Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, Ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος συμβουλευει: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. 2) Γεροντας Γαβριηλ του Αγιου Ορους: Μακρια απο τον πατριαρχη Βαρθολομαιο & τους δεσποταδες που λειτουργουν με τους αχειροτονητους της Ουκρανιας 3) Διαμαρτυρια ορθοδοξων χριστιανων Φθιωτιδας για το ανιερο συλλειτουργο 3) Ελπιδοφορος, το τυφλο οργανο της παγκοσμιοποιησης, εβαλε σε αργια ιερεα της Μητροπολης Νεας Ιερσεης

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

Ο Μητροπολιτης Φλωρίνης Αυγουστῖνος μας συμβουλευει:

«Μακρια απο τους αρουραιους της Παγκοσμιοποίησης  που ροκανίζουν τις ρίζες του δένδρο της Ορθοδοξίας…» και συνεχίζει: «Όπως πηγαίνουμε στην ευλογημένη πατρίδα μας…σε 50 χρόνια και λιγότερο, θα υπάρχουν όλων των λογιών καρύδια, μόνο έλληνες ορθόδοξοι δεν θα υπάρχουν. Μάλιστα, αυτού θα καταντήσουμε εαν δεν δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αντιστάσεως.. (Αυτά τα λόγια τα είπε πριν ακριβῶς 50 χρόνια, στις 6.7.1972. Σε επόμενη ανάρτηση θα τα βάλουμε να τα ακουσετε και ηχητικά).

Τώρα που ο πατριάρχης Βαρθολομαιος και κάποιοι δεσποτάδες κουβαλανε τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας στην Ελλάδα και συλλειτουργουν μαζί τους και ο ανημέρωτος λαος συμμετέχει, τι γινεται;

589345584235671765gogba

Ο Γεροντας Γαβριηλ του Αγιου Ορους απαντα:

Μακρια απο τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους δεσποτάδες που λειτουργουν με τους αχειροτονητους της Ουκρανιας. Μακριά και απο τους παπάδες που δικαιολογουν και υπερασπίζονται ακόμα τον πατρ. Βαρθολομαιο.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

«Οι σχισματικοί της Ουκρανίας είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι. Είναι αχειροτόνητοι και αυτοχειροτόνητοι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝΕ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ/ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ….

Την συνέχεια: https://balsamopsyxhs.gr/2022/09/11/%ce

589345584235671765gogba 

Διαμαρτυρια ορθοδοξων χριστιανων Φθιωτιδας για το ανιερο συλλειτουργο με τον σχισματικο Επιφανιο «επισκοπο» Ολβιας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ OΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

             Πρός τόν Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών
Κοινοποίηση Διαδίκτυο

Σεβασμιώτατε,
Πληροφορηθήκαμε ἀπό τήν ἐπίσημη ἱστοσελίδα τῆς Μητροπόλεώς μας γιά τό ἀνίερο συλλείτουργο μέ τόν σχισματικό Ἐπιφάνιο «ἐπίσκοπο» Ὀλβίας στίς 11-09-2022. Λυπηθήκαμε βαθύτατα γιατί ὡς τώρα εἴχατε μόνο -ἔστω- παρευρεθεῖ, συναντηθεῖ καί ὑποδεχθεῖ τούς σχισματικούς. Τώρα δυστυχῶς συλλειτουργήσατε κιόλας τό ὁποῖο, ὅπως γνωρίζετε, ἀποτελεῖ μέγα ἀτόπημα βάσει τῶν Κανόνων τῆς Ἐκκλησίας (ΜΕ΄(45ος), ΜΣΤ΄ (46ος), ΞΕ΄ (65ος) Ἀποστολικοί Κανόνες καί ὁ ΛΓ΄ (33ος) τῆς ἐν Λαοδικίᾳ Συνόδου). Αὐτό μᾶς ἐμποδίζει στό ἑξῆς νά παρευρεθοῦμε σέ τόπο πού λειτουργεῖτε ἐσεῖς ἤ οἱ ὑπόλοιποι ἱερεῖς (οἱ δύο ἱερεῖς τῆς ἐνορίας στά Καμένα Βούρλα, ὁ ἱερέας τῆς ἐνορίας στόν Μῶλο καί ὁ ἱερέας τῆς ἐνορίας στό Ρεγκίνι) πού συμμετεῖχαν στό ἀναφερόμενο γεγονός…

