Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΣΧΟΛΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ

date Σεπ 9th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

prost. h.ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Ἕδρα: Γραφεῖον Ἰ. Ἀναγνωστοπούλου, Ἀπόλλωνος 23Β 10557 Ἀθῆναι
Δι’ ἀλληλογραφίαν : οἰκία Ἰ. Ἀναγνωστοπούλου ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟ
τηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr website: www.fotgrammi.gr
Α.Φ.Μ. 090050859 * Ε´ Δ.Ο.Υ. ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠ. ΑΥΓ. MAXETAI SKOTEINES ιστἘπιστολὴ ὑπ᾿ ἀριθ.  764/7.9.2010

Ἀγαπητοί μας φίλοι,

1. Τὸ κείμενόν μας ἀναφορικῶς μὲ τὸν ἀνεπανάλητπον ἰδανικὸν ἐργάτην τοῦ Εὐαγγελίου, τὸν θρυλικὸν γέροντα Αὐγουστῖνον, τὸ ὁποῖον σᾶς ἀπεστείλαμε καὶ εἴχατε τὴν εὐγενῆ καλωσύνην καὶ τὸ ἀνερτήσατε εἰς τὴν ἔγκυρον ἱστοσελίδα σας, προτιθέμεθα νὰ τὸ βελτιώσωμεν καὶ νὰ τὸ δημοσιεύσωμεν καὶ εἰς τὸ προσεχὲς τεῦχος 44 τῆς «Φωτεινῆς Γραμμῆς».
2. Τὸσον τὸ ἐμπροσθόφυλλον, ὅσον καὶ τὸ ὀπισθόφυλλον θὰ εἶναι ἀφιερωμένα εἰς τὸν γέροντα Αὐγουστῖνον.
Διὰ τὸ ὀπισθόφυλλον σᾶς ἀποστέλλομεν συνημμένως σχέδιον μὲ τὸν θρυλικὸν γέροντα Αὐγουστῖνον θηριομαχόντα μὲ τὴν ρομφαίαν τοῦ πνεύματος καὶ τὴν σφενδόνην νὰ κατατροπώνῃ τοὺς νοητοὺς λύκους.
Αὐτὸ ἤδη τὸ ἀνερτήσαμε καὶ εἰς τὴν ἱστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr εἰς τὸ ἄρθρον μας περὶ τοῦ θρυλικοῦ γέροντος Αὐγουστίνου.
Πάντοτε εἰς τὴν διάθεσίν σας.

Μετ᾿ ἐξαιρέτου τιμῆς καὶ ἀγάπης

Ὁ Πρόεδρος   Ἡ Γεν. Γραμματεύς

Ἰ. Ἀναγνωστόπουλος        Αἰκ. Ἀναγνωστοπούλου

sxed.-5

From: <nikelangela@hotmail.gr>
Subject: test

Message Body:

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ.


sxed. 5

From: Κωνσταντινος <a_konstan…@yahoo.com>

Subject: ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑ

Message Body:

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτή την υπέροχη ιστοσελίδα…

Χάρη στον γέροντα μου, τον π. Χρυσόστομο Πήχο ο οποίος με τη σειρά του ήταν χρόνια πνευματικό παιδί του Γέροντα Αυγουστίνου, είχα την ευκαιρία, την τύχη, την ευλογία να γνωρίσω τον Γέροντα Αυγουστίνο από κοντά…. Οτι και να πει κανείς για αυτόν τον άγιο άνθρωπο είναι μονάχα μια σταγόνα από όλους τους ωκεανούς της γης…

Εύχομαι να συνεχίσετε να εργάζαστε γι’ αυτή την ιστοσελίδα και να ανεβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτόν τον επίγειο “Ιωάννη Πρόδρομο”

