Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΝΟΜΕΥΣΗ… ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ 2. Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

date Οκτ 5th, 2016 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

%ce%be%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%81%ce%b1%cf%83

Δεν είμαι προφήτης, σας το είπα και άλλοτε, ουδέ υιός προφήτου, ώστε να προφητεύσω τα μέλλοντα συμβαίνειν εδώ είς την μικρά αυτή γωνία της Ελλάδος. Ένα μόνο από τα σημεία αυτά των καιρών οφείλω να εκφράσω. Τον φόβο μου. Φοβούμαι για το μέλλον της πατρίδος μου, από απόψεως Ορθοδοξίας. Εάν κάτι μας έμεινε σαν διαμάντι πολύτιμο, για το οποίο πρέπει να καυχώμεθα είς τα έθνη, είναι η Ορθοδοξία μας. Και η Ορθοδοξία μας κινδυνεύει. Δεν είναι σχήμα λόγου. Τα σημεία που αναφέραμε είναι φανερά πλέον. Γίνεται κάποια υπονόμευσις του ορθοδόξου πληρώματος. Και περισσότερο απ’ όλα φοβάμαι την πέμπτη φάλαγγα, που έχει σχηματισθή στο έθνος μας.

 

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

«Ουκ αρνησόμεθά Σε, φίλη Ορθοδοξία»!

1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ:

OYK AΡΝΗΣ. ΦΙΛΗ ΟΡΘ

Κατά το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα εγράφησαν πολλά και ελέχθησαν πολύ περισσότερα για την πολυ-διαφημισμένη εκείνη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, η οποία συνήλθε στο Κολυμπάρι της Κρήτης τον παρελθόντα Ιούνιο. Δηλαδή για τη δήθεν Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, την οποίαν ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος επεχείρησε να εντάξει στη σειρά των Μεγάλων και Αληθινών Οικουμενικών Συνόδων της Ορθοδοξίας, ώστε το όνομά Του να καταγραφή στις δέλτους της ιστορίας μεταξύ των Μεγάλων Πατριαρχών!
Ανθρώπινος ο πόθος και λογικό το αίτημα! Δυστυχώς όμως ο Πατριάρχης μας με πολλά μεν μέχρι σήμερα λάθη, αλλά με κορυφαίο γεγονός τη Σύνοδο της Κρήτης, κατόρθωσε το αντίθετο! Το όνομά του πλέον έχει καταγραφή μεταξύ εκείνων, οι οποίοι -εν γνώσει των ή και εν αγνοία των- εζημίωσαν την Αγίαν Ορθοδοξίαν μας και την εταπείνωσαν, άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στον Οικουμενισμό, προέβησαν σε πράξεις μειοδοσίας εις βάρος της Ορθοδόξου ημών Πίστεως και Παραδόσεως. Πολύ πρόχειρα π.χ. ας θυμηθούμε το «άγιο» Κοράνιο στην Ατλάντα! Δίπλα στην «Αγία» Γραφή ο Πατριάρχης μας έθεσε το «Άγιο» Κοράνιο!!!!!
Επανερχόμενοι, λοιπόν, στις επάλξεις μας, έπειτα από την κατ’ ανάγκην δίμηνη σιωπή και απουσία μας, ένεκα των ποιμαντικών μας υποχρεώσεων στη μαρτυρική Επαρχία των Καλαβρύτων, στο σημερινό σημείωμά μας θα καταγράψουμε μερικές ταπεινές σκέψεις εν σχέσει με την προσφάτως συντελεσθείσα προδοσία της Ορθοδοξίας μας στην Κρήτη, ευχόμεθα δε κάποιος σοφώτερος ημών να μας διορθώσει και να μας διαψεύσει, υπηρετώντας όμως την αλήθεια και όχι τη σκοπιμότητα….

Την συνέχεια εδῶ://mkka.blogspot.gr/2016/10/blog-post_18.html

090634b9b49e9b3e4c9bc943

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ”
εκπροσωπούμενη από τον κ. Γεώργιο Κεφαλιακό
e-mail: ellinikinafs@gmail.com

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2016
Αγ. Ιερομ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Προς: Ιεράν Επιστασίαν Αγίου Όρους
Κοινοποίηση: Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σεβαστοί μας Πατέρες,
με φόβο Θεού και αγάπη προς το Ιερό Περιβόλι της Παναγιάς μας θα θέλαμε με πόνο καρδιάς να σας παρακαλέσουμε να προσεγγίσετε αγιοπνευματικά το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τη Σύνοδο, τις Οικουμενιστικές κινήσεις, τις αντιδράσεις, αλλά και τις διώξεις μοναχών.
Δεν σας υποδεικνύουμε τί θα κάνετε, αλλά σας παρακαλούμε να πάρετε σαφή θέση. Αν οι αποφάσεις της αποκαλουμένης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» και τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου είναι σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη μας, θα πρέπει να μας διαβεβαιώσετε, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη, ότι όλα βαίνουν καλώς και να απαντήσετε ξεκάθαρα, χωρίς ασάφειες και υπεκφυγές, σε όσους μιλούν για αιρετικές αποφάσεις και πρακτικές.
Αν πάλι συμφωνείτε με όσους επικρίνουν τις κινήσεις του Πατριάρχου ή αν υπογράφηκαν άλλα από την Ελλαδική Εκκλησία αντί των συμφωνηθέντων, θα πρέπει να συνταχθείτε μαζί με αυτούς από κοινού Επίσκοποι και Αγιορείτες Πατέρες και να λάβετε με διάκριση τα προβλεπόμενα μέτρα. Η ομολογία πίστεως δίνει σιγουριά, διαλύει την σύγχυση και δίνει πνοή και ζωντάνια στην Εκκλησία μας.
Περιμένουμε, τέλος, με αγωνία την προσεχή σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ελπίζοντας ότι θα ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί.
Η «Ελληνική Ναυς» με αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη της και το αναγνωστικό της κοινό καλεί την Ιερά Επιστασία, αλλά και τους Ιεράρχες μας, με πόνο καρδιάς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως το έχουν πράξει έως τώρα.

Μετά τιμής,

Γεώργιος Κεφαλιακός
Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραποστολικής Ομάδος «Ελληνική Ναυς»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.