουμέντα, που παρουσίασε στην εκπομπή του, τό απέδειξε περίτρανα.
______Η κα Χαρά Νικοπούλου απομακρύνθηκε από το Μεγάλο Δέρειο! Ήταν μια μετάθεση αναγκαστική, πίσω από την οποία κρύβεται η κα Δραγώνα।
_____Φθάνει έως εδώ! Το ζήτημα ανέδειξε ο κ. Χαρδαβέλας! Τώρα πιά την ευθύνη την έχουν όλοι οι Έλληνες, επώνυμοι και ανώνυμοι! Εμείς υπογραμμίζουμε το γεγονός, μόνο και μόνο για να βοηθήσουμε στην αφύπνιση του Ελληνικού Λαού. Την αγανάκτηση των εθνικώς και σωφρόνως σκεπτομένων εκφράζει ο Θεολόγος καί αγαπητός μας Συνεργάτης Δημ. Μαμάκης μέ ένα κείμενο, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω, περιορίζοντας κάπου-κάπου την σκληρότητα του λόγου του.

______Σαν επιββεβαίωση όλων των ανωτέρω ήλθε και η ανάρτηση από τό blog «troktiko». Διαβάστε την. Προέρχεται από την διεύθυνση

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8658.html
+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010

Περισότερα στο ιστολόγιο: http://mkka.blogspot.com

sxed.-2___________

ΑΙΣΧΟΣ!

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΑΤΙΜΙΑ!


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΤΙΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν την επίσκεψη του Αιρεσιάρχη της Ρώμης στα ματωμένα χώματα της Κύπρου. Παρετηρήσαμε ήδη τα πρώτα αποκαρδιωτικά δεδομένα.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ
___________________

Τον αιρεσιάρχη της Ρώμης υποδέχθησαν στο αεροδρόμιο Πάφου ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη γυναίκα του. Αυτό επιβάλλει το πρωτόκολλο επειδή είναι αρχηγός κράτους προσκεκλημένος επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα πλάνα του αεροδρομίου φάνηκαν όμως οι Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Πρώτο ατόπημα.

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
________________

Ακολούθως στον ναό της Αγίας Κυριακής ο Πάπας σε ειδικό προσευχητάριο που στήθηκε γονάτισε και προσευχήθηκε λες και είναι Ορθόδοξος επίσκοπος ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τον ανέμενε στο ναό για να πει την προσευχή του!!! Δεύτερο ατόπημα.

“ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ”
_________

Το τρίτο ατόπημα: Ο Αρχιεπίσκοπος προσφώνησε τον Πάπα στην ομιλία του «Αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Επομένως αυτή φορά δεν υπάρχει καμιάδικαιολογία. Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πίσω από την παγκοίνως γνωστή αμάθεια και θεολογική του ανεπάρκεια. Διάβαζε από χειρόγραφο την ομιλία και επομένως όχι μόνον ο ίδιος αλλά και ΟΛΟΙ οι επίσκοποι που παρέστησαν έχουν ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που διεπράχθη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑ”
________________

Τέταρτο ατόπημα: Στην “οικουμενική Ιερουργία” δηλαδή την προχωρημένη συμπροσευχή συμμετείχαν πλην του Αρχιεπισκόπου και άλλοι ορθόδοξοι επίσκοποι. Ας σημειωθεί ότι τη συμπροσευχή βάφτισαν (άκουσον! άκουσον!) “οικουμενική ιερουργία” για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί (τόσο χαμηλή άποψη έχουν για τη νοημοσύνη μας!).

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ
______________
Πέμπτο ατόπημα. Ο εκφωνητής των ασχημιών που συντελούνται εναντίον της πίστης μας είναι ο γνωστός για πολλά άτοπα θεολόγος – δημοσιογράφος κ. Καπαρής που αναλύει την επίσκεψη καλά δασκαλεμένος τι να πει για να λειάνει και να ωραιοποιήσει τις οικουμενιστικές ασχημίες.

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ
_____________

Εκτο ατόπημα. Στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο στην “Οικουμενική Ιερουργία”, χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον κ. Χρίστο Αριστείδου έψαλλε τα απολυτίκια των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, και το απολυτίκιο της εορτής της Πεντηκοστής, η γενέθλια μέρα της Εκκλησίας του Χριστού. Αλλη μια απόδειξη ότι δέχθηκαν τον Πάπα ως αληθινό επίσκοπο της Εκκλησίας και όχι ως αιρεσιάρχη. Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλε και η χορωδία των Καθολικών. Μιλούμε δηλαδή για προχωρημένης μορφήςσυμπροσευχή.


Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑΣ”
____________

Εβδομο ατόπημα. Ας σημειωθεί ότι ο χώρος της Αγίας Κυριακής ήταν η έδρα της Επισκοπής Πάφου μέχρι την κατάληψη της Κύπρου από τους Φράγκους, οι οποίοι εκδίωξαν από τις επισκοπικές τους έδρες τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους επισκόπους της Εκκλησίας της Κύπρου, τις οποίες κατέλαβε η Λατινική Ιεραρχία!!!

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
___________


Ογδοο ατόπημα. Πλήν του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου συμμετείχαν οι ακόλουθοι επίσκοποι: Οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος, Κιτίου Χρυσόστομος, Ταμασού Ησαίας, Κύκκου Νικηφόρος και Κωνσταντίας Βασίλειος και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Αρσινόης Νεκτάριος, Χύτρων Λεόντιος αλλά και ο Νεαπόλεως Πορφύριος. Αίσχος και ντροπή σε όλους τους πιο πάνω.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ
____________

Θα φανεί στη συνέχεια αν ο Νεαπόλεως Πορφύριος παρεβρέθηκε (πράγμα λίαν αμφίβολο) χωρίς τη συγκατάθεση του Γέροντά του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. Αν δηλαδή έχουμε για επίσκοπο που έγραψε στα κατύμματα των υποδημάτων του το Γέροντά του ή αν παρέστη (το και πιο πιθανόν) με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Λεμεσού. Αν με άλλα λόγια είμαστε θεατές του διόλου πειστικού έργου: “Αλλοι Μάρκοι Εφέσου Ευγενικοί και άλλοι Βησσαρίωνες.” Δεν βιαζόμαστε πάντως να εξαγάγουμε συμπεράσματα για τη στάση του Λεμεσού. Θα του δώσουμε το ευργέτημα τη αμφιβολίας μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Για το Νεαπόλεως Πορφύριο, όμως, όπως και για όλους ανεξαίρετα όσους παρέστησαν στη συμπροσευχή εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αηδία μας. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι δεν θεωρούσε πρέπον να φύγει από τη Αρχιεπισκοπή για να μη συναντηθεί με τον Πάπα. Καλά! Τότε στην Πάφο γιατί πήγε;

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ
______________

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ξεκαθάρισε, μετά τη συνεδρία της Συνόδου, ότι ΟΛΟΙ ήταν προσκεκλημένοι αλλά θα πήγαιναν ΟΣΟΙ ήθελαν και ουδείς θα εξαναγκαζόταν να πάει παρά τη θέλησή του. Και ουδεμία διάψευση της δήλωσης έγινε από ΚΑΝΕΝΑ. Επομένως είναι αληθινή και ουδείς μπορεί να επικαλεστεί το έτσι και αλλιώς αναξιόπιστο και διάτρητο επιχείρημα του εξαναγκασμού για να δικαιολογήσει την παρουσία του.
«ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ»
____________________

Αλλωστε χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοσοτόμου που δεν αφήνουν καμιάαμφιβολία ότι συνειδητά και ελεύθερα επέλεξαν ΟΛΟΙ όσοι παρέστησαν να υποδεχθούν τον Πάπα ως «επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης»: «Δημοκρατία έχουμε», είπε ο Μακαριότατος, «δεν υποχρεώνω κανένα να παραστεί για να υποδεχθεί «τον επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης», αλλά όλοι είναι προσκεκλημένοι να παραστούν είτε στην υποδοχή του στην Πάφο είτε στην Αρχιεπισκοπή». Επομένως ΟΣΟΙ παρέστησαν παρέστησαν εθελούσια και με πλήρη συνείδηση ότι πήγαν να υποδεχθούν τον «επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης». Οχι τον αιρεσιάρχη Πάπα.
ΑΤΙΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ
_____________

Σε όσους πήγαν να υποδεχθούν τον Πάπα και να συμπροσευχήθηκαν μαζί του λέμε χωρίς περιστροφές: Ατιμάσατε την πίστη μας και θα το θυμόμαστε. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Μην έχετε ούτε ένα στο εκατομμυριοστό αμφιβολία.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
____________________

Ας μη βιαστούμε πάντως να εξάγουμε συμπεράσματα, επειδή και αυτοί που δεν προσήλθαν στην υποδοχή του Πάπα στην Πάφο και στη συμπροσευχή στην Αγια Κυριακή δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν εύσημα επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι θα παραστούν στην υποδοχή του στην Αρχιεπισκοπή και ακόμη χειρότερα ποιοι θα συμφάγουν στην τράπεζαν της Ιεζάβελ όπου το γεύμα θα ευλογήσει (γράφε μιάνει) ο Πάπας ως ο “επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Με άλλα λόγια όπου επίσης, όπως τώρα με τη λεγόμενη “οικουμενική ιερουργία”, θα γίνει προχωρημένη συμπροσευχή αλλά καιαναγνώριση του “πρωτείου”!!!

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ
______________

Οι πιστοί παρακολουθούν ενεοί και ντροπιασμένοι τις ασχημίες κατά της πίστης μας. Εις μνημόσυνο αιώνιας καταισχύνης έστω η παρουσία όσων επιλήσμονες των αρχιερατικών τους όρκων ατίμασαν την προσωπική τους ιστορία, την επισκοπική τους διακονία αλλά και την εκκλησιαστική ιστορία της Κύπρου. Ντροπή τους!

sxed. 2___________

Το Νεοταξικo Σχολειο ετοιμαζει ανδραποδα

Είμαστε ευγνώμονες στα ιστολόγια που μας ενημερώνουν για τις προδοσίες των ψευδοποιμένων, για τις απειλές κατά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος.

Ένα θέμα όμως, που αφορά καίρια την Εκκλησία και τον Ελληνισμό και τα ιστολόγια δεν έχουν ακόμη εστιάσει όσο έπρεπε σ’ αυτό, είναι η νεοταξική δημόσια παιδεία που επιβάλλεται σιγά-σιγά και στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα με κυρίαρχη ιδεολογία (ναζιστική, σοσιαλιστική) χρησιμοποίησαν πρώτιστα την δημόσια παιδεία για την επιβολή του κοσμοθεωριακού μοντέλου τους και την δημιουργία του «νέου ανθρώπου» τους. Σήμερα η Νέα Τάξη μέσω οδηγιών του ΟΗΕ και της ΕΕ, των ΜΜΕ, της οικονομικής υποδούλωσης, της εργαζόμενης μητέρας, του πανσεξουαλισμού και της διάλυσης της οικογένειας, προωθεί το μοντέλο του νεοταξικού ανθρώπου που δεν έχει πια δική του γλώσσα, θρησκεία, μόρφωση, κρίση, δυνατότητα επικοινωνίας, πρωτοβουλίας, κοινοτισμού…

Και επειδή παρ’ όλα αυτά ο «Γενναίος Νέος Κόσμος» του Χάξλεϋ δεν έρχεται τόσο γρήγορα, στοχεύουν και στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην τρυφερή παιδική ηλικία.

Παρακαλώ διαβάστε: http://monk54.blogspot.com/2010/06/200-800.html

Επίσης τα κείμενα του δάσκαλου Δημήτρη Νατσιού (www.antibaro.gr και αλλού).

Θεόδωρος Γιαννακάκης

On 3-6-2010 8:51 ΠΜ, «xrisden» <chrisden@in.gr> wrote:

> ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ:    * Αλλοίωσις του ευσεβούς φρονήματος των
> Ορθοδόξων περί του Παπισμού, παρά την εμμονήν των Παπικών εις τας αιρέσεις
> (Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Ηγούμενος Ι.Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)    *
> Απάντηση εις την ένσταση: «Μα πώς να πάω εις την Εκκλησίαν, αφού εκείνοι που
> πηγαίνουν δεν είναι καλύτεροι εμού, είτε λαϊκοί είναι ούτοι, είτε Κληρικοί;»
> (Δημήτριος Παναγόπουλος)    * Οι Ορθόδοξοι έναντι του Παπισμού (Αρχιμ.
> Γεώργιος Καψάνης, Ηγούμενος Ι.Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)    * Μητροπολίτης
> Κυρηνείας Παύλος: «Η επίσκεψις του Πάπα εις την Κύπρον»    * Διαταγή:
> εκτελέστε τους λογοτέχνες (Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος)    * Αυστραλοί
> υπουργοί και βουλευτές υπέρ της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας    *
> Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους: Ο νέος φορολογικός νόμος
> και ο γραμμωτός κωδικός φορολογουμένου    * Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος:
> Η επίσκεψη Πάπα σκανδαλίζει τους
> πιστούς ________________________________________ Λεπτομέρειες:
> http://www.alopsis.gr Ψηλαφώντας την των πραγμάτων
> αλήθεια…

__._,_.___

____________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================

Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς για την ευθαρσή θέση του για το εκκλησιαστικό δράμα που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.
Μακάρι όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας να είχαν το θάρρος, την αγωνία και το ενδιαφέρον να δίνουν, με τη συνέπεια του Αγίου Πειραιώς, την καλή ομολογία της πίστεως για όλα τα θέματα της πίστης μας.
Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση το ότι ο Σεβασμιότατος Πειραιώς μιλά με παρρησία για όλα τα θέματα ενώ δέχεται από παντού επιθέσεις. Ακόμη και από αυτούς που έπρεπε να τον τιμούν και να τον σέβονται. Και όμως! Καθόλου δεν πτοείται από τις άδικες επιθέσεις. Συνεχίζει να πράττει το καθήκον του.
Ως Ελληνας της Κύπρου τον ευχαριστώ ιδιαίτερα επειδή είχε το θάρρος αλλά και την αγάπη για την Εκκλησία της Κύπρου να δώσει και πάλιν την καλή ομολογία της Πίστεως. Συνεχάρη, με επιστολή του, τους αρχιερείς που διαφώνησαν με την υποδοχή του Πάπα στην ιδιαίτερή μου πατρίδα.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
________________

Οι επίσκοποι είναι οι φρουροί της πίστεως. Αυτή τους η ιδιότητα τους δίνει όχι απλά το δικαίωμα αλλά το επιβεβλημένο καθήκον να μιλούν όπου “Θεός το κινδυνευόμενον”.
Δεν θα ανατρέξω στην Εκκλησιαστική Ιστορία για να αναφέρω χιλιάδες (επαναμβάνω χιλιάδες) παραδείγματα αγίων επισκόπων οι οποίοι μιλούσαν για θέματα πίστεως ακόμη και όταν αφορούσε αιρέσεις που αναφύονταν σε χώρο εκτός της δικαιοδοσίας τους. Περιορίζομαι δειγματοπληπτικά να αναφέρω το Μελέτιο Αντιοχείας για τον Απολλιναρισμό, τον Επιφάνιο Κύπρου για τους Πνευματομάχους, τον Οσιο Κορδούης για τον Αρειανισμό, τον Αγιο Κύριλλο για τον Νεστοριανισμό.
Η Εκκλησία είναι Μία και όλοι έχουμε ευθύνη για την Ομολογία της πίστεως. Πολλώ μάλλον οι Επίσκοποι.
Το Αυτοκέφαλο μιας Εκκλησίας αφορά πρωτίστως το «ανεπηρέαστο» της εκλογής των επισκόπων της και άλλα διοικητικά θέματα. Οχι τις αλήθειες της Εκκλησίας. Οπου αναφύεται θέμα αλλοτρίωσης της πίστεως όχι μόνον οι επίσκοποι αλλά και οι απλοί πιστοί έχουν καθήκον να μιλούν άσχετα από τον τόπο που βυσσοδομεί η αίρεση.
Χαιρετίζουμε, λοιπόν, εκ μέσης καρδίας, την παρέμβαση του Αγίου Πειραιώς και ευχόμαστε να βρει μιμητές μεταξύ των άλλων επισκόπων.

ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
______________

Αλλωστε όσοι αντέδρασαν στην ορθή τοποθέτηση του Αγίου Πειραιώς είναι ΟΛΟΙ ανεξαίρετα 100% αφερέγγυα πρόσωπα.
Ποιοι είναι αυτοί;
Πρώτος και χειρότερος ο ανεκδιήγητος Μεσσηνίας Χρυσόστομος γνωστός οικουμενιστής, νεωτεριστής και Νεοβαρλααμίτης επίσκοπος, ο οποίος υποστηρίζει το σύμφωνο της ελεύθερης συμβίωσης και άλλους αντιχριστιανικούς νόμους, επιδοκιμάζει την αποκαθήλωση των ιερών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε πολυπολιτισμικό και θρησκειολογικό και εναντίον του οποίου εκκρεμεί μήνυση επί αιρέσει στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επειδή είπε ότι η “Εκκλησία είναι χωρισμένη”!!!.
Υστερα ο γνωστός Μητροπολίτης του Πένθχαουζ Ζακύνθου Χρυσόστομος που είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και ο Φθιώτιδος Νικόλαος ένας από τους ελάχιστους επίσκοπους που υποστηρίζει τον Νεοβαρλααμισμό.
Επομένως ποιος πιστός λαμβάνει σοβαρά τις απόψεις τους; “Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν” και “εκ στόματος κοράκου ακούσεις κρα.”
Αγιε Πειραιώς! Προσκυνούμε τη δεξιά σας! Συνεχίστε απτόητος και αφήστε τους βάτραχους του συγκρητισμού και της μικροψυχίας να κοάζουν στο βάλτο της κακοδοξίας τους.

