Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA

date Μαι 7th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ

p. Fil. Zerbakos  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ π. ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ

Ἀγαπητοί ἀδελφοί, Χριστός Ἀνέστη!
Η εκδήλωση για την μνήμη του αειμνήστου πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου, Ηγουμένου της ιστορικής Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, επί τη συμπληρώση 130 ετών από την γέννησή του (1884-2014), θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή  11 Μαϊου 2014 και ώρα 5 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. (είσοδος από την Εγνατία, έναντι της Δ.Ε.Θ.),.
Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ

      Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την πνευματική αυτή εκδήλωση, που αναφέρεται στη σύγχρονη οσιακή προσωπικότητα της Ορθοδοξίας μας, τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο.
Πληροφορίες στο τηλ: 2310.212659
e-mail: info@orthodoxoskypseli.gr
www.orthodoxoskypseli.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Η εκδήλωση θα αρχίσει με το τροπάριο «Χριστός Ανέστη…», και θα ακολουθήσουν τα εξής Απολυτίκια:
α) Της Κυριακής του Παραλύτου,
β) Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων,
γ) Των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου,
δ) Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου
ε) Του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Ψάλλει Βυζαντινή χορωδία υπό τον πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Χασανίδη
Θα προσφωνήσει ο ιδρυτής της «Ορθοδόξου Κυψέλης»
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
α) Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Λογγοβάρδας Πάρου, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος.
β) Ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυξ και πνευματικός πατήρ της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» Θεσσαλονίκης.
γ) Ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Θεσ/νίκης «Οι Άγιοι Πάντες».

Ομιλητές θα είναι:
1.  Ο ιδρυτής των εκδόσεων «Ορθόδοξος Κυψέλη» κ. Στυλιανός Ν. Κεμεντζετζίδης, με θέμα: «Γενικά για την οσιακή προσωπικότητα του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου»
Προβολή DVD, όπου ψάλλει ο Γέρων Φιλόθεος
2. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας».
3. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, με θέμα: «Ορθοδοξία και αγιότητα».
Θα αντιφωνήσει ο κ. Στυλιανός Ν. Κεμεντζετζίδης
Η εκδήλωση θα κλείσει με τα τροπάρια:
α) Ο άγγελος εβόα
β) Το Απολυτίκιο των Αγίων Πάντων
γ) Τις Θεός μέγας;
δ) Το δοξαστικό των Αίνων του Πάσχα, Αναστάσεως ημέρα.
Τον συντονισμό της εκδηλώσεως θα έχει ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ Θ.

Σημείωση:
Εις όσους ευρεθούν στην εκδήλωση θα δοθούν στο τέλος εις αγαθή ανάμνηση, ως από μέρους του φιλοστόργου πατρός Φιλοθέου, και τρία βιβλία προσφορά των εκδόσεων «Ορθόδοξος Κυψέλη»

56863256126937899214214

Πειραιεύς, 8 Μαΐου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και υπό την αιγίδα αυτής, σας καλούν σε μια ημερίδα συζήτησης για τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.
Η γενιά των σημερινών παιδιών και μαθητών, είναι πλήρως εξοικειωμένα με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Έχουν όμως οι μαθητές την απαραίτητη εκπαίδευση για τη σωστή χρήση αυτού του πολυεργαλείου ή υπάρχει άγνοια κινδύνου για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή χρήση του; Πώς μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να εκπαιδεύσουν αλλά και να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους διαδικτυακούς κινδύνους; Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η πρόληψη είναι απαραίτητα συστατικά για να προστατευτούν οι νεαροί χρήστες του διαδικτύου.
Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την χαρά να σας καλέσουν σε μια ημερίδα συζήτησης με εξέχοντες ειδικούς ομιλητές με θέμα «Διαδίκτυο, ένα πολυεργαλείο για το παιδί με πολλούς κινδύνους» το Σάββατο στις 10-5-2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας και ώρα 11,30 π.μ. (Πατρών 122-124 Πειραιάς)
Ομιλητές:
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης- Λέκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών
Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ταξίαρχος, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Φώτιος Σπυρόπουλος , Εγκληματολόγος, Νομικός
Γιώτα Ηλιού, δημοσιογράφος Alpha
Θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Αλφιέρης, δημοσιογράφος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Σεραφείμ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας οδός Πατρών 122-124 , Πειραιάς
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 -4610 915.
-Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης
-Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς προς και από τα Εκπαιδευτήρια με λεωφορείο των Εκπαιδευτηρίων (11 π.μ , στάση ηλεκτρικού σταθμού Πειραιά)

