Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA

date Ιαν 24th, 2013 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ubject: Fwd: Θύματα ωμού εκβιασμού οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας

Θύματα ωμού εκβιασμού

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ό, τι πιο Kool συμβαίνει τώρα σε ένα site. Μπες στο KoolFly.com
Θύματα άνωθεν εκβιασμών καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει οι εργαζόμενοι στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όπως καταγγέλλουν στη Ζούγκλα το δίλλημα που τους έχει τεθεί είναι : «Ή δέχεστε τους μισθούς που θέλουμε να σας επιβάλουμε ή ο σταθμός θα κλείσει».
Η ιστορία, όπως οι ίδιοι περιγράφουν, έχει ως εξής: Ήδη από πέρυσι είχε τεθεί το ζήτημα των περικοπών το οποίο συζητήθηκε εκ νέου πριν από έναν μήνα. Κάτω από αφόρητες πιέσεις και με την συνδρομή της ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρουν, ορισμένοι εκ των εργαζομένων δέχθηκαν κάποιες μειώσεις (ποσά λογικά σύμφωνα με τους ίδιους), ωστόσο το ζήτημα επανήλθε και πάλι κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιείται από σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι κάποιοι εργαζόμενοι που έχουν μακρόχρονη προϋπηρεσία αρνούνται να δεχθούν περαιτέρω μειώσεις την ώρα που όπως καταγγέλλουν η Εκκλησία εγκρίνει κονδύλι 550.000 ευρώ για τις ανάγκες της Αρχιγραμματείας.
«Πώς είναι δυνατόν να βρίσκουν τόσα χρήματα για αυτόν το σκοπό και να ζητούν από εμάς, επικαλούμενοι την έλλειψη χρημάτων, να δεχθούμε τόσο μεγάλες μειώσεις στους μισθούς μας;» διερωτώνται.
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ο κατώτατος μισθός τους, εάν δεχθούν τις μειώσεις θα αγγίζει τα 900 ευρώ (μίνιμουμ) και οι περικοπές θα φθάνουν σε ποσοστό 53% επί των σημερινών μισθών τους.
«Μας ασκείται ψυχολογικός πόλεμος να υπογράψουμε, αλλιώς απειλούν ότι θα κλείσουν τον σταθμό», τονίζουν.
Ήδη, σύμφωνα με τους ίδιους έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι κατά την διάρκεια της Συνόδου ανακοινώθηκε ότι ο σταθμός βρίσκεται υπό εκκαθάριση και την Πέμπτη, οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες, αναμένεται να ανακοινωθεί το «λουκέτο» στο σταθμό, εφόσον μέχρι τότε δεν δεχθούν τις περικοπές.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.