Αυγουστίνος Καντιώτης



Γιατι τοσοι διωγμοι εις βαρος του ιεροκηρυκα της Κατοχης Αυγουστινου Καντιωτου, που επαιζε κορωνα γραμματα την ζωη του για τον Χριστο & την πατριδα & μαλιστα απο επισκοπους; «ΔEN KHPYTTOME ΓIA NA APEΣOΥME», λεει ο ιδιος & αλλου συμπληρωνει: «Τον κοσμο ολο τον πατω, αλλα το Ευαγγελιο δεν το πατω». Αυτα ειναι τα γνωρισματα του αληθινου Ορθοδοξου ιερεως

Απο το βιβλίο: «ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»
Με τή δρᾶσι τοῦ π. Αὺγουστίνου Ν. Καντιώτου τα χρόνια της Κατοχῆς στην Μακεδονία

Γιατι τοσοι διωγμοι;

Το λέει στο παραπάνω άρθρο που αναδημοσιεύσαμε: Ο Διαμαντης Θ. Βαχτσιαβάνου

https://efkozani.gr/aygoystinos-kantiotis-enas-iroas-me-rasa-pos-esose-toys-kozanitesapo-tin-peina-stin-katochi-kai-mia-martyria-gia-ekeini-tin-epochi-diamanti-th-vachtsiavanoy/

«…Ο Αυγουστίνος Καντιώτης είναι μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας που δεν συμβιβάστηκε με καμιά εξουσία. Κυνηγήθηκε από τους Ιταλούς την περίοδο της Κατοχής και από τους μαυραγορίτες. Κυνηγήθηκε διαχρονικά από το ιερατείο, από την πολιτική και πολιτειακή εξουσία……

Αν στην Κατοχή κυνηγήθηκε και επικηρύχθηκε από τους κατακτητές, οι διωγμοί συνεχίστηκαν και μετά την Κατοχή, από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και την υψηλή ιεραρχία. Ο Αυγουστίνος όμως δεν το έβαλε κάτω ποτέ και έλεγε πως τον μόνο που προσκυνά είναι ο Θεός!…»

Το λέει ο ίδιος:

ΔEN KHPYTTOME ΓIA NA APEΣOΥMEπ. Αυγ......ιστ

«…Δὲν προσπαθῶ νὰ κολακεύσω ἀνθρώπους, λέει ὁ ἀπόστολος Παῦλος…
Ἔ, αὐτό τὸ παράδειγμα προσπαθοῦμε νὰ ἐφαρμόσουμε καὶ ἐμεῖς, παρ’ ὅλη τὴν ἀτέλεια καὶ ἁμαρτωλότητά μας, ἐδῶ στὴν πόλι. Ἐάν κάτι εἶναι ὁρθόν καὶ πρέπων, προσπαθοῦμε νὰ τὸ ἐφαρμόσουμε ἔστω καὶ ἐάν ὅλη ἡ κοινωνία εἶναι ἐναντίον μας, ἔστω καὶ ἐὰν μείνουμε μόνοι μας»(Φλώρινα 11-1-1991).

Σε παλαιότερο κήρυγμα έλεγε:

«Τὸν κόσμο ὅλο τὸν πατῶ, ἀλλὰ τὸ Εὐαγγέλιο δὲν τὸ πατῶ

«Αν δεν επίστευα στο Ευαγγέλιο, θα προτιμούσα να είμαι λούστρος, να γυαλίζω παπούτσια στους δρόμους της πόλεως. Πιστεύω στο Ευαγγέλιο, πιστεύω στην Ορθοδοξία, και παίζω κορώνα – γράμματα τη ζωή μου για την Ελλάδα…
Εδώ δίδεται μια μάχη, η μάχη του Χριστού κατά του σατανά. Πρέπει να νικήσει ο Χριστός, και μόνον ο Χριστός… Δεν υποχωρώ ούτε ένα γιώτα από το Ευαγγέλιο του Χριστού…»(Φλώρινα 1968).

Και στο περιδικο ΣΠΙΘΑ γραφει:

«Δὲν ὑπάρχει, ἀγαπητοί μου, συμβιβασμὸς μεταξὺ Ἐκκλησίας καὶ στοᾶς, χριστιανισμοῦ καὶ μασονίας, Χριστοῦ καὶ Βελίαρ» (περιοδ. «Χριστιανικὴ Σπίθα», ἀρ. φύλ. 450/Ἰανουάριος–Φεβρουάριος 1987).

