Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΚαι μια προειδοποιησι, που εστειλε εγκαιρως, ο ηρωϊκος ιεροκηρυκας της Ορθοδοξου Εκκλησιας, για να σωθη η Εκκλησια της Ελλαδος & ο αποδημος Ελληνισμος απο τους εμπνευστας της εκκλησιαστικης ανωμαλιας στην Ελλαδα. 2) Ομογενεις ζητουν την παραιτηση του Αυστραλιας Μακαρiου

  • Καί μιὰ προειδοποίησι, ποὺ ἔστειλε ἐγκαίρως, ὁ ἡρωϊκός ἱεροκήρυκας τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, γιὰ νὰ σωθῆ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καὶ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός ἀπό τοὺς ἐμπνευστάς τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἀνωμαλίας στὴν Ἑλλάδα. Εἶδε τὸ μαῦρο χέρι ποὺ θὰ ξερρίζωνε τὴν καρδιὰ τῆς Ἑλλάδος, τὴν Ὀρθόδοξη της πίστι, κήρυξε συναγερμὸ καὶ βροντοφώναξε: «Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ». Διαβάζουμε τὸ ἄρθρο του στὴν «Χριστιανικὴ Σπίθα», φύλ. 251, Αὔγουστος 1962. Δὲν εἰσακούσθη καὶ βιώνουμε σήμερα ὅλη τὴν ἐκκλησιαστικὴ ἀνωμαλία… Περισσότερα γιὰ αὐτὸ στὸ βιβλίο:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ

Νάρκη στὴ διοίκησι τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας & στὸν Ἀπόδημο Ἑλληνισμό, τὴν πυροδοτεῖ ὁ πατριάρχης

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΡΚΗ..ιντΣ᾽αὐτὸ ὁ ἀγωνιστὴς Μητροπολίτης ἐξηγεῖ τοὺς κινδύνους ποὺ διατρέχειν ἡ Ὀρθοδοξία καὶ προσπάθησε νὰ ἐνεργοποιήσῃ τότε (τὸ 1962) τοὺς παραδοσιακοὺς ὀρθοδόξους ἐπισκόπους, ποὺ δὲν ἀνέχονταν τὴν προδοσία τῆς πίστεως ἀπὸ τὸν πατριάρχη καὶ τὴν συνοδεία του.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Νὰ παύσῃ ἡ ἐξάρτησι τοῦ ἀποδήμου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ·

1) Ὁ οἰκουμενικὸς πατριάρχης δὲν μιλᾷ τὴν γλῶσσα τῆς ἀληθείας καὶ δὲν συγκινεῖ τὶς καρδιὲς τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων….
2) Ὁ σημερινὸς πατριάρχης, ἂν καὶ Ἕλληνας, εὐκαίρως ἀκαίρως ἀκούγεται νὰ λέῃ, ὅτι εἶναι Τοῦρκος!…..
3) Ὁ πατριάρχης κόλακας καὶ ὑμνητὴς τῆς Τουρκίας!…
4) Οἱ ἐπίσκοποι, ποὺ ἐξαρτῶνται ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, δὲν θερμαίνουν τὸ πατριωτικὸ συναίσθημα τῶν Ἑλλήνων
Μὲ τέτοιο πατριάρχη καὶ ἐπισκόπους φανταστῆτε τί διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός

Συνεπῶς, κύριοι, δὲν παρίσταται ἀνάγκη νʼ ἀρνηθοῦμε τὴν πατρίδα μας γιὰ νὰ γίνωμε κήρυκες τῆς οἰκουμενικότητος τοῦ κ. Ἀθηναγόρα, εἰς τὴν ὁποία ἡ Ἑλλὰς ὡς Ἔθνος θὰ ὑποστῇ τελείαν ἐξάτμισι ὑπὲρ τῆς μεγάλης πατρίδος, τῆς Τουρκίας!
Μὲ ἀρχιεπισκόπους καὶ ἐπισκόπους κάπως ἔτσι κατηχουμένους ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μπορεῖτε νὰ φαντασθῆτε ποιά διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός, ὁ ὁποῖος καὶ ἔξωθεν ἔχει τὰς ἀφορμὰς γιὰ τὴν μείωσι καὶ κατάψυξι τῶν πατριωτικῶν του συναισθημάτων;…..

