Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ!!!

date Ιούν 30th, 2016 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

FRAGKEL. OIK.

Ψάξαμε στὸ διαδίκτυο νὰ δοῦμε φωτογραφίες ἀπὸ τὶς ἐκδηλώσεις τῆς Βέροιας ποὺ ἦταν παρών ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος καὶ εἴδαμε λίγους ἀνθρωπους καὶ μερικούς ἀσυνείδητους δεσποτάδες, ποὺ δὲν τοὺς ἐνδιαφέρει ἡ προδοσία τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως ἀπὸ τὸν πατριάρχη Βαρθολομαῖο!!! Βρήκαμε ἐπιστολές ὀρθοδόξων χριστιανῶν, σὲ διάφορες πόλεις τῆς Ἑλλάδος ποὺ λένε κατάμουτρα στὸν πατριάρχη ὅτι εἶναι ἀνεπιθύμητος καὶ δὲν θέλουν νὰ πατήση στὸν τόπο τους.

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Ανεπιθύμητος ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Εορδαία!!!

 • Ο πατριάρχης, που εμπράκτως και δημοσίως καταπάτησε το κύρος των δεκάδων Αγίων Συνόδων και προσέβαλε την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων που αναθεμάτισαν τον Παπισμό, που περιφρόνησε το μαρτύριο χιλιάδων Αγίων που αντιστάθηκαν στους παπικούς, και θανατώθηκαν από αυτούς, διέρχεται την Αγιωτόκο Μακεδονία. Στην Βέροια, την πόλη του αντιαιρετικού Αποστόλου Παύλου (και του αντιπαπικού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά), οι πιστοί είπαν: ΜΑΡΑΝ-ΑΘΑ (=Εκκαθαριστέως).
  *Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης είπε: «Υψηλὰ τα λάβαρα! Έλεγχος και κριτήριον της αξίας ή απαξίας ενὸς εκάστου…. έστω ο λόγος του Αποστόλου Παύλου: «Εἴ τις οὐ φιλεῖ τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, ἤτω ἀνάθεμα˙ μαρὰν ἀθᾶ» (Α΄ Κορινθ. 16, 22)
  *Ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης είπε: «Εχθροί του Θεού δεν είναι μόνο οι αιρετικοί, αλλά και όσοι κοινωνούν μαζί τους ».
  *Ο Άγιος Γερμανός είπε: «Να φεύγετε ολοταχώς από ιερείς που υπέκυψαν στην Λατινική υποταγή. Να μη συγκεντρώνεστε μαζί τους στην εκκλησία, ούτε να δέχεστε από τα χέρια τους καμία ευλογία. Διότι είναι καλύτερο να προσεύχεστε μόνοι στα σπίτια σας παρά να συνάγεσθε στην εκκλησία με τους Λατινόφρονες. Να μη προδίδετε κανένα από τα ορθά δόγματα τα οποία έχετε παραλάβει από παλιά».-
  Καλούμε τον ευσεβή λαό να μη συμμετάσχει σε καμία εκκλησιαστική ή κοινωνική εκδήλωση με τους επίσημους εργάτες της νοθείας της Πίστης.
  (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σχίσμα δεν υφίσταται μεταξύ Ορθοδόξου και »εχθρού του Θεού», αλλά μεταξύ Ορθοδόξου και Ορθοδόξου αδελφού (και φίλου του »Υβριστή»!).

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ-
Ορθόδοξοι Πολίτες Εορδαίας και φίλοι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/06/blog-post_49.html#more

Ὁ πιστός λαός τῆς Ἑλλάδος ξυπνᾶ καὶ διαμαρτύρεται μὲ ὅποιο τρόπο μπορεῖ, για τὴν κατάντια τοῦ πατριάρχου Βαρθολομαίου, ποὺ ξεθεμελιώνει τὴν πίστη τῶν Πατέρων μας, μὲ τὴν σύμπραξη ή τὴν ἔνοχη σιωπή τῶν κακῶν δεσποτάδων!

http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/06/blog-post_694.html

Ὁ Ἰωάννης Ρίζος ἀπὸ τὴν Πτολεμαΐδα σὲ ἐπιστολή του στὸν Μητροπολίτη Θεόκλητο γράφει

