Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΟΥ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ 2) «ΟΥΚ ΕΚΛΕΙΨΟΥΣΙ ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ»

date Μαρ 5th, 2017 | filed Filed under: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

Ο π.Θεόδωρος Ζήσης ανακοινώνει τὴν διακοπὴ τοῦ μνημοσύνου τοῦ μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου Ρουσσα

———–

 

——–
ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ


——

«ΟΥΚ ΕΚΛΕΙΨΟΥΣΙ ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ»


«ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»
Ἀπὸ βιβλίο τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Καντιώτου, σελ. 57

«…Ναι, υπάρχει μέγας φόβος και διατρέχει η Εκκλησία μας τεράστιο κίνδυνο εκ μέρους του παπισμού. Σ’ αυτές τις σκληρές ημέρες που διατρέχομεν, τι πρέπει να κάνουμε;
Η ψυχή μου αυτή την ώρα τετάρακται και κατώδυνος εστίν. Ως μικρός και ανάξιος του ευαγγελίου κήρυκας, μη ών άξιος να φιλήσω τα πόδια σας, επιτρέψατε μοι την ώραν αυτήν εν πνεύματι Θεού να ειπώ τα εξής. Αντλών την προφητεία μου από τα κείμενα του αγίου Κοσμά, αντλών την προφητεία μου από τα ιερά θέσμια, σας προειδοποιώ και σας λέγω ότι η Ορθοδοξία θα υποστεί μεγάλο κίνδυνο. Το ιερό αυτό μαντρί της Εκκλησίας θα αραιώσει. Αραίωσαν και θα αραιώσουν οι ορθόδοξοι. Άλλοι θα πάνε στη μασονία, άλλοι στο χιλιασμό, άλλοι στον παπισμό, άλλοι αλλού και θα αραιώσουν οι πιστοί. Θα έρθει μέρα που ούτε ψάλτης δεν θα υπάρχει στην Εκκλησία, ούτε παπάς να λειτουργεί, ούτε διάκονος να εκφωνεί. Θα έρθει μέρα που θα αραιώσουν τα θυσιαστήρια του Θεού. Αλλά μη φοβηθείτε. Ο αγώνας δεν μετριέται με τα κορμιά, ο αγώνας δεν μετριέται με τα νούμερα ο αγώνας νικάται με τα στήθη των ηρώων, ο αγώνας δίδεται με την πίστη.

Μάλιστα. Ήταν εποχή που οκτώ άνθρωποι υπήρχαν επάνω στη γη όλοι οι άλλοι κατεκλύσθησαν. Ήταν ο Νώε με την γυναίκα του και τα παιδιά του. Οκτώ ψυχές και ο Νώε έγινε εκατομμύρια ολόκληρα.
Ένας ήτο ο Αβραάμ και όμως η φυλή του Αβραάμ έγινε ως τα άστρα του ουρανού και ως η άμμος της θαλάσσης. Ένας ήταν ο Μέγας Αθανάσιος. Έμεινε μόνος. Τον εγκατέλειψαν αυτοκράτορες, τον εγκατέλειψε και ο λαός ακόμα, τον εγκατέλειψε και κλήρος ολόκληρος. Και έζησε τρία ολόκληρα χρόνια μέσα σε έναν τάφο, μέσα σε ένα σπήλαιο με τα’ άγρια θηρία. Ένας έμεινε. Μόνος. Μόνος εναντίον κόσμου ολόκληρου. Και αυτός ο ένας νίκησε γιατί είχε την αλήθεια και το Θεό μαζί του. Και όπως λέγει το τροπάριο του υπήρξε «στύλος Ορθοδοξίας», ο Άτλας της Εκκλησίας. Και όπως ο Άτλας σήκωνε επάνω στον ώμο του ολόκληρη την υδρόγειο σφαίρα, κατά την αρχαία μυθολογία ούτω πως και ο Μέγας Αθανάσιος υπήρξε ο Άτλας επί των ώμων του οποίου εστηρίχθει ολόκληρος η Ορθοδοξία.
Ας μην φοβηθούμε λοιπόν «ούκ εκλείψουσι τη Ορθοδοξία στρατιώται».
Και εάν ημείς οι κληρικοί και εάν οι θεολόγοι προδώσουμε την πίστη μας και οι πέτρες αυτές που πατούμε θ’ αναστηθούνε και θα φωνάξουνε. Η πίστη των ορθοδόξων είναι αληθινή. Και μέσα από τις πέτρες και τις χαράδρες και τα φαράγγια θα βγούνε νέοι ήρωες της πίστεως ημών…»

———-

——–

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.