Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος & το 1947-1949 ως στρατιωτικος ιερευς, βρεθηκε στην Φλωρινα, κοντα στον πιστο λαο & στους στρατιωτες, που πολεμουσαν για την πατριδα & εθαψε οπως ελεγε τα καλυτερα παιδια της Ελλαδος. Αλλα, δεν ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΔΩ. ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ

Απο το βιβλίο: «ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»
Με τή δρᾶσι τοῦ π. Αὺγουστίνου Ν. Καντιώτου τα χρόνια της Κατοχῆς στην Μακεδονία, σελ. 62

Δέν θά σταματήσω ἐδῶ

Ὁ ἐπίσκοπος Φλωρίνης Αὐγουστῖνος, ὄχι μόνο τὸ 1942-1943 ἔγινε φύλακας ἄγγελος τῆς Φλώρινας, ὅπως μαρτυρεῖ τὸ πλῆθος τῶν ἐπιστολῶν καὶ τῶν τηλεγραφημάτων ποὺ δημοσιεύσαμε, ἀλλὰ καὶ τὸ 1947-1949 σὰν στρατιωτικὸς ἱερεὺς βρέθηκε στην Δυτικη Μακεδονία και στὴ Φλώρινα κοντὰ στοὺς στρατιῶτες ποὺ πολεμοῦσαν γιὰ τὴν πατρίδα καὶ ἔθαψε, ὅπως ἔλεγε ὁ ἴδιος, τὰ καλύτερα παιδιὰ τῆς Ἑλλάδος, γιὰ νὰ εἴμαστε ἐμεῖς σήμερα ἐλεύθεροι, καὶ στήριξε τὸν λαό της στὴν νέα του δοκιμασία.

Παραθέτουμε δύο δημοσιευματα τοῦ 1948.

Εμπρος ιεροκηρυξ Αυγουστ. ιντ«ΕΜΠΡΟΣ»
Ἡμερησία Ἐθνικὴ Ἐφημερὶς
Τρίτη 11 Μαΐου 1948

Ο ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑΝ

ΦΛΩΡΙΝΑ, 10. – «Τῇ ἀδείᾳ τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης ὁ παρευρισκόμενος εἰς τὴν πόλιν μας στρατιωτικὸς ἱεροκήρυξ Αὐγουστῖνος Καντιώτης ἐκήρυξε τὸν θεῖον λόγον εἰς τὸν ἱερὸν ναὸν τοῦ Ἁγίου Γεωργίου συναρπάσας τὰ πλήθη τῶν πιστῶν, τὰ ὁποῖα κατέκλυζαν τὸν ναὸν καὶ τὸν πέριξ αὐτοῦ χῶρον. Ὁ εὐλαβὴς λαὸς τῆς Φλωρίνης παρακαλεῖ τὴν ἐπὶ δίμηνον ἐνταῦθα παραμονὴν τοῦ ἀνωτέρω ἱεροκήρυκος ἵνα οὗτος κηρύξῃ τὸν θεῖον λόγον πρὸς ἀναβίωσιν τῆς Ἑλληνοχριστιανικῆς κοινωνίας εἰς τὸν προμαχῶνα τοῦτον τῆς Ἑλλάδος»
(Ἕπονται ὑπογραφαὶ κατοίκων τῆς Φλωρίνης)».

1948 ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ιντ«ΕΜΠΡΟΣ»
Ἡμερησία Ἐθνικὴ Ἐφημερὶς
Σαββάτο 22 Μαΐου 1948

ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΙΕΡΕΥΣ

Καθὼς μᾶς πληροφοροῦν ἀπὸ τὴν Φλώριναν, ἀληθινὴν θύελλαν τοῦ ἐθνικοῦ αἰσθήματος ἤγειρεν ἡ ἐκεῖ παρουσία τοῦ ἱεροκήρυκος Αὐγουστίνου Καντιώτη. Ὁμιλεῖ εἰς ὅλους τοὺς ναούς, εὑρίσκεται εἰς πᾶσαν συγκέντρωσιν, περιοδεύει εἰς ὅλα τὰ χωρία, κηρύσσει τὸν ἐθνικὸν λόγον καὶ γενικὰ ἔχει μεταβληθῆ εἰς ἀληθινὸν ἐθνεγέρτην. Σπανίως τὸ ράσον ἐνεφανίσθη κατὰ τοὺς τελευταίους καιροὺς εἰς τόσον ὕψος συναισθήσεως τῆς ἀποστολῆς του.
Ὁ Αὐγουστῖνος εἶναι, σημειωτέον, ὁ ἀρχιμανδρίτης τὸν ὁποῖον ἔθεσεν ὑπὸ διωγμὸν ἡ διοίκησι τῆς Ἐκκλησίας.

