Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!! ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!! 2) »Σφαγη» στην διεφθαρμενη Αρχιεπισκοπη Αμερικης (και μια οφειλομενη απαντηση στον ανθρωπο της Τουρκιας» αρχιεπ. Ελπιδοφορο) 3) Βαρθολομαιος και Ελπιδοφορος »ξηλωσαν» δυο μη »προθυμους» μητροπολιτες

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!!

Βαρθολ. -Ελπιδοφορος

Την ποινή της αργίας επέβαλλε στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ποινή της αργίας επιβλήθηκε στον Μητροπολίτη Βοστώνης ΜΕΘΟΔΙΟαφού ελήφθη υπόψιν της Ιερά Συνόδου η έκθεσις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και δεν αιτιολογήθηκε αλλά επιβλήθηκε όπως λέει η ίδια η απόφαση «διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσε κανονικά παραπτώματα» που πάει να πει τίποτε…

Πίσω από τις λέξεις όμως της βαρύτατης και απαράδεκτης ποινής. κρύβεται η άρνηση του Μητροπολίτη Βοστώνης να συμμορφωθεί με τους νόμους της πολιτείας του Νιού Χαμσάιρ για την αντιμετώπιση της «πανδημίας», που προβλέπουν πολλαπλές λαβίδες και διαφορετικά ποτήρια για τη Θεία Μετάληψη!!!

 

9a150f5deb69

Ἀπό ιστολόγιο τῆς ὁμογένειας:

»Σφαγη» στην διεφθαρμενη Αρχιεπισκοπη Αμερικης

(και μια οφειλομενη απαντηση στον »ανθρωπο της Τουρκιας» αρχιεπ. Ελπιδοφορο)

https://www.kalami.us/2020/omogeneia/sfagh-arxiepiskoph.htmlhttps://www.kalami.us/2020/omogeneia/sfagh-arxiepiskoph.html

 Οι δύο »Φαναριώτες» του σκοταδισμού και της προκλητικής αυθαιρεσίας, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, αποφάσισαν: «Το μαγαζί, δηλ. η Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, είναι δικό μας, εμείς αποφασίζουμε, διατάζουμε και κονομάμε, με την σύμπραξη της »χαβούζας Διαματάρη». Και αδιαφορούμε γιά το ποίμνιο…».

Ο μεν πατριάρχης, είναι γνωστός φιλοχρήματος-διαιρετικός, γιά τον οποίον η Ομογένεια έχει σχεδόν μηδενική εκτίμηση. Ο δε αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ, πιστοποιεί ότι είναι εγωμανής, αυταρχικός τυχοδιώκτης. Στόχος τους κοινός, ένας: Η περιουσία της Αρχιεπισκοπής. Γνωστή η »βυζαντινή» φαναριώτικη πολιτική των δύο πολιτών Τουρκίας: »Διαίρει, βασίλευε και κονόμα».

Και φτάσαμε στο σημείο, ένα τουρκικό ίδρυμα (πατριαρχείο) να θεωρεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που έχτισαν και συντηρούν ΕΛΛΗΝΕΣ ομογενείς, »μαγαζί» του και να κάνει ότι »γουστάρει», επιβάλοντας »εκκλησιαστική δικτατορία». Σε απλά ελληνικά, η εξευτελισμένη »σύνοδος υποτακτικών Βαρθολομαίου» στην Κων/πολη Τουρκίας… »αποφασίζει» ακόμα και γιά το καταστατικό (»σύνταγμα») της Αρχιεπισκοπής, δηλ. μίας μη κερδοσκοπικής εταιρίας στις ΗΠΑ !!!

…………………

Βαρθολομαιος και Ελπιδοφορος

»ξηλωσαν» δυο μη »προθυμους» μητροπολιτες

‘Ηταν σε γνώση του kalami.us oι »φήμες» ότι αναμένεται »ξήλωμα» των μητροπολιτών Νέας Υερσέης (Ευάγγελου) και Βοστώνης (Μεθόδιου), με απαίτηση αρχιεπ. Ελπιδοφόρου, από το κακόφημο »θέατρο» που ονομάζεται »σύνοδος αργόσχολων πατριαρχείου», δηλ. Βαρθολομαίου.

