Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ 2) «Δραξασθε παιδεiας, μηποτε οργισθη Κυριος και απολεισθε εξ οδου δικαιας» (Ψαλμ. 2, 12).

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ .pdf

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ= ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.
Έχει γεμίσει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες με βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού να μαγνητίζουν αντικείμενα (πατηστε τον υπογραμισμένο τιτλο και διαβαστε το αρθρο)

9a150f5deb69

«Δράξασθε παιδείας, μήποτε ὀργισθῇ Κύριος καὶ ἀπολεῖσθε ἐξ ὁδοῦ δικαίας»
(Ψαλμ. 2, 12).

 . . . ἀκούγεται μιὰ φωνὴ ἀπὸ τὸ ὑπερ­πέραν, ἡ φωνὴ τοῦ ἁγίου Κωνσταντίνου, ὁ ὁ­ποῖος μᾶς λέει· «Ἐγὼ ἔδωσα σύμβολο στὸ κρά­τος μου τὸν σταυρό, καὶ χίλια χρόνια ἐφώτιζε· σεῖς θὰ τὸ ἐγκαταλείψετε;

  • Τὸ Εὐαγγέλιο, ἡ Ὀρθοδοξία, ὁ σταυρός πρέ­πει νὰ παραμείνουν τὸ ἰδανικὸ καὶ τῆς νεωτέ­ρας Ἑλλάδος. Ὅπου εἶνε ὁ Χριστός, ἐκεῖ λευτεριά, ἰσότης, δικαιοσύνη, ἀλήθεια, εἰρήνη, πα­ράδει­σος· ὅπου λείπει ὁ Χριστός, ἐκεῖ σκλαβιά, ἀνισότης, ἀδικία, ψέμα, πόλεμος, κόλασις. Καὶ ὄν­τως κόλασι ζοῦμε σήμερα, γιατὶ ξεχάσαμε τὸ Χριστό. ῾Ρίπτω λοιπὸν τὸ σύνθημα· Χριστὸς στὴν οἰκογένεια, Χριστὸς στὸ σχολεῖο, Χριστὸς στὰ δικαστήρια, Χριστὸς στὸ στρατό, Χριστὸς στὴν ἀγορά, Χριστὸς στὴν πολιτική, Χριστὸς στὴ βουλή. Τότε θὰ γίνουμε τὸ πιὸ εὐλογημέ­νο ἔθνος. Παντοῦ Χριστός! Ὅν, παῖ­δες Ἑλλήνων, ὑμνεῖτε καὶ ὑπερυψοῦτε εἰς πάν­τας τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
  • † ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος
    Ἀπομαγνητοφωνημένη ὁμιλία, ἡ ὁποία ἔγινε στὸν ἱ. ναὸ ῾Αγ. Κωνσταντίνου & Ἑλένης Ἀμυνταίου – Φλωρίνης τὴν 21-5-1985. Καταγραφὴ καὶ σύντμησις 21-5-2007.

ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΥΔΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ;

ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ; ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ; ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ; ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, (και χαράζουν πορείες στην κοινωνίαν μας).
ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΘΛΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ , ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ; – ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΩΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ (φαινομενικό πάντα) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ: 1) ΑΡΡΕΝΩΝ ΘΗΛΕΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
2) ΚΟΙΝΟΝΙΟΛΟΓΙΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ –ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΗ- ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
3) Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
4) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ (σπουδαστές, πολίτες, πολιτικοί).
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ;
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΔΑΞΕ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ; Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΣΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΒΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΙΟ , ΗΤΑΝ ΔΙΔΑΓΜΑ.
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΤΑΝ ΒΙΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΨΕΥΤΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΒΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΗΤΑΝ ΒΙΟΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΚΗ ΣΦΕΝΔΟΝΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΜΑΚΡΙΑ. ΗΤΑΝ ΒΙΟΣ ΑΠΟΚΟΣΜΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΗΤΑΝ ΒΙΟΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΧΤΙΖΕ ΕΑΥΤΟΝ ΘΕΟΝ, ΟΧΙ ΕΓΩΙΣΜΟΝ, ΒΙΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΒΙΟ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΤΟ ΞΕΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕΙΚΤΑ (ΑΡΡΕΝΩΝ –ΘΗΛΕΩΝ) ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.
ΔΙΟΤΙ, ΤΑ ΜΕΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΥΠΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΓΟΝΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΟΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΒΙΩΜΑΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ.
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ, ΕΩΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ= ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΖΩΗ, ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ – ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ- ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΝΟΜΕΘΑ ΕΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ, ΠΟΥ . . . . ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ , ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ; ΕΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ. –

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.