_________________

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ

ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄είναι ο πρώτος Πάπας που επισκέπτεται την Κύπρο και η Κύπρος είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επισκέπεται αφ’ ότου ανέλαβε τα ηνία της Παπικής Εκκλησίας.

Δυστυχώς, ως μη όφειλαν, ο Μακαριότατος και άλλοι συνοδικοί αφελώς (αφελέστατα για να ακριβολογούμε) νομίζουν ότι η επίσκεψη του Πάπα θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή. Τόσον ο Μακαριότατος όσον και ο Αγιος Πάφου ευκαίρως – ακαίρως μιλούν για το παγκόσμιο κύρος του Πάπα και τη δυνατότητα που πιστεύουν ότι έχει να βοηθήσει την πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι το κατεξοχήν επιχείρημα που χρησιμοποεί ο Μακαριότατος για να πείσει ότι η Παπική επίσκεψη είναι αναγκαία για την ευόδωση των προσπαθειών να ελευθερωθεί η πατρίδα μας στην πραγματικότητα συνιστά το κατεξοχήν επιχείρημα που αναιρεί τις προσδοκίες του.

ΤΑ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΑΝ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
________________

Και εξηγούμαι: Είπε πολύ ορθά ο Μακαριότατος: Οταν έγινε το σχέδιο Ανάν τα Μαρωνίτικα χωριά της βόρειας Κύπρου βρέθηκαν να ανήκουν με χάρτη στην Ελληνική και όχι στην Τουρκική πλευρά. Ως εκ τούτου ορθά συνεπέρανε ότι αυτός που άσκησε στα παρασκήνια πίεση για να διαμορφωθεί έτσι ο χάρτης του σχεδίου Ανάν είναι ο Πάπας. Ως εδώ ουδείς διαφωνεί με το Μακαριότατο. Από εδώ και πέρα αρχίζουν προβλήματα. Αφού λοιπόν ο Πάπας κατόρθωσε να συμπεριλάβει τα Μαρωνιτικά χωριά στον Ελληνικό τομέα ο Μακαριότατος εντελώς αυθαίρετα εξήγαγε το συμπέρασμα ότι μπορεί να βοηθήσει και την απελευθέρωση της Κύπρου. Και ιδού γιατί το συμπέρασμα του Μακαριότατου είναι λανθασμένο. Το Βατικανό προσέγγισε παρασκηνιακά τις μεγάλες δυνάμεις και τους εξήγησε τι ζητά σε όποια μελλοντική λύση του Κυπριακού. Και οι μεγάλες δυνάμεις έδωσαν στον Πάπα αυτό ακριβώς που τους ζήτησε! Ο έστιν μεθερμηνευόμενον: Την υπαγωγή των Μαρωνιτικών χωριών στον Ελληνικό τομέα. Επομένως στον Πάπα εδόθη ήδη ΟΤΙ ζήτησε και ότι ήταν λογικό να τον ενδιαφέρει να ζητήσει. Ως εκ τούτου τώρα οι διαπραγματευτικές του ικανότητες είναι ακρωτηριασμένες επειδή ήδη πήρε αυτό που ζήτησε! Με ποιο κύρος θα πάει να ξαναζητήσει άλλα;

Η ΣΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
__________________


Βέβαια δεν του στοιχίζει τίποτα να πει στους 150 διπλωματικούς τους εκπρόσωπους του στον κόσμο να θέσουν θέμα σύλησης της θρησκευτικής μας κληρονομιάς στο βορρά. Αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι μπορεί να ασκήσει πίεση για να σταματήσει το κακό. Η Ουνέσκο, τα Ηνωμένα έθνη, η Ευρωπαική Ενωση κτλ. ΔΕΝ κατόρθωσαν να αναχαιτίσουν την Τουρκική βουλιμία και τη βαρβαρική μανία των καταχτητών της πατρίδας μας και θα μπορέσει να την αναχαιτίσει ο Πάπας;

ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ;
________________

Δυστυχώς ο Μακαριότατος έχει ένα πολύ άκομψο τρόπο να χαρακτηρίζει όλους όσους διαφωνούν με τις θέσεις του ανεγκέφαλους, ανόητους, επιπόλαιους κτλ. Ελπίζω εκ μέσης καρδίας να μη θεωρεί και τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ως ανόητο και ανεγκέφαλο. Αιρεσιάρχης είναι αλλά ανεγκέφαλος ΔΕΝ είναι. Είναι όχι απλά ευφυής αλλά κυριολεκτικά ιδιοφυής προσωπικότητα. Είναι άνετα πολύγλωσσος σε επτά γλώσσες, είναι διεθνούς φήμης πιανίστας με ιδιαίτερη ικανότητα ερμηνείας της μουσικής του Μότσαρντ και έχει σπάνια θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση. Επιπλέον ειναι εξαιρετικά έμπειρο πρόσωπο, επειδή διετέλεσε επιτελικό στέλεχος του Βατικανού για δεκαετίες και τυγχάνει διαπρεπής θεολόγος του Παπισμού. Είναι ζήτημα αν υπάρχουν δύο ή το πολύ τρεις θεολόγοι του Παπισμού με τις γνώσεις και την αντιληπτική ικανότητα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄. Αν λοιπόν ο Μακαριότατος ή και άλλου συνοδικοί έχουν εκλάβει τον Πάπα Βενέδικτο για “κουτόφραγκο” που θα τον πάρουν και θα τον φέρουν εκεί που θέλουν απατούνται πλάνην οικτράν. Ο κάθε Πάπας έχει πίσω του την “Κουρία”. Εξυπηρετεί, ως εικός, τα συμφέροντα του Βατικανού και όσων βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία του. Δεν έχει ούτε το κίνητρο, ούτε τη δύναμη να μας βοηθήσει ακόμη και αν θα το ήθελε.

ΠΩΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
__________________

Φέρνω σε όλους ένα παράδειγμα για να αντιληφθούμε πόσο φρούδες είναι οι ελπίδες του Μακαριότατου, του Αγίου Πάφου αλλά και όποιου άλλου τρέφει την αυταπάτη ότι ο Πάπας θα γίνει ο ελευθερωτής της Κύπρου. Ο Πάπας επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη αφού πρώτα η Τουρκία τον ταπείνωσε στην κυριολεξία. Ο Πάπας δήλωσε ότι ήθελε να επισκεφθεί τον Πατριάρχη χωρίς να ζητήσει προηγουμένως την άδεια της Τουρκικής κυβέρνησης. Και η Τουρκία; Εξανάγκασε τον Πάπα να αναβάλει την επίσκεψή του η οποία ΜΟΝΟΝ τότε πραγματοποιήθηκε όταν ο Πάπας αναγκάστηκε ντροπιασμένος να αναβάλει για ένα χρόνο το ταξίδι του και ΑΦΟΥ η Τουρκία τον ανάγκασε να ζητήσει την άδειά της για να το πραγματοποιήσει!!!
Φανταστείτε, πατέρες και αδελφοί, από ποιο άνθρωπο περιμένουμε βοήθεια για να ελευθερωθεί η Κύπρος!

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ
______________

Αλλά αν αυτό το παράδειγμα δεν είναι αρκετό ας θυμηθούμε τι συνέβηκε κατά την επίσκεψή του Πάπα στην Τουρκία. Οπως είναι φυσικό ο Πάπας ήθελε να επισκεφθεί την Αγία Σοφία. Πήρε όμως σαφέστατη προειδοποίηση από τα Τουρκικά ΜΜΕ και τη διπλωματική οδό ότι, κατά την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία, δεν θα έπρεπε να κάνει ούτε το σταυρό του!!! Και πώς αντέδρασε ο Πάπας; Ενήργησε ακριβώς όπως του υπεδείχθη!!! Πήγε σαν φοβισμένο ανθρωπάκι και έκανε ακριβώς ότι του υπέδειξαν να κάνει! Κατόπιν αυτής στάσης ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι ο Πάπας που δεν τόλμησε να κάνει ούτε το σταυρό του στην Αγία Σοφία θα μπορέσει να ασκήσει δυναμική διπλωματία για να ελευθερωθεί η Κύπρος;

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ;
________________


Αν ο Πάπας θέσει (που δεν θα θέσει) θέμα κατοχής της Κύπρου οι Τούρκοι θα τον ερωτήσουν αυτό ακριβώς που είπε ο Στάλιν για τον Πάπα: Πόσες μεραρχίες έχει το Βατικανό; Και η απάντηση είναι ούτε μία! Αραγε η πείρα μας διδάσκει ότι η Τουρκία κατανοεί καμιά γλώσσα εκτός από τη γλώσσα της δύναμης; Η στυγνή πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι ο Πάπας ΔΕΝ έχει τη δύναμη ελευθερώσει την Κύπρο και να τα βάλει με την Τουρκία. Θα αντιτείνει ίσως κάποιος: Μα δεν μιλάμε για στρατιωτική δύναμη αλλά για κύρος πνευματικό. Και απαντούμε στο επιχείρημα του «πνευματικού κύρους». Εδώ, ακόμη και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της παιδεραστίας των φραγκοπαπάδων, που έφερε το όποιο κύρος είχε ο Πάπας στο ναδίρ, δεν τόλμησε να επισκεφθεί την Τουρκία πριν ζητήσει την άδειά της! Δεν τόλμησε καν να βάλει στο σταυρό του στην Αγία Σοφία και θα μπορέσει να διώξει τους Τούρκους και να μας ελευθερώσει από την κατοχή;

Μα είμαστε σοβαροί;

sxed.-2

Απο την Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επίσκεψη του Πάπα:

PRODOSIAΕΡΩΤΗΣΗ: Ο κόσμος ακούει τους δύο αυτούς Ιεράρχες, αλλά και άλλους θεολόγους, να λένε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία, αλλά αίρεση και ότι ο Πάπας είναι αρχηγός αίρεσης. Αληθεύει αυτό;

ΑΠANTHΣH: Ο Πάπας είναι προκαθήμενος Εκκλησίας και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη, αλλά θέση του συνόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η Ορθοδοξία δέχεται ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αδελφή και κάνει μαζί της θεολογικό διάλογο, στον οποίο μετέχουμε και εμείς, με στόχο να φθάσουμε στην ενότητα της πρώτης μετά Χριστό χιλιετίας. Άρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει την Ρωμαιοκαθολική ως Εκκλησία και τον προκαθήμενο της ως κανονικό Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης. Όταν ανταλλάσουμε εόρτιες επιστολές και άλλα γράμματα, αποκαλούμε τον Πάπα «Αγιότατο Πάπα της Πρεσβυτέρας Ρώμης και αγαπητό αδελφό».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει απόφαση Συνόδου της Ορθοδοξίας ότι ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι αίρεση;

ΑΠANTHΣH: Εξ’ όσον γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποσχίστηκε, ξέφυγε από το Ορθό Δόγμα.
________________

sxed.-2

ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΕΙΝ;

Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Η συνέντευξη του Μακαριότατου που δημοσιεύθηκε στη σημερινή έκδοση του “Φιλελεύθερου” δείχνει πεντακάθαρα αυτό που λέγαμε από καιρό αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Ουκ οίδεν δυστυχώς ούτε α λέγει ούτε περί ών διαβεβαιείται! Είναι αδελφή Εκκλησία ο Παπιμός ισχυρίζεται!!! Οχι αίρεση γι’ αυτό κάνουμε διάλογο μαζί του!!!

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΚΑΙ ΜΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ
_________________________
__

Μακαριότατε μου, αν είναι αδελφή Εκκλησία και κάνουμε διάλογο για να βρούμε μαζί τους σε δογματικές διαφορές τότε πώς να το κάνουμε Δέσποτά μου; ΔΕΝ είναι Εκκλησία. Αίρεση είναι, έστω και αν το αρνείστε στη συνέντευξή σας. Γίνεται να πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα σε θέματα δόγματος (πίστεως δηλαδή) και να ανήκουμε στην ίδια Εκκλησία; Δεν γίνεται, Μακαριότατε, να είναι και Εκκλησία και αίρεση. Δεν γίνεται ο τοίχος να είναι βαμμένος με άσπρη μπογιά και να είναι μαύρος. Δεν γίνεται να πάρει η ευχή.

ΠΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
_______________

Αλλωστε, αν όπως λέτε στη συνέντευξή σας, ο Παπισμός είναι Εκκλησία τότε πόσες Εκκλησίες υπάρχουν; Περισσότερες από Μία προφανώς. Στο Σύμβολο της πίστεως που απαγγέλλουμε τόσες φορές κάθε μέρα, όμως, γιατί ομολογούμε πίστη εις ΜΙΑΝ Εκκλησίαν;

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΕΤΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
_____________

Μακαριότατε, τι τις θέλετε τις συνεντεύξεις για θεολογικά θέματα; Αστε να χαρείτε τον Αγιο Πάφου που ξέρει θεολογία να τα λέγει για να μη γινόμαστε ρεζίλι κάθε φορά που μελωδείτε εναρμόνιο μέλος θεολογίας. Και εσείς; Εσείς να μη λέτε τίποτα; Πώς να μη λέτε; Ασφαλώς και να λέτε! Μην οξειδωθεί η γλώσσα σας, σε τελευταία ανάλυση, από την πολλή αχρησία. Να μιλάτε, Δέσποτά μου, για το χρηματιστήριο. Τις μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας. Τη συμφωνία ανέγερσης πολυκαταστήματος με το Κατάρ, τη σταθμισμένη ψήφο των εποίκων, το νέο καθεδρικό που θέλετε να χτίσετε και τα τοιαύτα. Ούτε οι πιο πετυχημένοι χρηματιστές της Γουώλ στριτ δεν τολμούν να αντιπαραβληθούν με τις γνώσεις σας σ’ αυτούς τους τομείς. Αλλά τα θεολογικά “έασον τούτα” όπως λέγει ο Αριστοφάνης στους “Βατράχους” του. Αστε τα σε αυτούς που το τελευταίο θεολογικό βιβλίο που διάβασαν δεν ήταν αυτό που είχαν για τις πτυχιακές τους εξετάσεις.

Μη για το Θεό παίρνετε στο στόμα σας τα θεολογικά θέματα επειδή μια κουβέντα λέτε σείς (και να ήταν μόνον μία!) και μετά σινδόνες χάρτου και μελανιού πρέπει να καταλύονται από κόσμο και κοσμάκη για να τα μαζέψουν.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ;
_______________

Αν δεν έχουμε με τους Παπικούς δογματικές διαφορές, Μακαριότατε, τι τους θέλουμε τους διαλόγους; Ακριβώς γι’ αυτό γίνονται οι διάλογοι επειδή είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας (όχι Εκκλησία και μάλιστα Εκκλησία της “Πρεσβυτέρας Ρώμης” όπως διατείνεστε εσείς στη συνέντευξή σας και στην επιστολή πρόσκλησης που στείλατε στον Πάπα) αλλά αίρεση και γ’ αυτό οι διάλογοι γίνονται για να άρουμε τις διαφορές σε θέματα πίστεως με κοινή συμφωνία. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι τώρα ΔΕΝ υπάρχει συμφωνία σε θέματα πίστεως. Επομένως πώς είναι “αδελφή Εκκλησία” “η πρεσβυτέρα Ρώμη”; Πριν χίλια τόσα χρόνια ήταν πράγματι Εκκλησία και ο Πάπας της Ρώμης ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης αλλά σήμερα; Σήμερα είναι αίρεση, Μακαριότατε, ΟΧΙ Εκκλησία.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΜΑΝΤ
______________

Ολα τα άστοχα που είπατε στη συνέντευξή σας τα διατύπωσε η συμφωνία του Μπαλαμάντ μια προδοτική συμφωνία που απεφάνθη ότι ο Παπισμός είναι “αδελφή Εκκλησία” με έγκυρα μυστήρια. Η σύνοδος αυτή, Δέσποτά μου, ΔΕΝ έγινε ποτέ δεκτή από την Ορθοδοξία. Ούτε και από την Εκκλησία της Κύπρου. Επειδή προφανώς οι επενδυτικές σας δραστηριότητες, ο πυρετός της ανέγερσης ξενοδοχείων, η δημιουργία εργοστασίων κατασκευής πλαστικών σωλήνων, η εξεύρεση φτηνής άμμου για τις οικοδομές σας και άλλα παρεμφερή με τα οποία γρηγορείτε αλλά δεν προσεύχεσθε και εισέρχεσθε εις πειρασμόν από ενωρίς πρωίας μέχρι το μέσον της νυχτός δεν σας αφήνουν πολύ καιρό για θεολογικά θέματα. Ετσι δεν πήρατε, όπως φαίνεται, χαμπάρι ότι με εισήγηση του Σεβασμιότατου Κιτίου πριν εικοσαετίαν ολάκερη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου (ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ) καταδίκασε τη συμφωνία του Μπαλαμάντ. Πώς γίνεται, λοιπόν, τώρα να την υιοθετείτε; Στο βαθμό που την υιοθετείτε βέβαια και που αντιλαμβάνεστε (για να ακριβολογούμε που ΔΕΝ αντιλαμβάνεστε) τις συνέπειες των λόγων σας.

