Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

date Μαρ 16th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

____

Διαδικτυακή πρόσκληση και εκστρατεία για την

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΙΚΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 2012 ΒΡΑΔΥ

http://www.tideon.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2896:-2012-&catid=1:ethnikimnimi&Itemid=481

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Στην κατάσταση που σήμερα βρισκόμαστε, όλοι (οι μη προνομιούχοι Έλληνες) δηλαδή το 98% του Ελληνικού λαού, σκεπτόμαστε, τί μπορούμε να κάνουμε, για να σώσουμε την χώρα μας, που ενώ τόσες χιλιάδες χρόνια κατώρθωνε να επιβιώνει ενάντια στα στίφη των εχθρών μας, από όλες τις διευθύνσεις και από όλες τις φυλές, σήμερα κινδυνεύει να αφανισθεί από τον παγκόσμιο χάρτη, σε καιρό ειρήνης ;
Αυτό (το σε καιρό ειρήνης) είναι η μεγαλύτερη φώλα, το μεγαλύτερο δόλωμα, που δυστυχώς έχουμε καταπιεί αμάσητο.

Δυστυχώς δεν διανύουμε καιρό ειρήνης….περισσότερα εδω· http://elladapoyantisteketai.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

_

Με αφορμή τήν απειλητική κατά πιστών Eπιστολή του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου

ΟΙ ΑΡΧΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΓΑΒΡΙΟΥΝ

Η ΑΙΡΕΤΙΖΟΥΣΑ ΟΜΑΔΑ ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,

ΑΦΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Δυστυχῶς ἢ εὐτυχῶς οἱ ἐλάχιστοι συνειδητοὶ οἰκουμενιστὲς (ἐπίσκοποι καὶ θεολόγοι) δὲν κρύβονται πιά. Συγκροτοῦν εὐδιάκριτο κακόδοξο μέτωπο, ἐπαναλαμβάνουν ἐν χορῷ τὶς ἐναντιούμενες στὴν ὀρθόδοξη Πίστη διδασκαλίες καὶ πρακτικές, προσπαθοῦν νὰ τὶς ἐπιβάλλουν ἐτσιθελικά, ἀλληλοϋποστηρίζονται, δραστηριοποιοῦνται ὡς ἀπὸ σχεδίου, λειτουργοῦν ὡς αἱρετίζον σῶμα μέσα στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.

