Αυγουστίνος Καντιώτης



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 1) Βατικανο: Εμβολιαστειτε, ειναι ηθικα αποδεκτο ακομα κι αν το εμβολιο περιεχει κυτταρα εκτρωμενων εμβρυων 2) ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ: Τα υπαρχοντα εμβολια για covid19 ειναι αναποτελεσματικα για τη νεα του μεταλλαξη συμφωνα με 2 Ιολογους ΗΠΑ, Αγγλιας.

date Δεκ 23rd, 2020 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βατικανο: Εμβολιαστειτε, ειναι ηθικα αποδεκτο ακομα

κι αν το εμβολιο περιεχει κυτταρα εκτρωμενων εμβρυων

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Αυστραλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, οι παπικοί επίσκοποι είχαν συζητήσεις σχετικά με το δίλημμα της «ηθικότητας» των εμβολίων.
Το Βατικανό προέτρεψε σήμερα τους καθολικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εξηγώντας ότι όλα τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν είναι «ηθικά αποδεκτά», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάστηκαν από κύτταρα προερχόμενα από ιστούς αποβλημένων εμβρύω

  • Ἀφοῦ τὸ λέει ὁ ἀλάθητος Πάπας! καὶ οἱ ὅμοιοι του! θὰ κάνουμε ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετο. Ὑπάρχουν και δικοί μας δεσποτάδες, ποὺ σπουδασαν σε Παπαπικά Πανεπιστιμεία & λένε τὰ ἴδια, δὲν τοὺς ἀκοῦμε. Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουσῖνος τοὺς ὁνομάζει πέμπτη Φάλαγγα· «Ἔρχεται», λέει, «η πέμπτη φαλαγγα στο Ἔθνος μας. για να διαλυση την Ορθοδοξια μας». Ἔκλεισαν, ἐδῶ καὶ ἕνα χρόνο τοὺς ναούς καὶ διαφημίζουν τὰ ἐμβόλια!!! Ἂν χρεισθῆ θὰ παραχωρήσουν, λένε, καὶ ναούς, σὰν κέντρα ἐμβολιασμοῦ!!!
    https://dimpenews.com/2020/12/23/%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%%CF%8C/

    9a150f5deb69

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ: Τα υπάρχοντα εμβόλια για covid19 είναι αναποτελεσματικά για τη νέα του μετάλλαξη σύμφωνα με 2 Ιολόγους ΗΠΑ,Αγγλίας. Ιολόγος Sir Jeremy Farrar: η νέα μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική κατά 40-50% και πιο μολυσματική….

Δύο κορυφαίοι ιολόγοι (ένα ΗΒ, μία ΗΠΑ) μου λένε ότι αυτή η μετάλλαξη δεν θα είναι η τελευταία και ανησυχούν για μια αλλαγή που ουσιαστικά μεταβάλλει τη δομή του ιού, καθιστώντας τα εν εξελίξει εμβόλια αναποτελεσματικά.
Διαβαστε:
https://dimpenews.com/2020/12/23/%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C/

9a150f5deb69

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

‘Aπο την συνεργ. Αννα Σμυρναίου Ἀργυροπούλου

ΓΕΝΝΗΣΗ ΧΡΙΣ

Στην πόλη της Βηθλεέμ σε έναν ταπεινό στάβλο επέλεξε να γεννηθεί ο Αχώρητος Θεός Λόγος από την Παρθένο Μαρία, εξ ασπόρου κυήσεως.

Οκτώ αιώνες πριν ο προφήτης Ησαϊας είχε προφητεύσει ότι θα γεννηθεί ο Μεσσίας από μία παρθένο. Συγκεκριμένα είχε προφητεύσει: «Ο ίδιος ο Κύριος θα σας δώσει ένα σημάδι, δέστε, η παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και το όνομά Του θα αποκληθεί Εμμανουήλ (δηλ. ο Θεός είναι μαζί μας)» (Ησαΐας 7:14). Με τη γέννηση του Χριστού επιβεβαιώθηκε η προφητεία αυτή.

Εκείνο που είναι μεγαλειώδες και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός είναι ότι Εκείνος που διέπει τα σύμπαντα, ο ΄Αχρονος, Ακατάληπτος, Αϊδιος, ο Δημιουργός των πάντων, Εκείνος που είπε: «Εγώ ειμί η Ανάστασις και η Ζωή, ο πιστεύων εις Εμέ καν αποθάνει αλλά ζήσεται», καταδέχθηκε, λοιπόν, Εκείνος να σαρκωθεί, να ενδυθεί ανθρώπινη σάρκα και να γεννηθεί ως απλός άνθρωπος. Γιατί το έπραξε αυτό, ζώντας μέσα στο άπειρο μεγαλείο της Θεότητός Του, να καταδεχθεί δηλαδή να κατέβει με αυτόν τον τρόπο στη γη; Από άπειρη αγάπη το έπραξε, για να σώσει το πλάσμα Του από την αμαρτία, να φορτωθεί όλου του κόσμου τούτου τις αμαρτίες, να πάσχει σαν άνθρωπος, να επιτρέψει να θανατωθεί με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο, με θάνατο δια σταυρού, αλλά όντας και Θεός να αναστηθεί μετά από τρεις ημέρες. Από το 30ο έτος της επίγειας ζωής Του μέχρι το 33ο, που σταυρώθηκε, απέθανε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς, δεν έπαψε να ομιλεί και να διαδίδει το χαρμόσυνο μήνυμα της Βασιλείας των Ουρανών.