ΑΛΛΑ ΛΕΤΕ ΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
_____________


Και να ήταν μόνον εδώ η ασυνέπεια σας; Θα λέγαμε στα κομμάτια! Πού να θυμάται, θα παρηγορούσαμε τον εαυτό μας, ο Μακαριότατος, τι υπέγραψε και τι δεν υπέγραψε, τι ψήφισε και τι δεν ψήφισε πριν είκοσι χρόνια;

Αλλά η εγκύκλιος που υπογράψατε πριν λίγες μέρες και εξαπολύσατε παντί τω πληρώματι της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου δεν λέγει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέτε στη συνέντευξή σας; Πώς γίνεται να υπογράφετε εγκύκλιο που λέγει ότι μας χωρίζουν δογματικές διαφορές, δηλαδή διαφορές πίστεως, με τους Παπικούς και ύστερα να μας διαβεβαιώνετε ότι ο Παπισμός είναι Εκκλησία όχι αίρεση και ο Πάπας επίσκοπος της “πρεσβυτέρας Ρώμης”;

Και γιατί αποφάσισε η Σύνοδος να διαβαστεί η εγκύκλιος δύο φορές στους ναούς και χθές την Κυριακή και πριν δεκαπέντε μέρες; Για να το μάθουν οι πιστοί ότι οι Παπικοί είναι αιρετικοί ή για να το ακούσει ο Μακαριότατος δυο φορές μπας και το αντιληφθεί επιτέλους ότι η συνοδική εγκύκλιος που πρώτος και καλύτερος ο ίδιος υπέγραψε λέγει τα ακριβώς αντίθετα με τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ώρες;

ΟΥΔΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!
___________________

Πατέρες και αδελφοί! Νομίζω ότι η ενασχόληση με τη θεολογική ανάλυση των δηλώσεων του Μακαριότατου είναι με τον επιεκέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό ματαιοπονία. Εκείνο που μετρά, στο παρόν στάδιο, είναι να αντιληφθούν ΟΛΟΙ οι Αγιοι Συνοδικοί (του Αγίου Μόρφου και του Αγίου Νεαπόλεως μη εξαιρουμένων) ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν στην υποδοχή του Πάπα.

ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ
_______________

Εστω και αν ο Μακαριότατος δεν αντιλαμβάνεται (και είναι προφανές ότι ΔΕΝ αντιλαμβάνεται) τις συνέπειες των λόγων του, λόγω της ψηλαφητής θεολογικής ανεπάρκειας που τον διακρίνει, είναι ηλίου φαεινότερον ότι, με τις δημόσιες άστοχες δηλώσεις του, δέχεται (ανεπιγνώστως έστω δεν το διαμφισβητώ!) τη θεολογία των “αδελφών Εκκλησιών” και των “δύο πνευμόνων”, τη “χωρισμένη Εκκλησία” και τη “θεωρία των κλάδων”. Και ο μεν Μακαριότατος όλα τα πιο πάνω όχι μόνον τα αγνοεί αλλά θα διερωτάται για ποια ακριβώς θέματα μιλάμε.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ
_____________

Γι’ αυτό η ευθύνη των υπολοίπων συνοδικών καθίσταται, ως εικός, ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ βαρύτερο. Και η παραμικρή συμμετοχή στην υποδοχή του Πάπα σημαίνει πια απροκάλυπτη υιοθέτηση στην πράξη των κακοδοξιών που διατυπώνει ο Μακαριότατος στη συνέντευξή του. Ουδείς πια έχει το δικαίωμα ή τη δυνατότητα να κρυβεί πίσω από το φύλλο της συκής περί προσκλήσεως του Πάπα εκ μέρους του Προέδρου, ότι δεν θα γίνουν θεολογικές συνομιλίες, κτλ. κτλ. Ας προσέξουν ιδιαίτερα όσοι θα υποδεχθούν τον Πάπα στην Αρχιεπισκοπή, επειδή εκεί αν δεν κάνω λάθος θα παρατεθεί τράπεζα. Ποιος θα ευλογήσει τα εδέσματα; Προφανώς ο “επίσκοπος” κατά το Μακαριότατο της “Πρεσβυτέρας” Ρώμης. Μιλάμε δηλαδή για προχωρημένη συμπροσευχή.

Αναμένουμε από όλους τους συνοδικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αγιε Κιτίου! Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην υποδοχή του Πάπα, μετά τη συνέντευξη του Μακαριότατου, αφού με δική σας εισήγηση κατεδικάσθη συνοδικά η συμφωνία του Μπαλαμάντ;

sxed.-2

Ο «θυμός» του Αποστόλου Παύλου για τον Πάπα

«Εχθρέ πάσης δικαιοσύνης, ου παύση διαστρέφων οδούς Κυρίου;»

(Πραξ. 13,10)

Ο παπα-Κώστας μόλις είχε τελειώσει τον Εσπερινό και καθόταν συλλογισμένος στο φτωχικό του, κάτω από την κληματαριά. Του τριβέλιζε το μυαλό μια κουβέντα που του είπε στο τέλος της σημερινής Ακολουθίας η θεια-Ανδρούλα.
-Πάτερ μου, είπαν στην τηλεόραση πως είναι καλόν που έρχεται ο Πάπας στην Κύπρο, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Και σκέφτηκα η καψερή. Μα ο Άγιος Παύλος, μαθές, τον θέλει σαν επισκέπτη στο νησί, αφού είναι αιρετικός;
Πέρασαν από το νου του αστραπιαία κάποια χωρία από το Ευαγγέλιο.
-Δεν τον θέλει είπε, σταθερά, γιατί ο Πάπας όχι μόνο δεν ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών, αλλά ακολουθεί ακριβώς τα αντίθετο δρόμο από εκείνον του Παύλου.
Όταν γύρισε σπίτι, κάθισε στο ξύλινο στρογγυλό τραπέζι, κάτω από την κληματαριά, κι άρχισε να ξεφυλλίζει την Κ. Διαθήκη. Ξεκίνησε από τις Πράξεις των Αποστόλων, βρήκε και διάβασε τη σκληρή φράση του Παύλου, που εδώ στην Πάφο είχε πεί προς τον Ελύμα: «Ω (σύ) που είσαι γεμάτος από κάθε δόλον και απάτην και από κάθε πονηρία και ραδιουργίαν, συ που είσαι εχθρός κάθε αρετής, δεν θα παύσης από του να διαστρέφης… το αληθές κήρυγμα της θείας διδασκαλίας, με το οποίο ο Κύριος ζητεί να οδηγήσει τους ανθρώπους εις την σωτηρίαν;» (Πράξ. 13,10, ερμην. Τρεμπέλα).
Του φαινόταν βαρύς τούτος ο λόγος. Ο Απόστολος της αγάπης να μιλά έτσι; Αλλά ο Απόστολος και προς τους μάγους και προς τους αιρετικούς (σ΄ άλλο σημείο) το ίδιο αυστηρά μιλά. Δεν έλεγε, όμως, δικά του λόγια. Τη φράση αυτή την είπε «πλησθείς Πνεύματος αγίου». Και είναι ολέθριο κακό η διαστροφή της Αλήθειας από τους κακόδοξους, αφού οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια.
Άραγε, σκέφτηκε, αυτοί που μιλάνε για αγάπη προς τους αιρετικούς, είχανε μεγαλύτερη αγάπη από τον Παύλο; Είχαν μεγαλύτερη αγάπη και από το Άγιο Πνεύμα που τον φώτισε να εκφραστεί έτσι; Αλλ΄ όχι. Όταν διαστρέφεται η Αλήθεια, πάει περίπατο και η αγάπη. Αποτελεί σκέτα λόγια. Ανούσιες αγαπολογίες! Αγάπη σωστή προς τους αιρετικούς είναι το κάλεσμα σε μετάνοια. Κάθε άλλη «αγάπη», για την οποία κάνουν λόγο κάποιοι Επίσκοποι, αποτελεί καπηλεία της αληθινής αγάπης που διδάσκει το Ευαγγέλιο. Αυτοί πράγματι «αστόχησαν περί την πίστιν και έξετράπησαν εις ματαιολογίαν, μη νοούντες μήτε α λέγουσι μήτε περί τίνων διαβεβαιούνται» (1Τιμ. 1, 6-7).
-Για δες, ψιθύρισε, τι μ΄ έβαλε να σκέφτομαι η θεια-Ανδρούλα, καλή της ώρα. Πάντως, μπήκε στην καρδιά του προβλήματος. Τι Επισκόπους έχουμε, Θεέ μου, σήμερα. Αποστάτες της πίστεως. Κοίταξε γύρω του, μην τον ακούει κανείς.
Άνοιξε τώρα την προς Τιμόθεο επιστολή. Στο Α΄ κεφάλαιο διάβασε: το Άγιο Πνεύμα δια μέσου των προφητών έχει δηλώσει σαφώς, πως σε κάποιες εποχές «αποστήσονταί τινες της πίστεως» και θα δίνουν προσοχή σε διδασκάλους πλανεμένους, δηλ. αιρετικούς (1Τιμ. 4,2). Γι΄ αυτό, Τιμόθεε, την ιεράν παρακαταθήκην των αληθειών του Ευαγγελίου φύλαξέ την ακεραίαν και ανόθευτον και απόφευγε τις ανιέρες πλάνες (1Τιμ. 6,20). Γιατί γνωρίζω καλά, ότι θα επιπέσουν κατά των πιστών, ως «λύκοι βαρείς» οι αιρετικοί, χωρίς καμιά λύπηση για το ποίμνιο.
Και καλά οι αιρετικοί, αυτό το σκοπό έχουν. Οι ποιμένες όμως των Ορθοδόξων; Συνεχίζει ο Παύλος: προσέξτε, γιατί δεν θάχετε να κάνετε μόνο με τους γνωστούς αιρετικούς, αλλά και μ΄ εκείνους που θα είναι ποιμένες σας· από τους Επισκόπους σας, τους ιερείς και τους θεολόγους θα βγουν αιρετικοί, ασφαλώς περισσότερο επικίνδυνοι, γιατί θα προκαλούν σύγχυση: «Και εξ υμών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα» (Πράξ. 20, 31). Αυτή θα αποτελεί μια από της δυστυχίες των εσχάτων χρόνων.
Αλήθεια, σ΄ αυτή την περίπτωση, ποιόν να εμπιστευθεί ο απλός λαός; Από ποιόν να περιμένει βοήθεια, όταν οι ποιμένες του αιρετίζουν; Τους ακούγαμε χτες στην τηλεόραση του ΡΙΚ1 να λέγουν με περισσή αφέλεια: «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον Πάπα. Τι μπορεί να μας κάνει μέσα σε δυό μέρες που θάρθει στην Κύπρο; Σαν να μην έχουν διαβάσει ποτέ τους τη Γραφή και τους Αγίους που μιλούν περί της δολιότητος των αιρετικών. Σαν μην έχουν ακούσει ποτέ τους Πατέρες να βροντοφωνάζουν: μακριά από τους αιρετικούς. «Ούτε χαίρετε να μην τους λέτε» (1Ιωάν.).
Ήθελε χθες να πάρει τηλέφωνο στην ΡΙΚ και να πεί: Ποτέ σας δεν διαβάσετε Πατερικό κείμενο; Δεν παρακολουθήσατε αντι-αιρετικό Σεμινάριο; Οι δικοί σας εντεταλμένοι επί των αιρέσεων δεν μας έλεγαν πως ο σκοπός των αιρετικών, όταν συνομιλούν με τους πιστούς, είναι κατά τους Πατέρες, δια της εξοικειώσεως και της φιλικής συμπεριφοράς να καταφέρουν να χαλαρώσουν την επιφυλακτικότητα των πιστών, την εγρήγορση που κηρύττει ο Χριστός, και έτσι σιγά-σιγά κι «ανεπαισθήτως» να πετύχουν την αλλοίωση της πίστης τους; Εσείς δεν μας διδάσκετε, ότι ο Παπισμός έχει πάνω από 20 αιρέσεις, που όλες αποτελούν βλασφημία κατά του Θεού μας και ότι οι αιρετικοί είναι «εχθροί του Θεού»; Εσείς δεν λέγατε σε υψηλούς τόνους, ότι όποιος ακολουθήσει την αίρεση χάνει τη σωτηρία του; Πώς τώρα λέτε ότι, δεν είναι δα και τόσο φοβερό να υποδεχθούμε ένα αιρετικό; Αυτός είναι ο σκοπός των αιρετικών γράφει και ο ι. Χρυσόστομος: «αποσπαν τους μαθητάς οπίσω αυτών (Πράξ. 20, 29). Ώστε δι΄ ουδέν έτερον αι αιρέσεις, ή δια τούτο».
-Για δες, είπε πάλι· η θεια-Ανδρούλα σκέφτηκε πιο σωστά από τους θεολόγους και τους Δεσποτάδες. Αυτοί, αντί να προτρέπουν σε εγρήγορση, λέγουν: μη φοβάσθε· κι αν έρθει ο Πάπας στην Κύπρο; Είναι αστείο και να σκέπτεται κανείς ότι μπορεί να μας προσηλυτίσει.
Πώς μπορούν, αλήθεια, να διατυπώνουν τέτοιες θεολογικές κοτσάνες! θαύμασε ο παπα-Κώστας. Τέτοια λόγια μόνο όσοι έχουν απεμπολήσει την Παράδοση θα μπορούσαν να λένε. Όσοι δεν διάβασαν ούτε μια φορά τον Απόστολο Παύλο, που γράφει προς τον μαθητή του Τίτο:
Αφήνω μια Εντολή, που εκφράζει πιστά το θέλημα του Κυρίου, τον αιρετικό άνθρωπο, να τον συμβουλεύσεις μια και δύο φορές. Αν δεν σε ακούσει, κατάλαβε ότι έχει διαστραφεί η καρδιά του, είναι αμετανόητος, γι’ αυτό φύγε από κοντά του, παύσε να συζητάς μαζί του (Τιτ. 3, 10-11), γιατί κάθε περαιτέρω επαφή με αυτόν σε θέματα κυρίως πίστεως, όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά βλάπτει, μπορεί να κοστίσει την σωτηρία σου.
Έκλεισε το Ευαγγέλιο και μπήκε σπίτι. Πήρε μολύβι και χαρτί.
-Κάτι πρέπει να σημειώσω είπε για την Κυριακή. Πρέπει να ενημερώσω τους χριστιανούς. Το κακό παράγινε. Άκου πράγματα, οι Επίσκοποι να γίνονται πράκτορες του Πάπα. Ενός αιρετικού με πατέντα. Οι ευλογημένοι, δεν σκέπτονται τι ψυχή θα παραδώσουν στο Θεό; Καλά κατάλαβε η θεια-Ανδρούλα. Ο Πάπας όχι μόνο δεν ακολουθεί τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, μα τον έχει θυμώσει κιόλας, αφού διαστρέφει τα λόγια του.
-Άγιε μου Παύλε, δεν έχω δίκιο; Συ μας τα είπες καθαρά: «Αν εγώ ο ίδιος ή ακόμα και ένας άγγελος από τον ουρανό κατέβη και σας διδάξει διαφορετικά από όσα τώρα, με το φωτισμό του Θεού σας λέγω, «ανάθεμα έστω» (Γαλ. 1, 8).
Λεόντιος Διονυσίο

_____________

OI MAΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Καταγγέλουμε τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Κύπρου

γιὰ προαγωγὸ τῆς αἵρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ

Ὁ λατινόφρων  Ἀρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

ὁμολογεῖ τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ»

Ἡ Ἐκκλησία ξεκίνησε ὡς Μία καὶ μοναδική καὶ 20 αἰῶνες τώρα παραμένει ἡ ΜΙΑ, ὅπως ὁμολογοῦμε στὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως, ἀφοῦ ἕνας εἶναι ὁ Χριστὸς καὶ μία εἶναι ἡ πίστη ποὺ Ἐκεῖνος παρέδωσε. Αὐτὸ εἶναι ἕνα θέμα ξεκάθαρο καὶ τόσο ἁπλὰ διατυπωμένο, ὥστε  τὸ καταλαβαίνουν οἱ ἁπλοὶ πιστοί, ἀλλὰ οἱ ἀπὸ μακρόθεν χριστιανοί: «Πιστεύω… εἰς ΜΙΑΝ, Ἁγίαν….Ἐκκλησίαν»!
Δὲν χρειάζεται νὰ παραθέσουμε ἐδῶ μερικὲς χιλιάδες κείμενα ἀπὸ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, θεολόγους, μοναχούς, ἀκόμα καὶ ἀπὸ τοὺς πρὶν τὸ Σχίσμα Ὀρθόδοξους Πάπες, οἱ ὁποῖοι συμφωνοῦσαν ἀπόλυτα στὸ ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶναι ΜΙΑ, καὶ ὅτι ὅποιος προσθέτει στὴν Πίστη εἶναι ἐκτὸς Ἐκκλησίας.
Οὔτε ὑπάρχει περίπτωση νὰ δεχθεῖ ὁ Ὀρθόδοξος χριστιανὸς τὴ θέση, πὼς «σήμερα προοδεύσαμε, πρέπει ἀλλιῶς νὰ δοῦμε τὰ πράγματα»· γιατὶ ὁ Χριστὸς ἔδωσε Ἐντολὴ κανείς νὰ μὴν ἀλλάξει οὔτε ἕνα κόμμα ἢ μιὰ ὑπογεγραμμένη ἀπὸ τὴν πίστη ποὺ ὁ Ἴδιος παρέδωσε καὶ ἡ Ἐκκλησία Του διαφυλάσσει καὶ θὰ διαφυλάσσει ἕως τὴ συντέλεια τοῦ κόσμου.
Ἂν πρὸς στιγμὴ δεχθοῦμε ὅτι ἐπιβάλλεται σήμερα, εἴκοσι αἰῶνες μετὰ Χριστόν, νὰ ἀλλάξουμε κάτι ἀπὸ τὴν πίστη (ὅπως ἔχουν κάνει οἱ Παπικοὶ ποὺ δημιούργησαν πάνω ἀπὸ 20 αἱρέσεις!), ἀμέσως διαψεύδουμε τὸ Χριστὸ καὶ ὁδηγοῦμε στὴν κατάρρευση τοῦ χριστιανισμοῦ, ἀφοῦ θὰ ἀποδείξουμε τὸ Χριστὸ ἀναξιόπιστο καὶ ἀνίκανο νὰ προβλέψει ὅτι ὁ κόσμος στὸν εἰκοστὸ αἰῶνα θὰ ἀλλάξει καί, ὅσα εἶπε τότε ὁ Χριστὸς δὲν θὰ ἔχουν ἰσχύ στὴν ἐποχή μας. Κάτι τέτοιο, μόνο ἕνας ἀντίχριστος θὰ μποροῦσε νὰ τὸ πεῖ.
Ἡ Ἐκκλησία, λοιπόν, παρέμεινε ΜΙΑ, ἀνάμεσα σὲ πολλὲς ἄλλες αἱρέσεις (ὅπως ὁ Παπισμός), ποὺ πολυτρόπως τὴν ταλαιπωροῦν καὶ φροντίζουν ἀνὰ τοὺς αἰῶνες, μὲ διωγμούς, μὲ σταυροφορίες, μὲ τὴν προπαγάνδα, μὲ «εἰρηνικοὺς» καὶ καλωσυνάτους σήμερα –πλὴν δολίες μεθόδους–, νὰ τὴν ἐξαφανίσουν ἢ νὰ τὴν ὑποτάξουν στὸ Παπικὸ Πρωτεῖο καὶ Ἀλάθητο. Καὶ ἔτσι, ἀλάθητος θὰ μείνει μόνο ὁ Πάπας, ὄχι καὶ ὁ Χριστός.