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

56863256126937899214214

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ANTISTASI

Στην αντιχριστιανική, αντιανθρωπιστική, καταδικασμένη από τον Θεό αυτή κίνηση οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι .
ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ που πρέπει να φθάσει σε κάθε κατάστημα από το οποίο  αγοράζουμε και σε κάθε νοικοκυριό της Ελλάδας.
Φροντίζουμε για την ανάρτησή της σε ιστοσελίδες και την διακίνησή της μέ e-mails και κοινωνικά δίκτυα.
Ζητήστε από τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες, που είναι οι αρμόδιοι σύμφωνα με τον Ν. 4177/2013 άρθ. 16  και τους υποψηφίους συμβούλους τους να δεσμευθούν για το ζήτημα. 
Παρακαλέστε τους σεβαστούς Επισκόπους μας και τους ευλαβείς Εφημερίους μας να την συστήσουν και να τη διαδώσουν :  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ!           

Ἡμέρα ἀφιερωμένη στήν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου! Στή θριαμβευτική νίκη κατά τῆς ἁμαρτίας καί τοῦ θανάτου!

Ἐπί εἴκοσι αἰῶνες οἱ Xριστιανοί σέ ὅλα τά πλάτη καί μήκη τῆς γῆς τιμοῦν τήν ἡμέρα αὐτή. Στόν τόπο μας καί στίς χριστιανικές χῶρες ἡ τιμή αὐτή συνοδεύτηκε ἀπό ἐργασιακή ἀργία….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ : ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Χριστός Ανέστη !
Τράπεζα Ιδεών

56863256126937899214214

Σοβαρο θεμα διαφανειας αποσιωπα η κυβερνηση

http://voloudakis.blogspot.gr

Από τις 10 Απριλίου του 2014 υπάρχει καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό του Hot Doc η οποία είναι πολύ σοβαρή και πλήττει καίρια την αξιοπιστία της κυβέρνησης, της συμπολίτευσης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλων των κομμάτων που βρίσκονται εντός της Βουλής, όλων των κομματιδίων που έχουν σχηματιστεί και έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημερώσεως και κυρίως σε όλο τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο της χώρας μας γιατί όλοι αυτοί αποσιωπούν το γεγονός

Σύμφωνα με την καταγγελίαμια δικογραφία περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο

Το διπλό σκάνδαλο που αποκαλύπτει το Hot Doc,  αφορά τόσο τον χρηματισμό πολιτικού, όσο και το γεγονός της συγκάλυψης, αφού εδώ και τέσσερις μήνες η δικογραφία δεν έχει φτάσει στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.

Δεν ισχυρίζομαι πως η καταγγελία είναι αληθής. Η σιωπή όμως και η απόκρυψη από τα καθημερινά δελτία ενημέρωσης με προβληματίζει πάρα πολύ! Ο σοφός λαός λέει πως «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά«. Αυτό στο οποίο πρέπει να προβεί επιτακτικά και άμεσα η κυβέρνηση είναι είτε να διαψεύσει με στοιχεία την καταγγελία και να τιμωρηθεί για συκοφαντία ο δημοσιογράφος ή να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ο υπουργός και να δικαστεί επί δωροδοκία και χρηματισμό και ότι άλλο τον βαρύνει ποινικά! 

Είναι τραγικό αν αναλογιστεί κανείς πως στο υπουργείο των Εσωτερικών έχει υπαχθεί όλο το project της «διαφάνειας» του δημόσιου βίου! Αυτή τη διαφάνεια ονειρεύεται η κυβέρνηση; Να κρύβονται επιμελώς οι βρωμιές και να μη γίνεται λόγος; Όσο συνεχίζεται αυτή αποσιώπηση, τόσο επιβεβαιώνεται πως όλες οι εξαγγελίες, όλες οι δηλώσεις περί διαφάνειας είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση και τελικά ο δημόσιος βίος είναι τόσο διαπλεκόμενος που θα χρειαστεί Ηράκλειος προσπάθεια για την απομάκρυνση του κόπρου του Αυγεία!

                                                                   Εμμανουήλ Βολουδάκης

http://voloudakis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_30.html

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.