Για την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών δεν χρειάζονται χρήματα ούτε ακίνητα ούτε ακριβά αυτοκίνητα, οικόπεδα ή ουρανοξύστες. Τα χρήματα έχουν αξία για τον ουρανό και τη Βασιλεία του Θεού μόνον όταν χρησιμοποιούνται για ελεημοσύνη, καμία άλλη αξία δεν έχουν. Εκείνο που έχει σημασία για την κατάκτηση ή μετοχή στη Βασιλεία του Θεού είναι ο καθαρμός από τα πάθη μας, η καθαρότητα της ψυχής για να έλθει ο φωτισμός και να γίνει ο άνθρωπος κατά χάρη Θεός. Ναι, τόσο υψηλά θέλει να ανέβει το πλάσμα Του ο Θεός, να γίνει κατά χάρη Θεός (όχι κατ΄ουσία, κατ΄ουσία είναι μόνο ο Τριαδικός Θεός, Πατήρ, Υιός και ΄Αγιο Πνεύμα) και να γίνει μέτοχος της Βασιλείας του Θεού, να συμβασιλεύσει μαζί Του.

Αυτό το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, κατοίκους της γης και κυρίως στους άρχοντες του κόσμου τούτου, γνωστούς και μη εμφανείς, αυτούς που κατευθύνουν ή κάποιες φορές επιβουλεύονται τις τύχες των ανθρώπων. Η ζωή ετούτη είναι προσωρινή αλλά σημαντική για την προετοιμασία μας για την αιωνιότητα, οτιδήποτε πράττουμε να το πράττουμε με το βλέμμα στον ουρανό, αν αυτό που πράττουμε αποτελεί ένα ακόμη εχέγγυο για την μετοχή μας στη Βασιλεία του Θεού.

Γιαυτή τη Βασιλεία του Θεού, που δεν έχει αρχή και τέλος ήλθε να μας διδάξει ο Θεός Λόγος και να μας καταστήσει κληρονόμους σαυτή. Γιαυτό καταδέχθηκε να ντυθεί ανθρώπινη σάρκα και να γεννηθεί σε ένα ταπεινό στάβλο, να σπαργανωθεί και να φιλοξενηθεί σε μία ταπεινή φάτνη. Δεν τον ζέσταναν ακριβά θερμαντικά σώματα αλλά με τα χνώτα τους τα ζώα που βρίσκονταν μέσα στο στάβλο αυτό. Δεν τον επισκέφτηκαν «σημαίνοντα» πρόσωπα, αρχηγοί κρατών για να δώσουν τα «διαπιστευτήριά» τους, αλλά απλοί βοσκοί, που έβοσκαν λίγο πιο πέρα από τον φτωχικό στάβλο τα ζώα τους και είδαν την φωτεινή σκάλα που έφτανε μέχρι τον ουρανό και μυριάδες αγγέλων να ψάλλουν «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία», άγγελος δε Κυρίου εμφανίστηκε εμπρός τους και τους μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού, του Μεσσία και Σωτήρα του κόσμου και τους είπε να πάνε να Τον προσκυνήσουν.

Οι τρεις Μάγοι από την Ανατολή, ήταν από τους πιο σοφούς ανθρώπους της εποχής εκείνης, γνώριζαν τις γραφές και την προφητεία για τη γέννηση του Μεσσία. Γιαυτό εγκατέλειψαν τις εστίες τους, τη χώρα τους την Περσία και έκαναν μεγάλο δρόμο ακολουθώντας το αστέρι που θα τους υποδείκνυε το τόπο γέννησης του Μεσσία. Τα δώρα των μάγων έχουν τους εξής συμβολισμούς σε σχέση με τον Χριστό: ο χρυσός ως τιμή σ΄ αυτόν ως τον νέο βασιλιά του κόσμου, το λιβάνι ως Θεό, η σμύρνα ως αυτόν που θα θυσιαζόταν για χάρη των ανθρώπων. Μόλις έφτασαν στο ταπεινό σπήλαιο που φιλοξενούσε το Βασιλέα των πάντων, εναπόθεσαν τα δώρα τους ενώπιον του Θεανθρώπου, γονάτισαν και τον προσκύνησαν Αυτόν και τη μητέρα Του. Η αποστολή τους είχε επιτελεσθεί και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, βρήκαν Αυτόν που αναζητούσαν, του πρόσφεραν τα συμβολικά δώρα και Τον προσκύνησαν. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι στη θέση τους. Να λάβει ό,τι καλύτερο έχει για δώρο και να πάει να προσκυνήσει τον Νεογέννητο Χριστό.

