Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΣοφες σκεψεις και θεσεις αναφερομενες στα συλλαλητηρια και τις διαδηλωσεις (Του αρχιμ. Επιφανιου Θεοδωροπουλου) 2) Το ειδαμε & αυτο: «Ισες αποστασεις» κρατα «ο πατριαρχης του Γενους της παγκοσμιοποιησης & της πανθρησκειας» Βαρθολομαιος μεταξυ Ελλαδας και Σκοπιων! 3) Βαρυσημαντη παρεμβαση του στρατηγου Ζιαζια για το συλλαλητηριο!

date Φεβ 3rd, 2018 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

Σοφες σκεψεις και θεσεις αναφερομενες στα συλλαλητηρια και τις διαδηλωσεις

Του αρχιμ. Επιφανιου Θεοδωροπούλου

Ἡ Ὲκκλησία μπορεῖ νᾳ χρησιμοποιῆ όλα τα μεσα, και τους άμβωνες και τα πεζοδρόμια και τις πλατίες και τις οδούς και τᾳ έθιμα και τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις, τα πάντα μπορεῖ να χρησιμοποήσει εκτός της υλικῆς βίας. Μόνο αυτό δεν μπορεῖ να χρησδιμοποιήση η Ὲκκλησία
090634b9b49e9b3e4c9bc943

Το ειδαμε και αυτο: «Ίσες αποστασεις» κρατα ο Βαρθολομαιος μεταξυ Ελλαδας και Σκοπιων!

Οικουμ.-παναιρεσηΜε μια πρωτοφανή του ανακοίνωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων αναφορικά με το θέμα τoυ ονόματος  ο οποίος καλεί σε «αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα», την Ελλάδα και τους παραχαράχτες της ιστορίας τα Σκόπια  χωρίς να αναφέρει τίποτα περί αλυτρωτισμού και άλλων συναφών σκοπιανών ιδεολογημάτων.
Η ανακοίνωσή του μνημείο φαναριώτικης δουλοπρέπειας έχει ως εξής:
«Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ὡς ἡ Μητέρα Ἐκκλησία ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν τῆς Βαλκανικῆς, ἐξ ἀφορμῆς τῶν συζητήσεων γιά τό θέμα τοῦ ὀνόματος τῆς FYROM, κάνει ἔκκληση πρός ὅλους τούς ἐνδιαφερομένους γιά νηφαλιότητα καί αὐτοσυγκράτηση, ὥστε νά ἀντιμετωπισθῇ τό κρίσιμο καί λεπτό αὐτό θέμα εἰρηνικά καί μέ σύνεση»…

Την συνεχεια: http://www.pronews.gr/thriskeia/patriarheia/664792_ises-apostaseis-apo-vartholomaio-gia-skopiano-zita-aytosygkratisi-apo

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Βαρυσημαντη παρεμβαση του στρατηγου Ζιαζια για το συλλαλητηριο!

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Στρατηγού Ζιαζιά για το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, χωρίς περιστροφές εκπέμπει ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ταυτόχρονα απευθύνει προσκλητήριο για καθολική συμμετοχή.

Το μήνυμα του Στρατηγού ε.α. Κωνσταντίνου Ζιαζιά είναι το ακόλουθο

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ .

Η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, ειναι συγχρόνως υπεράσπιση του ανθρώπου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας .

Αυτή η υπεράσπιση είναι ένας αγώνας διαρκής και ανυποχώρητος. Είναι ένας αγώνας ζωής και όχι ενας αγώνας περιστασιακός και σύντομος .

Η συμμετοχή στη ΛΑΟΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι πατριωτικό καθήκον όλων των Ελλήνων, δεν είναι ακραίος Εθνικισμός, όπως προσπαθούν μερικοί ιδεοληπτικά να ερμηνεύσουν τις Εθνικές αυτές συνάξεις . Είναι η ελάχιστη τιμή, σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του Έθνους.

Η συμμετοχή στη ΣΥΝΑΞΗ είναι πράξη ιστορικής και Εθνικής αυτογνωσίας, Εθνικής ομοψυχίας , που δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο υποτίμησης και διχαστικής αντιπαράθεσης από τους πολιτικούς ταγούς της Χώρας μας. ΟΛΟΙ το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, είναι να είμαστε ΕΚΕΙ, με ομοψυχία, με πατριωτικό ενθουσιασμό, με ψυχραιμία αλλά και με απόλυτο σεβασμό στους συμπατριώτες μας που έχουν διαφορετική άποψη στο Εθνικό αυτό Θέμα .

Διχασμό ενδεχομένως να επιθυμούν » Ορισμένοι » που προσπαθούν να » χτίσουν» πολιτικές καριέρες, εκμεταλλευόμενοι τον αγνό, τον άδολο πατριωτισμό του απλού κόσμου. Εμείς όμως δεν πρέπει να συμφωνούμε στην λογική, ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΑΖΟΝΩΝ , που προτάσσουν το ΕΓΩ τους έναντι του κοινού καλού. Ο Πατριωτισμός πρέπει να ενώνει και οχι να διχάζει. Είναι η προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη προάσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων . Είναι βασική προϋποθέσει να έχουμε όχι μια» ρεαλιστική» λύση στο Μακεδονικό θέμα , αλλά μια ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ . ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ .

οnalert.gr

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.