sxed. 5

TO AHΔΟΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΠΟΤΕ

 • Κόσμημα της Ορθοδοξίας, κριτής του εφήμερου και της ματαιοδοξίας.
  Για την ανεπιτήδευτη και ειλικρινή λαλιά σου αγαπήθηκες πολύ και κατακρίθηκες.
  Ήρθες σ’ αυτή την ένδοξη εσχατιά, τόνωσες το θρησκευτικό συναίσθημα, προάσπισες και στήριξες το φρόνημα της Πατρίδας και στους πιστούς χάρισες αίσθημα ελπίδας, σιγουριάς και καταφύγιο γαλήνης και παρηγοριάς.
  Και σε χαλεπούς καιρούς πρώτος στον αγώνα.
  Η Μακεδονική γη, που δέχεται το σώμα σου, είναι περήφανη, γιατί της ανάλωσες τη ζωή σου, αφομοιώνει τ’ άγιο σώμα σου και μέσα στον αέρα της διαλύεται η πνοή σου.
  Ο ουρανός σε περίμενε με στοργή και αγάλλονται οι στρατιές των αγγέλων και των αγίων, που σε καρτερούσαν.
  Αθάνατη η εικόνα σου και άγια η μορφή σου.
  Κι όσα κι αν περάσουν χρόνια θα μας ευλογείς αιώνια.
  Ελαφρό το χώμα, που σ’ αγκαλιάζει και της μνήμης σου και της καρδιάς μας το καντήλι θα φωτίζει την ιερή μνήμη σου, και το έργο σου, σεπτέ και Σεβαστέ Πατέρα.
  Ήσουν ακέραιος και ασυβίβαστος και κάποτε μας φαινόσουν ακραίος. Αγαπήσες τη Φλώρινα πάνω απ’ τη γενέτειρά σου.
  Τα έργα σου καθαρά οι προθέσεις και η προσφορά σου γεμάτες φροντίδα κι ενδιαφέρον για την Ελληνικότητα αυτής της περιοχής και αγάπη για το ποίμνιό σου, εκφρασμένα με πάθος της φλογερής και δυναμικής ιδιοσυγκρασίας σου.
  Για όσα πρόσφερες εκ βαθέων ευχαριστούμε και την προστασία και την ευχή σου να μας ενισχύει ποθούμε.

Ελένη Ζώλη

Φλώρινα

Παρακαλώ να δημοσιευθεί, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στο μακαριστό Ιεράρχη μας. Ευχαριστώ

sxed. 5

From: ALEXIOS <alexios…@yahoo.gr>

Subject: ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Message Body: Αυγουστίνος Καντιώτης – Σημείον αγιότητος;
4 Σεπτεμβρίου, 2010 — VatopaidiFriend

 • Σύμφωνα με πληροφορίες μας το σκήνωμα του πατρός Αυγουστίνου εμφάνισε παράδοξον σημείον. Ήταν εύκαμπτο και ευλύγιστο όπως είναι το ανθρώπινο σώμα όταν είναι ζωντανό. Την μαρτυρία την έχουμε από πολλές πλευρές…..

 • Το μέλλον θα δείξει. Ο Θεός θα δείξει.

 • Εμείς οφείλουμε να περιμένουμε και να επικαλούμεθα τις ευχές Αυγουστίνου αρχιερέως, για να μας στηρίζουν στους άγιους αντιπαπικούς και αντιοικουμενιστικούς αγώνες μας μπροστά στον ΟΙΣΤΡΟ και στον ΑΦΗΝΙΑΣΜΟ των Οικουμενιστών και των Λατινοφρόνων της εποχής μας, τους οποίους και ο ίδιος ο Γέροντας διεξήγαγε μέχρι το τέλος.

 • Και μάλιστα όταν έβλεπαν οι Λατινόφρονες και οι Οικουμενιστές ότι στις κινήσεις τους αντιδρούσε ο Αυγουστίνος δεν προχωρούσαν με τα ίδια βήματα ΑΡΚΤΟΥ που σήμερα προχωρούν, αφού βλέπουν ότι δεν υπάρχει από πλευράς επισκόπων, σχεδόν καμία αντίδραση.

 • Ελπίζουμε όμως ότι πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν και πάλι τα ΛΟΚ της Εκκλησίας, οι ορθόδοξοι εύζωνοι μοναχοί.