Ἡ αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὡς ἐκ τούτου, δὲν εἶναι πιὰ ἀόρατη, ἀλλ’ ὁρατὴ καὶ γιὰ τὸν πλέον δύσπιστο, μὲ συγκεκριμένους ἡγέτες· ἡγέτες, ποὺ ἀσφαλῶς ὑπεραμύνονται τῆς κακοδοξίας τους, βαπτίζοντας τὶς ποικίλες «μετα-πατερικὲς» κακοφωνίες –ὅπως συνέβη σὲ ὅλες τὶς ἐποχὲς τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἱστορίας– ὡς αὐθεντικὴ ὀρθοδοξία· ἡγέτες, ποὺ δὲν ἀνέχονται τὸν ἔλεγχο καὶ τὴν κριτική, καὶ ἐκφράζουν ὠμὰ τὴν ἐπιθυμία καὶ θέλησή τους, νὰ τιμωρήσουν ἀπο-φασιστικὰ τοὺς πιστοὺς ποὺ ἐμμένουν στὴν Εὐαγγελικὴ διδασκαλία· ἡγέτες ποὺ ἑτοιμάζονται νὰ χρησιμοποιήσουν μονομερῶς τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες, γιὰ νὰ ἐξοντώσουν καὶ νὰ συντρίψουν ὅσα μέλη τῆς Ἐκκλησίας ἀντιστέκονται στὰ προδοτικὰ γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία σχέδιά τους· ἡγέτες –πρόσωπα ἐπικίνδυνα, ποὺ ἀντιμάχονται τὸν Θεὸν μὲ τὶς διδασκαλίες τους καὶ τὶς ἀντι-Εὐαγγελικές, ἀντι-Κανονικὲς πρακτικές τους· ἡγέτες ποὺ ἀπειλοῦν μὲ καθαιρέσεις καὶ ἀφορισμοὺς τοὺς ὑπερασπιζόμενους καὶ μὴ ἐγκαταλείποντας στὰ ἀνάξια χέρια τους τὸν θησαυρὸν τῆς Ὀρθοδοξίας, κραδαίνοντας πρὸς τοῦτο τὴν σπάθην τῆς ἐξουσίας πού, ἡ Νεοταξικὴ ἀθεϊστικὴ Κοσμοκρατορία, ἐνθαρρυντικὰ τοὺς παρέχει· «ὀρθόδοξοι» ἡγέτες ποὺ ἐκτιμοῦν πὼς τώρα εἶναι κατάλληλες οἱ κοινωνικο—οἰκονομικὲς συγκυρίες γιὰ τὴν ἐπιβολὴ τῶν ἑνωτικῶν σχεδίων τους ὑπὸ τὸν Πάπα, τώρα ποὺ οἱ ἀντιδράσεις τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ σώματος προβλέπονται χλιαρὲς ἕως ἀνύπαρκτες καὶ εὔκολα θὰ παταχθεῖ κάθε ἀντίδραση, ἔστω κι ἂν προκληθεῖ ἕνα ἀκόμα νέο σχίσμα στὴν Ἐκκλησία…. Την συνέχεια στην ιστοσελιδα ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Θεμα: Απάντηση στην επιστολή που απέστειλε η Ενωση Αθέων στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Αξιότιμη κα Ραπακούλια,
Διαβάσαμε στο διαδίκτυο την επιστολή που απέστειλε η Ένωση Αθέων στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κύριο Παναγιώτη Μπονάτσο, στις 5 Μαρτίου 2012, διαμαρτυρόμενη για την ημερήσια διαταγή του Αντιστρατήγου για την 25 Μαρτίου, στην οποία περιλαμβανόταν παρότρυνση για την διατήρηση της Ορθόδοξης Πίστης.
H Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αισθάνεται την ανάγκη να σας απευθύνει την δική της απάντηση αναφορικά με το θέμα:
Η Ελλάδα επισήμως είναι Ορθόδοξο Κράτος με βάση το Σύνταγμα. Επίσης το Σύνταγμα ορίζει ότι Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Το Κράτος λοιπόν οφείλει να προστατεύει και να διατηρεί τις Ελληνορθόδοξες Παραδόσεις, αλλιώς είναι αντίθετο με τον ρόλο του και μπορεί να χαρακτηριστεί ως προδοτικό αφού δεν θα υπάρχει υπέρ του Έθνους.
Έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι θέλετε, έχετε κάθε δικαίωμα να ιδρύετε Ενώσεις όλων των λογιών, ανάλογα με τα πιστεύματά σας αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποδεικνύετε στο Κράτος να μην υπηρετεί τον Ελληνικό λαό. Και οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας είναι Κράτος και έχουν ευθύνη έναντι του λαού.
Όποιος προσβάλλεται από την Ορθοδοξία τότε να αναζητήσει άλλη Πατρίδα. Γιατί η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη είτε σας αρέσει είτε όχι!
Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
http://www.koinwnia.com
e-mail: koinwnia@koinwnia.com

ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ 2012. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ

«ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΑΝ ΦΟΒΕΡΑ

ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ

ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ» …

Ἐπιστολὴ ὑπ᾿ ἀριθμ. 312/6.4.2012

1. Μὲ αὐτοὺς τοὺς μεστοὺς νοημάτων στίχους τοῦ ποιητοῦ Ἄγγελου Δαμασκηνίδη, δυνάμεθα νὰ συνοψίσωμε τὸ ἀπερίγραπτο δράμα τοῦ ὑπερηφάνου καὶ γενναίου ἑλληνικοῦ λαοῦ, τὸν ὁποῖον τὰ τυφλὰ ὄργανα τῶν καταχθονίων σκοτεινῶν δυνάμεων τὸν ἐξεμαύλισαν, τὸν ἐξαχρείωσαν ἠθικὰ καὶ τὸν ἐξαθλίωσαν οἰκονομικά, γιὰ νὰ εἶναι εὐάλωτος καὶ ἄνευ οὐσιαστικῆς ἀντιστάσεως, νὰ τὸν ὑποδουλώσουν πνευματικά, κοινωνικὰ καὶ οἰκονομικα…Την συνέχεια στην ιστοσελίδα

http://www.fotgrammi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=607:642012–2012——&catid=29:2009-07-31-01-42-16