◈◈◈

Παρότι αὐτὰ ἀπὸ πολλοὺς ἔχουν καταγγελθεῖ, ὅμως, οἱ μπροστάρηδες στὴν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, δεκαετίες τώρα καὶ δειλὰ στὴν ἀρχή, ἄρχισαν νὰ ἀποκαλοῦν τὸ αἱρετικὸ Βατικανὸ ὡς «ἀδελφὴ Ἐκκλησία». Στὶς ἔντονες ἀντιδράσεις τῶν Ὀρθοδόξων Πατέρων, ποὺ ἐπεσήμαναν τὴν παγίδα τοῦ Βατικανοῦ, ἀπαντοῦσαν ὅτι:
«ἐφόσον διεξάγουμε διάλογο μὲ αὐτούς, δὲν μποροῦμε νὰ τοὺς ἀποκαλοῦμε αἱρετικούς, διότι ἔτσι εἶναι ὡσὰν νὰ τοὺς ὑβρίζουμε. Ἂν ἀποκαλοῦμε τὴν Ρώμη «ἀδελφὴ Ἐκκλησία», τὸ κάνουμε γιὰ λόγους ἁβροφροσύνης καὶ εὐγενείας καὶ κατ’ οἰκονομίαν καὶ ὄχι γιατὶ τὸ ἐννοοῦμε κατὰ κυριολεξία».
Οἱ ἀνθιστάμενοι –στὴν νοοτροπία αὐτὴ– πνευματικοί μας Πατέρες,  ἦσαν σίγουροι ὅτι ἐδῶ πρόκειται περὶ αἱρέσεως· καὶ καθὼς περνοῦσαν τὰ χρόνια καὶ αὐτὴ ἡ ἁβροφροσύνη κατέληγε σὲ συμπροσευχὲς καὶ συλλείτουργα, δηλαδὴ καταφανέστατη παράβαση τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ φρικτὴ ἀσέβεια πρὸς τὶς Ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ, δὲν εἶχαν καμιὰ ἀμφιβολία πλέον, ὅτι ἡ νεοφανὴς αὐτὴ αἵρεση, ὁ Οἰκουμενισμός, εἶναι μιὰ ὕπουλη παναίρεση, ὅπως τὴ χαρακτήρισε ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς,. Γι’ αὐτὸ ἐπέμεναν: δὲν πρέπει νὰ ἀποκαλοῦμε τὴν Ρώμη Ἐκκλησία οὔτε γιὰ λόγους εὐγενείας.
Καὶ νά, ποὺ τώρα οἱ μάσκες ἔπεσαν. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου, προσθέτει τὸ ἕνα σφάλμα δίπλα στὸ ἄλλο, τὴν μία προδοσία δίπλα στὴν ἄλλη, γιατί πῶς ἀλλιῶς θὰ δικαιολογοῦσε τὴν πρόσκληση καὶ τὴν ὑποδοχὴ τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο;
Εἶπε σήμερα (Λευκωσία, 02/06/2010, ΑΠΕ-ΜΠΕ, σὲ συνέντευξή του στὸν Α. Βικέτο):
«Ὁ Πάπας εἶναι προκαθήμενος Ἐκκλησίας καὶ αὐτὸ δὲν εἶναι προσωπική μου ἄποψη, ἀλλὰ θέση τοῦ συνόλου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Ἡ Ὀρθοδοξία δέχεται ὅτι ἡ Ρωμαιοκαθολικὴ Ἐκκλησία εἶναι ἀδελφὴ καὶ κάνει μαζί της θεολογικὸ διάλογο».
Ἡ Φιλορθόδοξος Ἕνωσις «Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος» ἐπανειλλημμένως ἔχει καταγγείλει τὸν Μακαριώτατο κ. Χρυσόστομο Β΄, τὸν καὶ «Πάπα» Κύπρου παριστάνοντα, ὅτι ἔχει παραδώσει τὴν ψυχή του στὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ!…
Τώρα, ποὺ οἱ Μάσκες ἔπεσαν πλήρως, γιὰ νὰ δοῦμε: ὅλοι αὐτοὶ οἱ προοδετικοὶ θεολόγοι καὶ Ἐπίσκοποι, ποὺ μᾶς διαβεβαίωναν ὅτι μόνο γιὰ τεχνικοὺς λόγους ἀποκαλοῦμε Ἐκκλησία τὸ Βατικανό, θὰ ἀντιδράσουν;
Καὶ γιὰ νὰ δοῦμε: οἱ Ὀρθόδοξοι Ἐπίσκοποι, οἱ ὀρθόδοξες Ἀδελφότητες, οἱ συνιστῶντες τὴν ὑπακοὴ στοὺς Ἐπισκόπους πνευματικοί, τώρα ποὺ ὁλοκάθαρα, «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» κηρύσσεται αἵρεση, θὰ ζητήσουν ἐπιτέλους ἀπὸ τὴν Ἱεραρχία νὰ ἐπέμβει; Θὰ ζητήσουν νὰ συγκληθεῖ Σύνοδος ἡ ὁποία θὰ καταδικάσει τὴν αἵρεση καὶ θὰ κατονομάσει τοὺς αἱρετικούς;
Ὥστε, ἀφοῦ μάθουμε ποιοί εἶναι οἱ αἱρετικοὶ Οἰκουμενιστές, νὰ τοὺς ἀποφεύγουμε, νὰ παύσει ἡ μνημόνευση ὅσων προσκαλοῦν τὸν Πάπα καὶ τὸν ὑποδέχονται ὡς ἀρχηγὸ μιᾶς δεύτερης «ἐκκλησίας», ἡ ὁποία βρίσκεται ἐκτὸς τῆς Μίας Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.

Θεσσαλονίκη, 2 Ἰουνίου 2010

Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”»

Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

___________

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ακτή Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +302104514833 (19), Fax +3102104528332
Πειραιεύς 31 Μαΐου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

http://www.impantokratoros.gr/imp-anak3152010.el.aspx

Ζευγάρι χριστιανών ζούσε με τα παιδιά τους ως υπάλληλοι του Σουλτάνου Sheikh Mohammad στο Ραβαλπίντι. Τον Ιανουάριο, θρησκευτικοί ηγέτες και ο ο Σουλτάνος είπαν στον Arshed να ασπαστεί το Ισλάμ μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του. Αφού εκείνος αρνήθηκε, τον απείλησαν ότι η άρνησή του θα έχει «τρομερές συνέπειες».

Ο Arshed προσφέρθηκε να εγκαταλείψει την εργασία του, αλλά ο επιχειρηματίας φέρεται να του είπε ότι θα τον «σκοτώσει» αν κάνει να φύγει.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εντάσεις αυξήθηκαν όταν ο Σουλτάνος ανέφερε κλοπή των 500.000 πακιστανικών ρουπιών (περίπου US $ 6.000), και ακολούθησε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.

Ο επιχειρηματίας τους πρότεινε ότι θα ξεχάσει την υπόθεση αν ασπαζόντουσαν το Ισλάμ, «αλλιώς και οι δύο δεν θα έβλεπαν τα παιδιά τους ξανά.

Ο 38χρονος   Arshed Masih επέλεξε να παραμείνει πιστός στη χριστιανική πίστη του, και την περασμένη Παρασκευή τον έκαψαν και την σύζυγό του την βίασαν αστυνομικοί..

http://santo-rinios.blogspot.com
Pakistan-_uomo_bruciato1Έπαιρνε μέρος σε κινητοποιήσεις νέων για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ,

ενδιαφερόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

και την προστασία του περιβάλλοντος,

και μελετούσε με πάθος τα διάφορα θρησκεύματα, προσπαθώντας να βρει απάντηση στα υπαρξιακά ερωτήματα που τον βασάνιζαν.. «

Κατάφερε να σχηματίσει δικό του μουσικό συγκρότημα, την εποχή που μεσουρανούσαν οι «Beatles» και οι «Rolling Stones», και να το ονομάσει «The Flies».

Από τις αίθουσες της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, βρέθηκε να τραγουδά πλάι στον Μικ Τζάγκερ, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, και τώρα βρίσκεται στην Αφρική ως ιεραπόστολος.

Ο λόγος για τον Έλληνα, Θέμη Αδαμόπουλο, που διάλεξε να βοηθήσει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη..

sxed.-2

Θα σας πολεμήσουμε μέχρι τέλους…!


Ξεσηκωθείτε

επιτέλους Έλληνες!

Όλοι εσείς, που επί δεκαετίες, πιστοί και υπόδουλοι στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, εργασθήκατε σκληρά για να πετύχετε τον αφελληνισμό της πατρίδας μας,…
Eργασθήκατε σκληρά για να μετατρέψετε τους Έλληνες σε άβουλα όντα, σε πλάσματα που δεν αντιδρούν πλέον ακόμα και στην πιο κραυγαλέα προσπάθεια απεθνικοποίησης, που κάνετε πλέον απροκάλυπτα και συμβαίνει στις ημέρες μας, αισθάνεστε υπερήφανοι για την εκτέλεση της αποστολής σας;
Οδηγήσατε ένα έθνος σε δρόμους επικίνδυνους, που πλέον είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι απειλούν ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη.
Μας μεταμορφώσατε σε ένα έθνος χρεωμένο, ένα έθνος που υπερισχύουν οι ανθέλληνες και οι προδότες, ένα έθνος που όποιος τολμήσει να δηλώσει πως αγαπάει την πατρίδα του αυτομάτως καταγράφεται ως ακραίος από τα «αντικειμενικά» Μ.Μ.Ε και τους «αντικειμενικούς», πλην ελαχίστων, υπηρέτες και συνοδοιπόρους σας σε αυτό το καλοστημένο σχέδιο, δημοσιογράφους.
Πασχίζετε εδώ και δεκαετίες, ακόμα και μέσω της επίδειξης υποτιθέμενης αδιαφορίας, να παραδώσετε αμαχητί την πατρίδα μας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία επιθυμεί διακαώς να μας μετατρέψει σε έναν λαό χωρίς θρησκεία, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς σκέψη, χωρίς βούληση, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς παιδεία, χωρίς φρόνημα… και εν τέλει χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα στην ίδια μας τη χώρα.
Πως αισθάνεστε κύριοι του Υπουργείου Παιδείας όταν κοιτάζετε αυτά τα μάτια της γιαγιάς του ξεχασμένου αυτού χωριού στο οποίο ήταν μέχρι τώρα δασκάλα η κ. Νικοπούλου;
Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει καθώς είναι Ελληνίδα! Για ποιόν λόγο προδίδετε όλοι εσείς την πατρίδα μας και για ποιόν λόγο διώχνετε την ηρωίδα αυτή δασκάλα από το χωριό αυτό;
Για ποιόν λόγο επιτέλους προωθείτε την τουρκοποίηση της Ελληνικής Θράκης;
Ποιους σκοπούς εξυπηρετείτε όλοι εσείς που επί δεκαετίες κυβερνήσατε και κυβερνάτε μέχρι σήμερα; Και εσείς Έλληνες, επιτέλους, αντιδράστε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Αγαπήστε ξανά την Ελλάδα μας. Πάψτε πια να είστε ραγιάδες. Πως ανέχεστε κάποιους μη Έλληνες να ελέγχουν γη Ελληνική; Πως ανέχεστε να βρίσκονται ελληνικές περιοχές υπό τουρκική κατοχή;
Αφού οι πολιτικοί μας είναι δοσίλογοι, είναι προδότες, οφείλουμε ως Έλληνες να τους αποσύρουμε δια παντώς από την διακυβέρνηση του τόπου. Η τουρκοποίηση της Θράκης κύριοι κυβερνώντες του τόπου, δεν θα επιτευχθεί.
Έστω και ένας Έλληνας πατριώτης να παραμείνει ζωντανός, θα αποτελεί για πάντα εμπόδιο στις ανθελληνικές και προδοτικές σας βλέψεις.
Φτάνει πια ο ραγιαδισμός! Θυμηθείτε πως η ώρα πλησιάζει και ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα στον τόπο μας έχει σχεδιαστεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό.
Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομική κρίση αποτελεί το όχημα για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Όταν έρθει η ώρα…. ετοιμάστε βαλίτσες!

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_02.html

sxed.-2

Σημεία των καιρών

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ:

Η Ιερά Σύνοδος, πολιτικά πρόσωπα

και οι «αντικειμενικοί» Δημοσιογράφοι της Κύπρου

Κοινοποίηση: Ι. Σύνοδο, Πολιτικούς, Μ.Μ.Ε.


▪ Εάν ένας Κύπριος Ιεράρχης είχε κατηγορηθεί ως προστάτης των παιδεραστών και είχε ζητηθεί γι’ αυτό από εισαγγελέα η κράτησή του,
▪ εάν είχε κατηγορηθεί (ιερωμένος ων) ως ομοφυλόφιλος και ήταν γνωστό και το θηλυκό παρατσούκλι του, χωρίς να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό,
▪ εάν εδιάβαζε μέσα στο Μητροπολιτικό Ναό χαιρετισμούς προς τον ηγέτη του «ψευδοκράτους του Ντεκτάς»,
▪ εάν ήταν αναμεμειγμένος στον διαμελισμό άλλης χώρας κατά την ομολογία πρωθυπουργών και υπουργών,
▪ εάν ήτο καραμπινάτος αιρετικός και διάδοχος μιας παραδόσεως Ιερών Εξετάσεων, Σταυροφοριών, δολοπλοκιών και ακατανομάστων οργίων,
Τότε, ήταν δυνατόν οι δημοσιογράφοι να τον είχαν κάτω από τη διακριτική προστασία τους; Η θα μας βομβάρδιζαν επί εβδομάδες με πρωτοσέλιδες ακριβείς περιγραφές για τα περί του «ανδρός»;
Τότε, ήταν δυνατόν η πολιτική ηγεσία ακολουθούμενη από την Ιερά Σύνοδο να πήγαιναν σύσσωμοι να τον υποδεχθούν;
Ο,τι όμως δεν συμβαίνει με τους άλλους, συμβαίνει με τον Πάπα. Εφ’ όσον πρόκειται για τον «αλάθητο» Πάπα, βάζουν την λογική στην άκρη και ενεργούν με άλλα κριτήρια, καθόλου ορθολογικά, οι κατακεραυνώνοντες τους άλλους ως οπισθοδρομικούς. Ακόμα και τα μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Πάπα βρίσκουν χαριτωμένα.
Όλος αυτός ο εσμός των τάχα δημοκρατικών και προοδευτικών δημοσιογράφων, που ως τιμητές των πάντων υβρίζουν ως φανατικούς εκείνους που επισημαίνουν τα περί του Πάπα· όλοι οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί και ιερωμένοι, που παρουσιάζονται ως κήνσορες κατά της αδικίας και καυτηριάζουν την ανηθικότητα,
όλοι αυτοί, και με μόνο το επιχείρημα ότι πρόκειται περί του Πάπα, διαγράφουν κάθε του τρωτό σημείο και τον υποδέχονται με δόξες και τιμές!
Εάν επρόκειτο περί ενός κοινού θνητού, κυρίως πολιτικού αντιπάλου η περί ενός Ορθόδοξου Ιεράρχη, και τι δεν θα ακούγαμε! Τώρα, όμως, που πρόκειται περί του Πάπα, όλοι αυτοί οι «αντικειμενικοί» λειτουργοί για την ενημέρωση του πολίτη, συμμάχησαν ακόμα και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, και αφήνουν τον Πάπα στο απυρόβλητο.
Να, λοιπόν, κάποια από τα περί τον Πάπα:
▪ Έχει κατηγορηθεί ως προστάτης των παιδεραστών και είναι τόση η κατακραυγή και η αγανάκτηση των ευρωπαίων «πιστών» του Παπισμού, ώστε υψηλόβαθμος νομικός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο δικαστής Geoffrey Robertson, έφτασε στο σημείο να ζητήσει  να  διωχθεί  ο  Πάπας  από  το  Διεθνές  Ποινικό  Δικαστήριο!
▪ Έχει κατηγορηθεί ως «ομοφυλόφιλος, και [έχει ειπωθεί] ότι σώζεται [περί αυτού] πλούσια συλλογή ομοφυλοφιλικών ντοκουμέντων· τον ονόμασαν με το ομοφυλοφιλικό του όνομα, το γνωστό άλλωστε στο υψηλό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο λόμπυ των ομοφυλόφιλων, “Ναζιάρα Μπέτυ”»!.. (Ελευθεροτυπία, 16/8/2007 και «Ι. Παρακαταθήκη»).
▪ Εκφώνησε για πολλοστή φορά το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στην ανύπαρκτη «Μακεδονική» γλώσσα, νομιμοποιώντας το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία, παρά τις πολλές αντιδράσεις που δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια.
▪ Συνεχίζει την πολιτική του Βατικανού, παρεμβαίνει ιεροκρυφίως και είναι συνένοχος στα παγκοσμίως δρώμενα μετά των μεγάλων δυνάμεων. Ο πρ. υπουργός Αμύνης της Ελλάδος Σπ. Σπηλιόπουλος «απεκάλυψε ότι η παπική Τράπεζα I.D.R. έστειλε στον Κροάτικο στρατό 2.000.000 δολλ. για την αγορά όπλων, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των ορθοδόξων Σέρβων» (Αρχ. Ιωαννίκιου Κοτσώνη,  Το πρόσωπον…του Παπισμού, σ. 5). Ο πρ. υπουργός Γ. Ρωμαίος έγραψε, ότι σε επίσκεψη Διπλωματών στο Βατικανό κατά τον πόλεμο της Βοσνίας τους συνέστησαν: «Αφοπλίστε τους Σέρβους η εξοπλίστε τους Μουσουλμάνους» (Εφημ. «Το Βήμα», 31-1-1993). Ο αρχιεπ. Αμερικής Ιάκωβος κατηγόρησε ανοικτά  Βατικανό, Γερμανία και  ΗΠΑ για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, λέγοντας πως για όλα φταίει η ασύστολη προπαγάνδα των ανωτέρω εναντίον της Σερβίας (Αρχ. Ι. Κοτσώνη,  οπ. π., σ. 29). Το 1995 έγραφε ο Χρ. Γιανναράς: «η μόνη ευκρινής λογική για τα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια είναι η σιωπή του Βατικανού. Σιωπή πολυσήμαντη μπροστά στη σφαγή, αφού προηγήθηκε επανειλημμένη καταδίκη των Σέρβων και δικαίωση Κροατών και Μουσουλμάνων από την αγιότητα του Παπα» (Εφημ. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, 13-9-95).
Καλά, όλα τα άλλα, δεν τα καταλαβαίνουν, αλλά ούτε την «πολυσήμαντη σιωπή» του Βατικανού και του Πάπα έναντι του Κυπριακού;
Ούτε υποψιάστηκαν πόσα ακριβά ανταλλάγματα κρύβει η επίσκεψή του στην Κύπρο;