Ο διωγμός απο τον δεσπότη της Θεσσαλονίκης Γεννάδιο αρχισε μόλις ο ιεροκήρυκας Αυγουστίνος κήρυξε πόλεμο  εναντίον της Μασονίας, γιατί την θεωρουσε και ειναι ο μεγαλύτερος και υπουλότερος εχθρός της πίστεως και της πατρίδος. Όποιος μπλέκει στα δίχτυα της, υπακούει και υποτάσσεται στις σκοτεινες δυνάμεις. Γίνεται δοῦλος των παγκοσμίων καθαρμάτων και αρνεῖται ΧΡΙΣΤΟ & ΕΛΛΑΔΑ. 

Ο διάβολος τους δείχνει τις βασιλεῖες και τα χρήματα του κόσμου και τους λέει: «Ταῦτα πάντα σοι δώσω, ἐὰν πεσὼν προσκυνήσῃς μοι» και αυτοί τον προσκυνοῦν και πουλᾶν την ψυχή τους σε αυτόν!

Τους δίνει χρήματα, για να φάνε αυτοί και τα δισέγγονά τους. Τους ανεβάζει σε μεγάλες θέσεις και γίνονται υποχείριά τους. Τους κάνει υπουργούς, πρωθυπουργους, επίσκοπους, αρχιεπίσκοπους, πατριάρχες, καθηγητάδες και από εκεῖ βομβαρδίζουν κάθε τι, το Χριστιανικό και Ελληνικό. Βοβαρδίζουν δια της τηλεορασεως με τα ψέματά τους και τρομοκρατοῦν τον Ελληνικό λαό, για να τους σπάσουν το ηθικό, για να τους κλέψουν την ελευθερία και να τους οδηγήσουν στα σκλαβοπάζαρα της παγκοσμιοποίησις, του οικουμενισμοῦ και  του Αντιχριστου. Αυτά τα καθάρματα οδήγησαν την ενδοξη πατρίδα μας την Ελλάδα στην εξαθλίωση, ωστε να την περιγελά και να  την λέει «ζητιάνα» και ο Τούρκος! 

Να μη τους ζηλεύουμε. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ μιλᾶ για το φρικτό τους τέλος. Θα πληρώσουν με τόκο και επιτόκιο τα φρικτά εγκλήματά τους. Ας αγωνιστοῦμε οι χριστιανοί, για να μην συμπαρασυρθοῦμε μαζί τους στην απώλεια. ΧΡΙΣΤΟΣ & ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, αυτα τα δυο να τα κρατήσουμε ότι και αν μας στοιχίσουν και ο Θεός θα μας δώσει την χαρά και την νίκη.

Ο φιλομασώνος δεσπότης Γεννάδιος έστειλε, όπως ήταν υποχρεωμένος την αίτηση του ιεροκήρυκα Αυγουστινου στην Ιερά Σύνοδο και εκείνη τον μετέθεσαν στην Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, για να γράψη και εκεῖ μια ένδοξη ιστορία και να αγαπηθῆ από τον λαό της.

Γι` αυτη την ιστορία, για τους νέους αγωνες και τις περιπέτειες του ιεροκήρυκα Αυγουστίνου στην Κοζάνη, θα χρειασθη  να δημοσιεύσουμε αποσπάσματα από ένα άλλο βιβλίο, το: «ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ο π. Αυγουστινος Καντιωτης την Κατοχή στην Κοζάνη (Α & Β τόμος). Αν θέλει ο Θεός θα το κάνουμε.

  • Στο επόμενω δημοσίευμα θα ακούσουμε από τον ίδιο αγωνιστή ιεροκήρυκα Αυγουστίνο Καντιώτη, να μιλᾶ για τον έλεγχο, που εξάσκησε σε πρόσωπα της εξουσίας, όταν καταπατοῦσαν τα υψηλά ιδανικά και σκανδάλιζαν τον λαό.

Ο Μεταξας θα τον έδινε να πιῆ ρετσινόλαδο. Ο πόλεμος του 1940 τον σταμάτησε. Τον επαινει όμως για το μεγάλο όχι που είπε στους εχθρους της Πατρίδος.
Ήλεγξε τον βασιλια Παύλο, ως στρατιωτικός ιερεύς το 1949, για ένα βασιλικό διάταγμα που υπεργραψε υπέρ της μασωνιας και αναστατώθηκε το σύμπαν.
Ήλεγξε και την Φρειδερίκη, τον Kαραμανλή, τη δικτατορία του Παπαδόπουλου και του Iωαννίδη. Ήλεγξε και τον Παπανδρέου. Δέν εσίγησε ποτέ. Kαι δεν εξύμνησε κανέναν από φόβο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.