sxed. 5

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ

 • Η παρουσία κάποιων μητροπολιτών στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού γέροντος Αυγουστίνου ενέβαλε σε θλιβερές σκέψεις αν δεν εξόργισε το υγιώς φρονούν εκκλησιαστικό πλήρωμα. Επί παραδείγματι δύο κοσμικότατοι κληρικοί, δεδηλωμένοι οικουμενιστές και εν δυνάμει αρχιεπίσκοποι, ο Σύρου και ο Δημητριάδος, δεν μας έπεισαν όσον αφορά στα κίνητρα τα οποία τους ώθησαν να μετάσχουν στην κηδεία του κεκοιμημένου συλλειτουργού τους. Βεβαίως ο καρδιογνώστης Κύριος γνωρίζει κάλλιον ημών ως ετάζων νεφρούς και καρδίας πλην όμως η άχρι τούδε πολιτεία τους συνηγορεί ότι λόγοι σκοπιμότητας τουτέστιν η προσπάθειά τους να εμφανίσουν φιλοπαραδοσιακό προφίλ τους ώθησε να παραστούν. Όποιοι πάντως και να είναι οι λόγοι της παρουσίας τους αν θέλουν να διασκεδάσουν τις κατά πάντα δικαιολογημένες αμφιβολίες οφείλουν άρδην να αλλάξουν γραμμή πλεύσης αφήνοντας κατά μέρος τις κοσμικότητες και τον άκρατο οικουμενιστικό προσανατολισμό.Επίσης καλό θα είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να αφήσει τη σπέκουλα για το Μακεδονικό και για τα εθνικά θέματα γενικώς γιατί υπάρχουν ακόμη μέλη του ποιμνίου του που δεν είναι λωτοφάγοι τουτέστιν δεν ξεχνούν ότι εν έτει 1974 κι ενώ η Κύπρος καιγόταν ο εν θέματι επίσκοπος έσπευσε αγαλλομένω ποδί να καταλάβει μηδέποτε κενωθέντα μητροπολιτικό θρόνο εν Αλεξανδρουπόλει γενόμενος έτσι μοιχεπιβάτης πράγμα που τόσο καυτηρίασε ο π. Αυγουστίνος. Όπως επίσης και το ότι εγκατέλειψε την ακριτική Αλεξανδρούπολη για να περιπτυχθεί την πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού. Αυτά επί του παρόντος!

Λυκούργος

sxed. 5

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ
ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΕΠΤΩΧΕΥΣΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ

1. Ὁ ἀνεπανάληπτος θρυλικὸς γέρων Αὐγουστῖνος Καντιώτης, ἀπὸ τὴν πρωίαν τῆς 28ης Αὐγούστου 2010 ἀνήκει εἰς τὴν θριαμβεύουσαν Ἐκκλησίαν.

2. Ἐν συντομίᾳ κατωτέρω ἀναφέρομεν, ὑπὸ μορφὴν τηλεγραφημάτων, μερικὲς πτυχὲς τῆς προσωπικότητος καὶ τῶν ἐνεργειῶν τοῦ μεγίστου ἐθνικοῦ καὶ θρησκευτικοῦ Ἑλληνος τῆς τελευταίας ἑκατονταετίας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.impantokratoros.gr/augoystinos_kantioths_ekdhmia.el.aspx

sxed. 5

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Έφυγε ο Αυγουστινος Καντιωτης…