Λεόντιος Διονυσίου

sxed. 2

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

εἰδεχθής δολοφονική ἐπίθεσις μέ ἀθῶα θύματα τῆς Σιωνιστικῆς Ἑβραϊκῆς Κυβέρνησης ἐντός τῶν διεθνῶν χωρικῶν ὑδάτων κατά ἀόπλων εἰρηνικῶν ἀκτιβιστῶν, πού μετέφεραν ἀνθρωπιστική βοήθεια στούς ἀποκλεισμένους Παλαιστινίους κατοίκους τῆς Γάζας ἀποτελεῖ ἔγκλημα πού ἐμπίπτει στήν ἁρμοδιότητα τοῦ διεθνοῦς ποινικοῦ δικαστηρίου.

Ἡ ἄμεση ὑποχρέωσις τῆς Κυβέρνησης μας, διερμηνεύουσα τό κοινό αἴσθημα τοῦ λαοῦ μας, εἶναι νά καταδικάσει ἀπεριφράστως καί μετά σκληρότητος τή Σιωνιστική Κυβέρνηση τοῦ Ἰσραήλ καί τίς τρομοκρατικές, ἄθλιες καί ἐγκληματικές πρακτικές της.

Ὁ δέ Πρωθυπουργός μας καί ὡς Πρόεδρος τῆς Σοσιαλιστικῆς Διεθνοῦς ἐπιβάλλεται νά συμβάλλει στήν διεθνή καταδίκη τῶν κακουργηματικῶν κατά τοῦ διεθνοῦς δικαίου καί τῆς ἀνθρωπότητος ἀδικοπραγιῶν τῆς Σιωνιστικῆς Ἰσραηλινῆς ἡγεσίας.

Ἀποδεκνύεται πασιδήλως δυστυχῶς, ὅτι τό Σιωνιστικό Ἑβραϊκό Κράτος ἀκυρώνει ἐμπράκτως τήν τιμή καί τόν σεβασμό πού ὀφείλει ἡ διεθνής κοινότης στήν μνήμη τῶν θυμάτων τοῦ Ὁλοκαυτώματος, ἐφ’ ὅσον μιμεῖται καί ἐφαρμόζει ἀπολύτως τίς ἐγκληματικές, κακουργηματικές καί ἄθλιες πρακτικές τοῦ Γερμανικοῦ φασιστικοῦ τέρατος.

Ἡ ἰδιότυπη ἀσυλία πού ἀπολαμβάνει ἡ Σιωνιστική Κυβέρνηση τοῦ Ἰσραήλ μέ πάτρονα τήν Ἀμερικανική ὑπερδύναμη στά διεθνῆ φόρα, ἀποδεικνύεται ἀπό τήν παρατεινόμενη κατοχή τῶν ἀραβικῶν ἐδαφῶν καί τό πυρηνικό ὁπλοστάσιο πού διατηρεῖ τήν στιγμή πού σχετική προσπάθεια ἐξοπλισμοῦ τοῦ γειτονικοῦ Ἰράν ἀποτελεῖ αἰτία πολέμου διά τήν διεθνῆ κοινότητα.

Καταγγέλλουμε τό διαρκές ἔγκλημα τοῦ Σιωνιστικοῦ Ἑβραϊκοῦ Κράτους καί καλοῦμε τήν Κυβέρνησή μας, ἀντί τῆς ἀχρώμου καί ἀναιμικῆς σχετικῆς ἀνακοινώσεώς της, νά προβῇ σέ ὅλα τά ἐνδεικνυόμενα μέτρα γιά τήν πλήρη καί οὐσιαστική καταδίκη τῆς Σιωνιστικῆς Ἑβραϊκῆς ἡγεσίας καί τήν ἄμεση παραπομπή της στό διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

_____________

sxed.-2

Πειραιεύς 15 Ἀπριλίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Μέ ἀφορμή τά προκύπτοντα θέματα ἐπικαιρότητος ἀναφέρομεν τά κάτωθι:


1. ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

Ἡ δίκην χιονοστιβάδος ἀποκάλυψις τῶν εἰδεχθῶν ἐγκλημάτων παιδεραστίας εἰς πολλάς χώρας τῆς ὑφηλίου ἐπί μακρά σειρά ἐτῶν, μέ δράστας τῶν κακουργηματικῶν καί αἰσχίστων καί ἀποτροπαίων αὐτῶν ἐνεργειῶν κληρικούς τῆς Ῥωμαιοακθολικῆς παρασυναγωγῆς καί αἱρέσεως εἰς τοσοῦτον τρομακτικόν βαθμόν ὥστε δύο ἐγνωσμένοι Βρεττανοί ἀθεϊσταί ὁ Ρίτσαρντ Ντόκιντς καί ὁ Κρίστοφερ Χίτσνες νά ζητοῦν τήν σύλληψιν τοῦ Πάπα παλαιᾶς Ῥώμης Βενεδίκτου 16ου ἅμα τῇ εἰσόδῳ του εἰς Βρεττανικόν ἔδαφος κατά τήν ἐπίσκεψιν αὐτοῦ τόν προσεχῆ Σεπτέμβριον διά τήν «ἁγιοποίησιν» τοῦ ἀρχηγοῦ τῶν Τρακταριστῶν Καρδιναλίου Χένρι Νιούμαν μέ τά ἴδια ἀκριβῶς νομικά κριτίρια πού χρησιμοποιήθηκαν διά τήν σύλληψιν τοῦ Χιλιανοῦ δικτάτορα Ἀουγκούστο Πινοσέτ τό 1998, ἐπιμαρτυρεῖ τόν διαχρονικόν λόγον τῆς Ἀδιαιρέτου Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί τῶν ἁγίων Αὐτῆς Πατέρων σχετικῶς μέ τό ἀποκοπέν καί ἐκτροχιασθέν εἰς αἱρετικάς ἀτραπούς Δυτικόν Πατριαρχεῖον παλαιᾶς Ῥώμης τῆς ἀδιαιρέτου Καθολικῆς Ἐκκλησίας.

Ἀποδεικνύεται πασιδήλως ἐκ τῶν ἀποπνικτικῶν ἀναθυμιάσεων τῶν εἰδεχθῶν ἐγκλημάτων παιδεραστίας εἰς μέγιστον τμῆμα τοῦ λεγομένου Ῥωμαιοκαθολικοῦ κλήρου, ὅτι ἡ σχᾶσις ἐκ τοῦ ἐνιαίου σώματος τῆς Ἀδιαιρέτου Ἐκκλησίας ἀπεστέρησεν αὐτόν τῆς ζωοποιοῦ χάριτος τοῦ Παναγίου καί Τελεταρχικοῦ Πνεύματος μέ προφανές ἀποτέλεσμα νά εἶναι ἀδύνατος ἡ τήρησις ὅρκων ἀγαμίας καί παρθενικῆς βιοτῆς μέ μόνας τάς ἀνθρωπίνους ἀτελεῖς δυνάμεις καί τάς νοησιαρχικάς προσεγγίσεις.


2. Η ΦΑΙΔΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Ἡ χυδαιότης, ἡ ἀμετροέπεια καί ὁ παραλογισμός τοῦ Βρεττανοῦ Elton John καί ἡ πρωτόγονος ἀπόδοσις εἰς τόν Τρισάγιον Θεόν τῆς ἰδικῆς του ψυχοπαθολογικῆς ἐκτροπῆς μέ ἠνάγκασαν νά διαμαρτυρηθῶ εὐπρεπῶς ὡς ἔσχατος πολίτης τοῦ κόσμου εἰς τόν Ἀνώτατον Ἄρχοντα τῆς χώρας του, πού ἐν ταὐτῷ τυγχάνει ἀρχηγός δύο Χριστιανικῶν αἱρετικῶν Ὁμολογιῶν καί ἐνῶ ἔνιοι δημοσιογράφοι καί πολιτικοί σκωπτικῶς καί εἰρωνικῶς ἀντιμετώπισαν τήν ἐνέργειάν μου ἐθισμένοι ἀπό τήν γελοιότητα εἰς τήν ὁποίαν ἔχουν ὁδηγήσει τήν Ἑλληνική πραγματικότητα οἱ διάφοροι δῆθεν ἐκσυγχρονισταί, τόσον ἡ ἀπό 24/3/2010 ἀπάντησις τῆς Bασιλίσσης τῆς Μ. Βρεττανίας διά τῆς Γραμματέως αὐτῆς κ. Sonia Bonici ὅσον καί ἡ ἀπάντησις τῆς Κυβερνήσεως τῆς Μ. Βρεττανίας διά τοῦ ἀπό 30/3/2010 ἐγγράφου τῆς γραμματέως τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου κας Moira Thompson διά τῶν ὁποίων ἐπληροφόρησαν τήν ἐλαχιστότητά μου ὅτι ἐλήφθησαν ὑπ’ ὄψιν οἱ θέσεις μου καί θά ἐξετασθοῦν ἁρμοδίως ἀπέδειξαν τήν εὐπρέπειαν μέ τήν ὁποίαν λειτουργεῖ ἡ συγκεκριμένη χώρα.

Ἀντιθέτως ἡ ἐπί τρίμηνον ἄρνησις ἀπαντήσεως εἰς τήν νομίμως ὑποβληθεῖσαν προσφυγήν μου ἀπό 18/1/2010 πρός τόν Ὑπουργόν Οἰκονομίας κ. Γεώργιον Παπακωνσταντίνου κατά τοῦ ἀπό 10/12/1927 Π.Δ. ὡς ἔχει τροποποιηθεῖ, τό ὁποῖον ἔχει ἐγκρίνει τόν Ὀργανισμόν τοῦ ἐν Ἀθήναις Τεκτονικοῦ Ἱδρύματος, πού ἑδρεύει ἐν Ἀθήναις, ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἀχαρνῶν καί Σουρμελῆ καί τῆς Ἐθνικῆς Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος, πού ἑδρεύει ἐν Ἀθήναις ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἐρεσοῦ 38 μέ αἴτημα τἠν διάλυσιν τοῦ Τεκτονικοῦ Ἱδρύματος καί τῆς Ἐθνικῆς Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος καί τῶν Στοῶν-Ναῶν αὐτῶν συμφώνως πρός τό ἄρθρον 118 τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος, μέ ἐξαναγκάζει μέν νά προσφύγω εἰς τήν ἀκυρωτικήν διαδικασίαν τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ὡς ἐννόμως δύναμαι, καταδεικνύει δέ ἐναργέστατα τήν περιφρόνησιν τῶν δημοκρατικῶν θεσμῶν καί διαδικασιῶν τῶν δῆθεν ἐκσυγχρονιστῶν τῆς Δημοσίας διοικήσεως ἐν Ἑλλάδι.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

____________________

sxed.-2

sxed.-2

ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

(Πάφος, 22 Μαΐου 2010)

Τὸ Σάββατο 22 Μαΐου 2010, ὥρα 16.30–10.00 πραγματοποιήθηκε ἀντι-παπικὴ Ἡμερίδα στὴν Πάφο (“Mayfair Hotel”) ἐν ὄψει τῆς ὑποδοχῆς τοῦ Πάπα ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Κύπρου, μὲ θέμα: «Θεολογικές καὶ Ἠθικές διαστροφὲς τῆς Παναιρέσεως τοῦ Παπισμοῦ – Οἱ φοβερὲς ἀλήθειες ποὺ ἀποκρύπτουν ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου».
Στὴν Ἡμερίδα συμμετεῖχαν σωματεῖα ἀπὸ τὴν Κύπρο καὶ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν διοργάνωσή του ἐπιμελήθηκε ἡ «Φιλορθόδοξος Ἕνωσις “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”» ἐν συνεννοήσει μὲ τὰ σωματεῖα.

Κατὰ τὴν Ἔναρξη, προσφώνησε τοὺς συνέδρους ὡς οἰκοδεσπότης, ὁ πρόεδρος τοῦ σωματείου «Κέντρον Μελετῶν καὶ Ἔρευνας “Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός”» κ. Κων. Κουρτελλάρης, ὁ ὁποῖος χαιρέτησε τὴν Ἡμερίδα, εὐχαρίστησε τοὺς συμμετέχοντες στὴν Ἡμερίδα, «τοὺς εἰσηγητὲς καὶ ἐκείνους ποὺ δὲν μπόρεσαν νὰ παρευρεθοῦν λόγω ἡλικίας, ὑγείας ἢ ἀποστάσεως, ἀλλὰ εἶχαν τὴν καλωσύνη νὰ στείλουν τὶς εἰσηγήσεις τους, οἱ ὁποῖες καὶ θὰ διαβαστοῦν».
Στὴν συνέχεια ἀποκάλυψε, πὼς δύο ἀπὸ τὰ σωματεῖα ποὺ διοργανώνουν τὴν Ἡμερίδα «ἔχουν ἀποστείλει ἐπιστολή πρὸς τὸν Γενικὸ Εἰσαγγελέα τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας κ. Πέτρον Κληρίδη στὶς 11 Μαΐου 2010 μὲ θέμα: «Σύλληψη τοῦ Πάπα Ρώμης κ. Βενέδικτου ΙΣΤ΄»1.

Στὴν συνέχεια διαβάστηκαν οἱ χαιρετισμοὶ τῶν ὁμοτίμων καθηγητῶν τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μεταλληνοῦ καὶ κ. Ἰωάννου Κορναράκη, τοῦ προέδρου τῆς Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολικῆς Ἀδελφότητος Καναδᾶ «Ὁ Μ. Ἀθανάσιος» κ. Χρήστου Λιβανοῦ καὶ τῶν Ἀγωνιζομένων Λαρισαίων Χριστιανῶν.
Ἀκολούθως πραγματοποιήθηκαν οἱ Εἰσηγήσεις σὲ δύο Συνεδρίες2. Στὸ τέλος τῆς κάθε Συνεδρίας πραγματοποιήθηκε ἐκτεταμένη συζήτηση.