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

νὰ παύση ἡ ἐξάρτηση τοῦ ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο

α´) Ἀτομα ἀνίκανα & ἐπικίνδυνα χειροτονοῦνται ἱερεῖς & ἀρχιερεῖς.
Ἐνορίες μὲ χιλιάδες ἀποδήμων Ἑλλήνων διοικοῦνται πνευματικῶς ἀπὸ ἀνθρώπους, οἱ ὁποῖοι ὄχι ἐπίσκοποι, ὄχι πρεσβύτεροι, ὄχι διάκονοι, ἀλλὰ προσκλαίοντες εἰς τὰ προπύλαια τῶν Ναῶν θὰ ἔπρεπε νὰ στέκωνται.
β´) Ἡ Μασονία ὀργιάζει στὶς ἑλληνικὲς κοινότητες καὶ ὁ πατριάρχης καὶ οἱ ἐπίσκοποι ἔχουν στενὲς σχέσεις μ᾽ αὐτήν!
-Νὰ ἐπιστρέψῃ στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς καὶ κάθε σπιθαμὴ τῆς Ἑλληνικῆς γῆς, γιὰ νὰ σωθῆ.

Πατῆστε τὸν παρακάτω τιτλο και κατεβαστε το βιβλίο δωρεάν

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ναρκη στη διοικησι της Ελλαδικης Εκκλησιας
& στον Αποδημο Ελληνισμο, την πυροδοτει ο πατριαρχης

https://greekflash.com/2020/01/26/%CE%B5-%CF%80-%CE%B9-%CE%BA-%CE%B1-%CE%B9-%CF%81-%CF%8C-%CF%84-%CE%B7-%CF%84-%CE%B1/

Παραθέτουμε τὴν ἐπιστολή δημοσιογράφου προς τον Πατριάρχη, που εἶναι ὁ κυρίως ἔνοχος, για τῶν διορισμό τέτοιων ἀρχιεπισκόπων καὶ ἐπισκόπων, που διαλύουν τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμό.

Προς: ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ!

Κωνσταντινούπολη – Τουρκία
Μελβούρνη, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Παναγιότατε, Την Ευλογία Σας!

Με πολύ λύπη αναγκάζομαι να σας γράψω αυτή την επιστολή.
Λέω «αναγκάζομαι» επειδή τα ίδια τα γεγονότα και οι δυσοίωνες προοπτικές (που όσοι έχουμε κοινό νου εδώ στην Αυστραλία βλέπουμε ορατές στο κοντινό μέλλον) νιώθω να μου επιβάλουν την υποχρέωση να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας.

Παναγιότατε,
Ο Οικουμενικός Θρόνος κινδυνεύει να χάσει την Αυστραλία! Δεν ξέρω πόσο το αντιλαμβάνεστε και το συνειδητοποιείτε εκεί μακριά, αλλά ο κόσμος μας σε όλη την Αυστραλία βράζει! Κληρικοί και Λαϊκοί!
Και η αιτία είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και όσα απαράδεκτα κάνει καθημερινά, δείχνοντας φοβερή ασέβεια και έλλειψη συμπάθειας προς τον εδώ Ελληνισμό –παρά τα υποκριτικά του χαμόγελα και τις δήθεν εκδηλώσεις αγάπης που φροντίζει να διαδίδει μέσω του «υπόδουλού» του ομογενειακού Τύπου και των επικοινωνιακών οργάνων της Αρχιεπισκοπής.

