Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

date Νοέ 25th, 2014 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

_

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΕΠΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ·

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=35

Εδημοσιεύθη στις 24-02-2009

2. TI EΛΕΓΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ· http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=29

Εδημοσιεύθη στις 7-10-2008

3. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ;

 «Ποιοι είναι και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που θέλουν με το ζώρι να αποδείξουν ότι ο π. Αυγουστίνος δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του, μετά τα 90 του χρόνια»; Θα απαντήσω στο ερώτημα του αναγνώστου, όσο ποιο λακωνικά μπορώ·

Πατήστε εδώ·  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΖΗΤΟΥΝ;

Εδημοσιεύθη στις 10/01/2012, 23:03

4. ΑΝΑΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ (ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ)

Πατήστε εδώ· http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=24306

Εδημοσιεύθη στις 09/11/2011, 18:14

5. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Εδημοσιεύθη στις 20/12/2011, 11:06

Οι συκοφάντες των τιμίων γηρατειών του σεβάσμιου ιεράρχου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου όπως φαίνεται ούτε αισθάνονται,  ούτε βλέπουν ούτε ακούνε. Σκληροί και απαίσιοι παραμένουν στις θέσεις τους.

Διαβάζουμε στο ιστολόγιό τους

1. «…Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι ο π. Αυγουστίνος όσο είχε σωστή αντίληψη των πραγμάτων, μνήμη και στοιχειώδεις νοητικές ικανότητες…»

2. Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό…

(Το παραπάνω συκοφαντικό άρθρο εγράφη στις 7-9-2014 και το προσθέσαμε στην ιστοσελίδα μας την ίδια μέρα. Δεν βλέπει ο ψεύτης αρθρογράφος, απο την Αυστραλία, που την ταυτότητά του μας την απεκάλυψε 3 ημέρες μετά την κοίμηση του ο αδελφός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, πως ο Γέροντας προλογίζει το βιβλίο· «Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΟΥ 2000» |εκδοση του 2001|; Έτσι είναι οι παροπλισμένοι γέροντες;;;

ΑΠΑΝΤΩ·

Mετά από τα όσα έφερα στο φως, και απέδειξα με ηχητικά ντοκουμέντα και δημοσιεύματα, ότι ο σεβάσμιος Γέροντας είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος και μετά την παραίτησιν του από τον επισκοπικό θρόνο, θα περίμενε κανείς οι συκοφάντες των τιμίων γηρατειών του  να δείξουν τη στοιχειώδη  ντροπή και ευαισθησία, να κλείσουν το στόμα τους και να παύσουν να τον συκοφαντούν. Θα περίμενε κανείς να μαλακώσουν οι σκληρές καρδιές τους ακούγοντας την φωνή του π. Αυγουστίνου δύο χρόνια μετά την παραίτησιν του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΟΣH ΑΝΕΣΗ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,
2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΝ ΤΟΥ (το 2001) 


____________

Και 4 χρόνια μετά την παραίτησή του, τον Δεκέμβριο του 2003, στο  δεύτερο βιντεο (ΕΔΩ) Ο ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΥΓ. ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, θ’ ακούσετε σε κάποιο σημείο, να δίνει συμβουλές και μ’ ενισχύει, σαν υπεύθυνη του οικοτροφείου των «40 Μαρτύρων», για να μη παραδώσω τα κλειδιά του ιδρύματός του στα αρπακτικά, που με δικαστικό μανδύα κατέστρεψαν την ιστορική αίθουσα διδασκαλίας του Συλλόγου, για να πάρουν κονδύλια από την Ευρωπαϊκη Ένωση και έκαναν έξωση τις πτωχές μαθήτριες του οικοτροφείου, εν καιρω χειμώνος. Πρωτοστάτης σ’ αυτη την επιχείρηση ήτο ο Δήμος Κοζάνης, με δήμαρχο τον Πάρη Κουκουλόπουλο.

Τα γεγονότα μόνα τους μιλούν και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει τον χρόνο που έγιναν. Η φωνή του Γέροντος ακούεται πεντακάθαρα και διαψεύδει τους συκοφάντες. Ο π. Αυγουστίνος που έκανε προλόγους σε βιβλία, είχε την δύναμη να ξεσκεπάσει και τους ενόχους, αλλά δεν το ήθελε. Σήκωσε το σταυρό της αχαριστίας και του μαρτυρίου σιωπών, γιατί ειχε μεγάλη καρδια και αγιότητα.