Τὰ κυριότερα σημεῖα τῆς κάθε εἰσηγήσεως ἔχουν ὡς ἑξῆς:

1. Στὴν εἰσήγηση μὲ τίτλο «Περὶ Παπισμοῦ» τοῦ κ. Νικολάου Σωτηροπούλου3, ἐτονίσθη ὅτι «ὁ Παπισμὸς ὡς φοβερὸ ἀντιχριστιανικὸ σύστημα περιλαμβάνει 25 περίπου αἱρέσεις». Οἱ κυριότερες ἀπ’ αὐτὲς (καὶ οἱ πλέον ἐπίκαιρες) εἶναι τὸ Πρωτεῖο ἐξουσίας καὶ τὸ Ἀλάθητον τοῦ Πάπα.
Συγκεκριμένα περὶ τοῦ Πρωτείου τοῦ Πάπα ἀνέφερε, ὅτι τὸ Δόγμα αὐτὸ ἦταν παντελῶς ἄγνωστο στὴν πρώτη Ἐκκλησία, ἡ ὁποία γνώριζε μόνο τὸ «πρωτεῖο τιμῆς». Μὲ τὸ Πρωτεῖο ἐξουσίας ὁ Πάπας ὑποβαθμίζει τοὺς ἄλλους Ἐπισκόπους, ἀπὸ ἰσοτίμους σὲ ὑφισταμένους του. Καὶ φυσικά, λαμβάνοντας τὴν εὐλογία τοῦ Πάπα (ὅταν μετέβη στὴν Ρώμη νὰ τὸν προσκαλέσει) καὶ ὑποδεχόμενος στὴν Κύπρο τὸν Ποντίφηκα, ὑποβαθμίζει καὶ τὸν ἑαυτό του, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ἀφοῦ ἀπὸ ἰσότιμος Ἐπίσκοπος γίνεται ὑποτελὴς τοῦ Πάπα. Περαιτέρω τὸ Δόγμα τοῦ Πρωτείου χαρακτηρίστηκε ὡς ἐξουσιαστικό, ἀλαζονικὸ καὶ ἑωσφορικό.
Στὴ συνέχεια ἔγινε ἀναφορὰ στὸ διαχρονικὸ ἀβυσσαλέο μῖσος τοῦ Πάπα κατὰ τῶν Ὀρθοδόξων καὶ ἀναφέρθηκαν ἱστορικὰ παραδείγματα. Ὡς ἐκ τούτου, παρατήρησε ὁ κ. Σωτηρόπουλος, «ἂς μὴ τρέφει φροῦδες ἐλπίδες ὁ Μακαριώτατος» καὶ ἂς μὴ ἐλπίζει σὲ βοήθεια ἀπὸ τὸν Πάπα, ὁ ὁποῖος κυριαρχούμενος ἀπὸ σύνδρομο ἐξουσίας, δὲν ἀρκεῖται μόνο στὴ ἐξουσιαστικὴ θρησκευτική του ἰδιότητα, ἀλλὰ προσδοκᾶ καὶ πρωτεῖα καὶ στὸν χῶρο τῆς κοσμικῆς ἐξουσίας, φρονῶν κι ἐδῶ ἀντίθετα ἀπὸ τὸ Χριστό, ὁ ὁποῖος ὡμίλησε γιὰ πνευματικὴ βασιλεία (Ἰω. 18, 36).
«Ἀπὸ τὸ ἑωσφορικὸ δόγμα τοῦ Πρωτείου ἐξουσίας τοῦ Πάπα προῆλθε ἄλλο ἑωσφορικὸ δόγμα, τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα. Ἀλάθητοι ὅμως καὶ θεόπνευστοι εἶναι ἡ Ἁγία Γραφή, «οἱ προφῆτες καὶ οἱ Ἀπόστολοι στὰ ζητήματα τῆς πίστεως» καὶ φυσικὰ ἡ Ἐκκλησία. «Τὸ ἄτομο εἶναι δυνατὸν νὰ πλανηθῆ».
«Ἐν τούτοις ὁ Παπισμὸς θέσπισε τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα… Ὁ Πάπας εἶναι ἀνώτερος ὅλων τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, ὅλων τῶν Τοπικῶν καὶ ὅλων τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων». Ὅμως Πάπες καθαιρέθηκαν ὡς αἱρετικοί. «Ποῦ εἶναι λοιπόν τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα;».
«Ὁ Πάπας εἶναι αἱρετικός. Καὶ ὡς αἱρετικὸς εἶναι ἐκτὸς Ἐκκλησίας». Δὲν ἔχει ἱερωσύνη καὶ εἶναι ἀβάπτιστος καὶ ἀμετανόητος. Καὶ τοὺς ἀμετανόητους αἱρετικοὺς δὲν πρέπει νὰ προσκαλοῦμε τιμητικὰ στὸ σπίτι μας (Β΄ Ἰω. 9-11).

2. Δεύτερη –κατὰ τὸ πρόγραμμα– εἰσήγηση ἦταν τοῦ ὁμότιμου καθηγητὴ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν κ. Ἰωάννη Κορναράκη4. Ὁ τίτλος τῆς εἰσηγήσεως ἦταν: «Ποιός εἶναι ὁ Πάπας Βενέδικτος ὁ 16ος ποὺ ἔρχεται στὴν Κύπρο». Στὴν εἰσήγησή του αὐτὴ ὁ κ. Κορναράκης ἀναφέρθηκε στὶς προσπάθειες ποὺ γίνονται ἀπὸ Βατικανὸ καὶ Φανάρι, πρωτοστατούντων τοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου καὶ τοῦ Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ἰωάννη, νὰ ἐξερευθεῖ «ἕνας τρόπος, ἕνα οἰκουμενιστικὸ διοικητικὸ σχῆμα, ὥστε τὸ Παπικὸ Πρωτεῖο νὰ λειτουργήσει μὲ τρόπο ἀποδεκτὸ ἀπὸ τοὺς Ὀρθοδόξους. Ἡ ὅλη προσπάθεια, συμπεραίνει ὁ καθηγητὴς Κορναράκης, εἶναι ἡ δημιουργία μιᾶς οἰκουμενικῆς Ἐκκλησίας, ἑνὸς οἰκουμενικοῦ παπικοῦ Πρωτείου, πρᾶγμα ποὺ σημαίνει τὴν ἔντεχνη ὑποδούλωση τῆς Ὀρθοδοξίας στὸν Παπισμό.

Μιλώντας γιὰ τὸν Πάπα Βενέδικτο τὸν 16ο, ἀναφέρθηκε σὲ συγκεκριμένες δημοσιεύσεις ποὺ ἀσκοῦν κριτικὴ σὲ συγγραφές, κείμενα, ὁμιλίες καὶ ἐπισκέψεις τοῦ Πάπα. Ἡ ἀνάλυση ποὺ γίνεται στὶς ἐνέργειες αὐτὲς τοῦ Πάπα, τὸν παρουσιάζει ὡς προσωπικότητα αἰνιγματικὴ καὶ ἀμφιλεγόμενη, ἀφοῦ παρατηρεῖται ἀσυμφωνία λόγων καὶ πράξεων καὶ ἀκόμα ἀνειλικρινῆ καὶ ἀναξιόπιστο στὶς ἐπικοινωνιακές του σχέσεις. Εἰδικότερα ἀναφέρθηκε στὸ κείμενο τοῦ Πάπα «Ἀπαντήσεις …γύρω ἀπὸ τὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας». Οἱ «Ἀπαντήσεις…» αὐτὲς προηγήθηκαν τοῦ «Κειμένου τῆς Ραβέννας», ἔργο τῆς «Μικτῆ Ἐπιτροπῆς τοῦ Θεολογικοῦ Διαλόγου Ὀρθοδόξων καὶ Παπικῶν» (Μ.Ε.Θ.Δ.) καὶ εἶχε ὡς σκοπὸ νὰ ἐπηρεάσει καὶ νὰ ὑπαγορεύσει τὶς παπικὲς θέσεις στὴν –κατὰ τὰ ἄλλα– «ἐπὶ ἴσοις ὅροις» συνεδριάζουσα καὶ ἀποφασίζουσα Μ.Ε.Θ.Δ.

Δυστυχῶς, μὲ αὐτὸν τὸν Πάπα διαλέγονται καὶ συναντῶνται οἱ Ὀρθόδοξοι, μὲ ἀποτέλεσμα τὰ κοινὰ κείμενα, τὰ ὁποῖα διατυπώνει ἡ Μ.Ε.Θ.Δ., νὰ περιέχουν διατυπώσεις ποὺ εὐνοοῦν τὶς Βατικάνειες ἐπιδιώξεις καὶ νὰ γίνονται αὐτὲς ἀποδεκτὲς ἀπὸ τὰ ὀρθόδοξα μέλη τοῦ Διαλόγου. Στὸ γνωστὸ πλέον «Κείμενο τῆς Ραβέννας» ἔγινε ἀποδεκτὸ πὼς καὶ ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ ὁ Παπισμός μπορεῖ νὰ ἀποτελοῦν (κατὰ τὸν ἰσχυρισμὸ κάθε μέρους) τὴν Μία Ἐκκλησία. Μὲ αὐτὴ τὴ διατύπωση ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ὄχι μόνο ὑποχωρεῖ, ἀναγνωρίζοντας ὅτι δὲν εἶναι μόνο αὐτὴ ἡ Μία Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ τίθεται καὶ κάτω ἀπὸ τὴν Ρωμαιοκαθολικὴ «ἐκκλησία», ἀφοῦ ἄφησε ἀναπάντητη τὴν τοποθέτηση τοῦ παπικοῦ κειμένου «Ἀπαντήσεις …γύρω ἀπὸ τὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας», στὸ ὁποῖο ὁ Πάπας ἐδήλωνε ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δὲν εἶναι ὁλοκληρωμένη Ἐκκλησία, ἀλλὰ ἔχει κάποιο ἔλλειμμα(!), ἀφοῦ ἀσφαλῶς δὲν ἐντάσσεται κάτω ἀπὸ τὴν ὀμπρέλα τοῦ Πάπα.

3. Ἡ Τρίτη εἰσήγηση τοῦ θεολόγου Παναγιώτη Σημάτη εἶχε τίτλο: «Ἡ Ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο, ἄλλο ἕνα πλῆγμα κατὰ τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας» καὶ ὑπότιτλο «Πῶς ἀντιμετωπίστηκε ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Ἀθήνα». Στὴν εἰσήγηση αὐτὴ παρατίθενται πολλὰ στοιχεῖα καὶ κείμενα Ἁγίων Πατέρων, διὰ τῶν ὁποίων –ἀπὸ τότε ἤδη– εἶχε καταστεῖ ὁλοφάνερο ὅτι οἱ Ἱεροὶ Κανόνες καὶ οἱ Ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας, ἀκόμα οἱ Ἀπόστολοι καὶ ὁ ἴδιος ὁ Κύριος οὐδέποτε ὑποδέχτηκαν ἢ τίμησαν αἱρετικὸ καὶ μάλιστα ἕνα αἱρεσιάρχη τῆς ἐμβέλειας καὶ τῆς καταγεγραμμένης ἐχθρότητος πρὸς τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ὅπως ὁ Πάπας καὶ τὸ Βατικανό.

Ἐνῶ, λοιπόν, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ Μητροπολῖτες τῆς Κύπρου εἶχαν ὑπ’ ὄψιν τους –ὡς προϊστορία– τὰ γενόμενα καὶ τὰ λεχθέντα κατὰ τὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα Παύλου στὴν Ἀθήνα, ἐνῶ γνώριζαν τὶς ἐπικοινωνιακοῦ χαρακτῆρα προσπάθειες τοῦ τότε Ἀρχιεπισκόπου Χριστόδουλου νὰ δικαιολογήσει τὰ ἀδικαιολόγητα, χρησιμοποιώντας φτηνά, ἕωλα ἕως καὶ ψευδῆ ἐπιχειρήματα, ἐνῶ δύο τουλάχιστον ἀπὸ τοὺς Μητροπολῖτες τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Κύπρου εἶχαν διατυπώσει αἰχμηρὲς θέσεις ἐναντίον τοῦ Πάπα ἢ εἶχαν εὐθαρσῶς ἀντιταχθεῖ στὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Ἀθήνα, τώρα ἀποδέχτηκαν τὴν ἐπίσκεψη, ἐσιώπησαν καὶ δὲν εἶχαν ἐκδηλώσει δημόσια οὐδεμία ἀντίδραση κατὰ τῆς ἐπισκέψεως αὐτῆς5. Ἔτσι ἐπέτρεψαν στὸν Ἀρχιεπίσκοπο νὰ ἐπιβάλλει τὴν ἀντίθετη μὲ τὴν Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας ἐπιλογή του.
Ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα δὲν θὰ προκαλοῦσε τὴν ἴδια ἀντίδραση τῶν πιστῶν, ἂν ἡ πρόσκλησή του εἶχε γίνει μόνο ἀπὸ τὸν πρόεδρο τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας. Ὁ Πάπας ὅμως ἤθελε ἐκκλησιαστικὴ κάλυψη, γιὰ νὰ περάσει τὰ δικά του μηνύματα. Καὶ δυστυχῶς ἡ Ἐκκλησία τῆς Κύπρου τοῦ τὰ παρέσχε.

4. Ἐπηκολούθησε συζήτηση καὶ διάλειμμα, μετὰ τὸ ὁποῖο ὁ Ἱερομόναχος π. Εὐθύμιος Τρικαμηνᾶς, ποὺ παρίστατο στὴν Ἡμερίδα καὶ ὁ ὁποῖος εἶχε παρακληθεῖ νὰ ἀπευθύνει ἕνα χαιρετισμὸ ἢ τὶς σκέψεις του γιὰ τὰ θέματα τῆς Ἡμερίδος, παρουσίασε μιὰ ὁλοκληρωμένη εἰσήγηση μὲ τίτλο: «Τὸ Ἐπισκοπικὸ ἀξίωμα καὶ ἡ σημερινὴ μετάλλαξίς του» καὶ ὑπότιτλο «Ὁ Ἐπίσκοπος ἀπὸ προστάτης, ἀποστάτης».
Μεταξὺ ἄλλων εἶπε: Ἡ ἱστορικὴ πορεία τῆς Ἐκκλησίας στὶς ἡμέρες μας εἶναι τελείως διαφορετικὴ ἀπὸ ἐκείνη τῶν Ἀποστόλων καὶ τῶν Πατέρων, ἀφοῦ ἀλλάξαμε σὲ πολλὰ σημεῖα τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση. Ἀπόδειξη ὁ ἐρχομὸς τοῦ Πάπα καὶ ἡ συμμετοχὴ στὴν ὑποδοχή του τῆς ἐπίσημης Ἐκκλησίας. Καὶ ὅμως οἱ Ἅγιοι καὶ οἱ Πατέρες ἀπαγορεύουν νὰ ἔχουμε φιλικὲς σχέσεις, ἀκόμα καὶ νὰ συμφάγωμε μὲ αἱρετικούς, γιατὶ τότε, ὅπως λέγει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἐκπίπτουμε τῆς Ἐκκλησίας. Οἱ Ἐπίσκοποι, λοιπόν, ποὺ ἔχουν ἐκκλησιαστικὴ ἐπικοινωνία μὲ τοὺς αἱρετικούς, ἔχουν ἀλλάξει ἐκκλησιαστικὰ πορεία, δείχνουν ὅτι ἔγιναν ἐχθροὶ τοῦ Χριστοῦ. Καὶ ὁ λαὸς σήμερα, ἀπὸ ἀδιαφορία, ἄγνοια καὶ τὶς λανθασμένες διδαχὲς τῶν Ἐπισκόπων, ὑπακούει καὶ καθοδηγεῖται ἀπὸ Ἐπισκόπους, ποὺ μὲ τὴ συμπεριφορά τους ἀποδεικνύουν ὅτι δὲν ἀκολουθοῦν τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση καὶ ἀντὶ νὰ προστατεύουν τὸ ποίμνιο ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς καὶ νὰ θυσιάζονται γι’ αὐτό, αὐτοὶ κάνουν τὸ ἀντίθετο. Θυσιάζουν τὸ ποίμνιο.

Ἐδῶ ὁ π. Εὐθύμιος διάβασε ἕνα χαρακτηριστικὸ κείμενο ἀπὸ τὰ Ἀπομνημονεύματα τοῦ Σιλβέστρου Συρόπουλου, διὰ τοῦ ὁποίου φαίνεται καθαρὰ τί πρέπει νὰ κάνει ὁ λαός: Ἀντίδραση καὶ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστὲς Ἐπισκόπους, ἰδίως στὴν ἐποχή μας, ποὺ θεωρεῖται ἐποχὴ τῶν ἐσχάτων, ὥστε νὰ μὴ διακινδυνεύσουμε τὴ σωτηρία μας6.

5. Τὸ «Ἀλάθητο» τοῦ Πάπα σὲ μιὰ ἱστορικὴ ἀναδρομὴ τῶν λαθῶν του» ἦταν ἡ ἑπόμενη εἰσήγηση καὶ ἔγινε ἀπὸ τὸν πρόεδρο τῆς «Φιλορθοδόξου Ἑνώσεως “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”», ἐκδότη καὶ συγγραφέα κ. Λαυρέντιο Ντετζιόρτζιο. Παρουσίασε τὸ ξεχασμένο ἢ καὶ ἄγνωστο Διάταγμα τῶν Παπικῶν, διὰ τοῦ ὁποίου τὸ 1870 ἀναγνωρίστηκε τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα. Προκάλεσαν αἴσθηση στὸ ἀκροατήριο οἱ ἀντιπροσωπευτικὲς φράσεις τοῦ προσβλητικοῦ γιὰ τὴν νοημοσύνη καὶ ἑνὸς μικροῦ παιδιοῦ Διατάγματος αὐτοῦ, ὅπως οἱ παρακάτω: «Γιὰ τὸν Πάπα εἶναι δυνατὰ πάνω στὴ γῆ τὰ ἴδια ἀκριβῶς ποὺ εἶναι δυνατὰ γιὰ τὸν Θεὸ στοὺς οὐρανούς. Ὅ,τι ἔχει κάνει ὁ Πάπας εἶναι τὸ ἴδιο σὰν νὰ τὸ ἔκανε ὁ Θεός. Τὶς ἐντολές του πρέπει νὰ τὶς ἐκτελοῦμε σὰν ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ.… Ὁ Πάπας δύναται νὰ μεταβάλει τὴν φύση τῶν Πραγμάτων, νὰ κάνει ὁτιδήποτε ἐκ τοῦ Μηδενός. Ἔχει (ὁ Πάπας) τὴν ἱκανότητα ἀπὸ τὸ ψεῦδος νὰ δημιουργήσει Ἀλήθεια, ἐνεργώντας ἐνάντια στὴν Ἀλήθεια, δίχως τὴν Ἀλήθεια καὶ σὲ πεῖσμα τῆς Ἀληθείας».