Στις 8 Οκτ. ’20, δόθηκε στην δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

«Σήμερον, Πέμπτην, 8ην Ὀκτωβρίου 2020, τρίτην ἡμέραν τῶν ἐργασιῶν αὐτῆς τοῦ τρέχοντος μηνός, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἠσχολήθη, μεταξύ ἄλλων, διεξοδικῶς μέ θέματα τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς καί ἐθεώρησεν ἐκθέσεις τοῦ οἰκείου Ἀρχιεπισκόπου Σεβ. κ. Ἐλπιδοφόρου, ἔλαβε δέ τάς ἑξῆς ἀποφάσεις:
α) ἀνέστειλε τήν ἰσχύν τοῦ Συντάγματος τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς μέ τήν προοπτικήν συστάσεως μικτῆς Ἐπιτροπῆς ἐξ ἀντιπροσώπων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς πρός σύνταξιν νέου τοιούτου.
β) ἐπέβαλε τῷ Σεβ. Μητροπολίτῃ Βοστώνης κ. Μεθοδίῳ τήν ποινήν τῆς ἀργίας μέχρι τῆς Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσε κανονικά παραπτώματα.
γ) μετέθεσε τόν Σεβ. Μητροπολίτην Νέας Ἰερσέης κ. Εὐάγγελον εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Σάρδεων καί ὥρισε Πατριαρχικόν Ἐπίτροπον ἐν τῇ οὑτωσί χηρευσάσῃ Ἐπαρχίᾳ Νέας Ἰερσέης τόν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀμερικῆς κ. Ἐλπιδοφόρον.
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

Σε ότι αφορά την »απομάκρυνση» του μητροπολίτη Ευάγγελου, αυτή έγινε επειδή δεν δεχόταν την »εξουσία» Ελπιδοφόρου που ήταν αντίθετη με το »σύνταγμα» (καταστατικό) της Αρχιεπισκοπής. Λέγεται ότι ο Ελπιδοφόρος θέλει να τοποθετήσει στην θέση του Ευάγγελου, τον »υποτακτικό» του, επίσκοπο Μηδείας (Απόστολο Κουφαλάκη).

Σε ότι αφορά τις αστείες στημένες »κατηγορίες» κατά του Βοστώνης Μεθόδιου (γιά δήθεν »ομαδοποίηση»), δεν χρειάζονται σχόλια. Ο Βαρθολομαίος είναι γνωστός γιά την διαιρετική εγωμανία και τα »καραγκιοζιλίκια» του, ανάλογα με τα οικονομικά του συμφέροντα. Μην ξεχναμε και την υπόθεση με χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου (Μανχάτταν), όταν -λέγεται ότι- έλαβε 10+ εκ. δολάρια από αυτά, ως μέρος της εξαγοράς του γιά »αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας».

Ουσιαστικά το Πατριαρχείο δεν αιτιολογεί με πιστευτά, λογικά επιχειρήματα, γιατί »τιμώρησε» τους δύο μητροπολίτες. Δεν αρκεί η αιτιολογία ότι δήθεν »πήγαν κόντρα» στον ψεύτη και αποτυχημένο Ελπιδοφόρο. Και δεν εξηγεί γιατί δεν έκανε το αυτονόητο: Να καλέσει γιά εξηγήσεις τους δύο μητροπολίτες.
(Σημ.: Οι δύο μητροπολίτες πληροφορήθηκαν τα της »ποινής» τους, από τα… ΜΜΕ. Γεγονός που πιστοποιεί ότι το »πατριαρχείο Βαρθολομαίου» είναι ασοβάρευτο, ανήθικο και προκλητικό).

Η »αναστολή του συντάγματος» (καταστατικού) σημαίνει κατάργηση των μητροπόλεων. Κι επανέρχεται η Αρχιεπισκοπή σε καθεστώς, σαν αυτό που ήταν ίσαμε ποιμαντορίας Ιάκωβου: Μία, με αρχιεπίσκοπο αρχηγό στις ΗΠΑ και επισκόπους-βοηθούς. Τότε, τέλη ’90, ο Βαρθολομαίος, είχε διασπάσει την Αρχιεπισκοπή σε μητροπόλεις (επί Σπυρίδωνα). Τώρα, επανέρχεται στο παλαιότερο καθεστώς, που αυτός κατάργησε.