Περιοδικὸν «Φωτεινὴ Γραμμή»
Μουσῶν 14 – 15452 Ψυχικόν
Τηλ.: 210-3254321, Τηλεομοιότυπον:210-3236978
www.fotgrammi.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Μπορεί  εμείς να ασχολούμαστε με το εσωτερικό μας μέτωπο και με την ημερομηνία των εκλογών, όμως ο τουρκικός επεκτατισμός δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Τουρκία έχει μία θαυμαστή συνέχεια στην εξωτερική της πολιτική ασχέτως κυβερνήσεων ή ιδεολογιών. Η δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο και η υπονόμευση της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη είναι δύο από τους στόχους που μεθοδικά προωθούνται επί χρόνια εις βάρος του Ελληνισμού. Άλλωστε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και καθηγητής Νταβούτογλου συνδέει καθαρά τα δύο θέματα γράφοντας στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κατά τον ίδιο τρόπο που αξιοποίησε την τουρκική μειονότητα στην Κύπρο. Η κοσσοβοποίηση της Θράκης και τα αυτονομιστικά σχέδια της Άγκυρας βρίσκονται πάντα επί τάπητος είτε κυβερνούν οι Κεμαλιστές είτε οι μετριοπαθείς Ισλαμιστές.

Τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν την εμμονή των Τούρκων δήθεν φίλων μας. Η εφημερίδα Μιλλιέτ αποκάλυψε σκοπίμως το νέο τουρκικό σχέδιο. Δηλαδή να κατοικηθεί ο έρημος σήμερα ελληνικός τομέας της Αμμοχώστου και να κληθούν οι Ελληνοκύπριοι να ζήσουν υπό τουρκική διοίκηση. Ο Αττίλας και η Άγκυρα ελπίζουν ότι θα βρουν αφελείς ή απάτριδες Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι θα θελήσουν να γυρίσουν ως υπόδουλοι στη μητρική γη τους μόνο και μόνο για να εκμεταλλευθούν τα ξενοδοχεία και τη φημισμένη παραλία της Αμμοχώστου. Ελπίζω να μην υλοποιηθεί κάτι τέτοιο και να μην βρεθούν εθελόδουλοι Ελληνοκύπριοι. Ο στόχος του σχεδίου είναι η δημιουργία δύο κρατών με την Αμμόχωστο στο τουρκικό κρατίδιο, ενώ μέχρι τώρα την κρατούσαν ακατοίκητη για να την χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό όπλο έναντι των Ελλήνων. Μετά την ατυχή για τους Τούρκους και ευτυχή για τον Ελληνισμό απόρριψη του σχεδίου Ανάν η Άγκυρα μηχανεύεται νέους τρόπους για να παγιώσει τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.

Βεβαίως για την αποθράσυνση των Τούρκων ευθύνεται και η υποχωρητικότητα των κυβερνήσεων του Ελληνισμού στην Αθήνα και στη Λευκωσία., Η διετία του Γιώργου Παπανδρέου και η απελπιστικά αποτυχημένη θητεία του Κυπρίου Προέδρου Δ. Χριστόφια οδήγησαν σε νέα διπλωματικά ολισθήματα και υποχωρήσεις. Ο λαός μας λέει ότι «άμα θέλεις Τούρκο φίλο, πάρε ένα κομμάτι ξύλο», εννοώντας ότι κάθε υποχώρηση ή αφέλειά μας ενισχύει τις επεκτατικές και διεκδικητικές διαθέσεις των γειτόνων μας. Απαιτείται σφριγηλή διπλωματία και ισχυρή αμυντική θωράκιση.

Η Θράκη έρχεται στο προσκήνιο με την τουρκική πρόθεση να ζητήσουν ανταλλάγματα για το ενδεχόμενο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Το υποσχέθηκε, όπως μάθαμε, ο Ερντογάν στον Ομπάμα , αλλά προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι. Το θέμα θα μένει ανοικτό για να μπορεί η Άγκυρα να πιέζει για περισσότερη ανεξαρτησία και αυθαιρεσία της μειονότητα στη Θράκη, δηλαδή των οργάνων του τουρκικού Προξενείου και λίγων φανατικών. Ευτυχώς υπάρχουν και οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι που δεν συμφωνούν με τα  εθνικιστικά κελεύσματα της Τουρκίας. Ιδιαίτερη προσοχή οφείλει να δώσει η Ελληνική Πολιτεία για να απομακρύνει τους Πομάκους από την τουρκική παιδεία και προπαγάνδα. Τα λάθη παλαιοτέρων δεκαετιών οδήγησαν σε μερική τουρκοποίηση των Πομάκων, όμως η νέα γενιά θέλει να μάθει μόνον ελληνικά και πομακικά (σλαβόφωνο ιδίωμα). Ειδικά δε για την απαράδεκτη αντιστοίχηση μεταξύ Χάλκης και Θράκης καλό είναι να θυμίσουμε ότι για τη μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα της Θράκης προβλέπονται τα πάντα στη Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ η λειτουργία της Χάλκης είναι θέμα οικουμενικών αρχών σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν είναι διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Κ.Χ. 28.3.2012

_

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.