Αὐτὸν τὸν «ἀλάθητο» Πάπα καὶ ταυτόχρονα προστάτη τῶν παιδεραστῶν κάλεσε ἡ Ἱ. Σύνοδος στὴν Κύπρο. Πῶς, ὅμως, μπορεῖ νὰ τιμᾶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ Ἱεράρχες τῆς Κύπρου κάποιον ποὺ ἔχει ὡς δόγμα του καὶ ἰσχυρίζεται ὅτι «μπορεῖ νὰ ἐνεργεῖ ἐνάντια στὴν ἀλήθεια»; κάποιον ποὺ διακηρύσσει μὲ ἑωσφορικὴ αὐθάδεια ὅτι «ὁτιδήποτε κάνει ὁ Πάπας εἶναι ἀρεστὸ στὸ Θεό»; Μήπως, π.χ., ὁ Θεὸς ἐγκρίνει καὶ τὴ συγκάλυψη τῆς παιδεραστίας;
Καὶ ἐρωτᾶ δικαιολογημένα ὁ ὁμιλητής: πῶς εἶναι δυνατὸν ὁ Πάπας νὰ ἀναγορεύεται ἀλάθητος, τὴ στιγμὴ ποὺ γνωρίζουμε ἀπὸ τὴν ἱστορία ὅτι πολλοὶ Πάπες καθαιρέθηκαν ἀπὸ Οἰκουμενικὲς Συνόδους, ἢ ὅταν γνωρίζουμε ὅτι κάποια χρονικὴ περίοδο ὑπῆρχαν δύο Πάπες καὶ ὁ ἕνας Πάπας καθαιροῦσε τοὺς πιστοὺς τοῦ ἄλλου Πάπα; Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ εἶναι ἀλάθητος, τὴ στιγμὴ ποὺ οἱ Πάπες ἔχουν διεξάγει πολέμους, ἱερὲς ἐξετάσεις, βιαιοπραγίες καὶ τόσες ἄλλες κακότητες, κάποιες ἀπὸ τὶς ὁποῖες τὶς ἔζησαν καὶ οἱ Κύπριοι ὀδυνηρὰ στὸ πετσί τους;

Ἀξίζει νὰ καταχωρηθεῖ ἐδῶ, ἕνα παράδειγμα ποὺ μᾶς ἀνέφερε ὁ εἰσηγητής, σχετικὰ μὲ τὸν Πάπα Στέφανο, ὁ ὁποῖος ἐνήργησε ἀτιμωτικὰ ἐναντίον νεκροῦ(!) Πάπα, τοῦ Φορμόζο. Ὁ Πάπας Φορμόζο «ἦταν στὸν παπικὸ θρόνο ἀπὸ τὸ 891 ἕως τὸ 896. Ὁ μεθεπόμενος Πάπας, ὁ Στέφανος ΣΤ΄ (896-897) ὀργάνωσε τὴν πιὸ μακάβρια Σύνοδο στὴν ἱστορία. …Γιὰ κάποιους λόγους θέλησε νὰ τὸν ἐκδικηθεῖ μετὰ θάνατον. Ἔτσι λοιπὸν ὁ Πάπας Στέφανος ὀργάνωσε τὴν «πτωματικὴ σύνοδο» τοῦ 897, ὅπως ἔμεινε στὴν ἱστορία.

Νά τὶ ἔκανε: ἔδωσε ἐντολὴ νὰ ἀνασύρουν ἀπὸ τὴν σαρκοφάγο τὸ πτῶμα τοῦ Φορμόζου, ποὺ εἶχαν ἐκεῖ ἐναποθέσει πρὶν ἀπὸ ἐννέα μῆνες. Τὸ ἔντυσαν μὲ τὰ παπικὰ ἄμφια καὶ τὸ τοποθέτησαν στὸν θρόνο. Ἔβαλαν «ἕναν διάκονο ὡς δικηγόρο ὑπεράσπισης καὶ ἄρχισαν νὰ τὸν βρίζουν ἀποδίδοντάς του σωρεία κατηγοριῶν καὶ ἐπαναφέροντας σὲ ἰσχὺ τὸν ἀφορισμὸ ποὺ τοῦ εἶχε ἐπιβάλει ὁ Ἰωάννης Η΄ τὸ 872 ἀλλὰ τὸν εἶχε ἄρει τὸ 878.

Ἡ σύνοδος διήρκεσε πολλὲς ἡμέρες κατὰ τὴ διάρκεια τῶν ὁποίων ὁ νεκρὸς κατηγορήθηκε γιὰ ἄπειρα ἀδικήματα, ὅπως προδοσία, κατάλυση ἐκκλησιαστικῶν κανόνων καὶ ἄλλα. Στὴ συνέχεια ξέσχισαν τὰ παπικὰ ἄμφια καὶ τοῦ ἔκοψαν τὰ τρία δάκτυλα τῆς δεξιᾶς χειρὸς μὲ τὰ ὁποῖα εὐλογοῦσε. Ἀρχικὰ ἔριξαν τὸ πτῶμα σὲ ἕναν κοινὸ τάφο, ἀλλὰ ὕστερα τὸ ξέθαψαν πάλι καὶ τὸ ἔριξαν στὸν Τίβερη»!
Αὐτοὶ εἶναι οἱ «ἀλάθητοι» Πάπες!

6. Ἡ ἑπόμενη εἰσήγηση ἦταν τοῦ κ. Κωνσταντίνου Σιαμάκη, φιλολόγου καὶ συγγραφέως, τὴν ὁποία γιὰ τεχνικοὺς λόγους καὶ λόγω ἀπουσίας τοῦ εἰσηγητοῦ, ἀνέγνωσε συμπληρωμένη ὁ κ. Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο. Ὁ τίτλος της ἦταν: «Διαχρονικὸ φαινόμενο ἡ ἠθικὴ διαστροφὴ στὸν Παπισμό». Σ’ αὐτὴν τὴν εἰσήγηση κατ’ ἀρχάς, παρουσιάσθηκε ἡ πατερικὴ θέση, πὼς «ὁ πίπτων δογματικῶς, πίπτει καὶ ἠθικῶς» καὶ ἀντιστρόφως. Καὶ ἐξηγήθηκε διὰ πολλῶν παραδειγμάτων ἀπὸ τὴν ἱστορία τῶν Παπῶν, ὅτι δὲν ἦτο δυνατὸν ἡ ἀλλοίωση καὶ ἡ διαστροφὴ ποὺ ἐπιφέρει ἡ αἵρεση στὸ Δόγμα, νὰ παραμείνει μόνο μέχρι ἐκεῖ. Ἡ ἀλλοίωση στὴν πίστη, συνεπάγεται ἀλλοίωση καὶ στὴ ζωή, διαστροφὴ στὴν ἠθικὴ καὶ ὀντολογικὴ ὑφὴ τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητος.
Τοῦτο μαρτυροῦν οἱ ἠθικὲς διαστροφικὲς συνήθειες τῶν Παπῶν καὶ τῶν ἱερωμένων τοῦ Παπισμοῦ, οἱ ὁποῖες δὲν εἶναι μεμονωμένες ἁμαρτίες, ποὺ καὶ σὲ ὀρθόδοξα περιβάλλοντα μποροῦν νὰ παρατηρηθοῦν, ἀλλὰ καθεστὼς στὸν Παπισμό. Γενεσιουργὸς αἰτία τῆς καταπτώσεως τοῦ παπικοῦ κλήρου, θεωρεῖται ἐν πολλοῖς ἡ καινοτομία τοῦ παπισμοῦ νὰ εἰσαγάγει τὴν ὑποχρεωτικὴ ἀγαμία τῶν κληρικῶν του, παρὰ τὴν ἀντίθετη ἀπόφαση τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας –ποὺ τότε ἦταν ἑνιαία– καὶ ἡ ὁποία ἀπόφαση εἶχε γίνει ἀποδεκτὴ καὶ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Ρώμης –ποὺ τότε ἦταν Ὀρθόδοξη.
Στὴ συνέχεια παρατέθηκαν ὀνόματα Παπῶν καὶ ἱστορικὰ γεγονότα ποὺ κατεδείκνυαν τὴν ἐξαχρείωση τοῦ θεωρούμενου ὡς ἀλάθητου Πάπα καὶ γενικότερα τοῦ παπισμοῦ.

Τέλος, ἐτονίσθη ὅτι, αὐτὴ ἡ κατάπτωση τοῦ λατινικοῦ κλήρου, ἡ ὁποία ἔχει λάβει ἐπιδημικὲς μορφὲς τὶς τελευταῖες δεκαετίες διὰ τῆς ὁμοφυλοφιλίας καὶ τῆς παιδεραστίας, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ξοδεύονται πολλὰ ἑκατομμύρια ἀποζημιώσεων ἀπὸ τὸ Βατικανὸ γιὰ τὰ καμώματα τῶν παιδεραστῶν ἱερωμένων του, ἀναπόφευκτα ἐπηρεάζει καὶ τοὺς ὀρθόδοξους, ἀφοῦ διὰ τῶν Διαλόγων, τῶν Παπικῶν ἐπισκέψεων σὲ ὀρθόδοξες χῶρες, τοῦ συναγελασμοῦ σὲ συμπόσια καὶ συνέδρια Ὀρθοδόξων καὶ Παπικῶν, τῶν συμπροσευχῶν κ.ἄ., τὸ «μολυσμένο αἷμα» τῆς παπικῆς καὶ τῆς προτεσταντικῆς αἱρέσεως εἰσῆλθε διὰ τῶν Οἰκουμενιστῶν καὶ στὰ «ἐξέχοντα» μέλη τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.

7. Τελευταία ἦταν προγραμματισμένη ἡ εἰσήγηση τῆς κας Εὐαγγελίας Πουλλᾶ-Μακαροῦνα, δικηγόρου στὴν Πάφο καὶ προέδρου τοῦ «Κέντρου Πατερικῶν Μελετῶν «Ἅγιος Νεόφυτος ὁ Ἔγκλειστος». Ὁ τίτλος τῆς εἰσηγήσεώς της ἦταν: «Ἡ Ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο, Οἱ προεκτάσεις τοῦ Παπισμοῦ στὴ ζωή μας».
Ἡ κα Εὐαγγελία Πουλλᾶ-Μακαροῦνα, ἦταν ἡ μόνη Κύπρια εἰσηγήτρια καὶ παρότι μὴ θεολόγος ἀνέπτυξε μὲ θεολογικὴ ἐμβρίθεια καὶ κατοχύρωσε μὲ πλῆθος ἱστορικὰ καὶ δικονομικὰ στοιχεῖα τὸ θέμα της καὶ γι’ αὐτὸ θὰ διαθέσουμε ἕνα μεγαλύτερο μέρος τοῦ παρόντος Δελτίου γιὰ νὰ παρουσιάσουμε τὰ κυριότερα σημεῖα τῆς εἰσηγήσεώς της, ἀφοῦ ἦταν ἡ οἰκοδέσποινα (μαζί μὲ τὸν κ. Κουρτελλάρη, ὁ ὁποῖος ἄνοιξε –ὅπως ἀναφέραμε– τὶς ἐργασίες τῆς Ἡμερίδας) καὶ εἶχε προγραμματισθεῖ νὰ κλείσει μὲ τὴν εἰσήγησή της τὴν Ἡμερίδα.
Κατ’ ἀρχάς, ἡ κα Εὐαγγελία Πουλλᾶ-Μακαροῦνα μᾶς πληροφόρησε, πὼς «μόλις ἀνακοινώθηκε τὸ γεγονὸς τῆς ἐλεύσεως τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο …ἡ συνείδηση μας δὲν μποροῦσε νὰ ἐφησυχάσει καὶ ἀνδρείως ὡς διαμαρτυρόμενα πρόσωπα ἀποστείλαμε πρὸς τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου μηνυτήριο ἀναφορὰ» στὶς 10 Ἀπριλίου 2010 «ἐναντίον τοῦ κ.κ. Χρυσοστόμου τοῦ Β΄, Ἀρχιεπισκόπου Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου… μὲ τὴν ὁποία ἐκαλοῦντο τὰ Μέλη τῆς Ἱερᾶς Συνόδου νὰ δικάσουν τὸν Ἀρχιεπίσκοπο διὰ τὰ Κανονικὰ ἀδικήματα τῆς ΙΕΡΟΣΥΛΙΑΣ, τῆς ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ, ὡς καὶ τῆς ΕΠΙΟΡΚΙΑΣ» ἀφοῦ εἶχε παραβιάσει κατάφωρα τοὺς ὑπὸ τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων συνταχθέντας Ἱεροὺς Κανόνες καὶ Ἱερὲς Παραδόσεις τῆς Ἐκκλησίας…
»Δυστυχῶς, καὶ μὲ λύπη καρδίας τὸ ἀναφέρουμε αὐτό, κανένας ἱερεὺς ἢ μοναχὸς ἢ μοναστῆρι δὲν εἶχε προβεῖ σὲ ὁποιαδήποτε διαμαρτυρία ἢ σὲ ὁποιοδήποτε διάβημα ἐναντίον του, τουλάχιστον μέχρι τότε… Ἀπὸ τῆς ἀποστολῆς τῆς μηνυτηρίου ἀναφορᾶς μας οὐδεμίαν προσωπικὴ ἀπάντησιν ἐλάβαμεν ἀπὸ τὴν Ἱερὰν Σύνοδον» ἢ ἀπὸ κάποιον Ἱεράρχη. «Κάποιος μάλιστα Ἀρχιερεύς ποὺ ρωτήθηκε, ἐὰν ἐδιάβασε τὴν μηνυτήριο ἀναφορά, ἀπάντησε ἐπὶ λέξει “Ὄχι τὸ ἔστειλα στὸν Κοτσιάτη [=σκουπιδότοπο] γιὰ ἀνακυκλώση” (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 8/5/2010 σ. 45). Αὐτὴ εἶναι ἡ σοβαρότητα τῶν Ἀρχιερέων οἱ ὁποῖοι συγκροτοῦν τὴν Ἱερὰ Σύνοδο σὲ τόσον σοβαρὰ θέματα πίστεως».

Μετὰ ἕνα μῆνα, ὅμως, 16 Μαίου τοῦ 2010, ὑπῆρξε καὶ ἐπίσημη ἀπάντηση-Ἐγκύκλιος τῆς Ἱερᾶς Συνοδου. Ἡ Ἐγκύκλιος ἀπαντοῦσε ἔμμεσα καὶ στὴν Μηνυτήριο Ἀναφορά μας, «προσυπεγράφει δὲ ὑπὸ ὅλων τῶν Ἐπισκόπων. Μεταξὺ ἄλλων ἡ Ἐγκύκλιος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου ἔλεγε, ὅτι

“…ἀφοῦ ἐξέτασε ἐνδελεχῶς τὸ θέμα ἀποφάσισε ὁμόφωνα νὰ ἀπευθυνθεῖ πρὸς τὸν λαὸ καὶ νὰ ἀναφέρει ὅτι ὁ Πάπας ἔρχεται ὡς προσκεκλημένος τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας… Ὡς Κυπριακὸς λαὸς δὲν ξεχνοῦμε τοὺς διωγμοὺς καὶ τὰ μαρτύρια τὰ ὁποῖα εἴχαμε ὑποστεῖ κατὰ τοὺς αἰῶνες τῆς Λατινοκρατίας. Κατανοοῦμε ὅμως ὅτι δὲν μποροῦμε νὰ μένουμε δέσμιοι στὸ παρελθόν, ἰδιαίτερα σὲ ἕνα κόσμο ὅπου οἱ χριστιανοὶ κινδυνεύουμε νὰ καταλήξουμε μειοψηφία, ἔναντι τῶν πιστῶν ἄλλωνν θρησκειῶν. Ἐξάλλου ἡ προσευχὴ τοῦ Χριστοῦ <ἵνα πάντες ἓν ὧσι> ἀπευθύνεται καὶ πρὸς ἐμᾶς… Μὲ βάση τὰ πιὸ πάνω καλοῦνται πατρικά, ὅπως ὅλοι παραμείνουν ἥσυχοι καὶ κωφεύσουν στὶς ὁποιεσδήποτε προτροπὲς ἀνευθύνων στοιχείων γιὰ ἔκφραση διαμαρτυριῶν, ἢ δημιουργία ἀσχημιῶν, κατὰ τὴν ἐπικείμενη ἐπισκέψη τοῦ Πάπα…”. Καὶ τελειώνοντας τὴν ἐγκύκλιο ἀναφέρουν ὅτι ὁ Ἀπόστολος Παῦλος μᾶς παραγέλλει: “Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν”. Ἂν ὑπῆρχε ὁ παραμικρὸς κίνδυνος γιὰ τὴν πίστη μας αὐτοὶ πρῶτοι θὰ καλοῦσαν σὲ διαμαρτυρίες».

Καὶ ὑπὸ τὴν κάλυψη τῆς Ἱ. Συνόδου, συνέχισε, ὁ «μεγάλος ὑπέρμαχος τῆς Δημοκρατίας ὁ Ἀρχιεπίσκοπος, σὲ δήλωσή του (9/5/10) ἀναφορικὰ μὲ ὅσους ἀντιδροῦν στὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα ἀνέφερε “αὐτοὶ εἶναι ὁρισμένοι ἀκραῖοι. Ἔχουν ζῆλον οὐ κατ’ ἐπιγνώση. Δὲν εἶναι σωστοὶ ὀρθόδοξοι, οὔτε κἂν τοὺς λαμβάνω ὑπόψη”.
»Ὁποῖος ἑωσφορικὸς ἐγωϊσμός, ὁποία δικτατορία!!! Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος εἶναι πάνω ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφή, τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες… Κατ’ αὐτούς, εἴτε εἴμεθα ἀνεύθυνα στοιχεῖα, εἴτε προσπαθοῦμε νὰ ἐκμεταλλευθοῦμε τὴν ἐπικειμένη ἐπισκέψη τοῦ Πάπα ὅσοι ἐκφράζουμε τὶς διαφωνίες μας…

»Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ ὅλοι οἱ Ἐπίσκοποι ἐτέλεσαν διὰ τῶν δηλώσεών των σοβαρωτάτας Κανονικὰς παραβάσεις ἐκ προθέσεως, ρητῶς καὶ δημοσίως, μετερχόμενοι προσβλητικὰς ἐκφράσεις ἀκραίου καὶ βαναύσου χαρακτῆρος, ἐπιδεικνύοντες συμπεριφοράν, ἰδέας καὶ ἀπόψεις ἀπαδούσας πρὸς τὴν πίστιν καὶ τὸ ἦθος τὰ ὁποῖα δέον ὅπως χαρακτηρίζουν Ὀρθοδόξους Ἱεράρχας… Διατί ὁ Ἀρχιεπίσκοπος εἰς δηλωσίν του» ἀποδέχεται ὅτι ὁ Πάπας εἶναι “ἀρχηγὸς τοῦ κράτους [τοῦ Βατικανοῦ] καὶ ἔχει πολιτικὴ σημασία, ἐνῶ ὡς προϊστάμενος τοῦ Καθολικισμοῦ ἔχει καὶ πνευματικὴ σημασία…”; (ΣΗΜΕΡΙΝΗ 16/5/2010, σ. 31).

