Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΡΟΔΟΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

date Ιαν 15th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Η NYXTA ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

www.sofokleous 10.gr

Απώλειες στη ‘μετάφραση’, μια συμφωνία που θα αλλάξει την όψη της χώρας για πολλά – πολλά χρόνια με οδυνηρό τρόπο ξεφουσκώνοντας βίαια ό,τι ματαίως φούσκωσε στα 10 χρόνια του ευρώ, ο φόβος του πολιτικού αρχηγού μπροστά στα … πέναλτι, τρομοκρατικά δελτία ειδήσεων, και … όποιος νέος θελήσει από αύριο να δουλέψει εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση, καλό θα είναι να την κάνει για κάποια άλλη χώρα – εδώ τα λεφτά δεν πάνε στους εργαζόμενους, πάνε στους πολιτικούς, τα στελέχη τους και τις συντάξεις των πρώην των ΔΕΚΟ…

Η μέρα πρέπει να ήταν εφιαλτική για τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και τα επιτελεία τους. Οι τρεις  είχαν λάβει  το 50σελιδο τελικό αγγλικό κείμενο από το πρωί καθώς η σύσκεψη με το Λουκά Παπαδήμο ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι αλλά καθυστέρησε κάποιες ώρες επειδή  ο ηγέτης του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι με ένα αγγλικό κείμενο και ζήτησε να προηγηθεί επίσημη μετάφραση του εγγράφου από το ΥΠΕΞ…

«Το νέο μνημόνιο είναι δυσβάστακτο»  απεφάνθησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του 8 % Μιχ. Καρχιμάκης, Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Μπεγλίτης, Ν. Αθανασάκης που βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον κ. Γ. Παπανδρέου καθώς κύλαγαν οι ώρες, χωρίς όμως να επιχειρήσουν  πολιτικές εκτιμήσεις για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αποδοχή του στο άκρως συρρικνωμένο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ – κι αυτό προοιώνιζε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος να το στηρίξει.

Πιο τεταμένο ήταν όμως το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου τα συνδικαλιστικά στελέχη ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά να μην προσυπογράψει μια συμφωνία που σαρώνει όλα το εργατικό και συνδικαλιστικό οικοδόμημα της χώρας, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ένα μήνυμα που κυκλοφορούσε από το μεσημέρι στα κινητά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προκαλώντας ευρείες συζητήσεις: «Ένα φτωχό κράτος μπορεί να ορθοποδήσει. Ένα ταπεινωμένο έθνος ποτέ. Ας βάλουμε ένα τέλος στη συνεχή ροή των παράλογων απαιτήσεών τους, σώζοντας το πιο πολύτιμο. Την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με το Λουκά Παπαδήμο άρχισε τελικά το απόγευμα στις 5 και συνοδεύτηκε από διαρροές των κύριων προβλέψεων της συμφωνίας, με έμφαση στα συνταξιοδοτικά και τα εργασιακά.

Η διαπραγματευση συνεχιζονταν μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες με αγκαθι το θεμα των συνταξεων στο οποιο υπαρχουν 4 ενναλακτικα σεναρια : …Περισσότερα…

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Προδότης ανέκαθεν θεωρείτο αυτός ο οποίος για προσωπικό του όφελος έβλαπτε την πατρίδα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού οφέλους και ανεξάρτητα από το μέγεθος της εθνικής ζημιάς που προκάλεσε.

Ο Κικέρωνας ζωγράφισε πανέμορφα τον προδότη και τις ενέργειες του στο πιο κάτω κείμενο:

«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.

Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας… γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός…»

ΚΙΚΕΡΩΝ

Δύο χρόνια τώρα η χώρα καταστρέφεται. Οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάζουν τον όλεθρο για δημιουργία, τον εκβιασμό για ελευθερία, την παραίτηση, την εγκατάλειψη και το ξεπούλημα της πατρίδας μας για επιλογή. Η χώρα ατιμάζεται, εξανδραποδίζεται, καταδικάζεται να χάσει την κυριαρχία της, την εθνική της ταυτότητα, την ύπαρξή της. Με απλά λόγια έχοντας «σφετεριστεί» την ιδιότητά τους ως οργάνων του κράτους έχουν «αλλοιώσει» εντελώς το δημοκρατικό μας πολίτευμα (ζούμε μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική δικτατορία).

Κατά το άρθρο 134 παρ.2 περ.α του Ποινικού μας Κώδικα, τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης «όποιος …επιχειρεί με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς η προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού».

Το άρθρο 122 παράγραφος 4 του Συντάγματος, ορίζει : « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΑ

Φτάνει πια ο μύθος του αγωνιστή Σαμαρά που παλεύει ώστε να μην παρθούν νέα μέτρα! Αρκετές βλακείες έχουμε ακούσει πια. Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Αυτό το αισχρό θέατρο που παίζεται μπροστά στα μάτια μας, με έχει αηδιάσει και με έχει εξοργίσει. Σε όσες φορές τον ζορίσανε, ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ο […]

Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr/#ixzz1ltb2T5fN

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.