Εδώ και δεκαετίες, εσείς και οι υπόλοιποι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, διατηρείτε εκκλησιαστική κοινωνία και αποδίδετε μία «άτιμον τιμήν» στον πατριάρχη ΚΠόλεως κ.Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. Έναν άνθρωπο ασπόνδυλο, βλάσφημο της Θείας Οικονομίας, των Αγίων Πατέρων, και των Αγίων Συνόδων. Ένα περίτεχνο αιρετικό κράμα, που – «γυμνή τη κεφαλή»- ρημάζει τον αμπελώνα του Κυρίου.
Εδώ και δεκαετίες εσείς και η Ιεραρχία, τιμάτε τον κ.Βαρθολομαίο και τον προβάλλετε ως πρότυπο και «ευλογία» για τους πιστούς. Είναι πλέον βέβαιο ότι και ο Άρειος να ήταν πατριάρχης, και ο Νεστόριος και Παύλος και ο Βέκκος και ο Μητροφάνης, το ίδιο θα κάνατε, αφού ο κ. Βαρθολομαίος τους εκπροσωπεί όλους παντί σθένη ξεθάβοντας τα μελανά τους πτώματα και λιτανεύοντας τα στις ψυχές των Ορθοδόξων.
Οι Επίσκοποι και σχεδόν όλος ο Κλήρος, πάσχοντες από άνοια Πίστεως, αναπαύεστε επευλογούντες την επέλαση της νοθείας και διαστρέβλωσης του κηρύγματος του Εσταυρωμένου Χριστού, χάριν των φίλων -λύκων που εισχώρησαν στην Εκκλησία Του.
Δεν πήγατε στη Σύνοδο της Κρήτης, αλλά την επομένη πανηγυρίσατε με τον αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο στη Βέροια αποδεικνύοντας την συμπόρευση σας –για άλλη μια φορά-με αυτόν. Κοινωνείτε εκκλησιαστικώς, τιμάτε και προβάλλετε κακοδόξους Επισκόπους που σαν αλλόθρησκοι κηρύττουν βδελυρές εκκλησιολογίες, ανώμαλες θεολογίες, αλλόκοτες ερμηνείες και καινοφανείς αερολογίες.
Γίνατε αδιάφοροι, επειδή αργεί το δικαστήριο και καθυστερούν οι ευθύνες και δεν ήρθε ακόμα ο Κριτής. Είπατε: «αργεί ο Κύριος μου» [1]και σκορπάτε την περιουσία του –τις ψυχές- που σας εμπιστεύτηκε.
Υποκρίνεστε ότι φροντίζετε το ποίμνιο στις πολλές του ανάγκες, όταν όμως έρχεται η αρκούδα της αίρεσης την αφήνετε να το κατασπαράζει απολαμβάνοντας την στενή φιλία σας με τον … αρκουδιάρη.
Το μαύρο δεν μπορεί πλέον να ονομάζεται άσπρο, και το πικρό δεν μπορεί να ονομάζεται γλυκό γιατί έτσι συμφέρει σε μιά Ιεραρχία απροσδιόριστης Πίστης.
Οι Ιεράρχες, ως άλλοι Βαβυλώνιοι, αποδέχτηκαν για άλλη μια φορά μιαρά δόγματα.
Αναγνώρισαν στην Κρήτη ότι δεν υπάρχουν αιρέσεις και όλες οι κακοδοξίες καθοδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα, όπως κάνανε και πριν χρόνια στο Porto Alegre.
Οικοδομήσατε πύργον και ποιήσατε εαυτοίς όνομα.[2] Οι μεθύωντες τον οίνον της υπερηφανείας. Μας φέρατε καινούριο Ευαγγέλιο.
«Εγκαταλείπομεν -αυτήν την Ιεραρχία-, ότι ήγγικεν εις ουρανόν το κρίμα αυτής».[3]
Παύω να σας αναγνωρίζω ως Ποιμένα και «τρόπων μέτοχο» των Αγίων Αποστόλων -όπως και όλους που κοινωνούν μαζί σας και με τον διευθυντή της αίρεσης κ. Βαρθολομαίο- έχοντας την βεβαιότητα που μου δίνει η Ορθόδοξη Διδαχή ότι έτσι θα γλιτώσω από την συναρίθμηση μου με όσους ο Κύριος, οι Άγιοι Ομολογητές , οι Σύνοδοι και Ιεροί Κανόνες καταδίκασαν ως κοινωνούντες με τους κακοδόξους.
Διακόπτω κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με αυτούς που δικαιώνουν έργω ή λόγω ή σιωπηρά τους Άρεί-ους, τους Νεστορίους, τους Ακακίους, τους Μητροφάνηδες, τους Βέκκους, τους Καλέκες, και προσχωρώ στην Εκκλησία των αποτειχισμένων του Μ. Αθανασίου, του Αγίου Μελετίου , του Αγίου Ευσταθίου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου , του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, του Αγίου Μαξίμου, του Αγίου Μάρκου , του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.
Σαφή εντολή μας δίνει ο Κύριος μας ότι τα δικά Του πρόβατα δεν πρέπει να ακούν φωνή ξένου ποιμένα άλλα να φεύγουν.[4] Και οι Απόστολοι και οι Σύνοδοι και οι Άγιοι να ξεχωρίσουμε τους εαυτούς μας από τα άτιμα σκεύη [τους ψευδοδιδασκάλους],[5] μας ορίζουν.
«Εὰν ο επίσκοπος ή ο πρεσβύτερος οι όντες οφθαλμοὶ της Ἐκκλησίας κακώς αναστρέφωνται καὶ σκανδαλίζωσι τὸν λαόν, χρὴ αυτοὺς εκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ εστίν άνευ αυτών συναθροίζεσθαι εἰς ευ-κτήριον οίκον, ή µετ΄ αυτοὺς εμβληθήναι ὡς μετὰ Άννα καὶ Καϊάφα εἰς τὴν γέενναν του πυρός», ερμηνεύει ο Μ.Αθανάσιος.[6]
«Ούτε για λίγη ώρα δεν δεχόμαστε σχέση με αυτούς που κουτσαίνουν στην πίστη..ακόμα κι αν αυτοί μας φαίνονται πολύ γνήσιοι και επίσημοι, εμείς πρέπει να τους σιχαινόμαστε. Όσοι αγαπάμε τον Κύριο», ορίζει ο Μ.Βασίλειος.[7]
«Κάθε κληρικό του οποίου η πίστις, οι λόγοι και τα έργα δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες των Αγίων πατέρων να τον αποστρεφόμεθα και να τον μισούμε ως δαίμονα, έστω κι αν ανασταίνει νεκρούς και κάνει άλλα μύρια θαύματα.»,[8] επιτάσσει ο Άγ. Συμεών.

