Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΒΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ – ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

date Νοέ 5th, 2013 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΟΣ!!!

p.Aug.-p.-E.Ο εκπρόσωπος επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Παυλος Δημητρακοπουλος μιλά άσχημα και με υπεροψία σ’ έναν ταπεινό εργάτη της Εκκλησίας τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και λέει·

  • «Ο επισκοπος μας σας εκαμε την χαρι να σας καλεση, ουχι ακινδυνως υπερβαινοντας το γεγονος ότι προσφατως δια αποφασεως συνοδικου δικαστηριου εχετε καθαιρεθη από τον βαθμον του πρεσβυτερου και υποβιβασθη εις την ταξιν των μοναχων, πραγμα που εκκλησιολογικα και ιεροκανονικα δυσχεραινει την μεθ’ υμων κοινωνια, διοτι υμεις θεωρειτε εαυτον ως ιερομοναχον, μη αναγνωριζων την καθ’ υμων συνοδικην αποφασιν.
    Από την εποχη της καθαιρεσεως υμων εχετε αλλα παραδειγματα Μητροπολεων που σας εκαλεσαν ως ομιλητη στην επαρχια τους, και μαλιστα σε επισημη ημεριδα, οργανουμενη από την Μητροπολι;».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΜΙΛΑ Ο π. ΠΑΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ;

Ο π. Ευθύμιος είναι ένας αγωνιστής ιερομόναχος. Δεν γράφτηκε ποτέ στους καταλόγους της Μητροπόλεως για μισθοδοσία. Ηταν και είναι άμισθος κληρικός. Δεν κατοικεί σε ωραίο μοναστήρι με ανέσεις ούτε σε κάποιο αναπαυτικό διαμέρισμα, αλλά σε μια σπηλιά του Κισσάβου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς καμία άνεση. Ειναι αρχιμανδρίτης – ασκητής.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ

Το θάρρος και η παρρησία του π. Ευθυμιου να ελέγχει τις παρανομίες κάποιων κακών επισκόπων, στα θέματα της πίστεως, ακόμα και μέσα στο συνοδικό δικαστήριο έγινε αιτία να σκληραίνουν ακόμη περισσότερο μερικοί δεσποτάδες και να τον καθαιρέσουν, στις 30.8.2006.

Η Ι. Συνοδο δεν καθαιρεί καταχραστάς, ανήθικους και ανωμάλους ρασοφόρους, που άρχισαν να εισβάλουν, προς τιμωρία μας, και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Εναν δεσπότη μόνο αναγκάστηκε να καθαιρέση, κάτω από την πίεση της δικαστικής εξουσίας και τον σκανδαλισμό όλων των Ελλήνων. Αυτόν τον δεσπότη που βρωμούσε απ’ όπου και αν τον έπιανες, χίλιους δυο τρόπους μηχανεύτηκε για να τον βγάλει από τον Κορυδαλλό. Αν δεν εύρισκε μεγάλη αντίδραση από τον λαό, θα τον επαναφέρει στις τάξεις της Ιεραρχίας, γιατί είναι εκλεκτός των μασόνων και του πατριάρχη Βαρθολομαίου!

π. Παυλε με θλίψη διαβασαμε σε ιστολόγια την επιστολή που στείλατε στον π. Ευθύμιο και μας πικράνατε. Ενα μόνο μικρό απόσπασμα δημοσιεύσαμε.

Να ξέρετε ότι έτσι δεν κερδίζονται οι μάχες κατά των αιρετικών. Βρισκόμαστε σε χρόνια δύσκολα, μπαίνουμε όπως βλέπουμε σε χρόνια Αποκαλύψεως και θα πρέπει να αγκαλιάζετε τους αγνούς αγωνιστάς για να δώσετε μαζί τη μάχη.