Εξυπακούεται ότι το »καταστατικό» υπάρχει γιά να… παραβιάζεται από την ηγεσία, της Αρχιεπισκοπής, ανάλογα με τα συμφέροντά της. Το Πατριαρχείο δεν το σεβάστηκε ποτέ (π.χ. »εκλογή» Ελπιδοφόρου ως αρχιεπίσκοπου κ.ά.)

Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος ισχυρίζεται ότι με την συμπλήρωση ενός αιώνα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), πρέπει να σχεδιαστεί γιά τον επόμενο αιώνα, να »ξαναχτιστεί», με αλλαγή »καταστατικού». Να αλλάξει ριζικά. Δηλ. να αλλάξει, αλλά όπως επιβάλουν τα οικονομικά συμφέροντα του… Πατριαρχείου, του οποίου φιλοδοξεί να ηγηθεί ως διάδοχος του Βαρθολομαίου.

Οι…»αποφάσεις» της αστείας… »συνόδου Βαρθολομαίου», δεν απασχολούν την Ομογένεια ΗΠΑ. Επειδή έπαψε, χρόνια πριν, να ασχολείται με τον εξαγοράσιμο, διαιρετικό που υποδύεται τον πατριάρχη κι ενδιαφέρεται μόνο γιά χρήμα. Ούτε λαμβάνει υπόψην στα σοβαρά και τον »διαπλεκόμενο» αρχιεπίσκοπο ΗΠΑ των διακρίσεων και της ψευτιάς, που φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Βαρθολομαίο.

Η »εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή», θυγατρική της »εμπορικής επιχείρησης Βαρθολομαίου», έχει χάσει την εκτίμηση της Ομογένειας. Γιά την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, τυπικά μόνο υπάρχει Αρχιεπισκοπή. Στις ενορίες-κοινότητες έμειναν οι ηλικιωμένοι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ομογενείς ΗΠΑ αποκαλούν τον Βαρθολομαίο »φιλοχρήματο καραγκιόζη» και τον Ελπιδοφόρο »ψεύτη» και »πράκτορα της Τουρκίας».

Ποιά θα πρέπει να είναι η αντίδραση της Ομογένειας;;; ΜΗΝ δίνετε χρήματα. Καταλήγουν στην Αρχιεπισκοπή και στο Πατριαρχείο, που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά το χρήμα.

Συμπέρασμα;;; Τραγικό λάθος (μας), η μη ανακήρυξη αυτοκέφαλης Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Καταντήσαμε »νεο-ραγιάδες» με »αφεντικά» τους »νεο-γενίτσαρους» πολίτες Τουρκίας.

Σημ. 1: Ποιός, ώρες μετά την »απόφαση», έδωσε -ο μόνος- »συγχαρητήρια» σε Βαρθολομαίο και Ελπιδοφόρο, »θεοποιώντας» τους;;; Μα φυσικά, ο ιδιοκτήτης του ανυπόληπτου »Εθνικού Κήρυκα» Αστόριας Νέας Υόρκης, Αντ. Διαματάρης (η ασοβάρευτη μικρής κυκλοφορίας-απήχησης εφημερίδα, κατάντησε -έναντι αμοιβής- »εκκλησιαστικό όργανο» των αρπακτικών Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής). Να γιατί η Ομογένεια γελά με τον ιδιοκτήτη του »Κήρυκα» και πρ. υφυπουργό, αφού γνωρίζει ότι »γιά μιά χούφτα δολάρια», κάνει και »τούμπες», νομίζοντας ότι μπορεί να υποτιμά την νοημοσύνη των Ομογενών.

Σημ. 2: Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα χρηματοδοτεί το Πατριαρχείο Βαρθολομαίου, με περισσότερα από 10 εκ. ευρό (σε μετρητά) τον χρόνο.