Την συνεχ. http://aktines.blogspot.com/2022/09/blog-post_80.html

589345584235671765gogbaΑλλο τυφλό όργανο της παγκοσμιοποίησης είναι της Αμερικης ο Ελπιδοφόρος. Τώρα που οι χριστιανοι όχι  μόνο της ομογένειας τον πηραν χαμπάρι και τον φτυνουν κατάμουτρα, αλλα και  της Ελλάδος, τιμωρει ο παλληκαράς έναν ιερέα του, γιατί εξέφρασε την διαφωνία με αυτά που κάνει!

Ελπιδοφορος εβαλε σε αργια ιερεα της Μητροπολης Νεας Ιερσεης, γιατι διαφωνοι με τις αντιχριστιανικες ενεργειες του

Ελπιδοφόρος: Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έβαλε σε αργία από κάθε ιεροπραξία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ τον καλεί και σε πνευματικό δικαστήριο στις 4 Οκτωβρίου στις 12 η ώρα το μεσημέρι, τον Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Κανταράκια.

Ο π. Αλέξανδρος είναι ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κανταράκιας κατηγορείται ότι ομιλεί «ασεβώς» (disrespected) και κατά τρόπο «χυδαίο» (vulgar) εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του πρωτοσυγκέλου.

Ο π. Παπαζαφειρόπουλος ανάμεσα στα άλλα αιτιάζει σε βάρος του Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Κανταράκια, πως, «έχομε λάβει αξιόπιστες πληροφορίες πως «ομιλείς κατάφορα, ασεβώς και χυδαία ανοικτά και δημόσια εναντίον του Αρχιεπισκόπου, γι’ αυτό με εντολή του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου καθίστασαι αργός από όλα τα ιερατικά σου καθήκοντα μέχρι το τέλος του έτους. Δεν έχεις άδεια να τελέσεις κανένα μυστήριο της Εκκλησίας, καθώς εκκρεμεί η σύγκληση πνευματικού δικαστηρίου την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022».

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κανταράκιας προϊσταμενεύει στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Φιλαδέλφειας επί δέκα έτη, η δε κοινότητα συγκροτείται από τριακόσιες οικογένειες.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Αρχιμανδρίτη Κανταράκια, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο εν λόγω κληρικός έχει εκφρασθεί για κάποιες ενέργειες και λεχθέντα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, τα οποία δεν συνάδουν με την Ορθόδοξη Πίστη και φρόνημα και τα οποία έχουν σχολιασθεί δυσμενώς δημόσια τόσο από ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και από πολλά Μέσα Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει προβεί σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για την γνωστή βάπτιση την οποία τέλεσε στην Μητρόπολη Γλυφάδας, ενώ η Σύνοδος του Πατριαρχείου του έδωσε εντολή, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας», να απαντήσει ο ίδιος στη διαμαρτυρία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει πως πλειάδα ιερέων από όλη την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανά τη χώρα, ομιλεί σκιωδώς για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο όχι μόνο ιδιωτικώς μεταξύ τους, αλλά και σε ομαδικά δείπνα εκφράζοντας την αγωνία τους για την πορεία της Αρχιεπισκοπής και της Σχολής. Επίσης το ίδιο σκιωδώς εκφράζονται και για συγκεκριμένα πρόσωπα κληρικών που τον περιβάλλουν, τόσο γι’ αυτούς που έχει φέρει από Ελλάδα, Γερμανία, και Κωνσταντινούπολη, όσο και για εκείνους από εδώ, τις ΗΠΑ, που έχει πάρει στην Αυλή του.

Του Θεοδώρου Καλμούκου – ekirikas.com

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.