Ο π. Ευθύμιος αρκετά χρόνια έκανε υπακουή στην παράνομη καθαίρεση και κρέμασε το πετραχήλι του. Περίμενε την συμπαράσταση των αγωνιζομένων κληρικών, αλλ’ αυτοί τον ξέχασαν. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έκανε αίτηση ακύρωσης της υπ’ αριθμ. 21/2007 αποφάσεως του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όμως η Ι. Σύνοδος αρνείτο αυθαιρέτως και παρανόμως για πολλά χρόνια να αποστείλει το φάκελο της υποθέσεως του.

Αυτό τώρα που έκανε ο π. Ευθύμιος και αποτειχίσθηκε, ίσως σύντομα να το κάνετε και εσείς, αν πραγματικά αγωνίζεσθε για την Ορθοδοξία. Ο Γέροντας αγωνισθής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, που δεν προσχώρησε στις τάξεις των παλαιοημερολογιτών, παρ’ ότι τους συμπαθούσε και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ενώση τις 3 παρατάξεις, για να καταφύγουν εκεί στις δύσκολες ημέρες του Αντιχρίστου οι χριστιανοί, δεν κατάφερε τίποτε. Δυστυχώς σήμερα το χάσμα στους παλαιοημερολογίτες έγινε ακόμη μεγαλύτερο, αφού εγιναν 9 οι παρατάξεις. Χρειάζεται κόσκινο για να κοσκινιστούμε όλοι οι χριστιανοί. Ευρισκόμενος στην Κάρυστο, στις 16 Απριλίου 1951 ο π. Αυγουστίνος έστειλε γράμμα στην Κοζάνη, σε πνευματικά του παιδιά και παλαιούς συνεργάτες της Εστίας συσσιτίων κατοχής (8.500 πιατων ημηρεσίως) και έγραφε:

  • «…Αποτελούμεν ζώσαν διαμαρτυρίαν εντός των κόλπων της επισήμου Eκκλησίας. Ημείς οι ελέγχοντες ευεργετούμεν αυτήν απείρως και όχι οι κολακεύοντες θεολόγοι και ιεροκήρυκες, οι οποίοι κάμνουν τούμπες, αρκεί να τα έχουν καλά και να μη διωχθούν. Οπωσδήποτε ανατέλλει ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
    -Προβλέπω, ότι ο ΑΓΩΝ εναντίον σας θα προσλάβη ακόμη μεγαλυτέραν σφοδρότητα. Ο Σατανάς βάλθηκε να σας διαλύση. Ξεύρει αυτός τι ειμπορεί να προκύψη από αυτό το ταπεινό γκαράζ. Δεν ενθυμείσθε τον πόλεμον που υφιστάμεθα τας πρώτας ημέρας που ιδρύθη η Εστία [το 1943]; Εάν υπεκύπταμεν τότε, ο Σατανάς θα εθριάμβευε. Μας εβοήθησεν ο Θεός και εμείναμεν σταθεροί. Έτσι και τώρα. Ηνωμένοι με άρρηκτον αγάπην αντιστθήτε. «Αντίστητε τω Διαβόλω και φεύξεται αφ’ υμών». Άμα ίδη την υπομονήν και επιμονήν σας εις το έργον του Κυρίου, θα σας αφήση…» (Ολόκληρη η επιστολή στο βιβλίο· «ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ» Νο 1, σελ. 226-228, Εκδόσεις Κοζανης 2003, Ανδρονίκης Καπλάνογλου).

Δυο- τρεις δεκαετίες μετά, σε ομιλία του ο π. Αυγουστίνος έλεγε:

  •  Θα έρθη καιρός που οι χριστιανοί δεν θα μπορούν να εκκλησιάζονται σε μεγαλοπρεπείς ναούς αλλά θα φεύγουν στις σπηλαίες και στα όρη για να υμνήσουν τον Θεό, γιατί τους μεγαλοπρεπείς ναούς θα τους έχουν καταλάβει αντίχριστοι ρασοφόροι.

Ο τρόπος της εκλογής των επισκόπων ευνοεί στην εκλογή κακών επισκόπων

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!