………….

Οφειλόμενη απάντηση στον (ψεύτη) αρχιεπ. Ελπιδοφόρο

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε, εκτός των άλλων και τα ακόλουθα (10-10-2020): «…Σήμερα αισθανόμαστε ευλογημένοι διότι με την απόφασή του αυτή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας δίνει την εξαιρετική ευκαιρία να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί την Εκκλησία μας εν όψει της επετείου των 100 ετών της. Όλοι μαζί, κληρικοί και λαϊκοί, θα συμμετάσχουμε σε μικτή επιτροπή με το Πατριαρχείο μας και θα αναπτύξουμε και θα ολοκληρώσουμε ένα νέο σχέδιο με νέες προοπτικές για την Ορθοδοξία στην Αμερική τα επόμενα 100 χρόνια. Θα συστήσουμε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο μια κοινή επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις σημερινές ανάγκες και τη δυναμική της Αρχιεπισκοπής μας και θα ετοιμάσει το σχέδιο για το νέο μας Σύνταγμα. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι θεόπνευστη και ευοίωνη, διότι έρχεται μερικές μέρες πριν από την ονομαστική εορτή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου….Βεβαίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος ήταν αυτός που στα 37 χρόνια αρχιεπισκοπίας του μεταμόρφωσε την Αρχιεπισκοπή μας, προσδίδοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμερικανική κοινωνία…».
Τα »ωραία λόγια» ήταν η τακτική των φαύλων και επιζήμιων. Αρχικά, απλά του λέμε ότι είναι πολύ μικρός γιά να συγκριθεί, έστω έμμεσα και κουτοπόνηρα, με τον Ιάκωβο. Ο Ιάκωβος ήταν ενωτικός και δημιουργικός. Ο Ελπιδοφόρος, είναι το αντίθετο.
Φαίνεται ότι ο Ελπιδοφόρος πιστεύει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους και ανιστόρητους-άσχετους, τους οποίους μπορεί να εξαπατά, κατά την συνηθισμένη πρακτική του, στους 16 μήνες »ποιμαντορίας» του.
Του λέμε ότι, ο μακαριστός Ιάκωβος, μεγαλούργησε την τότε »ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής», επειδή αυτή δεν ήταν »παραμάγαζο» του Πατριαρχείου. Ο Ιάκωβος, άσχετα αν συμφωνούσε κανείς μαζί του ή όχι, ήταν ηγέτης σεβαστός, όχι »της πλάκας» όπως ο Ελπιδοφόρος. Η Αρχιεπισκοπή μεγαλούργησε όσο δεν ήταν »θυγατρική επιχείρηση» ιδιοκτησίας του »φιλελληνικού» Πατριαρχείου. ‘Οταν αποφάσιζε αυτή γιά το σήμερα και το αύριο, χωρίς τις »θανατηφόρες» παρεμβάσεις του »Φαναρίου».
Η παρακμή και αποσύνθεσή της άρχισε επί διαιρετικού, φιλοχρήματου πατρ. Βαρθολομαίου, από μέσα δεκαετίας ’90 όταν ανάγκασε τον Ιάκωβο σε παραίτηση και διάσπασε την Αρχιεπισκοπή, αργότερα, σε Μητροπόλεις. Τώρα θέλει να ξανακάνει την Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ »ενιαία», καταργώντας τις Μητροπόλεις, απόλυτα ελεγχόμενη από ένα »θρησκευτικό ίδρυμα» στην Τουρκία!!!