Από τον Δημήτρη Νικολάου
http://antiparakmi.blogspot.com/

Όπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, σήμερα (Σάββατο 28 Αυγούστου) τα χαράματα, ο αγωνιστής επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης ξεκίνησε την πορεία του για τον Παράδεισο.
Έτυχε να συναντήσω και να ακούσω τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη πριν αρκετές δεκαετίες. Ήταν συνάντηση με έναν ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.
Είναι δύσκολο να μιλήσεις για αληθινούς επαναστάτες:που έχουν το σθένος να βαδίζουν ασυμβίβαστοι στη ζωή τους. που η καθαρότητα της ψυχής, τους δίνει το δικαίωμα να ελέγξουν την αυθαιρεσία της εξουσίας. Επαναστάτες που απευθύνονται στο Θεό στο Β’ ενικό πρόσωπο γιατί Αυτός είναι ο καθοδηγητής και ο προστάτης τους σε κάθε τρικυμία. Και Αυτόν μόνον υπηρετούν. Και σε αυτόν μόνον λογοδοτούν.
Ο λόγος του επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτη δεν άφηνε ασυγκίνητο κανέναν. Έβγαινες από…
την εκκλησία έχοντας υποστεί σοκ από το κήρυγμά του. Λόγος έντονα συναισθηματικός, απλός αλλά και τόσο ελεγκτικός ταυτόχρονα.
Σου παρουσίαζε το Ευαγγέλιο σαν να το ζεις μπροστά σου, σαν να τα εκεί δίπλα ο Χριστός και να λαμβάνουν μέρος εκείνη την ώρα τα γεγονότα. Αλλά και το συσχέτιζε τόσο άμεσα με την καθημερινή πραγματικότητα για να δεις ποιο είναι το φως και ποιο το σκοτάδι στη ζωή μας.
Από τη μια λιτός, ασκητικός, έδινε όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπίες. Παρά το ότι είχε την πιο φτωχή μητρόπολη, την γέμισε με ιδρύματα (γηροκομεία, οικοτροφεία στέγες κλπ), έχτισε σπίτια στους τσιγγάνους και κατόρθωσε να τους πείσει να μην κλέβουν. Έχτισε εκκλησίες, μοναστήρια, κατασκηνώσεις, αδελφότητες, ατελείωτη δραστηριότητα.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε μαζέψει όλα τα ορφανά και έδινε γεύματα κάθε μέρα. 3000-4000 μερίδες καθημερινά αν θυμάμαι. Βέβαια συγκινούσε με τον λόγο και το παράδειγμά του, γι αυτό και ο κόσμος παρά το ότι ήταν κατοχή έδινε τα λιγοστά τρόφιμα που είχε στον μαχητικό ιερωμένο.
Τα έβαλε με τον Βασιλιά (όταν πληροφορήθηκε ότι πήγε να δώσει προνόμια στη Μασωνία) και σταμάτησε να τον μνημονεύει- σε 1-2 εβδομάδες ο βασιλιάς έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη και επαναφέροντας την προηγούμενη κατάσταση.
Τα έβαλε με την Χούντα επειδή δεν δεχόταν να κηρύττουν πολιτικά μέσα στην εκκλησία. Προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό. ΔΕΝ δέχθηκε την επιτροπή των ψυχιάτρων που έστειλε η Χούντα. Τον είχαν καλέσει και στο στρατοδικείο αν θυμάμαι καλά (στο Ρουφ) και αρνήθηκε να πάει.
Τα έβαζε με τον κομμουνισμό για τις διώξεις που έκανε στη Ρωσία και για την αθεϊα που πρέσβευε.
Τα έβαζε με την Κυβέρνηση όταν πήγαιναν να περάσουν αντιεκκλησιαστικούς νόμους (εκτρώσεις, αυτόματο διαζύγιο κλπ).
Θυμάμαι ακόμη τον λόγο του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Φλώρινα όταν πήγαν να περάσουν τον νόμο για τις εκτρώσεις: «Κάθε παιδί στην κοιλιά της μητέρας του είναι ένας Χριστός. Και κάθε φορά που σκοτώνουν ένα αγέννητο παιδί σκοτώνουν το Χριστό».
Θυμάμαι όταν ο κ. Σαρτζετάκης πήγε στην Φλώρινα σε επίσημη επίσκεψη. Ο κ.Σαρτζετάκης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μόλις υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις (ενώ αν δεν τον υπέγραφε θα πήγαινε σε δημοψήφισμα). Ο π.Αυγουστίνος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τον δεχθεί και μάλιστα όταν του ανακοίνωσαν ότι θα έρθει την Κυριακή στην δοξολογία ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ αλλά πήγε σε άλλο ναό.
Τα έβαλε με τον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για την αντιεκκλησιαστική διοίκηση της Ιεραρχίας (ουσιαστικά αποφάσιζε ο Αρχιεπίσκοπος και καλούνταν στο τέλος κάθε μήνα να υπογράψουν οι Ιεράρχες). Επίσης τον κατακεραύνωνε για την ατολμία του.
Τα έβαλε με Οκουμενικούς Πατριάρχες για την επιδίωξή τους να «εναγκαλίζονται» και να «συμπροσεύχονται» με τον Πάπα.
Εξέδιδε την «ΣΠΙΘΑ» και δεκάδες άλλα έντυπα, έγραψε δεκάδες βιβλία, όλα σε απλή γλώσσα. Απαγόρευσε από τους ιερείς του να παίρνουν «τυχερά» (χρήματα από τέλεση μυστηρίων-ακολουθιών).
Χριστός και Ελλάδα. Αυτά ήταν τα διαμάντια που έλαμπαν στην ψυχή του. Αγώνες για την Μακεδονία, αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο,
μια ζωή αγώνες, αγώνες, αγώνες.
Σε ένα κήρυγμά του έλεγε:
«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω;Όπου και αν πάω, αν δω ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό.Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…».
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=14869
Σπάνιο να γνωρίζεις άνθρωπο με τόσο καθαρή ψυχή καισπάνιο να γνωρίζεις έναν τόσο ασυμβίβαστο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.
«Καλό Παράδεισο» Επίσκοπε και πατέρα μας.
Η πορεία σου φάρος και κεραυνός στη ζωή μας.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.