Δηλώνω για ακόμη μία φορά. Δεν έχω τιποτε προσωπικο με τους συκοφάντες. Ήταν ευγενείς απέναντί μου και δεν με πίκραναν ποτε, όμως δεν μπορώ να ανεχτώ την βρώμικη επιχειρηση που έστησαν γύρω από τον σεβάσμιο γέροντα αγωνιστή ιεράρχη π. Αυγουστίνο Καντιώτη, για να τον κάμψουν και να τον οδηγήσουν σε παραίτηση!!! Και αφού πέτυχαν τον σκοπό τους, δεν έκλεισαν το στόμα τους, συνεχίζουν και σήμερα να συκοφαντουν τα τίμια γηρατεια του. Όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι στα δικά τους μυαλά.

Τους παρακαλώ να σταματήσουν. Δεν θέλω να προχωρήσω σε περισσότερες αποκαλύψεις και να αναφέρω πρόσωπα και πράγματα. Αν προχωρήσω αυτοι θα φταίνε. Όπως βλέπουν δεν γράφω δικά μου λόγια, αλλά δημοσιεύω στοιχεία. Ξέρουν πολύ καλά ότι ήμουν πάντα με ένα μαγνητόφωνο στο χέρι και κατέγραφα τα πάντα. Ως εκ τούτου, βρίσκεται στα χέρια μου πολύ υλικό που μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψει τους ενόχους, αλλά και τα αίτια που τους οδήγησαν σ’ αυτή την συνομοσία.

Θα ήθελα να ξανακούσουν από το βίντεο την φωνή του Γέροντος και να απαντήσουν σε ποιο σημείο του προλόγου βλέπουν έναν π. Αυγουστίνο διαφορετικό, που στερείται τις «στοιχειώδεις νοητικές ικανότητες». Όπως βλέπουν, κάθε λέξι που χρησιμοποιεί στον πρόλογο του βιβλίου μου την ζυγίζει και εμένει στις θέσεις του. Ξέρει πολύ καλά τι λέει. Κάνει πρόλογο στο πρώτο μου βιβλίο και βλέπει τα επόμενα που ακολουθούν. (Πάνω από 10 νέα του βιβλία στα Ελληνικά εκδόθηκαν, 7 στα Ρουμάνικα, 1 στα Σέρβικα και κάποια μικρά ετοιμάζονται στα Αγγλικά).

  • Ο π. Αυγουστίνος μιλά για πολλά βιβλία και ο π. Λαυρέντιος διορθώνει· «Να μη μιλάμε πάτερ για βιβλία. Ένα βιβλίο είναι…», αλλά ο Γέροντας που βλέπει πιο μακρυά, επιμένει· Δεν είναι μόνον ένα βιβλίο…», και συνεχίζει· «Εκ τις πωλήσεως των βιβλίων τούτων, ως και των άλλων που θα εκδώσει….».
  • Στο τέλος με ρωτά αν συμφωνώ. Ο π. Αυγουστίνος ήτο πάντοτε δημοκράτης. Είπε την γνώμη του, για το που να πάνε τα έσοδα απο τα βιβλία του και ρώτησε εαν συμφωνώ. Το ίδιο έκανε, λίγες ημέρες πριν, όταν σε μια ομάδα κοριτσιών, που βοηθά στην απομαγνητοφώνηση των κηρυγμάτων του, από την Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος Φλωρινης και από την Κοζάνη ρώτησε μία -μία τις κοπέλλες εάν δέχονται να μ’ έχουν υπεύθυνη, για την έκδοση των νέων του βιβλίων.
  • Ο π. Αυγουστινος ειναι πολύ προσεκτικός στις λέξεις του κειμένου. Λέει μια λέξη, δεν του αρέσει και την διορθώνει μόνος του. «Μικράς ομιλίας» και «όχι πτωχας» (Γιατι επιμένει σ’ αυτη τη λεπτομέρεια; Γιατι ο λόγος του Θεού δεν είναι ποτέ πτωχός, όσο μικρος και εαν ειναι) Διορθώνει στη συνέχεια τον π. Λαυρέντιο· «Όχι μωρε συμβουλάς»· «τας ομιλίας». Η παραπάνω συνομιλία δειχνει έναν γέροντα σεβάσμιο, με πεντακάθαρο μυαλό και δική του γνωμη. Όσο για εκείνα που εργολαβικά διέδιδαν πριν απο την παραίτηση του, πως τάχα δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του, αποκαλύπτη την πλεκτάνη τους.