Μέσα στο μυαλό μας και με τη φαντασία μας βρισκόμαστε κοντά στο ταπεινό σπήλαιο της Γέννησης του Θεανθρώπου και γύρω – γύρω από αυτό ανοίγονται χιλιάδες δρόμοι. ΄Ενας δρόμος οδηγεί στο ταπεινό σπήλαιο αυτούς που πράττουν ελεημοσύνες στον κάθε άνθρωπο και στον συνάνθρωπό τους, ένας άλλος δρόμος αυτούς που συγχώρεσαν και συγχωρούν τα σφάλματα των άλλων, ένας ακόμη δρόμος οδηγεί αγκαλιασμένους και συμφιλιωμένους αυτούς που μέχρι χθες είχαν έχθρα μεταξύ τους, ένας άλλος δρόμος κάνει να καταφθάνουν στον φτωχικό στάβλο και να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος αυτούς που έχουν καθαρότητα καρδιάς, ένας άλλος δρόμος οδηγεί στο Θείο Βρέφος αυτούς που εργάζονται για την αληθινή αντικειμενική Δικαιοσύνη, ένας άλλος δρόμος οδηγεί αυτούς που εργάζονται για την αντικειμενική αλήθεια και φροντίζουν για την διάδοση αυτής, ένας δρόμος οδηγεί στο Θείο Βρέφος τους Ειρηνοποιούς και διώκτες των πολέμων κ.ο.κ. Αυτά τα δώρα που δεν έχουν σχέση με την ύλη, αλλά αποτελούν «πνευματικά καλούδια», πόση χαρά θα έδιναν στον νεογέννητο Χριστό! Αλήθεια εμείς ποιο δρόμο θα επιλέξουμε για να οδηγηθούμε στο Θείο Βρέφος; Είναι τόσο μεγάλο το εύρος και οι επιλογές που θα μπορούσαμε εν προκειμένω να πράξουμε, αρκεί να το θελήσουμε και να κάνουμε μία μεταστροφή μέσα μας προς το «αγαθό».

Επιλέγουμε λοιπόν ένα δρόμο και προετοιμαζόμαστε καταλλήλως με έργα ευάρεστα στο Θεό για να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να διαβούμε το δρόμο που οδηγεί στη Βηθλεέμ, στο σπήλαιο με την ταπεινή φάτνη, να προσκυνήσουμε το Θείο Βρέφος και να γίνουμε μέτοχοι της Θείας Πολιτείας Του.-

Ακολουθεί ποίημα για τα Χριστούγεννα, για τη Θεία Γέννηση

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Χριστούγεννα και πάλι, Χριστούγεννα ξανά,
«ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ…»
αντιλαλεί στης Βηθλεέμ τ΄άγια τα βουνά.
Χριστός-Θεός απ΄τους ουρανούς κατέβηκε,
τη γη στα ουράνια να εξυψώσει
στο ανθρώπινο το γένος κάθαρση κι αιωνιότητα να δώσει.
«Χριστός γεννάται», δόξα πάνω στη γη»,
σε κάθε καθαρή καρδιά γλυκιά απαντοχή.

«Χριστός γεννάται σήμερον….»
Ψάλλουν τα παιδιά σε κάθε γειτονιά,
γλυκιά υμνωδία π’ αγγίζει τα ουράνια,
με της αδούλωτης ψυχής τα χνώτα τα παιδικά
λιώνουν τον πάγο απ’ του καιρού την αντηλιά,
δρόμο ανοίγουν πάλι στη λαβωμένη ανθρωπιά,
απ’ τ’ άδικο και το κακό που κυβερνά.

Χριστούγεννα και πάλι, Χριστούγεννα ξανά,
στο τζάκι σιγοκαίει το Χριστόξυλο όλη τη νυχτιά,
το Χριστό στην ταπεινή τη φάτνη να ζεστάνει,
΄Αγγελοι μετά ποιμένων ψάλλουν ΩΣΑΝΝΑ,
το Θείο Βρέφος τη θλίψη και τον πόνο στην πλάση θα γιάνει,
κάθε ψυχή που βάλλεται με θέρμη θεϊκή θα τη θερμάνει.

Τη σκάλα τ΄Ουρανού με τη γη ενώνει ξανά,
του μίσους τη θέση παίρνει η συγνώμη,
ο ένας στον άλλο το χέρι δίνει αδελφικά,
μια φωλιά ζεστή σε κάθε ανθρώπινη ψυχή
για το νεογέννητο Χριστό έχει ετοιμασθεί,
για να ’χει διάρκεια η χαρά
και να μείνει παντοτινά.

Χριστούγεννα και πάλι, Χριστούγεννα ξανά,
το χιόνι έξω ο χιονιάς κατάλευκο το στρώνει,
μες στη νύχτα και τι δε φέγγει,
κάθε νιφάδα του χιονιού μ’ αστέρι μοιάζει που χορεύει,
αγάπης μήνυμα στα γήινα απ’ τα ουράνια
με τρόπο υπερκόσμιο σ’όλο τον κόσμο στέλνει,
Χριστούγεννα και πάλι, Χριστούγεννα για πάντα.-

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.