Δυστυχώς, αν και τον υποδεχθήκαμε πέρυσι με ενθουσιασμό, εμπιστοσύνη και ελπίδα για να διοικήσει την εδώ Εκκλησία μας με αγάπη, σοφία, δυναμική και έντιμη διαχείριση (και έχοντας στερηθεί τα τελευταία χρόνια τη στιβαρή διοίκηση του ασθενή αειμνήστου Αρχιεπισκόπου μας Στυλιανού), ο κ. Μακάριος διέψευσε σε χρόνο μηδέν τις ελπίδες και την αρχική εμπιστοσύνη μας με όσα κάνει.
Οι αποκαλύψεις για τις πανάκριβες συνήθειές του (που φορτώνει, φυσικά, στα ταμεία της Αρχιεπισκοπής), με την αγορά του πολυτελούς διαμερίσματός του στο Σίδνεϊ αξίας επτά εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά (και επιπλέον τα έξοδα της ανακαίνισης του καινούργιου αυτού διαμερίσματος και πάλι με απαίτησή του, που πληρώνονται από την Αρχιεπισκοπή και όχι από ομογενή επιχειρηματία –όπως ψευδώς διαδίδει), σκανδάλισαν και εξόργισαν υπέρμετρα τους πιστούς σε όλη την Αυστραλία εδώ και έξι μήνες! Όπως και οι χιλιάδες δολάρια που αναγκάζονται με απαίτησή του να σκορπούν στον αέρα για αχρείαστους ανθοστολισμούς οι Ενορίες που επισκέπτεται κάθε φορά… Όπως και τα τακτικά πολυτελή γεύματα ή δείπνα που οργανώνει δυο και τρεις φορές κάθε εβδομάδα για τον «κλειστό κύκλο» του στην Αρχιεπισκοπή (κόστους 2-3.000 δολαρίων κάθε φορά σε catering)… Όπως και οι διωγμοί και οι εκφοβισμοί εις βάρος ιερέων και μελών συμβουλίων σε διάφορες Ενορίες που είτε αποκαλύπτονται δημόσια είτε τα γνωρίζουμε στόμα με στόμα…

Δυστυχώς, με τη διπρόσωπη και αλαζονική συμπεριφορά του, που γνωρίζει πια καθημερινά όλο και περισσότερο η Ομογένεια, ο εκπρόσωπός Σας εκθέτει συνεχώς Εσάς και την Εκκλησία.
Αντί να καθαρίσει κάποιες προβληματικές καταστάσεις σε Ιδρύματα και Οργανισμούς (π.χ. στους Οργανισμούς Γηροκομείων «Βασιλειάδα» ιδίως στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ), τους οποίους λυμαίνονται για χρόνια τα ίδια και τα ίδια άτομα χωρίς έλεγχο, βλέπουμε να συμπλέει με συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν κάνει χρόνιες κακοδιαχειρίσεις από τις θέσεις που τους εμπιστεύθηκε η Εκκλησία. Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες πως ο κ. Μακάριος έχει λάβει χρήματα (από πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια μέχρι και κάποια εκατομμύρια, με διάφορες προφάσεις και δήθεν αιτίες) από τους ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να απολογούνται ή και να καταδικάζονται για όσα διέπραξαν εις βάρος των Ιδρυμάτων αυτών.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν συγκεκριμένες πρόσφατες επώνυμες καταγγελίες (όπως της γνωστής και αξιόπιστης Ελληνο-Αυστραλής δημοσιογράφου Βάσως Μώραλη) ότι ο κ. Μακάριος κουκουλώνει σκάνδαλο κατάχρησης δεκάδων χιλιάδων δολαρίων στη «Βασιλειάδα» του Σίδνεϊ, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, από άνθρωπο που ο κ. Μακάριος διατηρεί (παρά τις δημοσιευθείσες αποδείξεις του σκανδάλου) στο ιδιαίτερο γραφείο του ως συνεργάτη του! Και, στην προσπάθειά του να προστατέψει!!! τον συνεργάτη του, έχει στερήσει από τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο το νόμιμο, φυσικό και λογικό δικαίωμά της, να ολοκληρώσει το έργο που αφιλοκερδώς είχε αναλάβει: Tην ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ. Εκτός από οικονομικό, διαπράττεται δηλαδή και ένα ηθικό σκάνδαλο από έναν άνθρωπο –τον κ. Μακάριο- που έπρεπε κανονικά βάσει της θέσης και της ιδιότητάς του να είναι ο θεματοφύλακας και τιμωρός αυτών των αξιόποινων ή χωρίς ίχνος ηθικής πράξεων.