Αν κάπoιοι αναγνώσται της ιστοσελίδος τους επηρεάζονται και πιστεύουν στα λόγια τους, ας ακούσουν την φωνή του Γέροντος και ας βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους. Μαγνητοφώνησα τα λόγια του Γέροντος τότε, γιατί γνώριζα ότι θ’ αμφισβητήσουν την γνησιότητά τους.

Και τώρα, θα απαντήσω στο σχόλιο κάποιου αναγνώστου της ιστοσελίδος τους, που ερωτά·
«Έχω περιέργεια να μάθω τι έχει να πει η δεσποινίς που διαχειρίζεται το ιστολόγιο αφιερωμένο στον Αυγουστίνο Καντιώτη…μπορεί να μας απαντήσει τι φρονούσε για τον αφορισμό του Νικ. Σωτηροπούλου ο π. Αυγουστίνος; Γιατί σιωπά; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
16 Δεκεμβρίου 2011 11:43 π.μ.

Η απάντηση είναι απλή·  Ο π. Αυγουστίνος ήταν εναντίον του αφορισμού.

 Ο υπεύθυνος του ιστολογίου με το ψευδώνυμο Πρόδρομος αν και δεν απευθύνεται ο σχολιαστής σ’ αυτόν, απαντά·

Αγαπητέ αυτή η δεσποινίδα όπως την αποκαλείτε, κακώς, πολύ κακώς, πάρα πολύ κακώς έχει το όνομα του π. Αυγουστίνου στο ιστολόγιο της. Θα έπρεπε να βάλει το δικό της όνομα ως τίτλο και όχι το όνομα του π. Αυγουστίνου. Ελπίζουμε να μην πιστεύσατε τα λόγια της, αν και από ότι φαίνεται, δεν τα πιστεύσατε. Μην μας προκαλείτε άλλο αγαπητέ λεγοντάς μας γι’ αυτήν γιατί θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής μας και θα αναγκαστούμε να γράψουμε γι’ αυτήν.
16 Δεκεμβρίου 2011 1:16 μ.μ

ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ

Η ιστοσελίδα με το όνομα του Γέροντος, δεν είναι χθεσινή. Ανέλπιστα μπήκα στο διαδίκτυο το 2008, όταν από κάποιο λάθος του ΟΤΕ, εγκατέστησε το ιντερνέτ στην εργασία μου  αντι για το σπίτι του μεγαλου αδερφού μου, για το οποιο έγινε αίτηση.
Δεν γνώριζα τίποτε απο το διαδίκτυο. Αναζήτησα με την βοήθεια άλλου το όνομα· «π. Αυγουστίνος Καντιώτης» και βγήκε πρώτο ένα δημοσίευμα που πηγη είχε τον σκοπιανό Τσιαρκνιά. Ερεύνησα το δημοσίευμα και απάντησα στις 7-10-2008 στους Σκοπιανούς συκοφάντες. Η απάντηση βρισκεται στο επάνω μέρος της ιστοσελιδος, με  τον τιτλο· ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ· μπορειτε να το διαβάσετε. Οι σκοπιανοί κρατούσαν ένα συκοφαντικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας από το 2000 πρώτο. Και στην αναζήτηση του ονόματος ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ έβγαινε εκείνο. Εκείνοι δούλευαν και εμείς κοιμόμασταν. Το λάθος του ΟΤΕ ήταν για μένα η φωνή του Θεού, που με καλούσε ν’ ασχοληθώ με κάτι που δεν γνώριζα.

Έκανα την ιστοσελίδα, με το όνομα και την ευλογία του Γέροντα, για να πολεμήσω την Σκοπιανή προπαγάνδα. Και πράγματι μέσα σε λίγο καιρό η ιστοσελίδα του σεβαστού Ιεράρχου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου έβγαινε πρωτη στην αναζήτηση και η σκοπιανή ιστοσελίδα βυθίστηκε στον Αδη.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.