Αυγουστίνος Καντιώτης



Μαγειρεμενες εκλογες επισκοπων 2) «Οι σφουγγοκολαριοι» εκλεγονται δεσποταδες – ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ 3) Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ (Μητροπολιτης Φλωρινης)

Ο σημερινος τροπος της εκλογης επισκοπων ευνοει

στην εκλογη κακων επισκοπων

Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος, που έκανε αγώνα για την κάθαρση της Εκκλησίας και για τον Ορθόδοξο τρόπο εκλογής επισκόπων (το σκίτσο είναι δικό του), έλεγε:

1. Καλύτερα έλλειψη ιερέως και επισκόπου, παρά αηδία…

2. Θα έρθη καιρός που οι χριστιανοί δεν θα μπορούν να εκκλησιάζονται σε μεγαλοπρεπείς ναούς αλλά θα φεύγουν στις σπηλιές και στα όρη για να υμνήσουν τον Θεό, γιατί τους μεγαλοπρεπείς ναούς θα τους έχουν καταλάβει αντίχριστοι ρασοφόροι.

589345584235671765gogbaΕφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» 12-10-1989

«Σφουγγοκολαριοι» εκλεγονται δεσποτες
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΨΗΦΟ-ΚΛΗΡ-ιστ.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

«Σύμφωνα με το σύστημα φοβερής ευνοιοκρατίας που επικρατεί, εκλέγονται Δεσπότες ως επί το πλείστον οι παρακοιμώμενοι και σφουγγοκολάριοι του Αρχιεπισκόπου».
Αυτό κατήγγειλε, μία μόλις ημέρα μετά την εκλογή του κ. Δημητρίου Μπεκιάρη στην Μητρόπολη Λάρισας και τον παραγκωνισμό του παράνομα εκδιωχθέντος από την Ιωαννίδειο Δικτατορία Επισκόπου κ. Θεολόγου Πασχαλίδη, ο Σεβ. Φλωρίνης Αυγουστίνος….

Διαβπαστε https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=49237#more-49237

589345584235671765gogba

«Η εκλογη των Επισκοπων»

Αυγουστίνος Καντιώτης – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

Ο Επίσκοπος (Φλωρίνης) Αυγουστίνος Καντιώτης (1907 – 2010), παρά την απλή του μορφή, ήταν ηγεσία – κυριαρχία κορυφής μέσα στην Εκκλησία.

Η Αγιοπνευματική ωριμότητα της συνείδησής του προβάλλεται μέσα στην ανάλυση – ερμηνεία βασικών θεμάτων της Ορθόδοξης (διαχρονικής) Εκκλησίας όπως είναι, για παράδειγμα, η εκλογή των Επισκόπων, που ανάλυσε ο π. Αυγουστίνος με αφορμή τον Αποστολικό τρόπο εκλογής του Ματθία, αντικαταστάτη του Ιούδα, που περιγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων (Α΄, 15 – 26).

Πριν υπογραμμίσουμε τις θεμελιακής σημασίας θέσεις του π. Αυγουστίνου, να τονίσουμε τον καθολικώτερο και θεολογικά ακριβή διακονικό – ηγετικο ρολο του επισκόπου.

Την συνεχεια: https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%cf%89%ce%bd/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.