Ακούστηκε αυτές τις ημέρες το εξής, παράλογο·

Στην Κατερίνη θα εκκενωθεί η θέση του μητροπολίτου, γιατί πράγματι δεν μπορεί να ασκήσει τα επισκοπικά του καθήκοντα, και θα μπεί νέος. Είναι, όπως μας είπαν, 18 υποψήφιοι. Μαθαίνουμε  ότι πριν να γίνει οποιαδήποτε διαδικασία, για την παραίτηση του επισκόπου Κατερίνης κλείδωσε η θέση για έναν υποψήφιο. Και ερωτούμε· Ήρθε το Πνευμα το Άγιον προκαταβολικά και σφύριξε στο αυτί κάποιων δεσποτάδων; Είπε, το Πνεύμα τα Αγιο, το όνομα του υποψήφιου και κλείδωσε θέση; Αυτά είναι δουλειές πονηρές, που γίνονται κάτω από το τραπέζι και δεν αρμόζουν σε ορθόδοξους αρχιερείς, που έχουν συνείδηση.

Ποιος είναι ο υποψήφιος; Όνομα δεν θα πούμε, αλλά θα δώσουμε δύο χαρακτηριστηκά και θα του ράψουμε το κουστούμι του, κ’ όποιος τον ξέρει θα το καταλάβει.  Αν αληθεύει η πληροφορία θα το μάθουν και αυτοί που δεν τον ξέρουν.

Είναι ένας φιλόδοξος κληρικός, που χρόνια τώρα ονειρεύεται μίτρες και πατερίτσιες, ακόμα και αρχιεπισκοπική έδρα!!! Ας γίνει δεσπότης και θα τον δείτε, σύντομα να διεκδική και την έδρα του αρχιεπισκόπου! Οι γνώσεις του; Εχει ένα πτυχίο της θεολογίας, του Ποιμαντικού τμήματος, που και ένας αγράμματος μπορούσε τότε να το πάρει. Έχει καλές κοινωνικές σχέσεις με τους επισκόπους που κάνουν συχνά μεγάλα συλείτουργα και είναι κοσμογυρισμένος. Οπου γάμος και χαρά, είναι και αυτός εκεί! Τρέχει στις γιορτές και στα πανηγύρια των δεσποτάδων και σαν μαϊδανός βρίσκεται στα μεγάλα συλείτουργα ανάμεσα στους δεσποτάδες! Απορρούν πολλοί, που βρίσκει τόσα χρήματα και ξοδεύει για τις βενζινες και τα δώρα που κάνει στους δεσποτάδες. Τελευταία αγόρασε, αν δεν κάνω λάθος, 80 κιλά φασόλια γιγαντες της περιοχής του, για να στειλει δώρο σε κάποιους επισκόπους!!! Αν οι δεσποτάδες συγκινούνται, υποχρεώνονται ή και εξαγοράζονται με τέτοια πράγματα π. Παύλε, δεν  νομίζετε ότι  η διαφθορά του ανωτέρου κλήρου θα έχει ολοκληρωθεί σύντομα και δεν θα υπάρχει ορθόδοξος ιεράρχης στην Ελλάδα, για να αντισταθεί στα χρόνια του αντιχρίστου, που όπως φαίνεται έρχονται;

Θα σας πω κάτι φοβερό, που είπε ο Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, σε μια ιεραποστολική συγκέντρωση, πριν από πολλά χρόνια.

  • Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει να χαθεί, εμείς κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Όπως μετακινήθηκε από την Μικρά Ασία, έτσι μπορεί να φύγει και από την Ελλάδα και να πάει στην Μαγαδασκάρη. Θέε μου, μη γένοιτο!

(Υπόψιν ότι η Μαγαδασκάρη όταν έλεγε τα παραπάνω λόγια ο Γέροντας, δεν είχε  ορθόδοξη επισκοπή. Τώρα έχει και μάλιστα καλόν επίσκοπο). Μακάρι να μην πάθει τέτοιο κακό η Πατρίδα μας, αλλά βρισκόμαστε σε χρόνια δύσκολα και να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.