Η ίδια δημοσιογράφος, επίσης, κατήγγειλε ότι δεκάδες χιλιάδες δολάρια του Οργανισμού «Βασιλειάδα» του Σίδνεϊ χρησιμοποιήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα για να χρηματοδοτηθεί το ταξίδι του κ. Μακαρίου και άλλων 9 Επισκόπων, συνεργατών του και του προσωπικού του εικονολήπτη και φωτογράφου (του ίδιου του δράστη της κατάχρησης εις βάρος της «Βασιλειάδας») στην Κωνσταντινούπολη και στην Ελλάδα πριν από 6-7 μήνες. Τότε που, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν και Εσάς. Και θα γνωρίζετε ίσως ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι παράνομη –σύμφωνα με τους νόμους της Αυστραλίας- αφού αντίκειται στους σκοπούς του Οργανισμού αυτού (που είναι αποκλειστικά η παροχή υπηρεσιών σε ηλικιωμένα πρόσωπα και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους και με χρήματα των Αυστραλών φορολογουμένων/κρατικές επιδοτήσεις).

Ο κ. Μακάριος έχει βάλει στην άκρη κάθε αρμόδιο όργανο της Αρχιεπισκοπής (σύμφωνα με το Καταστατικό της) κι αποφασίζει μόνος του ή με το μυστικοσυμβούλιό του –που απαρτίζεται από ανθρώπους που είτε είναι νεοφερμένοι στην Αυστραλία και αγνοούν βασικά πράγματα για την εδώ κατάσταση είτε εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα και μόνο- για ζητήματα που μπορούν να βουλιάξουν οικονομικά την Αρχιεπισκοπή! Επιβαρύνοντάς την με υπέρογκα δάνεια, που θα είναι αδύνατο να αποπληρώσει στο μέλλον αφού οι πιστοί της λιγοστεύουν με το πέρασμα των χρόνων (λόγω της πληθώρας πια των μικτών γάμων στις δεύτερες και τρίτες γενιές Ελληνο-Αυστραλών) ή θα την αναγκάσουν να ξεπουλήσει σημαντικά κομμάτια της τωρινής περιουσίας της (Κολλέγια, Γηροκομεία κ.α.) βάζοντας σε κίνδυνο όσα με τόσους κόπους και θυσίες εξασφάλισαν οι παλαιότεροι από εμάς.