«Όχι μόνο αν κάποιοι λένε συνολικά αντίθετα πράγματα που ανατρέπουν τα πάντα άλλα και το πα-ραμικρό αντίθετο να διδάξουν να είναι αναθεματισμένοι», διασαφίζει ο Ιερός Χρυσόστομος.[9]
«Από αυτούς πρέπει να πεταγόμαστε μακρυά όπως πεταγόμαστε όταν συναντάμε ένα φίδι, και να διακόπτουμε κάθε κοινωνία και να φεύγουμε με όλη μας την δύναμη, ακόμα κι αν μας φαίνονται σεβάσμιοι και πράοι», προειδοποιεί ο Μ.Φώτιος.[10]
«Ούτε οι προσευχές, ούτε οι ελεημοσύνες, ούτε οι Λειτουργίες, ούτε άλλη αρετή είναι αποδεκτή από τον Θεό άν ο άνθρωπος έχει λανθασμένες αντιλήψεις για τον Θεό»,[11]γιατί ο Θεός φανερώθηκε στον άνθρωπο κι άνθρωπος διαστρέφει την εικόνα Του εξ΄αιτίας της υπερηφάνειας του.
Λοιπόν, «Έξελθε εξ αυτών ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσετε ταίς αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε».[12]
Εργαστήκατε αγαπητέ κύριε Θεόκλητε πάνω από μισό αιώνα για την Εκκλησία και τους ανθρώπους. Πλουτίσατε το καράβι του βίου σας με θεάρεστους θησαυρούς. Ο διάβολος όμως δεν κουρσεύει τα καράβια που κουβαλούν σκουπίδια, άλλα αυτά που κουβαλούνε χρυσάφια και διαμάντια.
Μην σας ξεγελούν τα χειροφιλήματα και οι οσφυοκαμψίες.
Εκείνη την φριχτή ώρα δεν θα έχετε απέναντι σας κάποιο Συνοδικό δικαστήριο με φίλους και συλλειτουργούς στην σύνθεση του, άλλα τα εκατομμύρια των Αγίων Ομολογητών που μαρτύρησαν για αυτά που εσείς οι Επίσκοποι ξεπουλάτε δωρεάν.(*)

«Τοις κοινωνούσιν εν γνώσει [τοις αιρετικοίς] ανάθεμα».
Ζ Όικουμενική Σύνοδος

Ιωάννης Ρίζος
[1] Λουκ.ιβ΄48
[2] Γεν.α΄4
[3] Ιερ.να΄9
[4] Ιω.ι΄5
[5] Β΄Τιμ.β΄17
[6] P.G. 35, 33.
[7] Όροι κατ΄επιτομή, ερωτ.ριδ΄.
[8] Άγιος Συμεώνο Νέος Θεολόγος, Λόγος ΣΤ΄.
[9] Ερμηνεία εις την Προς Γαλάτας.
[10] Ε.Π.Ε 12, 400, 31
[11] Αγ.Ιωάννου Δαμασκηνού, Ιερά παράλληλα.
——————-
(*) Ἐκείνη τὴν ὥρα θὰ ἐμφανιστῆ μπροστά του ὁ ἀγωνιστής ἱεράρχης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης, ποὺ ἀτιμάζει τὴν ΟΡΘΟΔΟΞΗ Μητρόπολή του. Ἐνῶ δὲν εἶχε κότσια, νὰ διαδεχθῆ τὸν γίγαντα τῆς ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ π. Αὐγουστῖνο, αὐτὸς δούλευε παρασκηνιακά, μὲ τοὺς ἐχθρούς τοῦ Γέροντα, γιὰ νὰ γίνη δεσπότης! Διαβάστε εδω:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=11

Ὁ ἡγούμενος τοῦ Μηλοχωρίου π. Μάξιμος Καραβας τοῦ εἶπε τότε· Ἕνας νάνος, δὲν μπορεῖ νὰ φορέση τὰ παπούτσια τοῦ Γίγαντα τῆς Ὀρθοδοξίας ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.