ΟΥΤΕ ΟΙ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ

Κάποιοι αγράμματοι ή κάτι άλλο χειρότερο, δεν μνημόνευσαν στην ιστορία της Φλώρινας ούτε το όνομα του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου, στα 100 χρόνια της Φλωρινας (1912-2012)

alh6Δεν μνημόνευσαν οι διοργανωται των πανηγυριῶν ούτε το όνομά του στην ιστορία των τελευταίων 100 ετῶν της Φλώρινας!!!  Πρωτος διοργανωτης ο «μεγαλος» πρωτοσύγκελλος, τοτε, του Θεοκλήτου, Ιουστινος Μπαρδάκας και μητροπολίτης Καλαμαριας υστερα από τρία χρόνια!!!

Δεν ηξερε ο ταλαίπωρος ότι ο Αυγουστῖνος Καντιώτης ηταν από τότε που γεννήθηκε Μητροπολίτης της Φλώρινας, μὲ μεγάλη παγκόσμια ακτινοβολία; Δεν ήξερε τους μεγάλους αγῶνες του ιεράρχου υπέρ της ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και της ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ! Μαλλον το ήξερε, αλλα πῆρε εντολή να το παραλείψη! Δεν ήξερε τὴν τεράστια φιλανθρωπική του δράση, την ἁγία ζωή του και τὸ φωτεινὸ παράδειγμά του, που ἔκανε ἔνδοξη τὴν ἱστορία τῆς Φλώρινας και φύλαγε άγρυπνος της θερμοπύλες του Βορρά; Τα ήξερε όλα, αλλά ήθελε να το παίξει αντικαντιωτικός, για να το διαπιστώση ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που βρίσκοταν δίπλα του, βουβός και να πάρει προαγωγή!!! Δυστυχῶς, αφου δεν τηρεῖται ο Ορθόδοξος τρόπος χειροτονίας επισκόπων, «ψήφω κλήρου και  λαοῦ», αυτοί, για τις αμαρτίες μας, καταλαμβάνουν μεγάλες θέσεις.

ΑΧΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ

Ο δημοσιογράφος της Φλώρινας στην εφημερίδα του «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», λίγα χρόνια πρίν, που προσπαθουσαν κάποιοι, να αναγκάσουν τον ποιμενάρχη της Φλώρινας Αυγουστίνο, να παραιτηθῆ, λόγω γήρατος,  έγραφε: «…Είναι λυπηρό και δεν το συγχωρεί ο πιστός λαός της Φλώρινας την στάση ορισμένων ιερωμένων της Μητρόπολής μας που έχουν αναγάγει την αχαριστία σε επιστήμη και τις φιλοδοξίες σε τρόπο ζωής, ταυτιζόμενη όχι με τον Επίσκοπό τους αλλά με τους σφετεριστές…».

Διαβαστε εδω: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=25004

Και Σκοπιανοί προπαγανδιστές να ήταν, δεν θα μποροῦσαν να παραλείψουν από την  ιστορία της Φλώρινας το όνομα Αυγουστίνος.

Θα τον μνημόνευαν έστω και με τα χειρότερα λόγια, γιατί τους χάλασε την προπαγάνδα και δεν μποροῦν σήμερα, να πιάσουν επαφή με τον Φλωρινιωτικο λαό. Οι ανθέλληνες πολιτικοί, μπορεῖ να ξεπούλησαν το όνομα, την γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας, αλλά ο λαός έχει υψηλά το θρησκευτικό και πατριωτικό αίσθημα και δεν θα υποταχθεῖ.

Γιατί δεν τον μνημόνευσαν;

Ἡ ἀπάντησι δόθηκε τρία χρόνια μετα: Τὸ 2015 ὁ κληρικὸς αὐτός, ο εκ Μελίτης Φλωρίνης πῆρε προαγωγή! καὶ ἔγινε δεσπότης Καλαμαριᾶς! 

Ποιά προσόντα είχε;

Ἔτσι εἶνε! Ὅταν διαγράφῃς τὴ μισὴ ἱστορία τῆς Φλώρινας γιὰ νὰ ἱκανοποιήσῃς τοὺς ἐχθροὺς τῆς Ἑλλάδος, παίρνεις προαγωγές!!! Και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που ήταν παρών, έκανε την πάπια!!! Δεν είπε τίποτε για την παράλειψη!
Αυτοι οι άνθρωποι έχουν καμία σχέση με τον ΧΡΙΣΤΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ;

 Θα τους δώση την απαντηση ο ΘΕΟΣ που τον εμπαίζουν, αλλα θα είναι αργα γι αυτούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.