Για παράδειγμα, τα σχέδιά του για κατεδάφιση των κεντρικών εγκαταστάσεων της Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϊ και ανέγερσης καινούργιων κτιρίων (μια δαπάνη που με πρόχειρους υπολογισμούς θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολάρια), χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη γι’ αυτό, ούτε καν έχει συζητηθεί και δεν έχει λάβει την έγκριση του αρμόδιου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου! Που είναι το ανώτατο όργανο της Αρχιεπισκοπής (μαζί με την Κληρικο-Λαϊκή Συνέλευση) για να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να σημάνουν την οικονομική υπονόμευση της Αρχιεπισκοπής και του συνολικού έργου της. Βάσει ποιας μελέτης σκοπιμότητας, ποιων υπολογισμών για την κάλυψη αυτής της τεράστιας δαπάνης, με ποιες γνώσεις αποφασίζει ο κ. Μακάριος μόνος του και εξαγγέλλει δημόσια κάτι τέτοιο; Γιατί τέτοια βιασύνη για κάτι τόσο μεγάλο και ριζικό, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από την άφιξή του στην Αυστραλία, λες και η σημερινή Αρχιεπισκοπή είναι ένα …καλύβι ή είναι ετοιμόρροπη και …θα πέσει να τον πλακώσει; Πώς θα εξοικονομηθούν τα χρήματα, πώς θα αποπληρωθούν οι δαπάνες σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης –αλλά και βαθιάς ύφεσης στην Αυστραλία; Γιατί ο κ. Μακάριος αποφεύγει να νομιμοποιήσει, τουλάχιστον, τις αποφάσεις του μέσω του (μόνου αρμοδίου) Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου «φρόντισε» να μην έχει γνωρίσει καν σε μία έστω και τυπική συνεδρίαση ενώ βρίσκεται στην Αυστραλία εδώ και 14-15 μήνες;

Πώς αποφασίζει και διατάσσει την κατεδάφιση και την ανέγερση νέας Αρχιεπισκοπής και νέας Θεολογικής Σχολής (άλλο μεγαλεπήβολο όραμά του αυτό, εκτιμώμενου κόστους 8-12 εκατομμυρίων δολαρίων, για την εξυπηρέτηση όλων κι όλων 10-30/40 φοιτητών το πολύ), όταν άλλα Ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής έχουν αφεθεί να καταρρέουν ή είναι απελπιστικά ημιτελή και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία όσων υπηρετούν σ’ αυτά (όπως το «Άξιον Εστί» της Μελβούρνης, μοναστήρια σε Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία κ.α.); Πώς αποφασίζει τις προτεραιότητές του ο κ. Μακάριος; Όπως αποφάσισε και για το πολυτελές διαμέρισμά του, για το οποίο μας διέσυρε (και δικαίως!) όχι μόνο ο ελλαδικός, αλλά και ο αυστραλιανός Τύπος ως Αρχιεπισκοπή και ως Ελληνισμό γενικότερα;

Ποιες ανάγκες τοποθετούνται πρώτες; Της Ομογένειας και όσων τρεις γενιές Ομογενών της Αυστραλίας εξασφάλισαν για την Εκκλησία τους ή οι προσωπικές του κ. Μακαρίου και της «κλίκας» που έχει δημιουργήσει περί αυτόν;

Παναγιότατε,

Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω πολλά άλλα που κυκλοφορούν στους κόλπους της Ομογένειας για τον απεσταλμένο Σας στην Αυστραλία (και έχουν να κάνουν με την προσωπική του ηθική ή ανήθικη συμπεριφορά). Και τα οποία κλονίζουν όχι μόνο την εμπιστοσύνη προς το νέο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και την ίδια την πίστη πολλών εδώ «κάτω». Κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτουμε, δυστυχώς, άλλη μία πτυχή της «σατανικής εμμονής του» με την αυτοπροβολή (όπως χαρακτηριστικά έγραψε ομογενής μας σε ΜΜΕ της Μελβούρνης), με το ναρκισσισμό, με την πολυτέλεια, με την απληστία, με την αδικαιολόγητη εκδικητικότητά του εις βάρος «αδίκων» αλλά και δικαίων, με την επιδεικνυόμενη περιφρόνησή του (με λόγια και έργα) προς τον προκάτοχό του μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό που του κληροδότησε με πολύ αγώνα μια λειτουργική και ανθηρή οικονομικά Επαρχία. Πολλοί απλοί και καλοί άνθρωποι, που επί δεκαετίες πρόσφεραν αφιλοκερδώς και τις υπηρεσίες τους και τα χρήματά τους και τον χρόνο τους και την ενέργειά τους στην Εκκλησία, κληρικοί και λαϊκοί, στοχοποιούνται, εκφοβίζονται κι εκβιάζονται με διάφορους τρόπους και έχουν πεταχτεί στο περιθώριο από το νέο «καθεστώς Μακαρίου» αυτόν τον τελευταίο χρόνο! Συστηματικά το εν λόγω «καθεστώς» τους αντικαθιστά με νέους (όχι απαραιτήτως στην ηλικία) που δουλοπρεπώς προσκυνούν και κολακεύουν δημόσια σε αηδιαστικό βαθμό τον κ. Μακάριο και είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν κατά γράμμα ακόμα και τις μη νόμιμες εντολές του.

