Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ – ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ

  • GRHGOREITE π. Αυγουστ. Καντιωτης

    «…Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…».

  • «…Να ‘σαι καλά πάτερ Αυγουστίνε! πάντα μας αιφνιδίαζες, κάνεις και σήμερα από την θριαμβεύουσα εκκλησία την παρέμβαση σου, δεν εγκατέλειψες ποτέ ούτε το ποίμνιο σου ούτε την ορθοδοξία, ούτε και σήμερα. Είσαι δίπλα μας και μας καθοδηγείς με τα πύρινα κηρύγματα σου. Πόσο επίκαιρα. Ο καλός ποιμένας αγρυπνεί και έγκαιρα αντιλαμβάνεται τους λύκους…» (http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_28.)

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης ἀπό το 1949 εἶδε τὸν κίνδυνο ποὺ θὰ διέτρεχε ἡ Πατρίδα μας, ἀλλὰ καὶ ἡ Ὀρθόδοξη Πίστη μας ἀπό τὴν μασονία, τὸν οἰκουμενισμό, την εισαγόμενη διαφθορά καἰ ἔκανε ἀγώνα ἐνημερώνοντας τὸν Ἑλληνικό λαό.

(ΕΔΩ)http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=27859 

Μίλησε για την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ, ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ – ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ (1959). Φτωχά Ελληνόπουλα, που σπούδαζαν στην Ιταλία, τα περιέβαλλαν με «αγάπη» οι φραγκοπαπάδες, για να τα πάρουν το διαμάντι της Ορθόδοξης πίστεως, να τα κάνουν γενίτσαρους και να τα στρέψουν εναντίον της. Ένα από τα παιδιά της πέμπτης φάλαγγας είναι και ο σημερινός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φοιτητής τότε, σταλμένος από τον πατριάρχη Αθηναγόρα πήγε για ανώτερες σπουδές στην Ιταλία και φωτογραφίζονταν με φραγκοπαπάδες.

(ΕΔΩ)http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=6363

Μιλησε καὶ ἔγραψε γιὰ την εισαγώμενη διαφθορά, γιὰ τα βρωμοπεριοδικά, γιὰ τὰ καλλιστεία, για την βλασφημία, γιὰ τοὺς κινηματογράφους καὶ για την βρωμοτηλεόραση και ἔρριξε το σύνθημα «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.

(ΕΔΩ)http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=108

Ἦρθε σε σύγκρουση μέ τοὺς πολιτικούς ὅλων των παρατάξεων ὅταν παρεκτρέπονταν δημόσια και σκανδάλιζαν τον λαό.

Ἀγωνίστηκε πιο σκληρά γιὰ τὴν κάθαρση της Ἐκκλησίας ἀπὸ τοὺς χριστοκάπηλους και διεφθαρμένους ἀρχιερεις. Εἶναι θαῦμα πως ἔγινε Μητροπολίτης. Ἐκεῖνοι ποὺ τὸν δίωκαν σκληρά και δὲν τὸν ἄφηναν ὄχι νὰ κηρύξη, ἀλλὰ οὔτε καὶ νὰ περάση ἀπό τὰ σύνορά της Μητροπόλεώς τους τον ἐξέλεξαν Μητροπολίτη Φλωρίνης! Ὁ ἡλιος ἔλεγε, ἀνέτειλε ἀπό την δύση»!

Ὁ π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης ἀνεδείχθη ἕνας μεγάλος πατέρας τῆς Εκκλησίας καί ἀφήσε τέτοιο ὑλικό στα χέρια των ἀγωνιζομένων χριστιανῶν, που θὰ ἀνατινάξει στὸν ἀέρα τά κάστρα των προδοτῶν της Πίστεως και τῆς Πατρίδος· Γι᾽᾽αὐτό τὸν φοβοῦνται και σήμερα οἱ κακοί ἀρχιερεῖς. Γι᾽᾽αὐτὸ δὲν  μνημονεύουν οὔτε τ ὄνομά του. Δυστυχῶς αυτό κάνουν και κάποιοι θρησκευτικοί κύκλοι. Ψάχνουν σε γεροντάδες νὰ βροῦν  κάποια ἀντιοικουμενιστική λέξη καὶ δὲν πλησιάζουν τὴν ἀστείρευτη πηγή, ποὺ ἔχουν δίπλα τους!!!

Ο μακαριστος π. Αυγουστινος μπροσταρης των αντιοικουμενιστικων αγωνων

Τοῦ ἰατροῦ Λυκούργου Νάνη

Παλαιότερη ἀνάρτηση ἀπό http://aktines.blogspot.gr/2013/03/blog-post_29.html

Ο μακαριστός π.Αυγουστίνος υπήρξε μπροστάρης του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Με κηρύγματα, δημοσιεύματα, αναφορές, υπομνήματα, τηλεγραφήματα και ποικίλες παρεμβάσεις, ματαξύ των οποίων εξέχουσα θέση καταλαμβάνει η διακοπή του μνημοσύνου του πυραυλοκινήτως φερομένου προς ένωση μετά των αιρετικών παπικών και κηρύσσοντος και φρονούντος αιρετικά μακαριστού Αθηναγόρα στην οποία προέβη μαζί με τους μακαριστούς Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο και Παραμυθίας Παύλο το 1970, πολέμησε τον οικουμενιστικό ιό που έχει καθώς φαίνεται προσβάλλει ικανό αριθμό εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Αξίζει να παρατεθεί η κατακλείδα της έμπονης και αγωνιώδους επιστολής την οποία απηύθυνε το 1985 προς τον τότε πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Δημήτριο με αφορμή διάφορες εκτρωματικές οικουμενιστικές ενέργειες που σημειώνονταν τότε και που δυστυχώς εξακολουθούν να σημειώνονται με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη έκταση και στις χαλεπές μας μέρες:
«Κρούων λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου εκ της εσχατιάς αυτής της Ελληνικής Πατρίδος εκφράζω την αγωνίαν ου μόνον του ποιμνίου μου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Ακούσατε τας φωνάς αυτάς ως φωνήν υδάτων πολλών και μη μας φέρετε ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩΜΕΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ.
Ας μη θεωρηθεί τούτο ως απειλή, αλλ ως κραυγή πόνου και αγωνίας και ως υστάτη έκκλησις προς την υμετέραν Παναγιότητα διά την άμεσον επάνοδον της μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εις την τροχιάν εκείνην, η οποία εν Πνεύματι Αγίω εχαράχθη εις οικουμενικάς και Τοπικάς Συνόδους και εκ της οποίας αείμνηστοι πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, πρότυπα αληθών ποιμένων, ουδ επ ελάχιστον παρεξέκλιναν, αλλ εθυσίασαν και αυτήν την ζωήν των υπέρ της Ορθοδοξίας».
Τέτοιου είδους γλώσσα χρησιμοποιούσε ο φλογερός και ασυμβίβαστος ποιμένας της Φλώρινας, το εξαίσιο αυτό θρησκευτικό και εθνικό σύμβολο, ο μικρός το δέμας αλλά γίγας το πνεύμα και το ομολογιακό φρόνημα μακαριστός και πολύκλαυστος π.Αυγουστίνος! Αλήθεια τι θα σκεπτόταν, τι θα έλεγε και έγραφε και προ πάντων τι θα έπραττε ο αείμνηστος αντικρύζοντας τις σημερινές ασχήμιες και την προδοσία που συντελείται γύρω μας;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.