Αυτό είναι το »θεάρεστο έργο» της… »συνόδου Βαρθολομαίου», της αυθαιρεσίας, που μας παρουσιάζει, χωρίς ντροπή και αξιοπρέπεια, ως… »μεγάλο επίτευγμα», ο Ελπιδοφόρος;;; Η ολική μετατροπή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (ΗΠΑ) σε »παραμάγαζο» ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, το οποίο, ως τουρκικό ‘Ιδρυμα, θα αποφασίζει στην Κων/πολη, με τους αργόσχολους και άσχετους με Αμερική μητροπολίτες της αστείας »συνόδου Βαρθολομαίου»;;;
Υπάρχει κι ένα εύλογο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ο αρχιεπίσκοπος δεν έφερε το θέμα αλλαγές »συντάγματος» (καταστατικού) στην »Κληρικο-Λαϊκή Συνέλευση» που υποτίθεται είναι το »ανώτατο όργανο» της Αρχιεπισκοπής, αλλά έβαλε τον »αφέντη-πατριάρχη» να το πράξει, με »φιρμάνι»;;; ΠΟΙΟΥΣ νομίζει ότι κοροϊδεύει-εξαπατεί;;; Ούτε τα προσχήματα;;; Κια μετά »διαμαρτύρεται» που τον αποκαλούμε »βρώμικο».
Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος, ως κομπλεξικοί, αρχο/εγω-μανείς εκκλησιαστικοί »αφέντες-δικτάτορες», εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, που ήθελε και θέλει »διάλυση» της Ομογένειας ΗΠΑ και των Ιδρυμάτων -βασικά εκκλησιαστικών- που αυτή έχτισε και συντηρεί. Τους βοηθούν ξεπουλημένα και ασοβάρευτα ΜΜΕ όπως π.χ. οι εφημερίδες »Εθνικός Κήρυξ» Νέας Υόρκης και »Καθημερινή» Αθηνών (μαζί και το εκκλησιαστικό site »romfea»).
Αξιοσημείωτη, εντυπωσιακή και η αδιαφορία ελληνικών κυβερνήσεων.
ΠΟΙΟΥΣ νομίζει ότι κοροϊδεύει ο αρχιεπίσκοπος, στον οποίον η Ομογένεια ουδεμία εκτίμηση έχει;;;Τι σεβασμό να έχει η Ομογένεια στα ρασοφόρα αρπακτικά (χρήμα), που νομίζουν ότι θα… »αφεντεύουν» ως δικτάτορες;;; Με Ελπιδοφόρο, Καρλούτσο, Κατσιματίδη κ.ά., θα… πορευτεί η Αρχιεπισκοπή, ΥΠΟ το Πατριαρχείο;;
Αυτοί είναι η βασική αιτία που άδειασαν οι εκκλησίες (πριν κορωνα-ιό). Η Ομογένεια έπαθε, έμαθε και κάθεται μακριά, γνωρίζοντας ότι ο τελικός στόχος των »Φαναριωτών» είναι το ξεπούλημα των κτιρίων-οικοπέδων των ενοριών-εκκλησιών, που άρπαξαν με δόλιο τρόπο, με την σύμπραξη των επίορκων-κομπλεξικών »σερνόμενων» Μητροπολιτών. Επί Βαρθολομαίου, ΜΟΝΟ το χρήμα ενδιέφερε το αποκαλούμενο και … »σεπτόν Πατριαρχείο». Και »κατά σύμπτωση», οι πράξεις τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, που πάντα ήθελε υποβαθμισμένη-διαλυμένη ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ.

Σημ. 1: Είναι θλιβερό το γεγονός ότι δουλοπρεπείς »νεο-ραγιάδες» στην Νέα Υόρκη, »γιά μιά χούφτα δολάρια» (π.χ. »χαβούζα Διαματάρη, Εθνικός Κήρυξ»), χειροκροτούν(!!!) Βαρθολομαίο και Ελπιδοφόρο, που έγιναν »ιδιοκτήτες» των εκκλησιών της Αρχιεπισκοπής που έχτισαν και συντηρούν οι Ομογενείς, αδιαφορώντας γιά τα »θέλω» και τα συμφέροντα της Ομογένειας.

Σημ. 2.: Το »ΚΑΛΑΜΙ» θα καταγγέλλει ονομαστικά-δημόσια όποιο ελληνικό ΜΜΕ προωθεί-αναπαράγει τις ψευτιές-ατιμίες ρασοφόρων-αρπακτικών στην Κων/πολη ή στην Αμερική, που καταστρέφουν την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, είτε αυτές εκπορεύονται από το βρώμικο κρατικό ΑΠΕ, είτε από αλλού.

kalami.us – 8 & 11 Οκτ. ’20

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.