Η Ομογένεια είναι βαθιά προβληματισμένη και αγωνιά για το ότι από τον αυστηρό, αλλά δίκαιο, Στυλιανό βρέθηκε πλέον στο έλεος ενός ανθρώπου που έχει ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ. Που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί συστηματικά ψέματα για να δικαιολογεί όσα ανεύθυνα και απαράδεκτα για Ορθόδοξο Ιεράρχη πράττει. Που βάζει τη δική του καλοπέραση μπροστά από τις άμεσες ανάγκες της Ομογένειας και που αποφασίζει μόνος του (ή με μια αδιαφανή «παρέα») πράγματα που ναρκοθετούν το μέλλον της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αυστραλίας.

Η Ομογένεια ήδη έχει αρχίσει να δείχνει την έμπρακτη αντίδρασή της στις καινοφανείς πρακτικές κι επιλογές του νέου Αρχιεπισκόπου. Αφενός καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της και θέτοντας σε άμεση αμφιβολία τις κάθε είδους αποφάσεις και επιλήψιμες συμπεριφορές του κ. Μακαρίου (και νομικά και από πλευράς χριστιανικής ηθικής/όπως π.χ. η προκλητική παρασημοφόρηση του Γερουσιαστή Andrew Bragg –της «σημαίας» των Αυστραλών ομοφυλοφίλων- από τον κ. Μακάριο προ μηνών) κι αφετέρου «απέχοντας θεαματικά από το παγκάρι»!

Μην σας ξεγελά η «ομίχλη της επιδημίας»! Τα έσοδα των Ενοριών δεν έχουν μειωθεί απλώς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο επειδή υπάρχει ήδη ένα αυθόρμητο κύμα μεταξύ των Ομογενών για έμπρακτη αποδοκιμασία των ακριβών και πολυδάπανων επιλογών του κ. Μακαρίου. Ένα διογκούμενο κύμα, το οποίο κυρίως διαδίδεται μεταξύ της νέας γενιάς μας που είναι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ με το ζήτημα του πανάκριβου διαμερίσματος-κατοικίας και της πολυτελούς ζωής του Αρχιεπισκόπου και της παρέας του και πλέον δεν αφήνει στα παγκάρια ούτε ένα σεντ -ακόμα και για τα κεριά που παίρνει για ν’ ανάψει στους ναούς που επισκέπτεται. Από εκεί που νωρίτερα έδιναν με την καρδιά τους 50 και 100 δολάρια ο καθένας κάθε φορά που επισκεπτόταν έναν ναό!

Οι σχεδόν άδειοι δίσκοι για τον πρόσφατο έρανο υπέρ της Θεολογικής Σχολής νομίζω πως ήταν το πιο ηχηρό μήνυμα, που θα έπρεπε να ταρακουνήσει και το νέο Αρχιεπίσκοπο και Εσάς! Δεν εισπράχθηκε ούτε το ένα πέμπτο (συγκρίνοντας παρόμοιους αριθμούς πιστών σε κάθε ναό) απ’ όσα συγκεντρώνονταν τα προηγούμενα χρόνια!..