»Τί σημαίνει αὐτὴ ἡ δήλωσις; Σημαίνει: Πλήρην ἀναγνώρισιν τοῦ Πάπα ὡς ἀρχηγοῦ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, παραγνωρίζοντας ὅλες τὶς Ἁγίες Συνόδους καὶ τοὺς Ἁγίους Πατέρες μας ποὺ κατεδίκασαν τὸν Πάπα ὡς Αἱρετικόν. Πλήρη ἀναγνώρισιν τοῦ Βατικανοῦ ὡς κράτους, ἐνῶ οὔτε ὁ Ο.Η.Ε τὸ ἀναγνωρίζει ὡς κράτος».

Καὶ ἐρωτᾶ: «Μήπως δὲν γνωρίζει ὁ Ἀρχιεπισκοπος ὅτι μέχρι σήμερα τὸ Βατικανὸ καὶ ὁ Πάπας δὲν ἔχουν καταδικάσει τὴν Τουρκικὴ Εἰσβολή; Μήπως δὲν γνωρίζει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ὅτι τὸ Βατικανὸ ἐτάχθηκε ἐπίσημα ὑπὲρ τοῦ σχεδίου ΑΝΑΝ», ἀλλὰ καὶ συνέπραξε «μὲ τοὺς Κομιτατζῆδες στὸν Μακεδονικὸ Ἀγῶνα; Μήπως δὲν γνωρίζει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ὅτι πολὺ πρόσφατα στὴν Σερβία ἡ διαταγὴ τοῦ Πάπα ἦταν: « Ἂν δὲν μπορέσετε νὰ ἀφοπλίσετε τοὺς Σέρβους, ἐξοπλίστε τοὺς Μουσουλμάνους!!!». Ξεχνᾶ μήπως ἢ δὲν γνωρίζει τὶς σφαγὲς τῶν 800.000 Σέρβων ἀπὸ 5 ἐτῶν καὶ ἄνω γιατὶ δὲν ἐκλατινίζοντο; Ξεχνᾶ ἢ δὲν γνωρίζει ὅτι μὲ ἐντολὴν τοῦ Καρδινάλιου ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ οἱ Κροάτες ἔβγαζαν τὰ μάτια τῶν Σέρβων Ὀρθοδόξων τὰ ὁποῖα ἐπῆγε ὡς δῶρον στὸν τότε Πάπα μέσα σὲ καλάθια ὁ Καρδινάλιος τοῦ Βατικανοῦ ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ. Δὲν γνωρίζει ὅτι ὁ δολοφόνος τῶν Ὀρθοδόξων Σέρβων Καρδινάλιος ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ ἀνεκηρύχθη Ἅγιος ἀπὸ τὸ Βατικανὸ γιὰ τὰ ἐγκλήματα τοῦ ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων Σέρβων;».

Στὴ συνέχεια κατεδείχθη μὲ θεολογικὸ λόγο ὅτι «ὁ Παπισμὸς ἀποτελεῖ αἵρεση» καὶ ἀναφέρθηκαν κάποιες ἀπὸ τὶς «Παπικὲς πλάνες» ποὺ καταδικάσθηκαν ὡς αἱρετικὲς ἀπὸ πολλὲς Ὀρθοδόξους Συνόδους». Ἀναφέρθηκαν ἀντιπροσωπευτικὰ ἡ πλάνη τοῦ Filioque καὶ ἡ πλάνη τῆς ἀποδοχῆς ὡς κτιστῶν τῶν ἐνεργειῶν τοῦ Θεοῦ.
Καὶ κατέληξε: «Τί περιμένομεν νὰ πάρωμεν ὑπὸ τοῦ αἱρεσιάρχου ὅστις συγκάλυπτε καὶ ἦτο ὁ ὑψηλὸς προστάτης τῶν παιδεραστῶν φραγκοπαπάδων ἐπὶ σειρὰν ἐτῶν; Ὅλη ἡ ὑφήλιος ἔχει συγκλονισθεῖ ἀπὸ τὴν συγκάλυψη αὐτῶν τῶν ἐγκλημάτων τὰ ὁποῖα συγκαλύφθηκαν ἀπὸ τὸν Πάπα» καὶ ἐμεῖς τὸν καλοῦμε καὶ θὰ τὸν ὑποδεχθοῦμε στὴν Κύπρο; Τέτοια παραδείγματα θέλουμε νὰ παραδώσομεν στὰ παιδιὰ μας καὶ στὴν κοινωνία μας; Τοῦτο ἐπιθυμεῖ ο Ἀρχιεπίσκοπος;».

Μετὰ ἀπὸ αὐτὰ ἐπιζητοῦμεν ὅπως ἡ Ἱερὰ Σύνοδος μὲ ἄλλη ἀπόφασή της ἀπαιτήσει τὴν ἐφαρμογὴ τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ παρεμποδίσει τὴν τέλεση τῆς προγραμματισμένης «“ἀνιέρου καὶ μιαρᾶς λειτουργίας” ἐντὸς τοῦ ἱεροῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς ὑπό οἱουδήποτε αἱρετικοῦ …καὶ ἰδιαιτέρως ὑπὸ τοῦ Ἀντιχρίστου Πάπα, πολλῶ δὲ μᾶλλον τῆς συμμετοχῆς τοῦ Ἀρχιεπισκόπου νέας Ἰουστινιανῆς καὶ Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ (ἐνόσω εὑρίσκεται εἰς τὸν Ἀρχιεπισκοπικὸν Θρόνον) ἢ οἱουδήποτε ἄλλου κληρικοῦ, εἰς οἱανδήποτε ἀνίερον καὶ μιαρὰν συμμετοχὴν μετὰ τὴν τυχὸν ἔλευσιν τοῦ Πάπα».

Θεσσαλονίκη 31 Μαΐου 2010

Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”» Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο Ὁ Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • (1) Μὲ αὐτὴ ζητοῦν «ὅπως ἐφαρμόσει τὶς Διεθνεῖς Ἀρχὲς Δικαίου τῆς Ευρωπαϊκῆς Ἕνωσης» καὶ «ὅπως προχωρήσει ἄμεσα στὴν ἔκδοση ἐντάλματος σύλληψης τοῦ Πάπα, διότι ὅπως ἔχει πρόσφατα ἀποκαλυφθεῖ…, ὁ Πάπας ἔχει συγκαλύψει τεράστιο ἀριθμὸ ἐγκλημάτων σὲ βάρος ἀθώων παιδιῶν ἀπὸ παιδεραστὲς ἱερεῖς τοῦ Βατικανοῦ». Ζητοῦμε, γράφουν, «νὰ συλληφθεῖ καὶ νὰ παραδοθεῖ ὁ Πάπας στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο τῆς Χάγης γιὰ ἐγκλήματα κατὰ τῆς ἀνθρωπότητας». Βέβαια, ὡς ἦτο ἀναμενόμενο, ὁ Γενικὸς Εἰσαγγελέας Κύπρου δὲν ἔδωσε καμία σημασία στὸ αἴτημα αὐτό.
  • (2) Γιὰ τεχνικοὺς λόγους (ἕνας ἀπὸ τοὺς ὁποίους ἦταν ἡ παρέμβαση ἐξωγενῶν παραγόντων ποὺ πίεσαν τοὺς ὑπευθύνους τοῦ ξενοδοχείου νὰ μᾶς ἐκδιώξουν, ὥστε νὰ μὴ πραγματοποιηθεῖ ἡ Ἡμερίδα), ἡ σειρὰ τῶν Εἰσηγήσεων δὲν τηρήθηκε. Ἐδῶ, τὶς παραθέτουμε, ὅπως ἦταν προγραμματισμένο νὰ γίνουν.
  • (3) Τὴν εἰσήγηση αὐτὴ ἐδιάβασε ἡ κα Χριστίνα Νάκου, ἡ ὁποία παρίστατο ὡς γραμματέας τοῦ συλλόγου «Ἅγ. Θεόδωρος ὁ Στουδίτης». Ὁ κ. Σωτηρόπουλος μετὰ χαρᾶς προθυμοποιήθηκε νὰ ἑτοιμάσει τὴν εἰσήγηση, ἂν καὶ δὲν μποροῦσε νὰ ἔρθει στὴν Κύπρο, ἀφοῦ ἀντιμετώπιζε σοβαρὸ πρόβλημα ὑγείας.
  • (4) Τὴν εἰσήγηση αὐτὴ ἐδιάβασε ὁ κ. Θεόδωρος Νάκος, δικηγόρος. Ὁ κ. Κορναράκης, παρόλο ποὺ μὲ νεανικὸ ἐνθουσιασμὸ δέχτηκε τὴν πρόσκλησή μας νὰ ἔρθει στὴν Κύπρο, λέγοντάς μας, μάλιστα, πὼς ἡ παρουσία του αὐτὴ θὰ εἶναι γι’ αὐτὸν καὶ τὸ κύκνειον ᾆσμα στὸ χῶρο τῶν ἐπιστημονικῶν Συνεδρίων καὶ Ἡμερίδων, καὶ μᾶς ἐνεθάρρυνε ὅταν τοῦ διατυπώσαμε κάποιους δισταγμούς μας, ὅμως, τελικὰ δὲν μπόρεσε νὰ ἔρθει, γιατὶ στὸ γῆρας προστέθηκαν καὶ κάποια προβλήματα ὑγείας.
  • (5) Σήμερα γνωρίζουμε ὅτι ὁ Μητροπολίτης Λεμεσοῦ πρῶτος καὶ ἐν συνεχείᾳ ὁ Κυρηνείας μὲ ἄλλους τρεῖς Ἐπισκόπους ἀντέδρασαν, ὅπως ἀντέδρασε καὶ ἡ Ἱ. Μ. Σταυροβουνίου. Νὰ σημειώσουμε γιὰ τὴν ἱστορία ἐδῶ, ὅτι μὲ προσωπικὲς ἐπιστολὲς καὶ διὰ τῶν Μ.Μ.Ε. εἴχαμε προσπαθήσει πρὶν ἀπὸ μῆνες νὰ συντονίσουμε τὶς προσπάθειές μας, ὥστε ἀπὸ κοινοῦ νὰ γίνει μιὰ ἔγκαιρη καὶ περισσότερο δυναμικὴ ἐκδήλωση στὴν Κύπρο ἢ ἡ Ἡμερίδα μὲ τὴν εὐλογία τους. Ὅμως, δυστυχῶς, δὲν βρήκαμε ἀνταπόκριση. Ἀντίθετα, ὅπως μᾶς ἐκμυστηρεύθηκαν Κύπριοι πιστοί, καθὼς ἔβλεπαν αὐτὸν τὸν ἐφησυχασμὸ τῶν ποιμένων τους, ἐρωτοῦσαν ἂν πρέπει νὰ ἀντιδράσουν καὶ ἐδέχοντο ἀπὸ τοὺς πνευματικοὺς τὴ συμβουλή: «δὲν κινδυνεύουμε, μείνατε ἥσυχοι χωρὶς ἀντιδράσεις, ἔχουν γνῶσιν οἱ φύλακες». Τελικά, ὅμως, φαίνεται πὼς ἡ καλὴ ἀνησυχία τῶν πιστῶν βοήθησε στὴν κατὰ Θεὸν ἀντίδραση τῶν παραπάνω, ἔστω καὶ «τὴν δωδεκάτη». Προσευχόμαστε, νὰ ἀντέξουν τὸν πόλεμο ποὺ ἀμέσως ἄρχισε ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο καὶ τὰ Μ.Μ.Ε. καὶ νὰ ὁμολογοῦν εὐθαρσῶς τὸν λόγον τῆς Ἀληθείας.
  • (6) «Ἡτοιμάσθη τοίνυν ὁ Κυζίκου καὶ ἐδέξατο τὸ μήνυμα• προσεκαλέσατο δὲ καὶ τὸν Τραπεζοῦντος καὶ τὸν Ἡρακλείας παραγενέσθαι ἐν τῷ μηνύματι, καὶ οὐκ ἦλθον. Τῇ τετράδι οὖν, καθ’ ἣν ἀποδίδοται ἡ ἑορτὴ τῆς ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Ἀναστάσεως, ἥτις ἦν καὶ τετάρτη τοῦ μαΐου, ἦλθεν εἰς τὰ βασίλεια καὶ προεβλήθη παρὰ τοῦ βασιλέως πατριάρχης. Παρῆμεν δὲ καὶ ἡμεῖς καὶ ἐν τῷ μηνύματι καὶ ἐν τῇ προβλήσει καὶ προεπέμπομεν αὐτὸν εἰς τὸ πατριαρχεῖον• παρῆν δὲ καὶ ὁ τοῦ πάπα λατινεπίσκοπος ὁ Χριστοφόρος παρ’ ὅλην τὴν ὁδὸν πλησιάζων τῷ δεξιῷ μέρει τοῦ πατριάρχου καὶ μηδόλως αὐτοῦ ἀφιστάμενος. Τοῦτο δὲ καὶ πλείονα μέμψιν ἀπὸ τοῦ λαοῦ καὶ ἀποστροφὴν προὐξένει τῷ πατριάρχῃ, ὡς ἀποδεχομένῳ τὸν λατινισμόν, καὶ ἐδέχετο ὁ λαὸς τὴν εὐλογίαν λίαν ἀηδῶς, τινὲς δὲ καὶ ὑπεχώρουν ἵνα μὴ θεωρῶσι τὴν εὐλογίαν αὐτοῦ. Προσθήσω δὲ καί τι μικρὸν ἀφήγημα πρὸς παράστασιν τὴν πρὸς ὀρθοδοξίαν θερμοῦ ζήλου τοῦ εὐσεβοῦς καὶ χριστιανικωτάτου τοῦδε λαοῦ καὶ ἄλλως χαρίεν.
  • Ἱερεύς τις ἠθέλησεν ἰδεῖν ὅπως γίνεται ἡ τοῦ πατριάρχου πρόβλησις• ὄνομα τῷ ἱερεῖ Θεοφύλακτος. Ἐδανείσατο οὖν ἵππον (οὐδὲ γὰρ ἐκέκτητο) καὶ ἦλθεν εἰς τὰ βασίλεια, καὶ ἰδὼν τὴν πρόβλησιν, ἦλθε μεθ’ ἡμῶν μέχρι καὶ τοῦ πατριαρχείου. Εἶτα ὑπέστρεψεν εἰς τὸ ἴδιον οἴκημα, καὶ κατὰ τὴν ὥραν τοῦ ἑσπερινοὺ ἐσήμανεν (ἦν γὰρ ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως), καὶ οὐδεὶς ἦλθεν εἰς τὸν ναὸν αὐτοῦ• ὡσαύτως καὶ εἰς τὸν ὄρθρον, καὶ οὐδεὶς ἦλθε• ἐξεδέχετο δὲ καὶ εἰς τὴν ὥραν τῆς λειτουργίας, ἵνα φέρῃ τις αὐτῷ λειτουργίαν, καὶ οὐκ ἔφερε• διὸ οὐδὲ ἐλειτούργησεν. Ἀγανακτήσας προσῆλθε τοῖς εἰωθόσιν ἐκκλησιάζεσθαι ἐν τῷ ναῷ καὶ ἠρώτα τίνος χάριν οὐκ ἦλθον ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ ἑορτῆς οὔσης; Οἱ δὲ ἔλεγον αὐτῷ• Διότι ἠκολούθησας καὶ σὺ τῷ πατριάρχῃ καὶ ἐλατίνισας. Ἔλεγεν οὖν ὁ ἱερεύς• Καὶ πῶς ἐλατίνισα; ἔχω ἀπῆλθον ἁπλῶς ἵνα ἴδω τὴν τάξιν μόνον ἣν οὐδέποτε εἶδον, καὶ οὔτε ἐφόρεσα οὔτε ἔψαλα οὔτε τι ἱερατικὸν ἐποίησα. Πῶς οὖν ἐλατίνισα; Οἱ δὲ εἶπον• Ἀλλ’ ἀνεμίχθης καὶ συνωδοιπόρεις μετὰ τῶν λατινισάντων ἔμπροσθεν τοῦ λατινόφρονος πατριάρχου καὶ ἔφθανέ σοι ἡ εὐλογία αὐτοῦ. Τότε ἠγανάκτησεν, ἵνα δυσωπῇ αὐτοὺς μεθ΄ ὑποσχέσεων ἐνόρκων, ὡς οὐκέτι ἀπελεύσεται εἰς τὸν πατριάρχην ἢ εἰς τοὺς πλησιάζοντας αὐτῷ, καὶ μόλις ἠδυνήθη καταπεῖσαι αὐτοὺς συνέρχεσθαι πάλιν εἰς τὴν Ἐκκλησίαν. Εἰ οὖν ὥσπερ ἤδυσμά τι προσετέθη τοῦτο τῷ λόγῳ, ἀλλ’ οὖν καὶ ἐκ τούτου ἔξεστι τοῖς βουλομένοις τεκμαίρεσθαι ὁποίαν τινὰ διάθεσιν ἔχει Θεοῦ χάριτι περὶ τὰ ὑγιῆ τῆς Ἐκκλησίας δόγματα ὁ χριστιανικώτατος ὅδε λαὸς καὶ ὅπως ἀποστρέφεται καὶ μισεῖ τὰ νόθα τε καὶ ἀλλότρια».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.