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, λοιπόν, Παναγιότατε, δεν είναι απλώς η άμεση οικονομική δυσπραγία για την Αρχιεπισκοπή και τις Ενορίες μας ανά την Αυστραλία, αλλά η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ και άρα του μέλλοντος της δεύτερης μεγαλύτερης Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου! Γιατί το μέλλον της Εκκλησίας και του Ελληνισμού δεν είναι τα 200 και τα 300 παιδάκια που μαζεύει ο κ. Μακάριος στα «Συνέδρια Νεολαίας» του, αλλά η δυναμική γενιά των σημερινών 30άρηδων και 40άρηδων, που έχουν οικονομική επιφάνεια και διάθεση να προσφέρουν, αλλά αποκαρδιώνονται από τις πράξεις και τις επιλογές του κ. Μακαρίου και απομακρύνονται με γοργά κι αποφασιστικά βήματα από την Εκκλησία μας αηδιασμένοι. Αυτοί είναι όσοι επρόκειτο να στηρίξουν έμπρακτα την Εκκλησία μας για τα επόμενα κρίσιμα 20-30 χρόνια, αλλά ο κ. Μακάριος τους οδηγεί εκτός Εκκλησίας με τα καμώματά του και τις -αμφιλεγόμενες έως και ύποπτες- «προτεραιότητες» και αποφάσεις του.

Και αν χαθεί αυτή ακριβώς η γενιά στην Αυστραλία, χάθηκε οριστικά το παιχνίδι και για Εσάς ως ο τωρινός μας Οικουμενικός Πατριάρχης και για τον αυριανό διάδοχό Σας. Μετά κανείς δεν θα μπορεί να τους «μαζέψει» πάλι πίσω, στην πατροπαράδοτη θρησκεία και πίστη μας… Γιατί θα έχει χαθεί για πάντα η εμπιστοσύνη στον θεσμό της Εκκλησίας μας.

Παναγιότατε,

Εάν όσα Σας γράφω ηχούν παράξενα ή απίστευτα στ’ αυτιά Σας, δεν έχετε παρά ν’ απευθυνθείτε σε άτομα της εμπιστοσύνης Σας εδώ –που όμως δεν θα Σας πουν απλώς αυτά που θέλετε ν’ ακούσετε, αλλά την ΑΛΗΘΕΙΑ!- για να διαπιστώσετε πως όσα αναφέρω ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Είναι πολλοί οι Ομογενείς που με παρακίνησαν να Σας γράψω αυτή την επιστολή, προσβλέποντας στην άμεση παρέμβασή Σας για να σταματήσει εδώ το κακό με τον άνθρωπο που επιλέξατε να μας διαποιμάνει, αλλά φαίνεται πως δεν έχει τη διάθεση ή τις ικανότητες να ανταποκριθεί και στις δικές Σας προσδοκίες και στις δικές μας ελπίδες και ανάγκες. Πιστεύω πως τα περισσότερα που αναφέρω παραπάνω (ή ίσως και πολλά περισσότερα) έχουν έλθει ήδη σε γνώση Σας.

Αν δεν πράξετε κάτι άμεσα, φοβούμαστε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ραγδαία σε μια καταστροφή που πιθανόν να είναι ανεπανόρθωτη και για την Ομογένειά μας και για το Πατριαρχείο.

Προσδοκώντας και παρακαλώντας να αναλάβετε το συντομότερο τις πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν την ειρήνευση και το αίσθημα ασφάλειας στην Εκκλησία και στις τάξεις των πιστών της Αυστραλίας, που έχουν πολλά υποστεί στο παρελθόν από καταστροφικές διαιρέσεις, σχίσματα και σκανδαλώδεις συμπεριφορές αναξίων Λειτουργών, Σας υποβάλλω τα σέβη μου από την καρδιά του αυστραλιανού Ελληνισμού, τη Μελβούρνη.

Με βαθύ σεβασμό και τιμή

Άλκης Μωρέλας (Εκ’ μέρους ομάδας συμπαροίκων)

Δημοσιογράφος

Μελβούρνη Αυστραλίας

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.